Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE Foto's afsluitende training DINSDAG 4 APRIL] Voorbeschouwing FC Groningen - NEC

Door Redactie 15 reacties

Een doordeweekse wedstrijd ligt in het verschiet. In eigen huis is NEC Nijmegen aankomende woensdagavond de volgende tegenstander. Normaal gesproken niet zo'n spannend affiche, echter - FC Groningen komt maar niet tot winnen en de bezoekers weten evenmin weinig potten te breken. Zij staan momenteel slechts 3 punten boven nacompetitie streep. Tegen de achtergrond dat FC slechts 2 puntjes meer heeft dan de gasten, zullen de wederijdse belangen groot zijn. Eerder dit seizoen werd het in Nijmegen 1-1. Tom van Weert bracht in de slotfase Grunn op voorsprong, nog geen vijf minuten later was het invaller Kadioglu die de stand in evenwicht bracht. De trots van het noorden kan zichzelf nog steeds een goede dienst bewijzen. Mocht het  w i n n e n d  kunnen afsluiten, dan ligt (in eerste instantie) direct lijfsbehoud voor het grijpen.

Update dinsdag 4 april - lees verder bij de vermoedelijke opstelling + fotoalbum afsluitende training toegevoegd. 

Korte terugblik AZ
Met de puntendeling in Almaar is FC zeker goed weggekomen. De thuisploeg domineerde grote delen van de wedstrijd, vooral dankzij doelman Sergio Padt bleven de gasten op de been. Ook de thuisploeg had zeker niet te klagen want als scheidsrechter Blom de overtreding had gezien op Sorloth, had de bal (tijdens de eerste helft) op de stip gelegen. FC Groningen streed voor wat het waard was, bleef mentaal overeind, een aspect dat van invloed is voor de lopende eindfase van de competitie.  

De tegenstander NEC Nijmegen
Zij verloren afgelopen weekend met 2-1 van Vitesse. Onderuit gaan (in de slotfase) tegen een aartsrivaal is wel even een dubbel tikkie...

Er zijn wat problemen in de achterhoede. Verdedigers Robin Buwalda en Mikael Dyrestam zijn geblesseerd, Wojciech Golla is geschorst. Oud FC-er Lorenzo Burnet is wel van de partij. De vleugelverdediger is gehuurd van Slovan Bratislava.

 

Historie FC Groningen - NEC

22-01-2016 FC Groningen - NEC 0-0  

22-12-2013 FC Groningen - NEC 5-2  

19-12-2013 FC Groningen - NEC 0-1 (beker)  

04-11-2012 FC Groningen - NEC 1-2  

03-12-2011 FC Groningen - NEC 3-3

De wedstrijd is 32 keer gespeeld. Doelsaldo 64-37. Het gemiddelde winstpercentage is 46,88%. 

 

FC Groningen

Geblesseerd : Tom van Weert en Desevio Payne

Trainer Erwin Faber kan weer beschikken over Bryan Linssen. We zijn benieuwd of het debuut van Ajdin Hrustic, die zeker niet onverdienstelijk speelde een vervolg krijgt.

UPDATE DINSDAG 4 APRIL 11:56 uur - Bryan Linssen keert terug in de basis zo melden meerdere media. Onder andere Jan Mennega en Elwin Baas laten op twitter weten dat aanvaller Sorloth plaats mag nemen op de bank. Dit betekent ook dat de FC woensdag zonder een echte spits de strijd aangaat met NEC. Trainer Faber voert voor de rest geen wijzigingen door in zijn basiself.

de vermoedelijke opstelling: Padt, Hiariej, Reijnen, Memisevic, Davidson: Drost, Bacuna, Jenssen, Tibbling; Linssen, Mahi

Definities/betekenis winnen (aanvullingen in reacties uiteraard van harte welkom)
Om nog even kort aan te geven wat zegevieren, zege, overwinning, victorie en winnen betekent, hebben we speciaal voor deze wedstrijd het één en ander opgezocht in de woordenboeken. Dit ter voorkoming van misverstanden bij clubleiding, TS en het eerste elftal waartoe een team in staat moet zijn. We kwamen tot de volgende bevindingen:  

ZEGEVIEREN
1) Bevangen 2) Bovenhand krijgen 3) Overwinnen 4) Triomferen 5) Verslaan 6) Winnen 7) Zegepralen 

ZEGE
1) Eind overwinning 2) Glorie 3) Overwinning 4) Triomf 5) Victorie 6) Winst 

OVERWINNING
Een keer dat je sterker blijkt dan iemand anders bijvoorbeeld: het elftal heeft een overwinning behaald.

VICTORIE
1) Overwinning 2) Triomf 3) Zege 

WINNEN
1) Aanwerven 2) Behalen 3) Bovenhand krijgen 4) Delven 5) Door inspanning verkrijgen 6) Gewinnen 7) Het zegevieren 8) In een strijd zegevieren 9) Inhalen 10) Inpalmen 11) Nummer een zijn 12) Onttrekken 13) Opdoen 14) Overwinnen 15) Paaien 16) Snaaien 17) Strijken 18) Verdienen 19) Verkrijgen 20) Verslaan 21) Verwerven 22) Voordeel behalen

COME ON FC!

Reacties:
rob roy03-04-2017 om 20:29

Al deze definities op een groot schoolbord zetten en in de kleedruimte hangen, lijkt mij nog niet eens zo'n gek idee. Kan elke speler eruit pikken waar hij voor wil gaan!!!! 

Supporter 05003-04-2017 om 20:38

Ik vraag mij toch af wat er met Tom van Weert aan de hand is. Heeft dit kalender jaar nog geen minuut gespeelt. Hoelang duurt deze blessure nog?? 

kees03-04-2017 om 21:05

Winnen in de betekenis van "niet verliezen" stond er niet bij...maar dat behelst natuurlijk ook "gelijkspelen"...

Wordt een spannende wedswtrijd want NEC heeft de punten (ook) hard nodig.  Alle hens aan dek ...voor de defensie van FC G.

brummie03-04-2017 om 21:16

Nec zal zeer defensief gaan spelen. Alleen als fc snel scoort kan het wellicht een meer open wedstrijd worden. Het wordt tijd dat fc een keer de volle buit pakt, voor het publiek en voor vertrouwen van de ploeg zelf. 

 

04-04-2017 om 09:16

Beste brummie we zitten al in april haha. Dan word het weleens tijd haha. Het mooiste is dat je met dit dramatische seizoen gewoon nog play offs europa leage kunt spelen. Maar wat meer past bij dit dramatische seizoen play offs degradatie want ook dat ligt heel dichtbij.

Marius03-04-2017 om 22:11

Nou hebben we een megaspitsen-probleem. En nu loopt er een spits, Gijs Jasper, in de beloften die veel scoort en vorig seizoen ook al een paar keer bij het eerste zat. Afgelopen zaterdag scoorde hij ook twee keer en vorige week één keer. Ieder alternatief voor Sörloth kan toch niet slechter zijn? Waarom worden er zo weinig eigen jeugdspelers geprobeerd???

kees04-04-2017 om 09:29

kijk je naar de afgelopen 5 jaar...dan is er zeer weinig doorstroom geweest van Jong FC naar het Eerste...  Hateb oer, Bacuna, maar ook enkele ongelukkighe spelers die zwaar gebelsseerd raakten ( en inmiddels zijn afgevoerd.  Zelfs De Vos is even geprobeerd maar is te licht bevonden. Payne mag alweer weg...  Hrustic zal er wel bij blijven...Tom van Weert komt ook eens terug.op het veld..enz.  Voor aanvallers ligt de lat dus nog hoger dan voor middenvelders of verdedigers. 

kees04-04-2017 om 09:45

@ Achmed:  Van de Looi heeft in al die drie jaar een prachtrig eind-shot gehad vwb het presterenm, dat begon dan al eind februari. Deze trainer wil zo min mogelijk risico's lopen.  En zeker nu de club op die plek 12 staat, zie ik geen aanleiding dat Faber opeens heel anders met het team gaat spelen.  Dat betekent dat we weinig kansen krijgen voorin, en ook weinig goals kunnen maken.  Bij gokken op een kans is het net als met de roulette: zet je alles op één nummer, dan is het  alles of niks, ga je voor een tactisch "alles rood" of alles zwart" dan heb je minder risico op verlies  maar de bonus op een winst is lager...eigen lijk mag FC Groningen niet gelijk spelen: het publiek zal het wel tandenknarsend moeten accepteren, maar de spelers die het (opnieuw) niet kunnen laten zien, die moeten dik keer dan maar snel gewisseld in de wedstrijd, Drost en Sorloth voorop.Het speelkwartier is voorbij.

Ik voorspel : assist van Tibbling en van goal van Van Nieff...einduitslag: 1-1

misschien dat we Maduro noodgedwongen nog eens gaan zien.

brummie04-04-2017 om 11:53

Achmed, het wordt inderdaad wel eens tijd! Hoop ook dat ook een keer meezit. De verschillen in punten tussen linker- en rechterrijtje is ook zo klein. Achteraf kijk je een aap in de kont, maar had fc tegen Twente gelijk gespeeld en gewonnen van utecht en Willem II thuis. Dan had je even veel puntjes als Heerenveen nu en ruim op koers voor play offs. De verschillen zijn klein dit jaar. Tijd voor een drie punter. Inderdaad het mag ook wel eens! 

brummie04-04-2017 om 12:05

Fc moet creëert na PSV en Ajax meeste schoten op doel. De kansen zijn er wel. Nu de effectiviteit nog!

04-04-2017 om 12:14

Wat ik zeg je zou maar na woensdag de ommekeer in de ploeg krijgen winnen nec winnen ado. En je komt nog in een belaalde flow en haalt en wint die play offs na een dramatisch seizoen.

Aan de andere kant is het seizoen al zo dramatisch dat het ook gewoon voor de hand ligt dat het zo eindigd en wat kees zegt de 1 punters blijft binnen sprokkelen.

Play offs tegen een utrecht , hoerenveen, vitesse of az zijn bij voorhand nog niet verloren.

harley04-04-2017 om 12:16

Bacuna en Drost...pffft

alexvl04-04-2017 om 12:19

RED BULL?

harley04-04-2017 om 13:14

Haarlem schijnt zich gemeld te hebben..

Ik weet niet hoeveel liter van dat vleugelspul je in Drost en Bacuna moet gooien voordat we kunnen spreken van een middenveld.

appie happie04-04-2017 om 19:39

Drost moeten afscheid van nemen is gewoon te licht  eigenlijk niks..

Morgen tegen nec 3 punten  en uit bij Den Haag ook..Dus   het MOET gewoon.

kees04-04-2017 om 20:58

hij staat al in de etalage..  zaterdag mocht hij op TV na de wedstrijd... waarom? niet omdat hij scoorde of super speelde...nee omdat hem gevraagd werd.  In het voetbal is veel schijn, en inderdaad: De terugval na de overgang naar FC Grioningen was opvallend...of kan hij beter renderen in een team dat 4-3-3 speelt?  Vanzichzelf zei Drost: "de overgang en niveau hier  is mij toch wel tegengevallen" en: "ik moet mij meer laten zien".  Genoeg over Drost

De opstelling, Appie:  hebben we er nog ELF voor op het vweld?  Tjee... geen spits, maar wel Tibbling in de as en Linssen als pitbull, alleen achterin? hoe gaan ze dat fixen?    Morgenavond weten we het

appie happie04-04-2017 om 21:27

In tegenstelling tot mijn eerdere bericht..ga ik toch morgen naar de fc Kees...persoonlijk zal ik mede zorgdragen voor de 3 punten.de spits Kees is Mahi naast hem Linssen onze vuurvreter.de enige die we hebben ,dat dan weer wel...Ik denk dat nec geen kans  heeft en de fc souverein  naar de overwinning gaat.

rob roy04-04-2017 om 22:09

NEC komt met drie autobussen naar de Euroborg en parkeert deze drie bussen voor het doel. Hyballa heeft de opdracht meegegeven om op alles wat beweegt, tijdens de wedstrijd, resoluut onderuit te schoffelen. Dus FC-Groningen, maak je borst maar nat. En Appie, ik hoop toch dat je gelijk krijgt en de club met drie punten in de tas van het veld stapt.

rob roy04-04-2017 om 22:12

en die Fraizn stoan met 1-0 veur teeg'n de dokwaakers oet Rötterdam. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!