Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen

Door Redactie 16 reacties

De laatste speelronde brengt ons zondagmiddag uit naar lampenstad. FC Groningen mag dan aantreden tegen de kersverse landskampioen. Voor de thuisploeg staat er niets meer op het spel. Toch zal men ook in Eindhoven, het seizoen positief (lees- met de volle winst) af willen sluiten. Al is het alleen al om de eer. Daarentegen staat voor onze FC nog wel wat op de rol want in theorie kan het maximaal nog twee plaatsen stijgen op de ranglijst. Een overwinning is dan absolute must, afhankelijk van de overige resultaten van Heracles Almelo en Excelsior. Ook ten aanzien van het televisiegeld kan het nog interessant zijn of Feijenoord de punten weet mee te nemen uit Heerenveen. 

De tegenstander PSV
Selectie en staf waren de afgelopen dagen afgereist naar Barcelona. Er is daar niet getraind. Men heeft de tijd genomen voor andere dingen zegt trainer Cocu op de PSV clubsite. Op de Herdgang zijn (vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei) twee besloten trainingen ingelast. Arias is geschorst. De Jong en van Ginkel zijn twijfelgevallen.

Historie (via FCG Stats)

28-08-2016 PSV - FC Groningen 0-0

16-08-2015 PSV - FC Groningen 2-0  

02-08-2015 PSV - FC Groningen 3-0  

15-03-2015 PSV - FC Groningen 2-1  

29-03-2014 PSV - FC Groningen 2-3

FC Groningen
Onder -23 gaat op bezoek bij FC Volendam. Na afloop zal een vijftal spelers zich aansluiten bij de eerste selectie. Tim Freriks, Ludovit Reis, Lars Kramer, Michael Breij en doelman Jan Hoekstra reizen mee naar Eindhoven. 

Geblesseerd: Mimoun Mahi en Django Warmerdam

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem, van de Looi, Bacuna, Doan, Antuna, van Weert, Hrustic

COME ON FC!

 

Reacties:
Arthur04-05-2018 om 20:31

Ik zie ons daar wel 3 punten pakken.

appie happie04-05-2018 om 20:36

Als bacuna maar niet scoort ..per ongeluk

kees04-05-2018 om 21:33

en jij Appie: heb jij per ongeluk nog een transfer-vacature gescoord?

kees04-05-2018 om 21:06

ach , zolang Van Hanegem nog Feyenoord supporter blijft, is er niet teveel aan de hand.  Wel zou ik graag zien dat FC G de uitzwaaiwedstrijd van Faber wint daar in Eindhoven. Het is wel te hopen dat hij dan tactisch niet laf ( verdedigend ) speelt.

Faber kan een stunt ook wel gebruiken...NAC heeft nog meer opties dan deze trainer 

Marco04-05-2018 om 22:16

Weinig kwaliteit voorin.

Zeer jeugdig eltal.

Marcel Brand was in Utrecht aan het kijken, mogelijk zien ze in Padt een opvolger voor Zoet.

kees05-05-2018 om 01:03

Morgen,  zaterdag 5 mei komt DVHN met een interview met Ernest Faber, en spreekt over zijn periode als trainer van FC Groningen. geschreven door journalist ....William Pomp. Dezelfde journalist die een week geleden een opvallend negatief verhaal ("krasje") over de relatie tussen Buys en FC Groningen schreef.

Dat verhaal over de as. trainer, maar ook andere genoemde "feiten" bleken in dat artikel van Pomp aantoonbaar onjuist,  tendentieus  of dik aangezet, over onvrede tussen Buys en de FC o.a. dat Joop Gall niet aangesteld werd...en dat terwijl Buys zelf heeft ingestemd met Spijkerman en nog helemaal niet in Groningen werkzaam is. 

Er is al een soort voorbeschouwing van die interview in DvhN online geweest op vrijdag : onder meer zal Faber vertellen van de moeizame relatie met Jans en gedoe met Veldijk.  Faber kon goed overweg met Jeltema ( toen TM en " oliemannetje in de club" ) en hanteerde ( zoals hij in het interview stelt )steeds de speelwijze zoals met hem bij de aanstelling was afgesproken.  Faber zegt van zichzelf dat hij eigenwijs is... en met Jans over de speelwijze het niet eens was.     

De club ( en BM ook ) doet er voorliopig het zwijgen toe...op 18 mei zal er bij de presentatie van Buys en de hulptrainer Spijkerman wellicht meer duidelijk worden   

Wel opvallend is het dat er sinds  vanaf begin seizoen tot april 2018 over trainer Faber door heel veel mensen is heegevallen vanwege het slechte spel en de resultaten,  en met jonge spelers er weer beter en overtuigender gevoetbald kan worden

Faber ( die zelf aangeeft als trainer naar het buitenland te willen, en toch niet naar NAC gaat ) timed hier wel erg ongelukkig met dit DVHN interview:  waarom niet een week gewacht of na de presentatie van Buys op 18 mei? en omdat Faber het hele seizoen over pech heeft gesproken en maar bleef wisselen met spelers...heeft het er alle schijn van dat nog vóór het spelen van die wedstrijd tegen PSV, al afstand neemt  van de club, de TS (Jans)  en de leiding (Nijland).  

We kunnen ná de publicatie van dat interview hier nog hier preciezer op ingaan, De BM redactie zwijgt voorlopig,  maar de berichten vooraf van William Pomp ZELF in DvhN  beloven niet veel goeds.  Wordt William Pomp een  soort "Jan Mennega 2.0" ?  door (in het Nieuwsblad vh Noorden)  met regelmaat veel kritiek/negativiteit over de FC Groningen supporters  uit te storten ?? Jan Mennega, die vorige week na die overwinning op Excelsior heel verstandig nog stelde dat het weinig zin heeft om achteraf nog eens over "waarom dit seizoen van FC Groningen niet goed was" te spreken: "de dingen gaan zoals ze gaan" zei Mennega nog wijsselijk ! 

 

 

appie happie05-05-2018 om 07:14

Nou Kees ,je bent er even voor gaan zitten..

Ik heb niets gescoort..weet wel dat het mooi weer is cq wordt..en denk dat de term zomeravond voetbal morgen van toepassing zal zijn.

Ik heb een 0-0 vermoeden.met een gemiste strafschop. Van Bacuna.

kees05-05-2018 om 07:21

Ja...ik was toevallig in de mood ...bevalkt mij niks dat gekrakeel van kleine kinderen die gelijk willen hebben...

trouwens,...die strafschop van Bacuna die jij voorspelt...dat is afgesproken met Padt,  als ie bij PSV zoet gaat vervangen

Ronnie 05-05-2018 om 07:54

@kees, we zullen het verhaal van pompi even lezen Kees, maar waarom geef jij bij voorbaat aan dat het tendentieus is? Zouden er ook niet gewoon grote delen waarheid in kunnen staan? 

Als twe vechten hebben ook twee schuld. En Ron Jans is wat dat betreft bewezen bij eerdere clubs een naar mannetje als hij onder druk komt Ted taan. Bovendien vertellen Kemkers, Faber, Ea wel steeds ongeveer hetzelfde. Dat ze qua visie botsen met Jans en daarom weg moeten.

Een trap na?, ach valt wel mee. Ik zou ook zorgen dat iedereen ook mijn deel van het verhaal hoort. En zoals je weet is het verhaal van Faber en het verhaal van Jans beide niet helemaal waar. De waarheid ligt vaak in het midden. Al ben ik geneigd de waarheid eerder te zoeken wat in de buurt van Faber, Kemkers dan bij Jans.

Genoeg geluld Kees, kop vooruit, 3 punten bij de lampjes halen en volgend seizoen met frisse moed er tegen aan. Aan het verleden kun je toch weinig meer doen 

kees05-05-2018 om 08:22

@Ronnie: zo rauw als het verhaal van William Pomp, vorige week in DvhN was, en toevallig heb ik op dat moment met mijn informatie heel dicht bij gezeten, zo netjes en in gekuiste bewoordingen blijkt het interview vandaag, zaterdag, in online DvhN  te zijn!  Faber geeft aan dat hegt een moeilijk seizoen is geweest...dat wisten we al.  Hij heeft "gewiebert" na die wedstrijd tegen Vitesse.  Maar komt daar nu pas mee naar buiten...ook begrijpelijk. Bij FC groningen doen ze niet graag aan afbraak, zeker niet als de teoschouwers ontevreden zijn.

Ik ga hetrweekend genieten van het mooie weer. Zelf heb ik geen labradors zoals Faber. 

En morgen ga ik kijken hoe PSV pootje wordt gelicht...want dat zal zeker een mooie genoegdoening van Faber zijn bij de FC   

blauwevogel05-05-2018 om 09:10

0-0 met een wereldpot van Padt ,wordt voor zijn marktwaarde verkocht(4 milj) aan PSV als zoet vertrekt.

Ronnie 05-05-2018 om 09:15

@kees, ik heb het ook gelezen. Zeer oppervlakkig verhaal zonder natrappen. Siert Faber, want er is echt wel meer gebeurd tussen hem en meneer Jans. Jans zal Faber hebben aangesproken op resultaat en Faber Jans op aankoop Veldwijk, geen winterse aankopen en manier van communicatie.

Was daar maar een opname van, dan wisten we hoe het werkelijk is gegaan. Deze is er niet, dus iedereen met de blik naar volgende seizoen en Buijs steunen 

brummie05-05-2018 om 10:02

Weliswaar hoop ik op een resultaat morgen, maar verwacht het niet. Psv maatje te groot. 

Wat Faber aangaat, zie het probleem ook niet in interview met Plomp. Faber is vrij open, ook als je persoonlijk met hem praat over wel en wee van de fc. 

Heb al eerder aangegeven dat ik heb gehoord dat Jans te dicht op het eerste elftal zit. Teveel bemoeienis, ook in de kleedkamer. 

Kan me voorstellen dat Faber daartegen geageerd heeft, en de verhoudingen binnen de club er niet beter op zijn geworden. Faber heeft te lang over vormen vaste groep gedaan, maar Jans mag ook best in de spiegel kijken. Weet niet of hij nu wel op de juiste plek zit en voor deze functie capabel genoeg is. We zullen het zien!

rob roy05-05-2018 om 16:19

Dat Jans te dicht op het eerste elftal zit, begrijp ik dat je alleen "van horen zeggen" hebt. Verder vind ik het logisch dat hij dicht op het eerste elftal zit, hij is tenslotte Technisch Directeur. Ook heeft Jans vorig jaar ook aangegeven dat het een "leerjaar" voor hem zou zijn. Over trainingsvormen en opstellingen hoef je Jans niets te leren, daar heeft hij ervaring genoeg in. Over het andere aspect n.l het scouten en aanstellen van nieuwe spelers moet nog blijken dat hij dat in dit jaar "in de vingers" heeft gekregen. En over jouw opmerking of Jans wel capabel genoeg is voor zijn functie, moet nog blijken als we over een X aantal weken weer aan het nieuwe seizoen beginnen en wat er dan op het veld staat. Iemand die, wat is gebleken, niet capabel genoeg voor zijn functie was, was Faber die twee jaar lang aan het experimenteren is geweest en de poppetjes nooit op de juiste plaats wist neer te zetten. 

Marco05-05-2018 om 10:52

Jans is gered door Faber. Zomerse aankopen vielen tegen, noodzakelijke verkoop in de winterstop, waarbij is nagelaten weer iets terug te investeren in de selectie: bijstelling doelstellng play-offs naar overgangsseizoen Waren Vd Looi, Reis, Doan, Zeefuik en Hrustic nog niet klaar voor het eerste, dan waren we hard richting de nacompetitie gegaan. Dan had Jans gewoon moeten vertrekken. 

Jans krijgt nu een herkansing. Makkelijk wordt dat voor hem ook niet. Geld is al uitgegeven aan Doan en Zeefuik. Zal eerst verkocht moeten worden voordat er wat kan worden terug gekocht, wellicht komen er een paar transfervrije spelers zoals afgelopen seizoen met Te Wierik en Warmerdam. 

Wil je met wat er nu is, en gaat vertrekken de play-offs halen, dan zal er een beest van een voorstopper moeten komen zoals Van Dijk / Grandvist. De backs en Te Wierik blijven. Op het middenveld meer doelpunten, en voorin een aanspeelpunt / afmaker. 

rob roy05-05-2018 om 11:52

Geduld mannen!!!!! Nog 14 dagen en dan komt hopelijk "de aap uit de mouw" William Pomp heeft met z'n verhaaltje het vuurtje al een beetje opgestookt en Jans krijgt in de reacties hierboven ONTERECHT de kwaaie pier toegeschoven.. Feit is dat Faber in die twee jaar dat hij bij de club trainer is geweest,  maar een beetje aangemodderd heeft, waarvan mijn conclusie dan is dat het, in navolging van zijn vorige trawanten (Huistra,Maaskant en v.d Looi) één van de gemiddelde soort trainers is geweest, en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Hoge bomen vangen veel wind en daar bedoel ik mee dat Jans, als Technisch Directeur, de klappen moet opvangen die anderen verdienen en hierbij hoort ook Hans Nijland die met zijn zuinige beleid mede er debet aan is dat we nu op een voor FC-Groningen slechte positie op de ranglijst staan. Gelukkig hebben we ons op tijd weten veilig te spelen, was dat anders gelopen en hadden we play-offs moeten spelen voor promotie-degradatie westrijden dan waren er mijns inziens wel eerder koppen gerold. Maar goed, we gaan morgen naar "lampegat" tegen de landskampioen spelen. Wat het wordt vind ik niet interessant want meestal is het zo dat de laatste wedstrijden altijd worden gespeeld "om des Keizers baard", laten we het daar maar op houden, en vooruit kijken naar het volgend seizoen.

Rob197005-05-2018 om 14:14

Het is intern aardig tekeer gegaan, maar dat mag ook. Dat Jans er dicht op is gekropen, is voor Faber niet leuk geweest, maar het gaat wel om resultaat in het voetbal, en dat is uiteindelijk goed gekomen.

Vanaf komend seizoen zijn het allemaal 'vriendjes" van elkaar, en vrienden kunnen veel van elkaar hebben, afwachten hoe dit uit gaat pakken. Vanaf zondag 16:15 kunnen de transfervrije spelers hun keuzes bekend maken en kan de transfer en geruchtenstroom op gang komen. Met een verrassing op de persconferentie van 18 mei. 

brummie05-05-2018 om 16:44

Ik heb inderdaad uit betrouwbare bron gehoord dat Jans veel bemoeienis heeft met het 1e elftal. O.a. met speeches en aanwezigheid in de kleedkamer. 

Jans heeft zelf ook aangegeven in interview VI, dat hij erg dicht op het 1e elftal zit. 

 

 

rob roy05-05-2018 om 16:57

Wat is dan jouw probleem????

fc groningen!!05-05-2018 om 16:11

Hopelijk een mooie wedstrijd morgen, maar gezien de vorige uitwedstrijden heb ik er niet heel veel vertrouwen in. Ik denk dat het 3- gaat worden voor PSV, hatrick lozano en goal Doan. 

Off-topic gustafson mag weg bij feyenoord. Zou dat geen goede vervanger van bacuna zijn als die weg gaat? Heeft met 9 goals en 6 assists toch goed gedaan bij Roda. 

brummie05-05-2018 om 17:08

 Persoonlijk vind ik dat als je TM bent, je je niet in de kleedkamer moet gaan bemoeien met het eerste elftal. Je technische staf niet in de weg gaat lopen. Jans is ook nog eens vrij dominant en eigenzinnig. 

Dat TM zo dicht op een eerste elftal zit, zie je eigenlijk nergens. Laat hem eerst maar zijn baan eigen maken, dwz. Focus op beleid.

rob roy05-05-2018 om 18:18

Dat beleid is allang uitgestippeld, de invulling van het team voor volgend seizoen staat ook al op papier. Dat jij vind dat de Technisch Directeur niet zich niet met het eerste elftal moet bemoeien, oké, het zij zo. Maar stel dat er een speler wordt aangetrokken voor een bepaalde positie. De betreffende speler is gescout en in orde bevonden door het Technisch Team waaronder de Technisch Directeur. Vervolgens is het aan de trainer om deze speler op te stellen in z'n team maar om één of andere onduidelijke reden stelt de trainer deze man niet op, wat dan? Mag de Technisch Directeur zich er dan ook niet mee bemoeien? Hoe moet ik dat dan zien? Dan is het zoals, wanneer ik iets koop en vervolgens het gekochte in de kast zet en er niet weer naar kijk, dan mag mijn echtgenote er niets van zeggen, zoiets??? Beetje een vreemde gedachtengang. Het Technische gedeelte van een club bestaat uit een team, onder aanvoering van de Technisch Directeur en samen doen ze hum werk rondom het eerste elftal en dat houdt dus ook in dat Ron Jans, in dit geval, zich af en toe ook in de kleedkamer moet laten zien.  

Jegelkser05-05-2018 om 17:34

Verwacht een lastige wedstrijd morgen. PSV wil goed afsluiten voor eigen publiek. Overigens heeft Jans ook goede dingen gedaan. Contract verlenging van top talenten als Reis en Looi. Absalem heeft getekend en er zullen waarschijnlijk wel meer verlengen of tekenen. Dat Bacuna weg wilt gaan vind ik ook opmerkelijk. Hij speelt nu eindelijk goed. Lijkt mij voor hem een mooie volgende uitdaging. Bij de top 3 spelen er middenvelders die allemaal beter spelen en veel meer doelpunten maken. Ik hoop dan ook dat hij dit zelf inziet en gaat voor nog een seizoen waarin hij stabieler kan/ moet presteren. 

brummie05-05-2018 om 19:01

Robroy, we verschillen gewoon van mening. Uiteraard mag/moet een TM continu monitoren qua spelers. Maar dat doet een TM in overleg en niet waar de selectie bij aanwezig is. Een TM die met regelmaat in de kleedkamer te vinden is met speeches hoort niet. Dat is de taak van assistenten of hoofdcoach. 

Als TM ben je voornamelijk bezig met aan en verkoopbeleid en (aansturen) scouting. En ben je niet op de voorgrond, in de kleedkamer.

rob roy05-05-2018 om 19:29

Verschil van mening moet er zijn in de wereld, is alleen maar goed. Moet niet uit de hand lopen want dan is het oorlog. Tot zover laten wij het hier niet komen. Inderdaad hoeft de Technisch Directeur ook niet op de voorgrond treden in de kleedkamer, maar zoals Ron Jans het doet, af en toe even de neus omde hoek van de deur, zeggen Oké jongens "goed gedaan" en dan weer wegwezen, moet kunnen mijns inziens.

Rob197005-05-2018 om 22:07

Brummie, daar heb je wel een punt, maar als de betrouwbare bron jou verteld dat Jans er boven op zat, dan zal hij jou ook de reden verteld hebben. Jans kan eigenwijs zijn, maar dat kan Faber ook, en in barre tijden moet je wel een oplossing voor de malaise vinden. Daar komt iets meer bij kijken, dan een werkoverleg op maandag. Het zag er allemaal wat ongelukkig uit Jans en Nijland achter de dugout, maar dat is wel de wake up call geweest.

Nogutsnoglory105-05-2018 om 22:09

Verrassend dat Antuna speelt ipv Drost. Tot nu toe speelde Drost telkens als Mahi geblesseerd is. Maar uit Tegen PSV snap ik het wel. Antuna werkt veel harder en is bloed snel en dat is in de counter misschien wel een verrassend wapen . Hopelijk laat hij eens wat zien morgen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!