Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest van Feyenoord

Door Redactie 17 reacties

Het venijn zat hem in de tweede helft. FC Groningen kreeg kort na de hervatting een hoekschop, de Rotterdammers namen over en Berghuis die vanaf het middenveld de aanval opzette kwam uiteindelijk in scoringspositie. Sergio Padt wist met een uiterste inspanning de bal weg te tikken maar Vilhena benutte de rebound 0-1. Nog geen 10 minuten later was het 0-2. Oussama Idrissi zag zijn voorzet bijna in het Rotterdamse doel verdwijnen en weer uit een tegenstoot sneden de gasten tussen de groen-witte linies door. El Ahmadi nam Padt onder vuur, de doelman wist diens schot te keren maar Berghuis die (hinderlijk) buitenspel stond, mocht zonder te worden afgefloten zijn aanvalsmaatje Jørgensen bedienen die het cadeautje behendig wist te verzilveren. In de slotfase raakte Mike Te Wierik de lat, Lars Veldwijk scoorde maar het doelpunt werd afgekeurd omdat te Wierik daarvoor al hands had gemaakt. Op de nederlaag viel verder weinig op af te dingen. FC Groningen heeft aangaande de mogelijkheden en kansen, zich te weinig laten zien.

eerste helft
Hoogtepunt voor de FC liefhebber was toch wel die prachtige cross geschoten dieptebal van Juninho Bacuna over zeker 40 meter die Tom van Weert liet opstomen over de linkerkant. De spits besloot voor eigen succes te gaan, daar waar Oussama Idrissi vrijstaand opdook aan de rand van de zestienmeter. Doelman Jones verrichtte redding met de vuisten, Ritsu Doan kopte de rebound ruim naast.

De bal had ook zo na een kwartier op de stip gekund, Samir Memisevic trok Jørgensen iets te opzichtig onderuit in de eigen zestien. Het liep goed af!

Haps moest zich laten vervangen na een ongelukkige val in duel met Ritsu Doan. De Feyenoorder blijkt een gebroken sleutelbeen te hebben. Nelom maakte zijn opwachting. De wedstrijd ging een tijdje op en neer zonder dat beide teams tot gote kansen kwamen. Wel hadden de gasten meer balbezit en toonden meer dreiging. 

Na ongeveer een half uur viel bijna de openingstreffer. Een hoekschop werd door Tapia verlengd, Todd Kane wist de bal voor de doellijn weg te werken. Kort daarna kreeg Vilhena de grootste kans. Een vloeiende aanvalscombinatie ging hieraan vooraf, Vilhena mikte kansrijk over. Op slag van rust schoot Larsson een voorzet van Jørgensen naast.

tweede helft
Het noodlot sloeg al snel toe met de treffer van Vilhena. FC Groningen probeerde wat meer de weg naar voren te vinden. Juninho Bacuna leek door te breken maar kon jammergenoeg ternauwernood worden afgestopt door Tapia waardoor er een corner kwam die niets opleverde. Kort daarna viel de 0-2. Sergio Padt voorkwam ruim een kwartier voor tijd een derde Rotterdamse treffer. Trainer Ernest Faber paste een dubbele wissel toe. Django Warmerdam en Lars Veldwijk kwamen in het veld voor Todd Kane en Tom van Weert. 

In het slotkwartier claimde Lars Veldwijk een penalty omdat hij in de zestien werd vastgehouden waardoor hij een voorzet niet kon binnengewerken. Scheidsrechter Makkelie liet doorspelen.  

De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld. Met de afgekeurde treffer in de slotfase van Lars Veldwijk en het opstootje tussen Mike te Wierik en Nelom liep de speeltijd ten einde. 

Opstelling FC Groningen; Padt, Kane Memisevic, Te Wierik, van Nieff, Jenssen, Doan, Bacuna, Idrssi, van Weert, Mahi

Reacties:
robin25-11-2017 om 22:47

Zoals reeds voorspelt... Spijtig 

Prik nam pla25-11-2017 om 23:11

Teleurstellend. Vooral de 2e helft lieten ze te weinig zien. Normaal gesproken mag je van Feijenoord verliezen maar met een betere conditie en meer wil om te winnen had er meer ingezeten. Toch opmerkelijk dat Feijenoord, deze week een zware wedstrijd achter de rug, frisser oogde en Groningen conditioneel de baas was. Groningen gaf ook veel te vroeg op. Wederom tekort schietende Faber. Wat bezielt hem om met van Nieff en Jensen te starten als Warmerdam kan spelen? Jensen is een zwakke middenvelder, hij laat spelers te gemakkelijk van zich wegdraaien, komt snelheid en duelkracht tekort. Doan speelde prima, is naast Bacuna een van de weinigen die er voor 100% voor gaan. Faber wisselde ook raar, waarom zette hij Veldwijk niet naast v Weert, waarom Jensen laten staan en v Nieff? Ik vrees dat Faber de Kerst wel haalt.

kees25-11-2017 om 23:58

iedereen haalt de Kerst, maar als Mahi weg is, dan is er nog minder variatie en gevaar voorin.  Dat wordt het grote zorgekindje dat we in de tweede seizoenshelft wéér een heel nieuw team moeten smeden.  En daar komt nog een tweede probleem bij: staan we op de laatste wedstreijd in december er slecht voor op de ranglijst...dan gaat die trainer wéér doen wat we liever niet zien: wisselen...wisselen en nog eens wisselen.  Dat bevordert de teamprestatie niet. 

Enige oplossing is toch een speler erbij halen die hetr gemis van Mahi ( de klasse ) kan opvangen is een voorste linie die tot scoren komt.  Met Reis en Warmerdam en Bacuna en Doan en Veldwijk  moet er toch méér uit te halen zijn...   

25-11-2017 om 23:12

bacuna man of the match , was overal , prachtige passes. graag ook antwoord van de andere? helaas niet opgewassen tegen feyenoord , strijdlust was er , helaas geen stootkracht.

skjipke25-11-2017 om 23:53

Mee eens. Vond Bacuna ook een goede pot spelen. Hè hè ..... weinig sjok sjok de laatste 2 wedstrijden. Ik hoop dat hij zo blijft spelen, want hoort hij absoluut in de basis. 

Jantje25-11-2017 om 23:56

Dit groningen is rijp voor degradatie aan einde van dit jaar. In jaren niet zo slecht groningen gezien als dit jaar.

 

Martijn 26-11-2017 om 08:52

had echt wel meer ingezeten deze wedstrijd, zeker wanneer van weert na die prachtige pass van bacuna de bal had terug gelegd op idrissi, die had hem namelijk zo voor het intikken en dan was het een heel andere wedstrijd geworden. maar goed van feijenoord mag je verliezen. al had ik het uiteraard liever anders gezien

Ronnie 26-11-2017 om 08:52

Feyenoord had Amrabat en . Zij hebben het verschil gemaakt. Op het middenveld waren Amrabat en El Amhadi te goed voor Jensen( die belabberd speelde) Doan wordt steeds beter, bacuna speelde goed, maar Amrabat maakte het verschil. Voorin bij Feyenoord stond berghuis en die was te goed voor verdedigers van fc Groningen. Betrokken bij alle goals.

groningen met kane( kan mij niet bekoren die Kane) te wierik, memisevic stond goed. Van nieff redelijk, hoort daar ook niet.

als gezegd, bacuna en Doan naar behoren, Jensen slecht. Haalde alle snelheid eruit en veel balverlies. Niet meer opstellen. 

Voorin kwam van Weert er niet aan te pas. Krijgt ook geen bruikbare ballen om af te maken en wordt gebruikt om te kaatsen. Hoe kan het dat hij er bij Excelsior 15 in het netje legt per jaar en hier niet.? Mahi en Idrissie stonden verkeerd om. Idrissi op rechts heeft weinig zin qua aanvallen. Idem Mahi op links.

als we gewoon eerlijk zijn is de overwinning van Feyenoord terecht en heeft Groningen gespeeld naar zijn huidige mogelijkheden. Tis nait aans

campesino26-11-2017 om 09:22

slechts 6 reakties hier. Dat betekent onverschilligheid. En dat is voor de lege stoeltjes geen best teken. Na de opleving tegen viresse was het weer het oude liedje. Zonder geloof, zonder bezieling en maar verdedigen. Zelfs na de 0-2 leek het belangrijker de 0-3 te voorkomen dan de aansluittreffer te maken. Faber hielp (zoals gebruikelijk) met zijn late en slechte wissels ook niet mee. Verder sluit ik me bij Ronnie aan. Diep triest

appie happie26-11-2017 om 10:03

Ik heb niet genoten gisteravond!het was net zo als het weer niet verwarmend!2 x kans Bacuna alleen op Jones af...had ook 2 afspeel mogelijkheden.den v Weert na 4 min ook alleen op Jones af  had ook on eerste instantie op Doan moeten afgeven..dat was dus drama.

Mahi 1 leuke aktie  dat wast.verder veel korte ballen over 5 a 10 meter die mis gingen..alles werd ingeleverd  dit komt niet doordat Feyenoord zo goed was heren.Te Wierik  waaron is deze man gehaald?WATis er zo goed aan hem dan.en idd als je Warmerdam hebt  waarom speel hijj niet vanaf begin.De wissels kwamen weer laat deze wedstrijd.

Faber stond de hele wedstrijd weer als een dooie kalkoen langs de lijn.wordt nu echt tijd voor wat anders hoor..we kunnen dit toch niet langer zo aanzien.ik ga in iedergeval dit jaar niet weer naar t stadion is mij de moeite, tijd en geld niet waard.

Jammer maar tis niet anders 

Ik wens een ieder een fijne zondag.

RKR26-11-2017 om 10:05

Het was vooral weer hopen op niet verliezen en de tegenstander het spel laten maken. Zo krijg je die stoeltjes niet vol. Het publiek hier wil strijd zien, en dan maakt verliezen niet eens veel uit. Vroeger zat het in mindere jaren ook altijd wel vol, hoewel we in Euroborg nog niet structureel zo matig hebben gepresteerd. Een vol Oosterpark had minder publiek dan de huidige Noordlease, dus misschien is dat lastig te peilen.

Vond het klasseverschil echter niet zo groot als vorig seizoen al maakt Feyenoord ook een veel beroerder seizoen door. Als Tom die bal breed legt sta je haast zeker op 1-0 en wie weet hoe het dan loopt. Die 2-0 had daarvoor al afgefloten moeten worden voor buitenspel, zoiets gooit eigenlijk de wedstrijd op slot.

Jenssen is duidelijk te zwak. Als je op die plek een verbetering weet te halen dan profiteren Doan en Bacuna daar ook van. Maar als Reis niet geschorst was dan had Jenssen vast ook niet gespeeld, hier kan Faber dus weinig aan doen. In de spits zou ik denk ik toch met Veldwijk starten, hij wordt steeds beter en ik denk ook dat hij meer oog heeft voor zijn medespelers.

Al dat geschuif heeft ons zoveel punten gekost. De kwaliteit is er namelijk wel met jongens als Doan, Mahi en Idrissi, de vastigheden gewoon niet.

skjipke26-11-2017 om 11:42

Ben het helemaal met je eens, de kwaliteit is aanwezig maar de vastigheid niet. Dat is de taak van de trainer. Die schuift teveel en dat zorgt voor onduidelijkheid. Vind wel dat ze ervoor gevochten hebben. Bacuna voorop in de strijd, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Wat ik niet begrijp is de opmerking van Martijn (iets hoger in dit forum) "van Feyenoord mag je verliezen" Heb je de laatste 6 wedstrijden van Feyenoord gezien? Van dit Feyenoord mag je ook winnen.

rob roy26-11-2017 om 13:22

Als er iemand gedacht zal hebben, dit Feyenoord rollen we wel even op. dan ben je wel naief. Dit Feyenoord ,dat overigens niet best speelde is altijd nog 2 klassen beter dan FC-Groningen. Dir verlies is dan ook terecht!!!! En wat betreft die tweede goal, dat was geen buitenspel want er stonden nog twee verdedigers achter de bal. Voor de rest het al oude verhaal dat op dit forum al duizend keer verteld is, dus is er geen nieuws onder de zon. Volgende "pot" ADO uit, met Ludovit Reis in de ploeg voor Jenssen is die club te verslaan............1-3. Zo, en nou een borrel!!!!!

appie happie26-11-2017 om 14:26

RobRoy  is het niet wat te vroeg voor een borrel?haha ...ik vegin om 17 uur vandaag anders slaap ik dadelijk op de bank

rob roy26-11-2017 om 16:37

Half twee en dan op zondagmiddag, moet toch mogen Appie. Vanavond zo rond een uur of half tien nog een "neut"voor het slapen gaan. Kan je lekker op dromen over hoe zo'n geweldige club we toch hebben, hier in Groningen. Op het einde van de competitie staan we dan weer keurig op plek 7 en zijn we klaar voor de nacompetitie voor Europees voetbal. Zo ongeveer.!!!!!

Jantje26-11-2017 om 12:19

Ik zie totaal geen kwaliteit in het elftal. alleen doelman die er elke week gewoon staat. Middenveld wat gewoon erg slecht is. ook Doan is gewoon te licht . Bacuna kan echt hellemaal niks , en ook Jensen is gewoon bagger. als er echt niks bij komt dan gaat het nog veel erger worden. ik zie geen club waar dit team zo maar even punten gaat pakken.of de tegenstander zal zelf de bal in eigen goal willen schieten.

alexvl26-11-2017 om 13:34

Dom gelul Jantje. Bacuna speelde vandaag een goede wedstrijd en Doan speelde ook goed.
Jij moet helemaal maar niet weer gaan kijken want je ziet alles toch anders dan anderen en ALTIJD negatief.

Arthur26-11-2017 om 12:41

Erg zonde dat reis geschorst was naar mijn mening 8 klassen beter dan Jenssen.

Bacuna vond ik sterk spelen. Veel minder gesjok dan voorgaande wedstrijden.

Beide goals veel te makkelijk weg gegeven. Naar mijn mening bijde goals tegen door Jenssen die maar niet durft in te grijpen.

Trouwens viel iemand ook op dat van weert wat meer kilootjes weegt dan vorige jaar?

Nogutsnoglory126-11-2017 om 16:10

Conclusie: hard gewerkt maar het was te weinig tegen een degelijk Feijenoord . Snap ook niet waarom Jensen speelde en niet Warmerdam op het middenveld . Met Warmerdam heb je veel meer voetbal en drive en meer loopvermogen in het team. Ook is hij 1 van de weinigen met diepgang. Bacuna en Jensen willen de bal altijd in de voeten aangespeeld hebben en gaan nauwelijks diep wat zeer voorspelbaar is. En een fitte Warmerdam is ook beter dan van Nief als linksback . Al deed deze het gisteren redelijk. Staat wel altijd veel te ver van zijn man af te dekken. Soms wel 30 meter om vervolgens achteruit te lopen waardoor Berghuis alle tijd heeft om een voorzet te geven. Hij hoeft er niet eens voorbij om de voorzet te geven. Zo bang is de trage van Nieff om op snelheid geklopt te worden in de 1 tegen 1 duels. 

Hopelijk speelt Reis weer komende week. Het worden belangrijke weken want tegen ADO en Roda moeten er echt punten gepakt worden anders sta je onder de streep. 

Ronaldinho7026-11-2017 om 18:13

Mijn vrees werd weer waarheid. Altijd wanneer Groningen tegen een club moet die al weken niet gewonnen heeft, of er speelt een spits bij de tegenpartij die al 9 wedstrijden niet gescoord heeft (en meer van dit soort situaties), dan weet je bijna gewoon zeker dat het tegen Groningen wel goed gaat komen. Eerlijk is eerlijk, Feyenoord was beter en heeft ook meer kwaliteit.  Bacuna was weer een beetje de Bacuna zoals we hem graag zien. Helaas misten we Reis op het middenveld. Jensen is de laatste weken volkomen uit vorm. Echter snapte ik een aantal zaken niet zo goed:

  • Waarom speelt van Nieff linksback, wanneer je Warmerdam en Absalem op de bank hebt?
  • Waarom speelt Idrissi op rechts, terwijl zijn kracht juist op links ligt?
  • Waarom wisselt Faber een Aanvaller voor een middenvelder?
  • Waarom wordt een spits er uit gehaald voor een andere spits en dan pas 16 minuten voor het einde?

Oh ja en ik wil Larssen terug met Memisevic in het centrum. OPbouw is dan minder maar er worden wel meer duels gewonnen. Een wedstrijd als vorige week kan iedereen gebeuren, geef hem vertrouwen en het komt wel goed. Enig idee waarom hij niet bij de selectie zat?

Ik hoop op betere tijden de komende wedstrijden, maar ADO uit is en blijft lastig en is zeker geen gemakkelijke tegenstander.

rob roy26-11-2017 om 22:00

Raadseltje:::::...............Waarom was Larssen niet van de partij???????????.....Nou????????.............Hij was namelijk geblesseerd.

Ooooooch, kan gebeuren, toch???

kees26-11-2017 om 22:49

ja, maafr nou de million dollar question: waarom was Veldwijk niet opgesteld ( behalve dan de laatste 20 minuten als invaller )

rob roy26-11-2017 om 23:47

Hij had het te druk met zijn (har)Monica.

kees27-11-2017 om 00:25

deze wedstrijd gauw vergeten...volgende week een echte tegenstander (in vorm) ADO - UIT ...is altijd lastig

brummie27-11-2017 om 09:23

Ondanks dat Feyenoord niet in goede doen was, nog voldoende individuele kwaliteit t.o.v. onze FC. FC begon aardig aan de wedstrijd, prachtige crosspass op van Weert door Bacuna. Grote mogelijkheid om na 5 minuten wedstrijd al open te breken en vertrouwen te tanken. Doelpunt na rust viel al snel, overwinning Feyenoord terecht. Vond Mahi onzichtbaar. Leuk om te lezen dat men liever andere spelers in de opstelling had gezien. Terwijl ook vaak aangegeven wordt dat Faber maar eens een paar wedstrijden met dezelfde spelers moet gaan spelen. Van Weert scoorde tegen Vitesse prima goal, zo jongen moet je dan vertrouwen geven lijkt me en niet weer direct ernaast zetten i.p.v. Veldwijk. 

Fc had een paar leuke vloeiende aanvallen, maar op de een of andere manier lukte het de ploeg niet om schroom van zich af te gooien en vrijuit te gaan voetballen. Nu 2 uitwedstrijden voor de boeg. Op naar Ado, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

kees27-11-2017 om 09:58

het is je misschien ontgaan, maar het is toch echt deze trainer  ( en niet de posters hier op BM ) die steeds wisselt met de opstelling, en kritiek heeft geuit op de instelling van sommige spelers. Het gevaar bestaat dat het helemaal geen team wordt als de resultaten blijven tegenvallen.  Werklust is er wel, maar voor een samenspel onderling gaat er nog veel mis, zoals het simpel uitspelen van een 2 tegen 1 situatie (Van Weert) voor open doel. Hoop dat tegen ADO dit beter lukt..     

Rob197027-11-2017 om 21:41

De trainer weet het niet meer, de directie weet het ook niet. Het is een grote chaos bij de club, intern maken ze zich druk op de vrije val, die al jaren niet te keren blijkt te zijn. En bij de technische staf is het niet anders. Er zit nergens nog enige lijn in de organisatie zowel langs als binnen de lijnen. Dit alles brengt deze chaos. Een zwalkend elftal hoe zou dit komen. Als een trainer het niet kan overbrengen op de groep, dan zou hij dit met een juist strijdplan moeten doen. Ook dit beheerst hij niet. 

Er wordt van week tot week, maar weer hetzelfde riedeltje afgedraaid, hard werken, samen doen, bij elkaar blijven. Dit is echt kansloos. Er zijn namelijk veel te veel factoren die de onrust blijven aanwakkeren. En zolang dit blijft doorgaan, modderen we maar door. Er is maar een ding die het kan omdraaien en dat zijn toch echt de punten. En om dit voor elkaar te krijgen heb je sterke mensen nodig die dit kunnen managen, die zeker eens met harde hand moet gaan regeren. Maar zolang iedereen onzeker is binnen een club, de top op financieel gebied, de trainers op sportief vlak, kan het wel eens heel gevaarlijk worden. 

 

rob roy28-11-2017 om 00:02

Hans Nijland heeft in het verleden hele goede dingen voor elkaar gekregen bij FC-Groningen, echter heeft hij één crusiale fout gemaakt en dat is dat hij Henk Veldmate naar 020 heeft laten gaan. Henk Veldmate was de man die de scouting goed aanstuurde in de tijd dat Beukenkamp nog in dienst was en heeft in zijn tijd prima spelers hierheen gehaald. Sinds Veldmate het stokje heeft overgedragen aan Peter Jeltema is het falikant fout gegaan. Deze man had nooit op die positie geposteerd moeten worden. Fout van Hans Nijland!!!!!! Jeltema ,een man zonder enige kennis van het voetbal en wat er zoal komt kijken om goede spelers aan te trekken. Ron Jans, een man waarvan je zou denken dat dat toch ook een goeie  hoofdscout zou zijn, heeft z'n stempel nog niet op deze club kunnen zetten. Hopelijk heeft deze man zoveel invloed op Hans Nijland dat er tijdens de komende transfer-ruit wel het één en ander staat te gebeuren in het aantrekken van de juiste speler(s). Zo niet, dan ziet de toekomst van FC-Groningen er erg zorgwekkend uit. Jammer, maar zo liggen de feiten!!!!

RKR27-11-2017 om 20:08

Ik vind Veldwijk en Van Weert beide niets, maar je moet het met 1 van beide doen en dan denk ik dat Veldwijk de laatste weken net iets meer dreiging brengt. Okay Tom heeft de 4-1 tegen Vitesse gescoord, maar verder heb ik hem de laatste weken eigenlijk niet zien afdrukken. Veldwijk heeft bijna ieder duel wel een grote kans afgedwongen, en dan domweg de paal of lat geraakt. Dat valt een keer de goede kant op.

Veldwijk zelf zegt ook in een interview dat hij en Tom het nog het meest moeilijk hebben met de onzekerheid over wie van hen er speelt. Dat is rechtstreeks op het conto van de trainer.

Een scorende spits die vertrouwen geniet zou ook al zoveel meer punten hebben opgeleverd. Scheelt je toch zo een goal of 10.

kees27-11-2017 om 21:33

prima post :

Veldwijk speelde soms maar kort, en de trainer gokt dan dat ie scoort...bij Van Weert weet je het nooit, vond het onthutsend dat moment dat hij o[p de lat schoot, hij stokstijf bleef staan in de 16 en mét z'n handen op z'n hoofd tot die bal via hands en goal Veldwijk afgekeurd/  hoe slecht anticipeer je daarmee op alsnog een rebound ?!!

Wedstrijd is geweest...trainer zit er nog, andere staartclubs laten ook punten liggen, en het verschil met Heracles is maar weinig. 

Dus maar winnen in Den Haag , zit niks anders op.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!