Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Feyenoord - FC Groningen

Door Thijs Faber 19 reacties

Aanstaande donderdag gaat FC Groningen in de tweede doordeweekse speelronde van het seizoen op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Traditioneel al één van de moeilijkste wedstrijden in het jaar, maar gezien de vorm waarin de equipe van Ernest Faber verkeerd lijkt het helemaal een lastig verhaal te gaan worden. Één voordeel heeft groen-wit wel: ook Feyenoord zit in een negatieve spiraal, en de druk op hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst is torenhoog.

De tegenstander, Feyenoord
Zoals gezegd, Feyenoord zit in een negatieve spiraal. De trotse kampioen van vorig seizoen moet het dit seizoen doen met een povere 4e plek, waar het ook nog eens meer naar beneden moet kijken dan naar boven. De 1-0 nederlaag tegen VVV afgelopen zondag, nadat doordeweeks in de beker nog van PSV werd gewonnen, beschrijft wel ongeveer hoe de Rotterdammers er momenteel voorstaan. De kritiek van de supporters op coach Giovanni van Bronckhorst, die Feyenoord vorig seizoen nog na 18 jaar droogte kampioen maakte, neemt met de week toe, maar gelukkig voor de ex-speler van onder andere FC Barcelona, komt ‘dokter FC Groningen’ op bezoek. 

 

Historie:
De wedstrijd Feyenoord - FC Groningen is tot op heden 41 keer gespeeld. Van al deze ontmoetingen won FC Groningen er 3, speelde het 10 keer gelijk en werd er 28 keer verloren. De grootste overwinning ooit was in 2007, toen de FC met 0-4 en drie punten terug naar het Noorden kon. (Via FCGStats) 

FC Groningen
Het is 5 voor 12. Na de kansloze nederlaag in het Gelredome afgelopen vrijdag staat FC Groningen nog steeds slechts 6 punten boven de degradatiestreep, en de concurrentie komt steeds dichterbij. Natuurlijk heeft FC Groningen op papier meer kwaliteit dan de concurrentie, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken, en het lijkt soms wel alsof de FC van niemand meer kan winnen. Toch is het in de Eredivisie zo dat na 3 goede wedstrijden er weer aan play-offs voor Europees voetbal gedacht kan worden, maar het lijkt momenteel zeer onwaarschijnlijk. FC Groningen zal het zonder Ludovit Reis moeten stellen, hij raakte in de wedstrijd tegen Vitesse ogenschijnlijk zwaar geblesseerd, de ernst van de blessure is nog niet bekend maar we kunnen er vanuit gaan dat hij donderdag afwezig is. Ook Mimoun Mahi en Samir Memisevic zijn afwezig wegens blessures. Door de blessure van laatstgenoemde gaat Ajax-huurling Deyovaisio Zeefuik zijn basisdebuut voor FC Groningen maken.

Voorlopige opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Larsen, Warmerdam; Van Nieff, Van de Looi, Antuna, Drost, Doan; Van Weert (via William Pomp)

We gaan zien wat er van komt, als we niets verwachten kan het ook niet tegenvallen. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük, en begint om 20:45 uur.

Reacties:
tante jannie06-02-2018 om 17:50

Schade beperken, focus op zondag tegen den Haag dan moeten de punten gepakt worden  voor lijfsbehoud 

Golden state warriors06-02-2018 om 18:17

een 5-3-2 opstelling???

Kelderklasse06-02-2018 om 18:31

Gewoon 4-2-3-1 met van Nieff op het middenveld naast van de Looi. Antuna er in zetten lijkt er voor mij een beetje op om plichtmatig aan die 4-2-3-1 vast te houden. Als je geen goede/echte buitenspelers hebt ga dan lekker een andere opstelling spelen.

Iedereen heeft zo zijn lievelings en minst favoriete spelers, wel grappig dat de lievelings speler van Faber (van Nieff) mijn minst favoriete speler is. Hij blijft hem koste wat het kost opstellen.

We zullen het weer zien!

M0i06-02-2018 om 21:29

Van Nieff ...... het is ook gewoon een hele aardige vent met vaak een glimlach op het gezicht. Alleen jammer dat hij het niveau eredivisie niet aan kan. Enige wat hij heeft is een goede vrij trap. Ik zeg maar bij Emmen stallen volgend seizoen.

Supporter 05006-02-2018 om 19:07

Gelukkig geen Bacuna

Arthur06-02-2018 om 19:43

Dit wordt gewoon een zakelijk 3 punter.

M0i06-02-2018 om 21:31

En een rustige avond voor jou .. in ieder geval tot er gewisseld wordt. Hoef je niet steeds je ergernis te posten over (B).

06-02-2018 om 20:35

Helaas drie van onze beste spelers geblesseerd: Reis, Mahi en Memisevic. Reis lijkt mee te vallen volgens Faber (al klonk dat wel heel voorzichtig). Mahi hobbelt al langer met zijn kuit geloof ik. Weet iemand iets van Memisevic? Zondag zijn ze harder nodig. Donderdag 3-0 lijkt me

Wouterp06-02-2018 om 21:00

Samir Memievic is ziek geweest en heeft wat lichte klachten en daarom buiten de basis gelaten. Ludovit Reis zit al weer op de fiets dus dat gaat de goede kant op en Mimoun Mahi heeft nog teed last van zijn kuit ja.

M0i06-02-2018 om 21:34

Samir staat verder op scherp. Nog een gele kaart en hij staat er tegen ADO thuis naast. Ik zou daar geen risico mee nemen. Gewoon even lekker uitzieken, je verlies pakken donderdag en er zondag volle bak tegen aan.

M0i06-02-2018 om 21:26

Zelfs een FC in blakende vorm maakt tegen Feijenoord uit zeer weinig kans. Je speelt in de kuip doorgaans tegen 13 man: de 11 spelers die de trainer heeft opgesteld, de 36.000 eencelligen op de tribune en de arbitrage die keer op keer bezwijkt onder de de druk van een volle kuip. Zoals recent de bekerwedstrijd tegen PSV. Niet dat ik PSV de winst gun, maar o, o, o, wat maakte het arbitrale viertal zich daar weer volslagen belachelijk. Het is maar goed dat de videoref nog een keertje ingreep anders was het nog erger geworden.

robin06-02-2018 om 21:28

Afdroog partij Let maar op !! Kakkerlakken willen revanche voor een slechte vorige wedstrijd tegen vvv en fc is een gewillig slachtoffer ...Kan er niks anders van maken ...Daarna Faber alsnog wieberen ,we gaan het beleven 

Reactie verwijderd door redactie

GroningenZuid06-02-2018 om 21:32

FC komt op het juiste moment, maar verliezen bij Feyenoord is dan nog niet zo'n ramp. Belangrijker is ADO thuis, dat is een moetje.

kees06-02-2018 om 21:41

hemeltje...wat een vreemde  "vermoedelijke opstelling""  Ze gaan bij de FC scheitbakkerig achterover leunen , denk ik.

Wordt 4-1

 

Het middenveld :  ( v r n l ) Antuna, Van Nieff, Van de Looi, Drost en Doan; voorin Van Weert  We moeten het dus hebben van een bevlieging van Van Weert op aangeven van Drost en Doan, of scoren via een mooie vrije trap van Van Nieff.

Feyenoord moet zich revancheren voor die veegpartij tegen VVV

En Van Weert krijgt een kans zich los te spelen  van Mahi en Veldwijk

Dit keer met opkomende backs worden gespeeld? 

Bacuna er idd  niet bij...maar Faber kennende mag ie als wisselspeler in het veld komen.

Gek eigenlijk,  het maakt niks uit (voor de punten ) of je met 2-1 verliest of met 7-1,..Dus dan maar hoog gaan staan, trainer...Idd met voetbal van achteruit.

Jantje06-02-2018 om 22:29

Verwacht er niet veel van. 8-1 voor feyenoord.

appie happie06-02-2018 om 22:57

Dan zit het zeker vol zondag in de euroborg en gaat Faber nog 3 seizoenen blijven

 

Maar dat verwacht ik niet...

skjipke06-02-2018 om 23:52

Er worden morgen geen punten gehaald, dat moet daarna weer gebeuren. In ieder geval thuis tegen ADO en NAC. Maar wat ik hoop is dat de ploeg een keer laat zien dat ze zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Dat ze vechten voor iedere bal en de rust eens halen zonder tegengoal, ipv binnen een paar minuten achter de feiten te moeten aanlopen. Dat ze toch een beetje vertrouwen kunnen tanken voor de wedstrijd van zondag.

ZMulder07-02-2018 om 13:10

Precies, resultaat zal er niet in zitten maar je weet het nooit. Het gaat om de vechtlust tegen Feyenoord. Dat moet je toch minimaal kunnen laten zien. En wie weet met wat geluk wordt dat beloond. En dan tegen ADO en NAC gaat het erom. Ben benieuwd. Het seizoen is verloren. Wat in ieder geval goed is,is dat de bezem erdoor gaat. Ik heb veel vertrouwen in Ron Jans. Deze man brengt een bepaalde positieve sfeer met zich mee, hoop dat het de club er bovenop gaat helpen. Net als met Nevland, ook zo n persoonlijkheid waar mensen bij opleven. Dus dit seizoen handhaven en dan met jeudig en een paar gerichte aankopen een gebalanceerd elftal neerzetten. En beste mensen, bij andere clubs is het allemaal niet veel beter hoor. Kop dr veur!!

07-02-2018 om 10:37

Gewoon thuis blijven scheelt weer reiskosten.

En gewoon laten trainen de hele dag .

 

ZMulder07-02-2018 om 17:16

Kunnen beter de stekker uit de hele club trekken Donny, veel beter. Opdoeken die FC Groningen. 

M0i07-02-2018 om 23:11

Dat zegt hij niet ZMulder. maar met de flut instelling van nu maak je toch geen kans? En het zal m vast wel wat kunnen schelen, anders was hij niet op dit forum. Ik zou ook deze wedstrijd zonder blessures en kaarten doorkomen, om dan de punten te gaan pakken tegen ploegen waar je wel kans maakt. En uiteraard hoop ik wel op een resultaat in de kuip, tegen beter weten in.

kees07-02-2018 om 12:17

@ Appie Happie:  goed dat je aan het Dolce Italia denkt..  heb je meer houvast aan dan aan de FC dit moment. Beetje olie erbij in die S80 en de zon tegemoet. 

wat verwacht je dan wel vwb Faber en de houdbaarheidsdatum? ( weet je wel zo-een als op een pak houdbare (!) melk is gedrukt )

ADO en NAC worden hierboven al als "1" ingevuld...dat lijkt mij tenminste voorbarig toch?

 

skjipke07-02-2018 om 12:21

Kees, ik vul ze niet als "1" Maar geef Groningen meer kans tegen die ploegen, dan morgen tegen Feyenoord. Ik zie graag een "1" tegen ADO en NAC.

appie happie07-02-2018 om 13:15

Allebei een 1 Kees Ado en Nac.

Morgen ook een 1  maar dat is in ons nadeel.

.geen twijfel.

Faber vertrekt voordat zijn conract is afgelopen dus voortijdig,let maar op.

Iedereen is flauw van hem..hijzelf is er ook klaar mee,dat spreekt  uit alles.

kees07-02-2018 om 12:29

dat is zo...Jij gelijk!   maar kansberekeningen lopen nog wel eens anders ...hoe dichter ze bij de laatste wedstrijd komen hoe schever er verliespunten doorwerken.  Ik geloof nooit dat FC Groningen straks degraderen zal, maar destijds met Huistra in z'n laatste seizoen: die had een goede eerste helft gedraaid, en zeker het voorlaatste seizoen. Januari had hij verlengd, en eind feb/ maart stond ie aan de poort en werd dure Maaskant binnengehaald .

wat dat betreft kan maart ook wel eens een beroerde maand worden voor Faber.  

Golden state warriors07-02-2018 om 16:35

 Ik wil je niet teleurstellen maar ik denk dat faber al in februari weg gaat als die niet snel punten pakt

rob roy07-02-2018 om 16:42

16 reacties tot nu toe, en bijna allemaal zijn ze het er over eens dat onze club van Feyenoord gaat verliezen. Enige optimisme is niet aanwezig alhoewel de wedstrijd toch nog even gespeeld moet worden. Laat ik dan een beetje optimisme op deze topic loslaten en zeggen dat we met een gelijkspel uit Rotterdam vertrekken. Maar dan niet als Ketelbinkie, maar richting Groningen.

 

 

robin07-02-2018 om 18:21

Dat zeg je ook tegen beter weten in. ...

rob roy07-02-2018 om 19:52

We zullen zien!!!!

appie happie07-02-2018 om 23:18

Zoals eerder gezegd;we pakken morgen punt(en) in Rotterdam...bonus punten wel te verstaan..

kees08-02-2018 om 00:17

liederen!...een trekharmonica en een neut... hebben qw dat in ieder geval !

kees08-02-2018 om 00:41

...bonuspunten of airmiles als we eruitvliegen

07-02-2018 om 21:39

Laten we het maar alvast over as zondag hebben. Die wedstrijd word al lastig genoeg na een 3 a 4-0 nederlaag , en ook een ado wat zich wil revancheren na hun wanvertoning thuis tegen de fc. Ado zal natuurlijk punten willen/moeten pakken gezien de play offs.

GroningenZuid07-02-2018 om 22:41

NAC wint dus met 6-1 van Heracles. Willem II walst over VVV heen. Zo komen die ploegen wel heel dichtbij. Die ploegen waren in de wedstrijden tegen ons allemaal beter.

M0i07-02-2018 om 23:07

Je bedoelt: zo komt de nacompetitie voor 2 plekken in de ED tegen JL ploegen wel heel dicht bij ....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!