Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - AZ ,nu met fotoalbum training vandaag

Door Kevin Pauwels 16 reacties

Aanstaande Zondag speelt FC Groningen om 14.30 uur de thuiswedstrijd AZ Alkmaar. Grunn wil zich revancheren van de zure nederlaag bij PEC Zwolle uit en natuurlijk revanche nemen op de kaaskoppen uit Alkmaar na de verloren wedstrijden in de play-offs voor europees voetbal vorig jaar.

Update: Nu met fotoalbum training  vandaag

De trainer
Hoofdtrainer Ernest Faber zei vanmiddag tijdens het perspraatje dat hij in overleg gaat met Beloften-trainer Alfons Arts over wie er gaan spelen met de wedstrijd van FC Groningen 0nder 23 zaterdagmiddag en wie er deel gaan uit maken van de wedstrijdselectie aankomende zondag. "Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Juhninho Bacuna zijn fit terug gekomen van hun interlandwedstrijden vorige week en hebben minimaal 1 wedstrijd gespeeld. We gaan zaterdag naar de fitheid van de gehele selectie bekijken en van daaruit wordt de opstelling bepaald. Alleen degenen die honderd procent fit zijn, kunnen aan de aftrap staan tegen AZ. Wij willen ons zondag natuurlijk revancheren na de nederlaag in en tegen Zwolle en we spelen tegen een ploeg die ook aanvallend voetbal speelt. Ik verwacht dat wij veel ruimte krijgen. We moeten scherper zijn in de verdediging zondag dan in de vorige wedstrijd. De blessurevan Marko Vejinovic zal niet veel aan hun spel veranderen want zij hebben nog een Noorse international, Fredik MitsjØ, die daar kan spelen. We zullen er allemaal weer vol voor gaan, daarbij kijken we vooral naar onze eigen kwaliteiten."

AZ Alkmaar
De elf rood-witten uit Alkmaar staan er tot nu toe redelijk goed voor in de competitie met 12 punten uit 7 duels met een 8ste positie op de ranglijst. Al heeft het in de laatste wedstrijd tegen Feyenoord een flinke tik gekregen met een 0-4 thuisnederlaag en daarvoor een 0-2 verlies tegen Excelsior. Van de laatste 5 thuiswedstrijden die de Groningers speelden tegen de Alkmaarders werd er 3 keer gewonnen en 2 keer verloren (waaronder de laatste wedstrijd in de play – offs om europees voetbal).

Statistieken
In de historie van de wedstrijd FC Groningen – AZ Alkmaar houden beide ploegen elkaar precies in evenwicht. Veertien keer werd er gewonnen, veertien keer verloren en 5 keer eindigde het duel onbeslist. De grootste overwinning is de 6-2 van 08-04-1984. De grootste nederlaag is de 2-6 van 25-04-1985. Het gemiddelde winstpercentage is 42,42 procent (via fcgstats).

Historie (via fcgstats.nl)

17-05-2017 FC Groningen – AZ Alkmaar 1-4

23-10-2016 FC Groningen – AZ Alkmaar 2-0

20-09-2015 FC Groningen – AZ Alkmaar 2-0

08-02-2015 FC Groningen – AZ Alkmaar 2-4

18-05-2014 FC Groningen – AZ Alkmaar 3-0

FC Groningen
Zoals het lijkt op de training van vrijdagochtend komen er een paar aanpassingen in de basisopstelling. Tom van Weert is er niet bij vanwege een schorsing. De inzetbaarheid van Kasper Larsen is nog twijfelachtig. Todd Kane en Lars Veldwijk zijn niet inzetbaar vanwege een blessure.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Te wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam, Jenssen, Bacuna, Drost/Hrustic, Idrissi, Mahi, Doan

Wij spraken op de training met Etienne Reijnen:

Wat is AZ van een ploeg dit seizoen?
Ze hebben een hoop kwaliteit in de selectie, ze hebben nu wel 2 keer achter elkaar verloren maar dat neemt niet weg dat ze spelers hebben die gevaarlijk zijn aan de bal. AZ staat voor aanvallend voetbal met veel roulatie's op het middenveld, opkomende backs en voetballen van achteruit.

Is AZ een onvoorspelbaar team?
Ja, ze zijn in de wedstrijden wel te wisselvallig. Dat hebben we in ieder geval wel gemeen met elkaar.

Wat vindt je van hun spits Wout Weghorst?
Weghorst is een irritante voetballer die altijd keihard werkt en altijd het maximale voor zijn team probeert te presteren, voor sommigen kan dat misschien moeilijk zijn om hem te bespelen maar zelf heb ik daar niet veel moeite mee. Het is een grote en sterke jongen die er altijd in kleunt en dat moet je bespelen en wat hij verder zegt en doet interesseert me niks.

Ook spraken wij met Oussama Idrissi:

Hoe was het bij Jong Oranje?
Het was een hele leuke ervaring. We hebben uit 2 wedstrijden 4 punten gehaald. Het doel was om 6 punten te halen maar dat is helaas niet gelukt maar al met al ben ik wel met een goed gevoel terug gekomen.

Leer je daar andere dingen dan wat je normaal bij FC Groningen leert?
Het is wel anders want dat is internationaal voetbal en dan gelden er andere wetten en regels. Je hebt maar 2 wedstrijden en je bent 8 dagen bij mekaar en daarin moet je voor het maximale resultaat gaan.

Ben je 100 procent fit terug gekomen?
Ja ik ben honderd procent fit. Ik heb 2 dagen vrij gekregen na mijn interlandweek dus ik had genoeg tijd om te herstellen en nu het vizier op AZ. 

(deze interviews zijn in het geheel terug te beluisteren op www.tynaarlolokaal.nl in de uitzending van FCG Radio)

Zondag dus de wedstrijd tegen de ploeg uit Alkmaar. Kunnen de boeren revanche nemen op de kaaskoppen na de verloren play-offs van vorig jaar? We zullen het zien, aftrap 14.30 uur.

FORZA GRUNN!!!!!

Reacties:
Supporter 05013-10-2017 om 20:24

Drost en Reijnen in de basis ... ik zeg 0-2 verlies 

harley13-10-2017 om 20:53

Reijnen prima...Drost in de basis ..pfft..0-3

kees13-10-2017 om 21:05

Benieuwd naar Doan...volgens mij het lichtpuntje van de selectie:  Ter Wierik (RB) en Drost moeten hun dag hebben...en natuurlijk moet Idrissi zich revancheren voor die mindere laatste wedstrijd... Ik zeg : gelijkspel... (dwz. van alles wat, t/m penalties toe .

hermanpetra13-10-2017 om 21:08

Lekker positief heren 

kees13-10-2017 om 21:50

ja,  de bal is rond...de aarde ook trouwens 

Supporter 05014-10-2017 om 18:37

Heb jij afgelopen er vertrouwen in dan? Leg mij dan is uit op basis waarvan? 

14-10-2017 om 06:55

tis wat , als dat het eerste is waar je aan denkt , als de fc speelt. leuke hobby heb je dan. die kan en die kan er niks van dus word het een kansloze verliespartij en de andere 9 doen er niet toe haha.

lastige thuiswedstrijd normaal gesproken , als de mentaliteit goed is ga ik voor een gelijkspel.

 

HuubReuvers14-10-2017 om 07:24

Opstelling: Padt, Te Wierik, Memisevic, Reijnen, Warmerdam, Bacuna, Jenssen, Doan, Antuna, Mahi, Idrissi

 

kees14-10-2017 om 07:52

Zonder Drost, Van Weert,  Veldwijk of Hrustic ??? wel heel ndere opstelling en posities dan... laten we maar even afwachten wat er echt gebeurt, zondag !

HuubReuvers14-10-2017 om 09:54

Van Weert geschorst, Veldwijk geblesseerd. Hrustic en Drost erg matige spelers

appie happie14-10-2017 om 08:34

Omdat ik er toch wederom weer bij ben en niet teleurgesteld wil worden zoals in Zwolle,zeg ik een reguliere 2-0 overwinning.

Je moet altijd positief zijn anders wordt het nooit wat.

Hgz14-10-2017 om 09:48

Steeds maar weer opstellen van slelers die het niveau van Groningen niet aankunnen. Wat is die Faber eigenwijs zeg sjonge. Alleen met strijd om elke meter maakt Groningen een kans, niet als sommigen zich weer gaan verstoppen. Vol dr op! 

kees14-10-2017 om 11:12

Mijn idee:  wordt tot 3/4 wedstrijd een kat en muis spel, met veel Grioningenspelers achterin.  Voorin alleen Mahi die iets alleen moet forceren, kennelijk.

John van de brom kan FC Groningen heel goed "lezen",  met die 2x 4-1 nog in herinnering

We hopen maar het beste ervan, als Appie met dochter gaat, dan heb je al wat 

appie happie14-10-2017 om 11:48

Zeker Kees  samen met dochter..maken er een leuke middag van..

 

appie happie14-10-2017 om 12:08

Ze moest toch in Stad zijn vandaag voor de reünie van Preadinuis  , dat vandaag is.

kees14-10-2017 om 13:50

blijft ze bij jou logeren in Fraiznlaand ? kerel wat een voorrecht om een gestudeerde dochter aan het stuur te hebben...kan je zelf gerust een Chardonnay ordinaire op nemen...alles smaakt ion haar bijzijn,  toch? 

Over die wedstrijd, morgenmiddag:  ideale tijd, goed weer, prima veld...19000 man/vrouw aanwezig... en die friet maar zo zout nemen als die is ! Ik denk dat er een rode kaart bij AZ  gaat vallen.  Noordhollanders willen nog wel eens slecht tegen hun verlies kunnen! ...heerlijk opgefokte sfeer op momenten.  Mahi wordt matchwinner. Doan verdwer ook prima!

 

 

Magno14-10-2017 om 14:17

Doan en Mahi die dicht bij elkaar spelen zou wel eens heel goed kunnen uitpakken. Beide goede voetballers en ben erg benieuwd hoe ze het samen doen. Idrissi is grillig, maar kan goed uitpakken. Als het publiek erachter staat, zoals de laatste thuiswedstrijden, kunnen we deze echt wel winnen hoor.

Jammer dat er nog steeds van die ontzettend zure reacties zijn hier. Moet je zelf weten, maar als niet meer gaat, laat je het team in de steek. Ja natuurlijk baal ik ook van het voetbal regelmatig, maar ik heb het idee dat er een grote groep is die alleen maar aan het klagen en zeuren is. Alsof we Barcelona zijn en altijd oogstrelend hebben gespeeld. Hou toch op zeg. Als je vindt dat de spelers jou in de steek laten door hoe ze spelen, mag je daar boos over zijn en het waardeloos vinden, maar dat kan toch geen excuus zijn om vervolgens je eigen club in de steek te laten? Waar ben je dan mee bezig?

En steeds maar roepen dat alles slecht is. Als ik de commentaren hier zo lees speelden we allang ergens in de derde divisie in plaats van al jaren play-offs. Ja het spel kan beter en ja de inzet moet ook flink beter, maar zo ontzettend naar en zuur als hier vaak wordt gereageerd is losgeslagen van de realiteit. Zo praat je jezelf en de club de put in.

Hgz14-10-2017 om 17:25

Sommigen zien inderdaad de realiteit niet.

kees14-10-2017 om 19:56

voor wat betreft die zgn "zure reacties"...het zijn vaak (ook) echte FC G liefhebbers hoor !, die hun zorgen en kritiek leveren.  Ik denk dat het stelselmatig te maken heeft het de positie van de supporters, zoals die door de leiding is "misbruikt". 

Vroeger, als zoiets in een bedrijf of in een andere setting voorkwam, bijvoorbeeld tussen generaties in een gezin, dat je dan van een "leugentje om bestwil" sprak.  Nu is die bestwil zodabnig gecommercialiseerd en verdraaid in de perceptie van de werkelijkheid, dat men na jaren gepredikte <aanvallend voetbal>, de <volkscluib>, en de Euroborg (oude naam) <een onneembare vesting>, en vooral  dat gepoch  over het binnenkomende geld de laatste 10 jaren, en nu steeds de berichten over dat het één of twee puntjes" minder gaat...dat wil je als echte supporter niet !  Die ziet die de club graag gloreren, is hiermee  murw geslagen is ... 

Faber alleen moet het er in de praktijk mee doen, en heeft inderdaad met de huidige opstelling, méér voetbal in het team laten zien, maar de aansluiting met de voorste linie is nog verre van ideaal!

 

Ik herpak mij elk weekend weer met de beste en meest posigtieve gedachte, maar na een kansloze wedstrijd met ondermaats spel of veel te weinig strijd zoals zo vaak werd vertoond, kost het ook mij  veel moeite  te accepteren  het tij nog niet is gekeerd. 

Magno14-10-2017 om 21:50

Beste Kees, dank voor jouw reactie. Ik deel die zorgen over de commercialisering volledig en vind bijvoorbeeld de nieuwe naam van het stadion afschuwelijk en wat Nijland riep over bestormen van de top 3 heb ik altijd met een korreltje zout genomen en onverstandig gevonden. Daarnaast erger ik me regelmatig rot aan het spel. Toen ik in Den Haag uit bij ADO was, schaamde ik me in de rust kapot voor wat ik op het veld had gezien. Dat je op zo’n manier een wedstrijd durft te spelen!

Maar niet meer naar de FC gaan komt niet in me op. Het is mijn cluppie en er is ook zoveel moois. Ik laat mijn club nu het minder gaat toch niet in de steek? Dat deed ik ook niet toen ze in de eerste divisie speelden. En wat hebben we in de jaren daarvoor draken van wedstrijden gezien met matige spelers! En we hebben toch ook eerder rare bestuurders gehad? Nee dat is allemaal niet goed, maar laten we niet net doen alsof het niet eerder minder of slecht is gegaan.

Ja er kan heel veel beter in en buiten het veld op dit moment. En ja we zitten nu in een mindere periode. Maar een club als FC Groningen heeft nu eenmaal te maken met ups and downs, het is niet ineens een succesmachine geworden. Het verwachtingspatroon dat sommige mensen lijken te hebben is overspannen hoog.

Er kan veel beter maar dit is wel mijn cluppie. Ik scheld erop, ik juich erom, ik vervloek het en ik hou ervan. Maar ik zal er nooit bij weglopen.

Magno14-10-2017 om 22:04

Voor de duidelijkheid: ik heb dus helemaal niks tegen het kritisch volgen van je club. Dat juich ik toe. Met een groot deel van de kritiek ben ik het mee eens. Maar de nare toon van sommige mensen hier slaat nergens op, versterkt het negatieve gevoel rond de FC en de nuance lijkt bij een aantal mensen volledig zoek. Alsof nu gelijk alles maar verkeerd is en weglopen dan de enige optie is. Ik lees boerenmacht graag, maar naar mijn mening zijn hier wel erg veel negatieve schreeuwers. Ik wil een tegengeluid laten horen. (Overigens zijn er ook een heleboel anderen die wel genuanceerd en onderbouwd reageren hier).

kees14-10-2017 om 23:49

AZ staat daags voor de ontmoeting,  "maar" 4 punten boven de FC .  maar als je vandaag dat grote artikel in de krant leest hoe goed ze fincieel draaien met flinke winst en het stadion hebben gekocht, en ook nog eens zeer ambitieuze plannen hebben voor op korte termijn, begrotin nog verder opschroeven, nog  betere spelers en nog beter voetbal...geweldig ambitieus daar ! 

natuurlijk maakt mij dat beetje jaloers. maar ook nu blijf ik bij mijn stelling dat je de FC niet moet vergelijken met een andere club..nu ook niet vóór die westrijd. FC GRoningen moet gewoon voor een eigen beleid gaan....  ga je vergelijken, dan wordt je ongelukkig van het voortdurende succes van John van 't Schip bij PECZwolle  91-1 gelijkspel tegen Feyenoord...enz enz

 

ik zeg dan maar  2-2 morgenmiddag...slaap ik goed op...  veel plezier morgen !

kees14-10-2017 om 23:53

correctie: want ik  was al slaperig     PECZwolle-F'noord:  0-0

appie happie14-10-2017 om 20:10

Hallujah  Amen.

rob roy14-10-2017 om 21:06

Appie, ik heb jou door de jaren heen op dit forum leren kennen als iemand met een realistische kijk op de zaken, welbespraakt en met goed onderbouwde reacties, maar wat je de laatste tijd mankeert weet ik niet maar mij kom je ietwat recalcitrant over, blijkens de hier bovenstaande post, als reactie op de post van Kees. Ik kan het mis hebben (hopelijk) maar de vraag is eigenlijk: "Zit je iets dwars, wat betreft FC-Groningen"? Misschien een tip voor jou............neem een extra banaantje, dat geeft rust (Deed Appie Happie ook altijd, in z'n goeie jaren). 

appie happie14-10-2017 om 22:12

Nep news mabey RobRoy.!!@..er mankeert mij niks.er is niets aan de hand    je bedoelt Halluhah en of Amen..ik vond dat Kees het  prima had verwoordt.

 

En wat mij  dwars zit  bij de FC  is hetzelfde dan wat er bij elke andere gedreven dan dwars zit.

 

Eigenlijk  zijn wij hier op BM een vriendenclub  maar gee echte vrienden sommige van ons dan..ikzelf zit hiet al uit de tijd dat Duarez mot had met de FC.en naar fc Amsterdam wilde..zelfs op mijn vakantie in Griekenland logde meerdere x en per dag in op internet via de mobile telefoon..ja dat ging toen nog zo.

Ik denk niet dat veel mensen zo fanatiek zijn als dat ik dat ben..Nu de laatste 2 a3 jaren bekoeld de relatie appie versus de fc,  dat komt doir het beleid

appie happie14-10-2017 om 22:20

Dat komt door het beleid van de FC  de leiding komt  verder van ons af te staan heb ik het idee,dat komt waarschijnlijk omdat het allemaal niet zo goed meer gaat als zeg maar 10 jr geleden..toen gingen we naar de Euroborg  en spraken we over met hoeveel we vandaag weer zouden winnen  die situatie is nu volledig andersom  we zijn nu blij met een punt en een overwinning brengt euvorie..

Ik ga elke wedstrijd in met  de instelling   we halen punten vandaag echter zie dat NIET terug op het  veld..dat zit mij dwars...1 helft hebben we dat gezien  tegen Heerenveen daarna was het toch echt behelpen.

Ach we zien morgen wel ok hoop op 3 punten en een leuke wedstrijd.het wordt in iedergeval mooi weer.

 

Welterusten.vrienden.

rob roy14-10-2017 om 23:43

We zijn het met elkaar er wel over eens dat het beleid bij Fc-Groningen een puinhoop is, de laatste jaren en dat dan het fanatisme enigszins bekoeld. We kunnen er als supporter echter niets aan veranderen al denken hier op dit forum er enkele het licht te zien en er heel anders over denken. Laat ze, denk ik dan maar. Sinds de teloorgang van fcgonline ben ik een regelmatige bezoeker van dit forum en door de jaren heen heb je zo je voorkeur waar je dan graag mee communiceert. Online schrijf-vrienden is leuk en daar zijn er dan ook een paar van bij op dit forum. Zonder namen te noemen wil ik dit graag zo houden, dus al speelt FC-Groningen nog zo slecht, het bindt de supporter toch nog enigszins via BM.

"a tidy sleep for all my friends". 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!