Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Willem II, UPDATE fotoalbum training 19-10-2017

Door Thijs Faber 8 reacties

Aanstaande vrijdag treedt FC Groningen in haar tweede thuiswedstrijd op rij aan tegen Willem II, de nummer 17 van de Eredivisie. Behalve een weerzien met voormalig succestrainer Erwin van de Looi betreft de wedstrijd ook een goede mogelijkheid voor FC Groningen om de weg naar aansluiting bij de subtop in te zetten. Een comfortabele overwinning is tegenwoordig zeldzaam voor de equipe van Ernest Faber, tegen een laagvlieger als Willem II moet dat toch mogelijk zijn, zou je zeggen. 

De tegenstander, Willem II
De 17e plek, waar de Tilburgers zich momenteel bevinden is niet geheel terecht gezien het vertoonde spel. Met spelers als Crowley en Fran Sol hebben de tricolores kwaliteit in huis waar menig degradatiekandidaat van zou watertanden, toch lijkt het er op dat trainer Erwin van de Looi moeite heeft om zijn team aan het scoren te krijgen (dat hebben we bij hem eerder meegemaakt natuurlijk). Toch kan met een objectieve blik gesteld worden dat ploegen als NAC, Sparta en Roda aanzienlijk minder zijn dan Willem II, dus handhaving moet toch mogelijk zijn als de boel begint te draaien. En hier ligt het gevaar voor FC Groningen; Willem II heeft namelijk afgelopen zondag tegen FC Twente (3-1) laten zien dat het het wel degelijk in zich heeft. Bij voorbaat kansloos zijn de Tilburgers dus zeker niet, want FC Groningen laat tot nu toe ook nog weinig overtuiging merken. 

Historie (via FCG Stats)

18-03-2017 FC Groningen - Willem II 1-1  

17-10-2015 FC Groningen - Willem II 2-1  

28-09-2014 FC Groningen - Willem II 1-0  

19-08-2012 FC Groningen - Willem II 1-1  

06-02-2011 FC Groningen - Willem II 7-1

FC Groningen
Het was dat de Trots van het Noorden zich aardig herstelde in de tweede helft, maar het vertoonde spel in de eerste helft in de wedstrijd tegen AZ was haast tranentrekkend. De ploeg van Faber lijkt moeite te hebben om grip te krijgen op tegenstanders, ook de bal in de ploeg houden wordt als lastig ervaren en, zeker in de eerste helft, lijkt een diepe bal van Jenssen op Mahi het enige aanvalsplan wat FC Groningen op dit moment heeft. Voeg daar een grote portie balbezit en weinig beleving aan toe en je hebt de eerste helft tegen AZ te pakken. De tweede helft was aanzienlijk beter, maar dat was ook omdat het leek alsof AZ de hoge druk van de eerste helft niet kon vasthouden. Tegen Willem II is het aannemelijk dat de Brabanders zich op hun eigen helft gaan indekken, en het initiatief moeten nemen is nou niet iets wat de FC goed ligt. Ditzelfde zagen we ook in de thuiswedstrijd tegen VVV, een counterploeg pur sang, FC Groningen kwam maar niet door de sterke defensie van de Venlonaren heen, resulterende in een late gelijkmaker van VVV. Maar goed, aan Ernest Faber nu om het aanstaande vrijdag te laten zien dat het wel kan, hij zal in ieder geval nog niet kunnen beschikken over Todd Kane, Lars Veldwijk (blessures) en Tom van Weert, die zijn tweede wedstrijd van zijn schorsing uitzit.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt; Te Wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam; Jenssen, Bacuna, Doan; Hrustic, Mahi, Idrissi (via William Pomp, DvhN)

Kortom, eigenlijk is er geen excuus voor iets anders dan drie punten aanstaande vrijdag, als je wil blijven meedoen om play-off plaatsen moet je thuisduels tegen laagvliegers gewoon winnen. Een goede prestatie met een comfortabele zege zou ook wel een keer lekker zijn, we gaan het zien.

COME ON FC!

Eventuele wijzigingen in de opstelling zullen worden toegevoegd zodra hier meer over bekend is.

Reacties:
Jegelkser19-10-2017 om 11:23

Hopen dat we winnen en dan is de start toch wel aardig. Tot nu toe nog thuis ongeslagen... spel moet beter maar overwinningen kunnen daar zeker bij helpen. Zin in morgen 

Jantje19-10-2017 om 13:01

 Ik denk dat dit een heel belangrijke wedstrijd is voor de fc.  winnen moet maar ik geloof hier niet in als ik de laatste wedstrijden terug kijk, als ik alle ploegen bij langs loop dan speelt de fc het slechtste voetbal. 

hou mijn hart vast maar ik denk dat het maar zo eens degradatie kan worden dit jaar. want het geluk zoals tegen AZ houdt ook keer op natuurlijk.

HuubReuvers19-10-2017 om 17:10

Kane en Veldwijk terug op het trainingsveld, hopen dat ze meedoen morgen

Nogutsnoglory119-10-2017 om 18:29

Komende 2 wedstrijden zeer belangrijk tegen de nummer laatst en 1 na laatste. ( Willem 2 en Sparta ) Als je die allebei wint kun je weer meer naar boven kijken. Ben er eerlijk gezegd niet gerust op. Ben het wel met Jantje eens dat met het vertoonde spel tot op heden ik  Groningen tot een van de slechtste ploegen reken. We mogen nog niet klagen dat we in de thuiswedstrijden tegen Hveen, Utrecht en AZ nog 5 punten overhielden want in die wedstrijden hadden we bij rust alle 3 al op een onoverbrugbare achterstand kunnen staan. Tegen Willem 2 zie ik Doan wel man off the match worden. Hij is de man die Mahi vrij voor de goal kan zetten met een slimme steekpass . Belangrijk is ook of Memisevic Soll van scoren kan afhouden. In dat geval reken ik op een kleine overwinning. ( 2-1 ) 

appie happie19-10-2017 om 18:37

Hmmm   ik ben bang voor weer 1 puntje maar..vrijdag weinig publiek  kloten tijd    waar mensen weinig animo voor hebben..ik ga/kan niet...voorop gesteld dat ik zondag jl zei   ik ben er klaar mee   ook na de 2de helft   en ondanks het punt wat we wonnen van AZ   ik vind de bezieling  en het spel  compleet waardeloos Hrustic voor Drost maakt volgens mij ook geen flikker uit.

 

Kortom ik maak me nog steeds kwaad als ik terug denk aan pec uit en az thuis...het voetbal beste mensen is DRAMA..

 

Ik hoop uiteraard op winst   ben altijd positief 

appie happie19-10-2017 om 18:37

Moi

19-10-2017 om 18:50

laat het los

19-10-2017 om 18:49

omdat het een avondwedstrijd is winnen ze! de volgende verliezen ze weer bij sparta , zo blijf je bovenin het rechterrijtje waar je hoort momenteel.

M0i20-10-2017 om 21:06

Laat het los ......

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!