Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing de Graafschap - FC Groningen

Door Redactie 15 reacties

Aankomende zaterdag mag de geplaagde trots van het noorden aan de bak in Doetinchem om te gaan strijden voor het/de eerste punt(en) van dit seizoen. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur. Tijdens de voorbereiding een kleine maand terug, won FC met 3-1 van de Superboeren. Met name voor de pauze had Grunn het betere van het spel. Michael Breij en Django Warmerdam scoorden namens Groningen. Thomassen deed dat na rust voor de Doetinchemmers, Mateo Casierra bepaalde in de slotfase (uit een strafschop) de eindstand op 3-1. Zaterdagavond zullen de omstandigheden anders zijn, het gaat immers om het echie. De Graafschap dat in de eerste speelronde Feyenoord met lege handen naar huis stuurde zal zeker nu, in een goed gevuld fanatiek eigen huis mogelijkheden zien om het zwalkende FC Groningen de duimschroeven stevig aan te draaien. De groen-witte gasten die tot nog toe nauwelijks voetballend potten hebben kunnen breken, zullen uit een ander technisch, tactisch en mentaal vaatje moeten tappen, wil het na afloop niet opnieuw met lege handen staan... 

De Graafschap
Trainer Henk de Jong staat bekend als een inspirerend motivator. Met beperkte middelen is hij in staat een team te smeden dat met alles of niets voetbal vaak de punten bij elkaar weet te sprokkelen. Tijdens de eerste speelronde tegen Feyenoord was het alles (2-0), waarbij de Superboeren in een overtal situatie kwamen na de rode kaarten van Erik Botteghin en Jean Paul Boëtius. Daarentegen leidde het avondje uit bij NAC Breda, helemaal tot niets (3-0).

Bij de Achterhoekers staat er nog een andere bekende onder contract. Oud FC-er Stef Nijland kwam deze zomerperiode transfervrij over van PEC Zwolle. 

Historie (via FCG Stats)

21-11-2015 De Graafschap - FC Groningen 1-2  

25-09-2011 De Graafschap - FC Groningen 2-3  

13-02-2011 De Graafschap - FC Groningen 1-1  

18-04-2009 De Graafschap - FC Groningen 0-1  

28-03-2008 De Graafschap - FC Groningen 1-1

FC Groningen
De training voor vandaag was helaas besloten. We hadden graag een actuele stand van zaken willen geven over de training, eventuele blessures en of er wijzigingen worden doorgevoerd in de opstelling.

Update vrijdag 24 augustus - helaas kunnen we geen opstelling geven. Trainer Danny Buijs laat naar buiten toe de boel nog even in het ongewisse.

Zeker is dat Mimoun Mahi niet bij de selectie zit omdat hij niet wedstrijd fit is. Voor de rest zijn er geen blessures. Jesper Drost en Tom van Weert zitten vanwege hun uitlatingen tegenover FOX niet bij de selectie en worden zondag weer verwacht bij de training. Matteo Cassiera vervangt van Weert.  

De spanning op deze wedstrijd en de druk om te moeten presteren zullen ongetwijfeld verder toenemen in de spelershoofden en TS. Want wat als je weer verliest? Je moet er niet aan denken...

Zijn onze groen-witte geledingen in staat om de koppies koel te houden, het overzicht te bewaren door met name aan de bal betere keuzes te maken om tot kansen te komen en deze te benutten? 

De hoogste tijd om die rode lantaarn over te dragen!  

COME ON FC!

Reacties:
appie happie23-08-2018 om 20:22

De eerste 3 punter komt er aan zaterdagavond. NoProblemo..komt goed.m3 x Doan..en dan is hij maandag weg voor 20 miljoen.

23-08-2018 om 21:38

Ik deel jouw optimisme nog niet Appie. En Doan blijft misschien nog een poosje en als hij goed blijft spelen dan is die 20 miljoen nog te weinig. FC-Groningen heeft goud in handen met deze speler!!!!!!

Nogutsnoglory123-08-2018 om 21:36

Ben wel erg geschrokken van de wedstrijd tegen Willem 2 . Puntje uit is misschien wel het maximale, ik hou het op 1-1. Hopelijk kan Mahi wel spelen al is hij niet in topvorm. Hij is samen met Doan de enige die aanvallend voor wat creativiteit kan zorgen. Na zijn wissel vorige week was het aanvallend helemaal niets meer in de tweede helft. 

23-08-2018 om 22:14

Hoop dat ze zelf ook de wedstrijd tegen Willem II nog meerdere malen hebben bekeken..

Weten ze precies hoe het NIET moet!

Ben wel wat huiverig, maar ga voorzichtig uit van het positieve: 1-2

23-08-2018 om 22:17

Celtic wil Memisevic

23-08-2018 om 22:32

"Kommt nicht in trage"  Celtic overweegt om een bezoekje te brengen aan Groningen, maar dat wil nog niet zeggen dat ze specifiek voor Memisevic komen. Is maar een gerucht, verder niets.

23-08-2018 om 22:56

De graafschap moet echt gewonnen worden. Gelijkspel of nederlaag kan echt niet. Als je het begin van de wedstrijd doorkomt moet kwaliteit doorslag gevend zijn

23-08-2018 om 22:59

als er iets serieus en concreets speelt over een op handen zijnde transfer van  Doan, dan speelt de betreffende speler zeer waarschijnlijk niet mee tegen De Graafschap..."geblesseerd of ziek of om wat voor reden" dan ook...

Over Memisevic wordt geschreven op twitter door FCG fans ( do 23 - 18:46 ) dat M. "op het punt staat om zijn contract open te breken ondanks interesse Celtic"...waar/niet waar?

We merken dus mogelijk zaterdag hoe het er mee staat. enne: een gelijkspel beschouw ik in deze situatie als een overwinning !

24-08-2018 om 11:18

Ik denk niet dat Doan al weg gaat, hij is deze zomer pas vast overgekomen en ik denk ook dat het beter is voor hem om nog even te blijven  ipv naar Monaco te gaan .

Marco23-08-2018 om 23:29

In de oefenwedstrijd tegen De Graafschap zakte Groningen in en counterde ze effectief weg. Dat zal Groningen bij gebrek aan voetbalend vermogen op het middenveld nu weer doen. Feyenoord ging naar voren voetballen dan krijg je het lastig. 

Hoop op een middenveld met warmerdam reis vd Looi.  Spelers moeten mentaal sterk zijn. Kwalitatief is de Graafschap zeer matig.

fc gras24-08-2018 om 08:27

Hoop niet dat Buis nog steeds vast blijft houden aan het team waarmee hij de competitie is begonnen, Reis erin Drost eruit, Fc moet de slag op het middenveld niet weer verliezen want dan verliezen we net zo makkelijk van de graafschap.

24-08-2018 om 10:25

De Superboeren pakken echt wel de 3 punten van onze FC, als er niet wordt ingegrepen. Benut de echte voetballers als Breij, Reis, Handwerker en Chabot. Verkoop voor 1 september a.s. het bestaande centrale verdedigingsduo M en tW en Mahi ook maar. Er moet nieuw bloed in. Prestaties en punten is het enige wat telt, de verhalen leveren niets op...

Oh ja, de ex- spelers doen het overal in het buitenland goed. Daar wordt ook stevast over bericht op de FC- site. Prima natuurlijk, maar waarom kon het in onze Stad niet. Heeft toch met een aantal sfeerbepalers te maken vrees ik.

Zonder verandering en wrijving geen glans en succes. Dus veranderen dat team a.u.b.

24-08-2018 om 10:57

100% mee ééns! 

Andere namen, mensen die het gras op willen vreten! 

3 punten mee naar Groningen morgen! 

24-08-2018 om 11:16

Te wierik moet je niet verkopen , die levert veel strijd e  gaat er echt voor.

Rob197024-08-2018 om 11:36

Memisevic, kun je voor een goed bedrag gewoon verkopen, Chabot is binnen, de vervanger is er al. De manier waarop Memisevic in de tweede helft tegen Willem II richting doel gaat, zegt genoeg over zijn kwaliteiten, alleen verdedigen staat in zijn paspoort. Dat is niet erg, maar als je al een vervanger in je selectie hebt, weet ik niet waarom dit niet gebeurd. Er zijn toch ook nog jongens in de overige elftallen, die eventueel een keer kunnen invallen. Of gaan we Kramer en Co, niet gebruiken totdat ze uit hun contract lopen en het bij Emmen laten zien, wat ze in hun mars hebben.

Ik kan dan ook helemaal niet rijmen, waarom Freriks werd gebracht. Als Buijs denkt dat dit kan, dan is er iets goed fout. Er lopen betere talenten rond.

24-08-2018 om 12:07

wacht nou even...met die adviezen en gedachten over radicaal omgooien van het team...juist dan wordt je als team eerst -in het samenspel-minder zeker, gaan er veel kansen mis, en de realiteit is nu dat we bij De Graafschap  gewoon 3 punten moeten pakken.  Lelijke wedstrijd? geeft niks...

ik zeg 0-2 

Kevin24-08-2018 om 12:08

Er moet vooral aan de bal heel wat beter gespeeld worden dan tegen Willem 2, want anders loopt de Graafschap (vooral op het zwak ogende middenveld) met positief schiet de bal naar voren en hol erachter aan voetbal compleet over ons heen. Daarnaast baart het scorende vermogen mij ook behoorlijk zorgen. Je zou toch echt moeten gaan scoren als je wedstrijden wilt winnen. Als je ziet hoe Van Weert dan vorige week met die kans omging net voor tijd...

Waneer Buijs weer met dezelfde elf (Warmerdam, Drost) aantreed, vrees ik voor een krappe 1-0 nederlaag. Puur op basis van het missende scorend vermogen. 

24-08-2018 om 12:15

BREAKING drost en van weert willen weg meldt Fox sports!

24-08-2018 om 12:16

In het geval van Drost heb ik zoiets hoe sneller hoe beter, maar zou het jammer vinden als Van Weert gaat vertrekken heeft mij vorig jaar overtuigd van zijn kwaliteiten. 

24-08-2018 om 12:20

@FC LICHTBOEI , over drost ben ik het met je eens , maar Tom van weert. Wat heeft die jongen nou eigenlijk gepresteerd ? 

24-08-2018 om 12:24

Fox sports heeft de tweet met het artikel verwijderd, dus dat is vreemd 

24-08-2018 om 13:27

Somber gestemd.... Weet niet wat te denken van dit fc... Je hoopt steeds maar weer dat het goed gaat maar nergens op gebaseerd. .... Hopelijk krijgen de nieuwelingen een kans 

 

24-08-2018 om 18:40

puntje zou mooi zijn.

ik zie beide ploegen bij de laatste 6/7 eindigen.

verlies zou zeer pijnlijk zijn

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!