Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

Door Jan-Pieter Westing 12 reacties

Waar we zondag nog wonnen van Roda JC, mogen we donderdag alweer aantreden tegen FC Utrecht. Het einde van de competitie komt in zicht, en daarmee ook de ontknoping onderin. Na de zege op de Koempels is het verhaal degradatie op een laag pitje te komen staan voor ons FC. Alleen als Roda JC alles wint en Groningen alles verliest is het nog mogelijk dat wij een plekje krijgen in de Play-Offs om degradatie.

Terugblik FC Groningen – Roda JC

Drie ontzettend belangrijke punten! Waar Roda JC thuis normaal gesproken een verplicht nummertje is en er vrijwel geen wedstrijdspanning opstaat was dat afgelopen zondag wel anders. Knoop in de maag en enorm veel spanning. 

Waar de wedstrijd rommelig begon, kwam Groningen na een minuut of vijf steeds beter in het spel. Bij tijd en wijle werd er lekker getikt en ontstonden er wat kleine kansen. Na vijftien minuten kreeg Doan enorm veel ruimte, deze besloot onze Japanner maar te benutten en de 1-0 op het bord te zetten.

In de tweede helft kwam ook het tweede doelpunt voor de formatie van Faber. Waar Drost de bal eerst met het hoofd volledig mistte, kwam de bal nogmaals voor zijn voeten terecht. Ditmaal besloot hij de bal tegen de touwen te jagen. Zeventig minuten lang domineerde Groningen het spel. (waar het ook alle ruimte voor kreeg… ) Toch wist Roda in de zeventigste minuut wat terug te doen. Een goal van Kum maakte de wedstrijd weer spannend.

Gelukkig bleef het bij 2-1, en lijkt degradatie een verleden zorg.

De tegenstander

FC Utrecht is de tegenstander van aankomende donderdag. Met een huidige vijfde plek draaien de Domstedelingen wederom een prima seizoen. Een team dat een collectief is, maar tegelijkertijd ook spelers heeft met individuele kwaliteiten.

Afgelopen week op bezoek bij Feyenoord verloor FC Utrecht.

Historie via FCG Stats

16-10-2016: FC Utrecht 1-0 FC Groningen

16-09-2016: FC Utrecht 1-5 FC Groningen

28-10-2015: FC Utrecht 5-3 FC Groningen

29-08-2015: FC Utrecht 2-0 FC Groningen

21-09-2014: FC Utrecht 1-0 FC Groningen

Het gemiddelde winstpercentage in alle uitwedstrijd ooit bij FC Utrecht is 21,28%


FC Groningen

Waar Bacuna zich thuis tegen Roda JC zicht omtoverde tot Ultra, zal hij aankomende donderdag naar alle waarschijnlijk het groene tapijt weer betreden. Memisevic kreeg in de wedstrijd tegen Roda JC een fatale gele kaart en is voor deze wedstrijd geschorst. Een vermoedelijke opstelling is er nog niet. Deze wordt zo snel mogelijk bijgevoegd. 

Naast Memisevic is Mahi er ook niet bij. Afgelopen zondag viel hij in de 42ste minuut uit met een blessure. Het lijkt logisch dat Larsen de geschorste Memisevic vervangt. Bacuna het veld inkomt voor Mahi en Bacuna en Hrustic vervolgens weer omwisselen van positie. 

Spelen we ons deze midweekse speelronde helemaal veilig?

Andere voorbeschouwingen:

https://www.onlinecasinoground.nl/voorbeschouwing-van-fc-utrecht-fc-groningen/ 

Reacties:
FC Bayern18-04-2018 om 08:49

Geen idee wat ik hier van kan verwachten, de laatste wedstrijden tegen voetballende ploegen werd er goed gespeeld (AZ & Ajax) maar stonden we beide keren met lege handen. Ik vrees dat we dit keer wellicht een zelfde scenario gaan zien, leuk voetbal maar geen resultaat.

Ik weet trouwens dat dit niet de juiste plek is, maar ik moet toch nog even kwijt dat ik gister de slechtste teamprestatie van dit seizoen heb gezien. Zwolle heeft werkelijk waar geen seconde de intentie gehad om te voetballen wat een schandalige vertoning. Ik zie niet in wat het belang van Zwolle zou kunnen zijn (wellicht heeft twente nog een grote zak zwart geld in de zwolle kleedkamer gelegd hahaha), maar anders zou ik serieus denken aan matchfixing.

Hopen dat Sparta vanavond van NAC wint, dan kan twente alsnog eruit tegen Vitesse. Bah vieze fraudeclub.

TomFCG18-04-2018 om 11:00

Het is echt afschuwelijk hoe Zwolle gister speelde. Wist niet wat ik zag... Met name in de eerste helft leek het wel op F-jes voetbal. Ik dacht ook aan matchfixing.

Hoekie18-04-2018 om 11:21

Een beetje overdreven om aan matchfixing te denken. Zwolle speelt al 2 a 3 maanden belabberd. Het is geen schim van de ploeg van voor de winterstop. Wat de Fc betreft: Utrecht uit is zoals de cijfers aangeven altijd lastig. Ik vind wel dat er een stijgende lijn te zien is. Wat nog ontbreekt is een wedstrijd “ killen” . Helaas hebben we niet  1 of 2 routiniers type Schaars en Granqvist die dat kunnen. 

FC Bayern18-04-2018 om 11:33

Daarom zeg ik ook 'maar anders zou ik serieus aan matchfixing denken' dat was ook meer als grapje bedoeld. lees maar eens op het zwolle forum hoe ze over de wedstrijd van gister denken. Daar vinden ze het ook een complete wanvertoning en de slechtste wedstrijd van dit seizoen, de slechte wedstrijden van Groningen waren nog topprestaties vergeleken met dit. En ik had van tevoren ook niet gedacht dat zwolle wel even zou gaan winnen bij twente hoor, maar dit was wel het andere uiterste hahaha.  

kees18-04-2018 om 11:47

je mag gerust aan matchfixing denken...niet om het een of ander...maar FC Twente/Munsterman heeft toch zeker wel het predicaat "Grote Rommelaar" verdiend... dat is in de voetbalcultuur geen uitzondering.... en de  tijd van de Zondagsschool is voorbij

 

FC Bayern18-04-2018 om 11:51

Dat is zeker zo, grapjes hebben meestal een basis van waarheid. En in dit geval is het natuurlijk niet ondenkbaar dat die waarheid matchfixing is, gezien de malversaties van onze enschedese oplichters in het recente verleden

KWibus18-04-2018 om 13:12

Maak er een zomeravondpotje van en neem een punt mee naar het Noorden! Alles klahr 

rob roy18-04-2018 om 13:50

Toch heb ik altijd de indruk dat bij de laatste wedstrijden onderling wordt "gematst". Wat dacht je van aanstaande zondag Feyenoord-Sparta. en Vitesse-FC-Twenthe. Ik wil niet spreken van matchfixing maar dat er onderling afspraakjes worden gemaakt......zou zomaar kunnen.

kees18-04-2018 om 15:10

Haha...komt overal voor in de maatschappij:  sterker nog: zonder thuisfluitende scheidsrechters, Fox-KNVB dealtjes en gesjoemel met transfers zou het waarschijnlijk nog moeilijker gaan, om de helft van de ED clubs financieel rond te laten komen.  Natuurlijk heeft Sparta mijn sympathie boven FC Twente, maar direct degraderen maakt mensen nog "creatiever" in het vinden van oplossingen.  als u begrijpt wat ik bedoel.

 

appie happie18-04-2018 om 17:47

Ik weet nog fc- psv  0-0

rob roy18-04-2018 om 19:26

mei 2003.........salonremise FC-PSV.

blauwevogel18-04-2018 om 15:46

1 punt pakken en wat Faber zegt vanaf nu de basis leggen voor komend seizoen zodat we niet weer 8 maanden lopen te zoeken naar de vaste basiself.

Jantje18-04-2018 om 15:48

Doan is niet goed genoeg voor de fc als we weer omhoog willen. en helemaal niet met Ajax of PSV. leuke speler maar niet meer dan dat is mijn mening.

Oeleoptak18-04-2018 om 20:15

Sorry, dit valt gewoon niet serieus te nemen. Zit je hier om te etteren jantje?

Thijs_Faber18-04-2018 om 21:22

Was nou maar naar Specsavers gegaan

rob roy18-04-2018 om 16:33

Oké, dat is jou mening, wat ik respecteer, maar ik vraag mij dan af of Messi of Ronaldo dan wél goed genoeg zijn om FC-Groningen weer omhoog te helpen. Misschien Neymar.......wil weg bij PSG????

skjipke18-04-2018 om 20:26

Zo.... Roda- PSV: 2-2. Groningen veilig!! Zie Roda geen 30 doelpunten inlopen de laatste wedstrijden. In ieder geval niet zonder matchfixing.

skjipke18-04-2018 om 20:33

Met matchfixing zou het trouwens nog kunnen..... Roda 2 keer met 5-0 winnen en Groningen 3 keer met 5-0 verliezen?

Marco18-04-2018 om 21:53

Groningen krijgt het moeilijk genoeg.  Thuis werden we door Utrecht zeer pijnlijk compleet weggespeeld. Utrecht had iets van 50 doelpogingen. 

De dagen dat we in de play-offs jaar op jaar van ze wonnen liggen ver achter ons. Als Utrecht wat gas geeft verliezen we met 3-0. Alle spelers die zichzelf goed genog vinden voor een buitenlandse competitie zullen in wedstrijden als deze moefen laten zien wat ze kunnen. 

GroningenZuid18-04-2018 om 22:19

We zijn niet meer te achterhalen nee. Tenzij Roda 25 goals goedmaakt, haha. Had verwacht dat PSV ging winnen maar dit is ook goed. We kunnen niet meer onder de streep komen.

Groningen kan nu volledig vrijuit spelen. En het zou mij niet verbazen als ze resultaat bij Utrecht halen. Zo slecht speelt de FC de laatste tijd ook weer niet. Lastig te verslaan. Niet te vergelijken met het team van de eerste paar weken van dit seizoen, terwijl Utrecht allang niet meer zo swingt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!