Terug

Deel deze pagina:

Fotoreportage FC Groningen - PEC Zwolle

Door Jan Koopman 9 reacties

Reacties:
12-03-2018 om 21:10

ik lees net dat doan 2 miljoen kost is hij het waard?...

12-03-2018 om 21:45

Als je rekend dat voor Drost anderhalf miljoen is betaald dan is twee miljoen voor Doan zeker de moeite waard. Een jonge dynamische speler die alleen maar beter wordt. Overigens een aantal leuke foto,s van oud-Fc Groningen spelers. John de Wolf, Fandi Ahmad, Rob MC Donald e.a...,..........leuk!.

12-03-2018 om 21:48

lijkt mij ook maar hoeveel budget heeft fc groningen dan nog over want doan geld maar voor een persoon en helaas niet voor een heel team en er moeten toch echt wel wat bij komen

Oeleoptak12-03-2018 om 22:00

Als spelers als Rusnak, Sorloth en Tibbling voor normale bedragen van de hand waren gedaan had men nu meer te besteden gehad. Van Denen hoorde ik dat ze van dit verkoopbeleid HELEMAAL niks snappen. Ook qua aankopen is er vooral veel aan kapitaalvernietiging op voorhand gedaan door een half dozijn B garnituur spelers aan te kopen. Neemt niet weg dat investeren in Doan zeer verstandig is, gekeken naar kwaliteit en rendement in de toekomst. Aangenomen tenminste dat men hem niet net als die anderen onder de bodemprijs verkoopt.

Marco12-03-2018 om 23:24

Als je een Manuel Garcia voor 5 ton kunt halen bij city zoals destijds Rusnak dan moet Groningen daar voor gaan. 

Zonder externe financiers is Doan te duur. Hij is ook nog niet zo heel goed dat de topclubs al in de rij staan. Lastige keuze want zonder Padt en MahI speel je degradatievoetbal, in elke linie moet een linkerritje voetballer erbij geef je het geld uit aan Doan ben je het geld aan kwijt voor de rest.

Rob197013-03-2018 om 10:02

Investeringsfondsen weer in het leven roepen. Dit is een potentiele speler in een investeringsfonds, waar zeker rendement uit te halen valt, zorg er dan voor dat er een jongen speler als compensatie in hetzelfde fonds gestopt wordt. Van de Looi is een mooie aanvulling, een speler die zich aan het ontwikkelen is en veel potentie heeft om door te stromen. Als het geld er niet is vanuit de eigen organisatie, dan zal het toch op deze manier moeten. Het naar buiten lekken van deze situatie is een handigheidje van Nijland om iets los te krijgen om deze speler te behouden. Hoe beter hij de laatste weken nog gaat spelen, met misschien wel een topprestatie tegen Ajax, dan hoopt Groningen op de externe financiers, om dit mogelijk te maken. 

13-03-2018 om 11:38

Ben het met je eens in  elke linie moet versterking komen. Ik vind spelers zoals Manuel Garcia voor zulke prijzen ook betere opties dan 2 milj voor 1. 

Cantona13-03-2018 om 01:43

Als ze al geen twee miljoen kunnen betalen voor zo'n speler dan houd ik mijn hart vast voor komend seizoen.

harley13-03-2018 om 15:47

Dat zou nik dan maar doen

13-03-2018 om 13:17

Erg onwaarschijnlijk idee, van het opnieuw in leven roepen van het investeringsponds.  omdat het spelersobligatiefonds/investeringsfonds destijds een groot deel (véél geld) van de transferwinst opslokte met hoge rendementen , en dit jaren geleden werd "gehalveerd",  zal er wellicht een financier moéten komen, maar dan in een  veel groter perspectief: 

Een adviesbureau heeft recent voorgerekend dat er volgens hun advies, bij FC Groningen 25 miljoen in 5 jaar gestoken moet worden, waardoor betere spelers kunnen toestromen, om met beter voetbal en een gestaag beter resultaat (hogere eindklassering).. weer zich in de subtop te nestelen, waarnee de omzet, inkomsten en uitgaven autonoom op dit hoger plan zouden kunnen voortgaan .men noemde dat een "loopplank-financiering" ( om een gat te overbruggen ).

Het is de vraag of FC groningen dit advies gaat/wil volgen.  Ik denk dat we binnen een jaar meer te weten komen over de nieuwe ambities van Nijland, precies wèlke sponsors en financiers of eigendom/aandeelhouderschappen er dan gaan bestaan.

Rob197013-03-2018 om 15:04

Het heeft niet het rendement voor de FC opgeleverd, maar met minimale middelen zou dit een optie zijn om een nog grotere leegloop tegen te gaan. Mits je Doan ook al niet meer kan halen, dan gaan ze volledig voor eigen jeugd. Voordat je dan een stevige middenmoter bent, en ze rijp genoeg zijn, kun je wel eens hele andere sportieve ambities hebben.

Als club moet je ervoor zorgen, dat je op kwaliteit blijft trainen, spelers worden beter als je op een goed niveau traint. Jeugdspelers maken elkaar niet beter, maar de juiste mix van ervaren spelers, uitzonderlijke spelers en goede talenten stuwen je club naar boven. Als Padt, te Wierik en Memisevic er niet waren geweest, dan hadden we als een dolend elftal de Jupiler league ingerold. Om niemand te kort te doen, zijn er zeker nog meer spelers verantwoordelijk dat we niet a la Roda Jc door de competitie lopen. 

campesino13-03-2018 om 15:09

In de eerste helft hebben we kunnen zien dat groningen best goed kan voetballen, alleen geen 90 minuten lang. en op een gegeven monet sluit er toch weer angst in.  maar dit is een hele talentvolle groep met 2 leuke aanvallende backs (vind die zeefuik met doan wel een leuk koppeltje vormen. 2 degelijke verdedigers en een paar jongens die verschrikkelijk goed kunnen voetballen )doan, mahi, bacuna) maar dit veel te weinig laten zien en voortdurend met de handrem op spelen. Toch ben ik er van overtuigd dat als je dit team 2-3 jaar bij elkaar weet te houden je bij de eerste 6 eindigt. maar goed, iedereen weet dat dat een utopie is. Ik ben hoe dan ook van mening dat er met goede vervangers van mahi en padt en veldwijk er verder niet zoveel gesleuteld hoeft te worden om volgend jaar bij de eerste 9 te kunnen eindigen.wel moeten er dan wat talentvolle spelers bijkomen (jeugd of aankopen) want de bankbezetting is wel heel matig momenteel)

13-03-2018 om 16:08

Precies, Zwolle kreeg één kans in de tweede helft en Groningen ging meteen weer angstig op de lange bal spelen, terwijl ze veel beter speelden toen ze gewoon 'voetbalden' eerste helft. 

Johan13-03-2018 om 16:03

Waar kom die 2 miljoen eigenlijk vandaan? Ik lees dit nergens en wie zegt mij dat het waar is? Zou net zo goed de helft kunnen zijn. Komt wel heel goed uit om nu 2 miljoen te noemen....Vraag me kortom af bij wie dit vandaan komt.

 

13-03-2018 om 16:38

ik heb het gister gelezen op soccernews

Rob197013-03-2018 om 17:42

Moeilijk te zeggen, maar ook Wim Masker en Johan Derksen gebruiken deze bedragen. Masker zit dicht op de FC, dus hij zal het wel niet roepen als hij er niet zo zeker van is. 1,5 tot 2 miljoen wordt er gezegd.

14-03-2018 om 12:26

Johan Derksen heeft vaak een makkelijke en een spijnpositie als commentator langs de zijlijn.  Enerzijds zegt hij:: in het profoetbal moet er altijd geld bij - en in een andere situatie zegt hij dat FC Groningen maar even een inversteerder moet aantrekken voor die centen van Doan.  Tja als ik met zulke verhalen bij mijn bank kom, sta ik met lege handen zó weer buiten

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!