Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

Door Jan-Pieter Westing 10 reacties

Met de sneeuw-wedstrijd tegen Roda JC nog vers in het geheugen mogen we ons alweer verheugen op de volgende wedstrijd. IJs en weder dienende spelen we woensdagavond tegen PSV, aanvang 18:30 uur. 

Terugblik op de wedstrijd tegen Roda JC
Een 2-2 in Kerkrade, niet slecht zou je zeggen. Toch had je het gevoel dat er meer in had gezeten, het laatste half uur werd tegen tien man gespeeld. Maar veel kansen werden er niet gecreëerd door de formatie van Faber. Een grote kans voor van Weert was eigenlijk het enige wapenfeit. Dit schetst misschien ook wel gelijk het grote probleem bij FC: kansen creëren als het verwacht wordt. Op het moment dat wij het spel kunnen gaan, of zelfs moeten maken lijkt het in de bovenkamers helemaal te blokkeren. 

 

De tegenstander, PSV
Niet sprankelend, veel punten. De omschrijving voor PSV dit seizoen. Het geluk van de kampioen, zo zou je het ook kunnen benoemen. Met Lozano heeft PSV dit jaar een speler die het verschil zomaar kan maken. Van Nieff tegenover Lozano kan nog wel eens wat problemen opleveren, de Mexicaan lijkt soms een motortje te hebben in zijn schoenen, zo vlug is hij. 

Afgelopen week hebben de Eindhovenaren een flinke nederlaag geleden tegen Ajax. PSV, dat duidelijk niet kwam om er een leuke wedstrijd van te maken, verloor met 3-0 van de Amsterdammers. In datzelfde duel is Jurgen Locadia geblesseerd naar de kant gegaan. Wat er aan de hand is, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk lijkt, is dat hij woensdag ontbreekt. 

FC Groningen
Terugkijkend op het begin van het seizoen, en hoe er nu gespeeld wordt zien we toch wel degelijk verbeteringen. Vaag zijn er contouren van het spelidee terug te vinden. Als er ruimte ontstaat komen de groen witten steeds vaker bij het doel, en weten dit ook nog wel eens te promoveren tot een goal. (Vitesse thuis en ADO uit). Dit is natuurlijk nog niet wat wij als fans nou zo graag zien in de Euroborg. Meer druk en meer strijd naar voren is wat wij graag zien, maar je kan je afvragen of deze selectie zich daarvoor dient.   

Vooruitblikkend op de wedstrijd tegen de koploper is er weinig nieuws te vermelden. De spelers lijken allemaal zonder kleerscheuren weer terug op het trainingsveld in Groningen, met de blik vooruit op woensdag. 

Vermoedelijke opstelling; Padt, te Wierik, Memisevic, van Nieff, Warmerdam, Bacuna, Doan, Reis, Drost, van Weert, Idrissi

Reacties:
nulvijftig11-12-2017 om 19:52

Ach, het scheelt dat Van Nieff centraal speelt, tegen Luuk de Jong, die ook niet de snelste is. Gelukkig staat Warmerdam op linksback, tegen Lozano.

M0i11-12-2017 om 21:36

Ik verwacht dat het laffe Pisvee ook tegen Groningen eerst lekker even de kat uit de boom gaat kijken, en in een counter gaat proberen te scoren. Zelf pressie spelen kunnen ze amper. De FC kan twee dingen doen: er boven op klappen zoals Ajax dat prima deed (binnen 5 tellen de bal terug in de ploeg), maar dan is de puf -gesteld dat ze het zouden kunnen- er na één helft al uit. Andere aanpak is om het spelletje net zo te spelen als Pisvee: tegenstander laten komen, ruimtes zeer klein houden, vóór de 16 verdedigen. En bij balverlies van Pisvee proberen te counteren. Wel zal de passing stukken beter moeten dan tegen Roda, zeker de eerste helft. Ongelooflijk hoeveel ballen niet aan kwamen, ook over kortere afstanden.

kees11-12-2017 om 22:17

Denk dat Groningen idd nu eens een keer het middenveld moet domineren... al die hoge kopballen rond de middencirkel die zijn altijd voor de tegenstander.  de spelers bewegen veel te weinig lijken wel aan de grond genageld. Doan werrkt hard maar passeert altijd een man teveel waardoor balverlies.    Memisevic een stap naar voren ( verdedigende middenvelder ) en Van Nieff achterin blijven hangen anders zijn hij en Bacuna altijd te laat. Misschien dat Reijnen weer van stal wordt gehaald ! Reis moet maar weer met Bacuna de verbinding met de voorhoede waarborgen:  wmb Veldwijk en Van Weert ( met Mahi kan die toch niet samenspelen )

Alsjeblieft maar even geen Antuna deze wedstrijd...is net te licht voor het grote werk...

toeopasselijk:  de kerstboomvariant !!

                                           Padt

              

               Kane   -   Te Wierik       Reijnen        -  Warmerdam

                   Reis        -        Memisevic        -    Van Nieff

                                     Bacuna         

                            Van Weert               Doan/ Idrissi

                                          Veldwijk            

kees11-12-2017 om 22:29

correctie:

 

moet zijn Bacuna  óf   Van Nieff... ja mag ja er maar 11 opstellen   !

 

                                   Padt

     Kane  -  Te Wierik  -   Reijnen  -    Warmerdam

            Reis       Memisevic    Van Nieff/Bacuna

                   Van Weert  -  Doan/Idrissi

                              Veldwijk

Kevin11-12-2017 om 22:52

Verwacht weinig spannends. Het stadion zal aan de aanvangstijd te zien zeker niet voller zitten dan 19.000 man. Ik verwacht een saaie wedstrijd met een gelijkspel of een minimale winst voor PSV als gevolg. Dat heet inderdaad het geluk van de kampioen.

kees11-12-2017 om 23:22

Kevin, kerel...de wedstrijd hoeft van jou dus helemaal niet gespeeld te worden?, "met het geluk van de kampioen" zeg je....??

Nou : ik denk vanwege een wedstrijd op een modderveld:  het geluk aan Groninger zijde  

appie happie12-12-2017 om 00:02

19000 optimist...de helft vsn de mensen die normaal komen,kunnrn niet eens om 18.30 er zijn  dwz  moeten vaak al om 17.00 van huis  op zijn laatst  dus 12000 man komt eerder..helaas  kuttijd  tijd 18.30  ik red dat  ook nooit..ben amper optijd thuis voor Fox..

Kevin12-12-2017 om 10:28

Kees:

Ik heb zelf best zin in morgen! Lekker vroeg klaar en een wedstrijd van onze FC bekijken! PSV heeft al meerdere malen mazzel gehad door met een mix tussen geluk, saai voetbal en effectiviteit een wedstrijd die saai was toch winnend af te sluiten. Dat noem ik het geluk van de kampioen

Mochten we een leuke wedstrijd willen zien, dan zal Groningen het spel moeten maken. Precies hetzelfde geval als tegen Roda. Dat het spel maken niet onze sterkste kant is, is zondag weer gebleken. Zoals in de voorbeschouwing stond, lijkt het wel vast te lopen bovenin de koppies van de spelers wanneer ze zelf het spel moeten maken. 

Ben benieuwd wie morgen het spel wilt maken. Mocht PSV de bovenliggende partij zijn, sneller een weet in plaats van een vraag, dan zal er weinig spannends gebeuren. Het is te hopen dat de spelers revanche willen en er morgen bovenop klappen!

 

Appie:

Inderdaad 12.000 komt misschien nog wel sneller in de buurt. Volgens de weersverwachting gaat het ook nog eens regenen, dat kost je tijdens zo'n 18:30 wedstrijd ook zo een paar 100 tot duizend 'fans'. Hopelijk wordt het een leuke wedstrijd voor de fans die wel kunnen komen en de fans die via FOX kijken vanwege werk. 

 

 

Jantje12-12-2017 om 12:39

Ik verwacht gewoon simpele 0-7 overwinning voor psv.

middenveld van de fc is gewoon super matig Doan ,Bacuna ,reis komen gewoon tekort , verder is het achterin een grote fouten festival.

 

appie happie12-12-2017 om 15:36

Faber zegt in DvhN  met lef te gaan spelen!Faber en lef..2 hele verschillende dingen volgens mij..

Maar wie weet heeft hij het licht gezoen..we zillen het morgenavond weten.

 

Jantje"0-7"  nou  ik denk dat het meevalt en Psv niet gerust is of de 3 punten wel meegaan naar Eindhoven.zondag j.l vond ik ze erg benauwd spelen  niet 1 echt uitgespeelde  kans van hun gezien..dacht ik.

kees12-12-2017 om 16:33

Faber gelooft in een Groninger ploeg die beter kan spelen en kansen kan benutten... we hebben er iets van kunnen zien in de afgelopen 4 wedstrijden ( sinds Heracles ).

Aangezien ik dit wel een belangrijke wedstrijd vind, want FC groningen kan veel prestige (terug)winnen, ook landelijk vanweg de concurrentie met Ajax en AZ.  Bij eventuele winst ben je in een keer van dat "toBclub-imago" bevrijd. 

Als je bedenkt dat het nu 4 maanden lang heeft geduurd totdat spelers op het veld een beetje  "een teamsport" laten zien, dan  zou er berst nog wat meer in kunnen zitten.

Ik ga zelf kijken, die wedstrijd,  de autoweg is schoon, en er zijn plaatsen genoeg in het stadion.

Maar voor de criticasters:  1 - 1 lijkt mij al mooi.   Benieuwd wie er gaan spelen.  Laat Faber dan wel eens goed wisselen !! 

Marco12-12-2017 om 16:09

Zonder Locadia en met de verlies partij in A'dam zal PSV mentaal aangeslagen zijn. 

Verdediging van FC is dramatisch zwak om resultaat te kunnen halen. Zo vrij als een Johnsen van Ado kon inkoppen in de slotfase is problematisch; zal De Jong beter doen. Zoals een Rashica van Vitesse door de verdediging liep, zal Luzano ook doeltreffender doen. 

Een Mahi in topvorm kan wellicht nog uitrichten. Daarvoor moet hij wel als centrum spits worden opgesteld.

Jantje12-12-2017 om 16:45

Lozano gaat doen morgen voor psv.

Arthur12-12-2017 om 16:20

De jong kan ook niet koppen.

Bewees ie weer in Amsterdam afgelopen zondag

12-12-2017 om 17:08

Groningen heeft normaal natuurlijk geen kans , en psv lijkt me nou niet het team dat mentaal is aangeslagen van een nederlaag, ik verwacht een simpele overwinning voor psv 1-3 dat zich revancheerde. Een Groningen dat te kort komt , de mankementen zijn al bekend! 

Nogutsnoglory112-12-2017 om 21:59

Tja weer van Nieff in de basis. Word weer billenknijpen. Waarom niet gewoon Te Wierik en Memisevic centraal achterin. Is volgens mij de beste combinatie. En die Te Wierik en Kane zullen zo langzamerhand wel een punthoofd krijgen van Faber. Te Wierik mag om en om centraal en rechts achterin spelen. Zo kweek je geen automatismen. Gevolg is ook een erg onzekere Kane die onder zijn niveau speelt. Kane heeft bij NEC laten zien dat hij een prima ( aanvallende ) back is. Maar op deze manier maak je die jongen ook niet beter. Laat Te Wierik gewoon eens 5 wedstrijden centraal achterin staan en Kane 5 wedstrijden rechtsback, dan zul je zien dat het goed uit zal pakken. En anders desnoods Reijnen weer centraal achterin want dat is altijd nog beter dan van Nieff.

kees12-12-2017 om 22:08

had ik dat niet in die opstelling (ook) gezegd?

kees12-12-2017 om 22:33

Veldwijk of Mahi invalbeurt half uur voor tijd ?  Of gaat er achterin weer gewisseld worden... that's the question ! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!