Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

Door Redactie 12 reacties

Met de aanvang van de decembermaand ligt er voor FC een zeer interessant programma in het verschiet. Tot aan de kerst speelt het vijf wedstrijden. Om basis te leggen voor een betere tweede seizoenshelft, (laten we het hopen) zijn wat ons betreft minimaal 3 overwinningen meer dan gewenst! De Hagenezen zijn momenteel terug te vinden op plek 11. Zij vergaarden vijf punten meer dan Groningen. De wedstrijd op het kunstveld in het Kyocera Stadion begint zaterdag om 18.30 uur, de scheidsrechter is Gözübüyük.

Korte terugblik Feyenoord
De nederlaag tegen de Rotterdammers was al weer de zevende van het seizoen en dat is veel teveel over 13 wedstrijden. Een eerste helft die nog redelijk in evenwicht was met de betere kansen voor de gasten. De tweede helft waarin de Rotterdammers op basis van hun individuele klasse het verschil met 2 doelpunten tot uitdrukking gaven. Het enige manco dat FC zich mocht aanrekenen was dat het zich voorin weer te weinig liet gelden, een terugkerend probleem...

ADO Den Haag
Het gaat goed met de groen-gele ooievaars. Na jaren van financiële perikelen en faillissementsdreiging is de club in minder ruig vaarwater terechtgekomen. De begroting voor dit seizoen is omhooggeschroefd naar 18(!) miljoen euro met dank aan Chinese investeringen... Daarmee heeft het FC Groningen (voorlopig?) uit het economische linkerrijtje gezet dat nu de tiende begroting heeft van de eredivisie. Het kan dan ook geen toeval zijn dat de club het beter doet dan de afgelopen jaren. Het versterkte zich onder meer met de middenvelders Lex Immers, Erik Falkenburg en El Khayati, aanvaller Ricardo Kishna is gehuurd van Lazio Roma. 

geschorst: Tyronne Ebuehi en Lex Immers

Historie via FCG Stats

Deze editie werd 27 keer gespeeld met een doelsaldo van 48-41 (-7). Het gemiddelde winstpercentage is 40,74%.

08-04-2017 ADO Den Haag - FC Groningen 4-3  

03-04-2016 ADO Den Haag - FC Groningen 0-1  

24-08-2014 ADO Den Haag - FC Groningen 3-0  

15-03-2014 ADO Den Haag - FC Groningen 2-1  

31-08-2012 ADO Den Haag - FC Groningen0-1

FC Groningen
Hoe het met de fitheid van Kasper Larsen zit (voetblessure) is op het moment van schrijven niet bekend. Ludovit Reis heeft zijn schorsing achter de rug en zit naar verwachting bij de wedstrijdselectie. Trainer Ernest Faber heeft inmiddels een reputatie opgebouwd te blijven sleutelen aan zijn basis elf. Wij verwachten opnieuw wijzigingen.

In de loop van vrijdag plaatsen wij een update.

Vermoedelijke opstelling: Padt, Te Wierik, Memisevic, van Nieff, Warmerdam, Bacuna, Reis, Doan, Idrissi, van Weert, Mahi. (Via: @FCGRadio )

Het seizoen verliep tot nu toe ver beneden verwachting. Tegen kwalitatief nog mindere tegenstanders werden onnodig dure punten verspeeld. Maar daar staat tegenover, dat de meeste punten bij elkaar werden geharkt tegen betere tegenstanders.

Minimaal drie keer deze maand tot winst komen, kan alles zo weer anders maken op de ranglijst naar de weg omhoog, te beginnen in en tegen Den Haag! 

COME ON FC!

Reacties:
Nogutsnoglory130-11-2017 om 21:40

Ben inderdaad benieuwd welke nieuwe spelers hij nu weer gaat opstellen. 1 ding is zeker 2 keer dezelfde opstelling zal het zeker weer niet worden. Ik zou in ieder geval Jensen weer op de bank zetten die speelde heel matig tegen Feijenoord. Dus Reis gewoon weer op het middenveld of anders Warmerdam die heeft veel meer diepgang en drive en scorend vermogen dan Jensen. En dan anders Warmerdam of Absalem linksback ipv Van Nieff. Voorin liever Veldwijk dan van Weert wat mij betreft. Helaas kunstgras maar ADO uit moet toch een puntje kunnen opleveren? ( hoop stiekem toch op 3 punten) Forza Grunn!!!

Prik nam pla01-12-2017 om 15:39

Mee eens. Reis en Warmerdam beide op het middenveld. linksback Absalem. 

kees30-11-2017 om 22:33

ziek ben ik er een beetje van:  soms zou ik er wel 11 willen wisselen... desnoods met een gekgekleurd shirt aan, als ze maar durven voetballen.  ADO is soms wisselvallig, maar  het middenveld van Groningen is ook vaak  onzichtbaar.

zaterdagavond, den Haag is  koud en nat met oostenwind...  geef die lui een chocoletter in de schoen, in plaats van een schorsing... misschien presteren ze dan eens beter. Enne: niet met <méé in de zak> Spanje dreigen, want in dat land  willen ze allemaal wel voetballen. Ik zie Padt wel die kant op gaan in de winter. 

ik ben onder de wedstrijd met de auto onderweg, lange rit..nee Appie niet naar Rome.  maar wel zal ik "langs de lijn" volgen op de boordradio,...wordt   NÛHLL-NÛUHLLL zo zei Frits van Turenhout altijd (voor de oudjes onder ons).  toen deden ze nog niet veel aan sportpsychologie, en helemaal niet aan vloggen

pfff

 

appie happie01-12-2017 om 14:04

Alvast een goede reis...Kees...ik ga uit van 3 punten zoals altijd..het gaat een x gebeuren de uit-overwinning...ado mist Immers+de back die tegen Vitesse goed speelde..er liggen dus kansen..ik kijk wel morgenavond...

M0i01-12-2017 om 00:14

TD en scouting maar even mee om El Khayati te bekijken. Speler met de potentie van Tjaronn Chery.

01-12-2017 om 07:14

Onbetaalbaar

campesino01-12-2017 om 10:58

ADO is gewoon beter dan groningen en bovendien hebben we buiten de eurborg geloof ik nog geen punt gepakt. Ik snap dan ook niet dat er ook maar iemand is die denkt dat we een puntje pakken, laat staan 3. En als we verliezen dan maar met een nulletje of 5 zodat we zonder Faber toch nog wat puntjes kunnen sprokkelen voor de kerst.

RKremer01-12-2017 om 22:12

klopt, uit 0 punten dit seizoen samen met FC Twente, kantekening is dat we slecht 5 x uit hebben gespeeld en de tukkers reeds 7.

Puntje is dus al fijn.

manus01-12-2017 om 12:44

Ik zou ook Absalem linksachter zetten. Hij brengt leven in de brouwerij. En Warmerdam op het middenveld. Niet dat ik Van Nieff slecht vond overigens.

Poar neemn01-12-2017 om 12:49

Veldwijk aub in spits, bij verlies faber exit!

robin01-12-2017 om 14:08

Gewoon niets meer zeggen... Dan kan het alleen maar meevallen... Toch geen touw meer aan vast te knopen... Dit seizoen overleven als dat al lukt... En dan bouwen 

01-12-2017 om 14:11

waar wil je mee bouwen dan ,Moet er eerst een nieuwe trainer komen en scouting en Nijland moet een keer om om wel eens een keer goed te investeren en niet steeds van die miskopen

 

01-12-2017 om 14:56

Welke miskopen doel je op? Denk dat Doan de volgende miljoenenverkoop gaat worden (wát een speler is dat, klein maar extreem balvast, en dan die techniek..). Warmerdam hele goede speler ook. Veldwijk prima, mits ie zijn kansloze vriendin dumpt en weer zijn best gaat doen. Antuna ben ik nog niet kapot van, maar kan nog komen. Te Wierik, geen hoogvlieger maar prima verdediger om er transfervrij bij te krijgen. Zelfde geldt voor Kane (al vind ik huren niks, en al helemaal niet van dat vervelende Chelsea). 

Ik zie echt nog geen enkele aankoop die ik een miskoop zou noemen. En al wel een paar hele goede aankopen! Het is dat Faber er niks mee doet..

 

blauwevogel01-12-2017 om 15:06

100% eens met baksteen ,spelers zijn goed maar het is nu december en we nog steeds geen vaste basiself!

Minimaal 9 pnt halen tot de winterstop dan 1 of 2 gerichte aankopen en dan werken met een vaste team opstelling waarin vooral de youngsters (doan,reis&absalem) moeten groeien naar een hoger niveau .

Ik alleen bang als die pannekoek van hoesen terugkomt dat er geen geld is voor die gerichte aankopen!

01-12-2017 om 15:28

Laat die Pannekoek van een Hoessen maar erbij komen .

zolang onze spitsen geen normale ballen krijgen kunnen ze ook niks doen ja hard werken .

Sorloth mislukt

Tom van weert is niks 

Veldwijk is nog niks 

Laat hoessen mooi terug keren en op Bacuna zijn plek zetten dat is al een meerwaarde 

01-12-2017 om 18:56

Beste baksteen de heer doan is gehuurd he , dus die zogenaamde miljoenen zijn nog niet binnen, als er een spaanse club met een zak geld komt bij dat osaka speelt ie daar , en niet bij Grunn. Gewoon een commerciele aankoop net als die Antuna. Enigste goeie aankoop die tot nu toe constant presteerd is ter wierik. Warmerdam doet het wel aardig, en zit potentie in. Veldwijk zit er totaal niet lekker in , net als de rest. Je zegt over kane , huren vind ik niks , wat vind je van het huren van doan en antuna dan?

01-12-2017 om 20:08

Beste Achmed, 

Groningen heeft een optie tot koop op Doan. Weet de exacte bedragen niet, maar neem aan dat ze die gewoon gaan lichten. Weet ook niet zeker wat er gebeurt als andere clubs op hem gaan bieden, maar ga er van uit dat Groningen de eerste keuze heeft. Mocht een Spaanse club Doan willen hebben, zullen ze ook het contract met Groningen moeten afkopen, denk ik. 

Het huren van Antuna vind ik inderdaad ook kansloos. Al werd er door Nijland wel gezegd dat Groningen meeprofiteert bij latere verkoop van Antuna. Dus dat zou wel lucratief kunnen zijn. Maar meer uit principe vind ik dat je nooit moet willen huren van dat vreselijke City

Jantje01-12-2017 om 15:07

Ik zie alleen een prima doelman die er elke week zijn werk prima doet. de rest van de spelers vind ik maar zacht gekookte eitjes in het veld. wil veel meer strijd zien. en gaan tot dat je aan einde kapot van veld gaat. dat mis ik bij de Fc.

Arthur01-12-2017 om 17:46

Gatsamme van weert en van nief aan hun de eer om mijn ongelijk te bewijzen

01-12-2017 om 18:59

iedereen zeurt aldoor over de vele veranderingen in het team , nu laat hij zijn team staan op 2 plaatsen na!

01-12-2017 om 19:02

En donny helemaal gelijk over de spitsen, deze krijgen geen fatsoenlijke ballen , met buitenspelers als mahi en idrissi. Zag het koppel tadic  , matavz dat rendeerde. Sorloth presteerd nu overigens prima , kapitaalvernietiging geweest  net als tibbeling overigens.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!