Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen , Update nu met interviews en foto's laatste training

Door Thijs Faber 12 reacties

Aanstaande zaterdag treedt FC Groningen in de zevende speelronde van het nieuwe eredivisie-seizoen aan in Zwolle, tegen PEC. In het MACtotdemacht3Park-stadion moet FC Groningen proberen een goed gevolg te geven aan de thuiszege op FC Twente volgende week. Het wordt hier bij ondersteund door een vol uitvak: 500 Groningers zullen zaterdagavond de reis naar Zwolle maken, aan de steun zal het dus niet liggen.

 

De tegenstander, PEC Zwolle

PEC is dit seizoen onder nieuwe trainer John van ’t Schip uitstekend begonnen, met 11 punten uit 6 wedstrijden staat het momenteel op de 6e plaats, de achterstand op koploper PSV bedraagt slechts 5 punten. Dat het lastig gaat worden voor FC Groningen zaterdag staat vast: PEC won tot nu toe al haar drie thuiswedstrijden, samen met PSV de enige clubs die dat tot nu toe lukte. Oppassen geblazen dus! De gevaarlijkste man aan Zwolse zijde is Mustafa Saymak, die na lang blessureleed zijn oude vorm weer volledig te pakken lijkt te hebben, en met de misere wat het Groningse middenveld dit seizoen in verdedigend opzicht tot nu toe is in het achterhoofd mag trainer Ernest Faber zich best ernstig zorgen gaan maken. 

 

FC Groningen, angstgegner van PEC?

Naast een zekere wedstrijd op 3 mei 2015 ergens in Rotterdam lukt het Zwolle de laatste jaren zelden om van FC Groningen te winnen, de laatste keer was op 10 mei 2015, een week na de bekerfinale wonnen de Zwollenaren met 2-0 in Groningen. Sindsdien staan de wedstrijden tegen PEC garant voor veel goals voor FC Groningen, zo werd vorig jaar uit met 4-0 en thuis met 5-0 van de blauwvingers gewonnen, waarvan akte.

 

FC Groningen

Tja, goed was het nog zeker niet tegen FC Twente afgelopen zondag, maar de strijd en werklust was in ieder geval weer terug bij groen-wit zo leek het. De overwinning was lelijk en zwaarbevochten, maar zeker niet onterecht. Na FC Utrecht-thuis ook wel eens lekker, een terechte overwinning. FC Groningen zal zaterdag niet kunnen beschikken over spits Lars Veldwijk, die nog te veel last heeft van een enkelblessure na een belachelijke charge van Tukker Peet Bijen, die daar rustig een gele kaart voor ontving… Hoe lang Veldwijk aan de kant staat is nog onduidelijk, de club hoopt snel met nieuws te komen, tot die tijd zal Tom van Weert de honneurs waarnemen. Ook zal Todd Kane ontbreken bij FC Groningen, de rechtsback heeft nog te veel last van een nog door de club bekend te maken blessure.

 

De opstellingen en interviews zullen vrijdag op basis van de laatste training voor de wedstrijd worden toegevoegd.

 

Het moge duidelijk zijn, het wordt zeker geen makkelijke avond zaterdag. Maar, met een vol uitvak achter de ploeg moet er toch wat mogelijk zijn? COME ON FC!

 

Sfeercompilatie van de vorige PEC - Groningen (0-4)

 

Aftermovie PEC Zwolle - FC Groningen SFEER UITVAK

Wat was het een mooie avond, toen onze FC met 0-4 won in en tegen Zwolle! Deel, like en abonneer! Webshop: http://boerenmacht.nl/p/Shop Muziek: https://www.youtube.com/watch?v=m0ZXoiIZ40U

Voor Django Warmerdam is de wedstrijd van zaterdag best wel een speciale wedstrijd omdat hij het vorig seizoen dus actief was bij PEC Zwolle. Hij heeft de afgelopen week wel enkele jongens gesproken die nog bij Zwolle spelen en vind het leuk om er terug te komen. Hij vond het een heel leerzaam jaar bij Zwolle en hij was er om veel minuten te maken en dat heeft hij gedaan, net als nu bij FC Groningen waar hij veel minuten maakt. Hij had nog niet met Ron Jans (zijn oud trainer bij PEC) over de wedstrijd gepraat zegt hij maar weet zeker dat Ron het ook leuk vind om daar terug te keren. Zwolle heeft het goed gedaan in het begin zegt Warmerdam en ze hebben het allemaal goed op orde en het is duidleijkw at ze willen en hoe ze willen spelen en ze hebben tot nu toe veel punten gepakt dus wij m oeten ze zeker niet onderschatten. Er is wel veel veranderd daar nu met een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers dus het is altijd wel weer afwachten wie er spelen daar en hoe dat uitpakt. In Zwolle zijn wel meer gehuurd spelers zei hij en dat is toch iets anders dan bij Groningen waar dit seizoen dus ook veel nieuwe spelers zijn. De kracht van Zwolle vind hij dat ze goed zijn aan de zijkanten en waar ze veel opkomen en vooral die Kingsley Ehizibue die is altijd buitenspeler geweest en daar komt heel veel gevaar vanaf en Zwolle heeft verder veel voetballende kwaliteiten zegt Warmerdam. Wij moeten er wel voor zorgen dat zij achter ons aan lopen zegt hij en niet andersom. Hun sterkte is tevens hun zwakte denkt Warmerdam.

Mimoun Mahi vind dat de 2 overwinningen op rij de FC vertrouwen heeft gegeven en dat ze met een goed gevoel richting Zwolle kunnen afreizen. Ondanks dat het spel beter kan kunnen we niet ontevreden zijn vind hij want we staan er goed voor op de ranglijst en als we morgen winnen doen we gewoon hele goede zaken en kunnen we rustig de interland periode ingaan. Hij vind dat de druk er wel wat af is want hij hoort minder geluiden nu van de achterban en dat vind hij wel fijn want dat geeft ook rust in de groep. Hij vind dat PEC Zwolle nu goed voetbal speelt na een minder seizoen die ze hebben gehad. Op kunstgras zijn ze ijzersterk vind Mahi. Hij is er van overtuigd dat ze morgen een goed resultaat kunnen boeken. Natuurlijk herrinnert hij hij zich de wedstrijd van het vorig seizoen nog met zijn schitterende goal die de 0-4 betekende. Hij hoopt morgen weer een goal te maken en hoe geeft niks, al is het met de hand op de Maradona manier zeu hij. De drie punten zijn voor ons heel belangrijk zegt Mahi en hoe we die halen doet er niet toe. Hij vind ook dat PEC goed voetbal speelt en vooral hoe simpel en dat ze veel kracht hebben voorin en op het middenveld. Mimoun vind kunstgras helemaal niets en helaas moeten we er op voetballen zegt hij maar van hem hoeft het niet. Normaal train je 1 of 2 dagen op kunstgras en heb je overal weer kleine pijntjes en dat is mede de reden dat wij dit keer niet op kunstgars hebben getraind. Het kunstgras van Zwolle is splinterniuew en het komt wel dicht bij het hybride veld dat FC Groningen heeft en ook daarom heeft de FC niet op kunstgras getraind. Trainer Ernest Faber gaf dezelfde reden later aan in het traditionele perspraatje.

 

Trainer Faber heeft niet veel tijd voor het perspraatje want hij moet snel naar Eindhoven want zijn ouders zijn vandaag 50 jaar getrouwd dus een mooie mijlpijl voor die mensen noemde hij het. Ook technisch manager Ron Jans viert vandaag zijn verjaardag dus vandaag een feestelijke dag zegt hij en nu moeten wij zorgen dat het morgen ook een feestelijke dag gaat worden.
Hij gaat dat doen zonder de geblesseerden Lars Veldwijk en Todd Kane en hij verwacht beide terug na de interland periode. Tom van Weert zal Veldwijk vervangen en dat zal toch enig aanpassing vergen want het zijn twee totaal verschilldende spelers. Tom van Weert is wat actiever in het druk zetten en meeverdedigen zegt hij.
We moeten de lijn van Twente doortrekken zegt hij en zorgen dat we weinig weggeven. Tegen Roda JC had PEC Zwolle het in het begin moeilijk zegt Faber en hadden ze achter kunnen staan en waren ze erg gelukkig in de uitslag. PEC Zwolle speelt lekker fris en aanvallend voetbal vind hij en ze pakken de punten op de juiste momenten en dat doen ze heel erg goed. Hij denkt dat zijn team minimaal gelijkwaardig is aan Zwolle en dat we voor de overwinning moeten gaan. PEC Zwolle heeftalle thuiswedstrijd tot dusverre gewonnen en de eerste wedstrijd die ze gaan verliezen komt steeds dichterbij en het is aa ons om vanuit het zelfvertrouwen en vastigheden hun te gaan bestrijden. Wij moeten de bal lang in de ploeg houden en geduld hebben in de verdediging en op de juiste momenten druk zetten en hun niet laten voetballen en de duels aangaan. Geef je hun de ruimte dan kunnen ze goed voetballen maar hou je het kort heb je een grote kans.
Uriel Antuna gaat met FC Groningen o23 spelen en de thuiswedstrijd tegen DVS"33 want hij moet minuten maken om te wennen aan onze speelwijze. Het gaat nu goed dus nu veel wedstrijden spelen en zorgen dat hij weer bij ons kan aansluiten. We geven hem de tijd om de speelstijl en Engels te leren spreken dus dat komt wel goed. Ritsu Doan moet een hele wedstrijd aankunnen nu dus die gaat gewoon starten zegt de trainer.
Ludovit Reis blijft bij de eerste selectie en de trainer is erg content over de ontwikkeling van het 17 jarig talent. Afgelopen woensdag heeft hij nog met de o19 gespeeld en stak daar qua spel met kop en schouders boven iedereen uit en ook Amir Absalem zit bij de selectie en Abdel Elouazzane gaat mee als 3e keeper. Jan Hoekstra gaat bij de o23 keepen.
Een extra boost moet het bomvol uitvak zijn zeggen ze allemaal. Faber zegt die ondersteuning hebben we genoeg en ook FC Groningen 017 zit in het uitvak en die, en onszelf , moeten we belonen met een mooie wedstrijd.

Reacties:
28-09-2017 om 20:26

Er staan 2 verkeerde uitslagen in de tekst (moet 0-1 en 5-1) zijn. Niet dat dat zo belangrijk is, maar toch

Ik verwacht overigens een lastige wedstrijd met een sterk counterend Groningen: 3-3

kees28-09-2017 om 23:53

terechte opmerking, @ Thijs, over dat Groninger middenveld versus Saymak !  Ik denk dat FC Groningen nog wel vaker dit seizoen zich moet afvragen of de keuzes voor commercie boven het voetbal  ( Doan en Antuna - hoewel ik niks (!) wil afdoen aan hun talenten ) de zwakheden van FC Groningen op het middenveld heeft bepaald, afgelopen zomerwindow. 

De beschikbare spelers in de selectie worden te vaak op het uiterste van hun kunnen getest en zijn gemakkelijk geblesseerd of halen nauwelijks een voldoende.

Het is begrijpelijk dat de middelen voor spelers bij FC Groningen beperkt zijn...maar als Veldwijk, Kane, Memisevic, Larsen  gemakkelijk geblesseerd raken ...dan heb je gelijk een gat geschoten in de middenlinie en moeten Reis en Jenssen het klaren.   Ik hoop maar dat PECZwolle een off-day heeft, en Groningen  z'n kansen kan benutten... 

 1-2  zeg ik , voor die wedstrijd

Jantje29-09-2017 om 02:55

Ik verwacht een sterk Zwolle. Denk 4-1 nederlaag.

29-09-2017 om 06:26

5-1 Zwolle in goed bezig vandaar

 

brummie29-09-2017 om 11:54

Pec heeft thuis tegen Roda, Twente en Hercales de volle buit gepakt en dus ongeslagen. En ook nog kunstgras. Maar goed de bal is rond. Denk wel dat het een doelpuntrijke wedstrijd gaat worden. Denk aan een 2-2 uitslag, maar hoop op 3 punten. Come on FC!

FCG-Forever29-09-2017 om 15:00

Ron regelt wel even met Zwolle dat we winnen :p

Hgz29-09-2017 om 15:35

Van Zwolle moet gewoon worden gewonnen punt

FCG-Forever29-09-2017 om 16:45

In de eredivisie kan alles haha 

appie happie29-09-2017 om 18:34

Geen gelul  gewoon winnen van die blauwvingers  ok zit in het thuisvak van Zwolle...niet bang uitgevallen  dus  samen met dochter...die ook fanatiek en gewoon zal juichen wanneer de FC scoort.

Nait benauwd mien jong...scheit aan...

grunnfan29-09-2017 om 19:04

Succes morgen tussen blauw wit....wel je grunn sjaal omdoen hè 

appie happie29-09-2017 om 19:22

Dochter doet wel shirt aan.ik niet   ga ze niet uitdagen..

kees30-09-2017 om 06:02

Appie...wat is er mooier dan samen met je dochter te zijn?  veel plezier kerel!

boetnlaand29-09-2017 om 18:44

3-1 weer veel blabla.. Strijd 300%etc. Zal wederom niet om aan te zien zijn. 

Ronnie 29-09-2017 om 19:03

Vd Weert voor Veldwijk. Zou het dan nu toch eindelijk een keer Tom van Weert? Ga je nu eindelijk bewijzen dat je zeker niet minder bent dan de blogger Veldwijk, speel je jezelf nu in de basis en pak je de kans?

normaal zou ik je adviseren het gras op te vreten, maar met dat klote kunstgrasveld met stukjes oude autoband... toch maar niet.

morgen op puntje van mijn stoel. Van Weert 2x en 1x mahi. Das net genoeg want het wordt 2-3

Arthur29-09-2017 om 21:54

Wordt gewoon een simpele 0-4

Groninger!30-09-2017 om 15:02

Leuk die interviews maar dit is wel heel kinderlijk slecht geschreven zeg. Typfouten, spelfouten en ga zo maar door. Niet beledigend maar opbouwend bedoel BM! 

On topic: vanavond gaan we gewoon erop en erover! Ik zeg 0-5.

Thijs_Faber02-10-2017 om 10:41

Ik heb het doorgegeven aan degene die de interviews heeft verwerkt, bedankt voor je feedback

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!