Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle + foto's/interviews vrijdag training

Door Thijs Faber 14 reacties

In de vierde speelronde van de Eredivisie neemt FC Groningen het aanstaande zondag in eigen huis op tegen PEC uit Zwolle. In deze wedstrijd moet de equipe van Danny Buijs proberen een goed gevolg te geven aan de eerste overwinning van het seizoen van vorige week, toen De Graafschap verslagen werd. Voor PEC Zwolle is het ook een kans op de eerste punten, de blauwvingers stonden tot nu toe elke speelronde met lege handen. 

Maar eerst, transferupdate!

Vandaag is niet alleen de dag van de voorbeschouwing, het is ook de laatste dag van de transferperiode: deadlineday! Vergeleken met vorige week is er een hoop veranderd in de selectie van FC Groningen. Jesper Drost en Tom van Weert zijn vertrokken, Deense spits Jannik Pohl is aan de selectie toegevoegd. Op het moment van schrijven is Jesper Drost nog niet vervangen. 

De tegenstander, PEC Zwolle

0 uit 3, 7 tegen, 3 voor. Op papier belabberde cijfers voor de equipe van John van ’t Schip. Toch zal degene die de wedstrijden van de Zwollenaren heeft gezien niet stellen dat het een makkie wordt voor Groningen zondag, op de uitwedstrijd bij Utrecht na heeft PEC bij vlagen echt goed voetbal laten zien. Vorige week maakte Zwolle het koploper PSV nog behoorlijk lastig in eigen huis, de 1-2 van Luuk de Jong in de laatste seconde had ook aan de andere kant kunnen vallen. PEC maakte op transferdeadlineday twee Italiaanse aanwinsten bekend: de centrumverdediger Alessandro Tripaldelli en spits Gianluca Scamacca worden gehuurd van Sassuolo. Eerder deze week werd oude bekende Thomas Lam overgenomen van Nottingham Forrest. Het drietal is in principe zondag al inzetbaar.

Historie (via FCGStats)

FC Groningen en PEC Zwolle troffen elkaar in alle competities in totaal 51 keer, 30 keer won FC Groningen, 11 keer werd het gelijk en 10 keer trokken de Zwollenaren aan het langste eind. 

Recente resultaten:

FC Groningen

Wat een opluchting! 3 punten! Op het tandvlees won FC Groningen vorige week van De Graafschap op de Vijverberg, wat kersverse trainer Danny Buijs zijn eerste punten opleverde. Er was veel meer lijn in het spel van de FC te zien, en het was zeker een overwinning waarop te bouwen valt. Om die reden maakt Danny Buijs ook geen aanpassingen aan zijn elftal, dus ook de van een blessure terugkerende Mahi zal niet vanaf het begin starten. Voor de rest kan Danny Buijs beschikken over een fitte selectie. Mocht de FC zondag winnen is het weer helemaal terug in de race om de plaatsen waar het om mee wil doen. 

FC Groningen zal waarschijnlijk starten in de volgende opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker; Reis, Hrustic, Doan, Breij, Warmerdam; Cassierra

 

Het duel staat onder leiding van Joey Kooij, Serdar Gözübüyük is de Video Assistant Referee, de wedstrijd vangt om 12:15 aan in het Hitachi Capital Mobility stadion. COME ON FC!

Interview met trainer Danny Buijs

Interview met Mimoun Mahi

Interview met Ludovit Reis

Reacties:
31-08-2018 om 18:13

wordt een strijd tegen de klok, zondag ! welliswaar staat de klok nog geen uur vooruit met de wintertijd, maar serieus: hoe langer het duurt voorsdat er gescoord gaat worden hoe groter de kans dat de belsissing in de wedstrijd valt door maar één goal verschil in de eindfase...want de opzet vanaf het begin zal verdededigen zijn...2 ploegen willen niet verliezen....FFC Groningen niet en PECZwolle niet.

Klinkt logisch, maar FC groningen is dus wel verplicht om met deze opstelling een voorsprong vroeg in de wedstrijd te forceren.

Zwolle komt met 3 nieuwe spelers, behalve Thomas Lam, zijn die verdeddiger en spits totaal onbekend.

Advies: ver van de goal spelen en alles tussen de palen van PECZwolle schieten... 

Ik hoop er het beste van...'t zal geen makkie worden   

Marco31-08-2018 om 19:02

Must win.

Een voorhoede van een gemiddelde eerste divisie club wat we nu hebben. Met de 8ste begroting rammelen de 2 voorste linies. 

Waarom speelt vd looi niet. Die zorgt voor balans en duelkracht op het middenveld. 

Groningen zal zondag aan het voetballen toe moeten komen, in Doetichem zijn daarvoor geen aanknopingspunten te zien geweest. Laatste half uur vlogen de ballen nog hoog de tribune in om niet te hoeven voetballen. Zal wel spannend worden, ook om dat Zwolle punten nodig heeft goed voetbal hoeven we niet te verwachten.

31-08-2018 om 23:55

Ik weet niet hoe jij de wedstrijden van de FC ziet, maar van de Looi speelde geen beste wedstrijden. Wel een degelijke, maar was vaak in de eerste twee wedstrijden op verschillende fouten te betrappen. Daarnaast biedt hij zichzelf telkens aan bij Te Wierik en Memisevic en gaat hij daar telkens de bal met hun rond tikken of een lange pass naar voren geven die niet aankomt. En Te Wierik en Memisevic kunnen best zelf ook wel naar elkaar overpassen.

Goede keus van Buijs om van de Looi even niet op te stellen. 

31-08-2018 om 20:04

Iedereen heeft zo z'n voorkeur voor de opstelling. Gelukkig hebben we daar een trainer voor die dat beslist. Hij werkt de hele week met de ploeg en zal heus wel weten wie er het beste kan spelen. Maar ja, het is altijd al zo geweest.......de beste stuurlui staan aan de wal. 

31-08-2018 om 20:36

Ik verwacht een erg moeilijke wedstrijd. Gelukkig spelen we thuis. Tegen Heerenveen speelde Zwolle ook een goede eerste 30 minuten. Heerenveen had tot de eerste goal geen kans gehad maar maakt er dan ineens 3 in tien minuten tijd, logisch dat een ploeg daar van slag van raakt. Tegen PSV speelde Zwolle een fantastische wedstrijd. 

 

Het optimisme na de 0-1 zege in Doetichem baart me wel zorgen. Oke Groningen speelde redelijk goed maar wel tegen een promovendus die amper thuis gaf. De verdediging lijkt wel erg goed te staan, dat is mooi. Ik gok en hoop op een 2-1 overwinning.

01-09-2018 om 00:21

Kan alle kanten op. Hoop en verwacht toch een 2-1 overwinning, waarbij PEC aanvalt maar niet door de muur van Te Wierik en Memisevic komt een Groningen countert. Verdediging van Zwolle is nog altijd erg zwak, daar zie ik ons wel van profiteren.

01-09-2018 om 07:16

bij en voorspron in de eerste helft komt Mahi er zeker in de 2e helft in, en kan Doan ook weer wat laten zien. Ik denk dat Breij als bliksemafleider gaat spelen ( vals aanvaller ) zodat het tijd is voor Cassierra om zijn ding te doen.  Het kan alle kanten op, mar het wordt geen fraaie wedstrijd voor het publiek omdat beide teams met de handrem-aan gaan spelen. een walk-over van Groningen zou wel een opsteker zijn voor tegen-Ajax....maar dat is meer hardop dromen

01-09-2018 om 08:21

Dat Vitesse heeft Bruns en de Fc toch maar mooi even verneukt zeg!!

Bruns niet willen laten gaan en gisteren om 23:50 uur nog een speler halen voor zijn positie.

Odegaard eerst en nu Musonda.

Wellicht dat Bruns nu in de winterstop kan komen.

skjipke01-09-2018 om 09:26

Nou zeg... dat dacht ik ook toen ik het gisteren hoorde. En hij had zelf graag gewild. Jammer hoor.

01-09-2018 om 11:19

Als ik lees wat Te Wierik heeft gezegd tegenover RTVNoord over Bruns dan kom ik tot de conclusie dat Bruns zichzelf heeft aangeboden bij Mike zonder medeweten van Vitesse, maar idd jammer dat hij niet is gekomen.

TOPGrUNN01-09-2018 om 14:16

Best jammer idd... Maar die Musonda kan ook rechtsbuiten spelen. Er is namelijk ook een aanvaller vertrokken naar Heerenveen bij hun...

01-09-2018 om 09:37

Jammer dat het niet meer gelukt is een middenvelder te halen, ik denk dat dat wel nodig was. De selectie is nu wel dunnetjes, en wordt veel druk gelegd op de jongelingen. Ik zag wel een paar goede kandidaten genoemd worden (Ramselaar,Bruns en Bel Hassani) Maher is clubloos en nog wel binnen te halen maar zal een behoorlijk salaris eisen en er zit een risico in, zal hij nog het gewenste niveau halen na 2 mislukkingen?

Een positief bijeffect van een smalle basis is wel dat er wellicht een speler zijn kans pakt en echt doorbreekt of opstaat. Ik hoop dat Mahi snel in bloedvorm komt en Doan zich door blijft ontwikkelen.

De verdediging is dik in orde, en hebben we een topkeeper.

 

01-09-2018 om 10:49

Transferperiode gelukkig nu afgelopen. Nu gaan voor contractverlenging van Mahi en Memisevic. En hopen dat de jonkies het in zich hebben te groeien als speler zodat we na een paar wedstrijden niet weer achteruit hoeven te kijken omdat er niet goed ingekocht zou zijn zoals velen menen. Hoop dus morgen op een overwinning van 3-0 op Zwollywood.

01-09-2018 om 11:00

Ik snap de teleurstelling dat ze geen extra middenvelder hebben aangetrokken, maar dat komt doordat Sparta minimaal 1 miljoen wou voor Chabot was toen te begrijpen dat Groningen overstag is gegaan, want de algemene verwachting was dat Memisevic deze zomer een transfer zou maken naar het buitenland, maar doordat die transfer is uitgebleven is Chabot achteraf voor een te hoog bedrag gekocht alleen konden we dat zo'n 5 weken geleden nog niet concluderen. We moeten ook naar de positieve dingen kijken van de afgelopen transferwindow, want wie had verwacht dat Sergio zijn contract zou verlengen met 3 Jaar, want iedereen had de (terechte) verwachting dat hij zou vertrekken naar Ajax/PSV of het buitenland.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een redelijke transferwindow bij Groningen.

01-09-2018 om 11:11

En zo is dat!!!!!.Helemaal met jou eens!!!!!

01-09-2018 om 11:58

T is ook makkelijk praten altijd... We weten nooit exact wat er speelt .. 

Maar toch een kleine teleurstelling dat er geen ervaren vervanger voor drost is gekomen .. Voor 't zelfde geld pakt het goed uit... Blijft voetbal .. 

Nachtwacht01-09-2018 om 13:20

Ik heb er wel vertrouwen in... Liever een eigen elftal dat af en toe punten laat liggen, maar waar je wel trots op kunt zijn, dan een leger huurlingen.... Kop d'r veur

01-09-2018 om 14:16

Van der Looi voor Hrustic en dan heb ik alle vertrouwen in een 3-1 thuiszege

01-09-2018 om 23:25

Volgens mij gaan ze er alles aan doen, ze hebben zich goed kunnen voorbereiden. Blessures en rode kaarten vermijden en strijd en teambesef en ik ben tevree. De transfer periode kon minder. Padt, mahi, doan, blijven, dat had ook anders gekund en vervanging was dan slechter geweest. Ben fan van absalem, wat is er met hem gebeurd?

02-09-2018 om 00:56

Het is hier nog niet eerder genoemd, maar het feit dat er  een verdediging staat is van volwaardige ED spelers, met op de bank Absalem en Kramer, en in het middenveld Reis, Van de Looi, Warmerdam,Breij en Hrustic, en in de aanvalslinie beschikbaar Moreira en Pohl en Antuna ...wil toch zeggen dat er voldoende keus is.  Natuurlijk hadden we nog graag een ervaren middenvelder erbij gehad maar numeriek houdt het niet over maar kan buys uit de voeten. 

Het is jammer dat Bruns niet gehaald kon worden, want veel leren de jonge spelers van elkaar op de training en wat dat betreft was een koppeltje Te Wierik en Bruns op het veld mooi geweest... 

Het is achteraf maar goed dat Van Weert en Drost weg zijn...anders kregen de jonkies helemaal geen kans op een basisplaats, en de volgende paar spelers staat al te dringen bij Jong-FC, en de twee Suslov en Dallinga bij de jeugd. 

Betekent ook dat Absalem, Reis of van de Looi misschien wel in/na dit seizoen weggekocht worden; bij Doan staat dit wel vast.Er is dus meer dan afgelopen jaren voorgesorteerd op een situatie die volgen gaat.  Ik hoop niet dat er veel jeugdspelers tussen wal en schip vallen, want een eventuele met winst  uitgaande transfer (Doan) zal voor een deel besteed worden aan een of meerdere spelers van buiten, die wèl betaalbaar en  bovengemiddelde ED capaciteiten hebben.

Zo zal er meer in beweging zijn en komt nog bij dat ik verwacht dat er vorderingen gemaakt wordt op het vlak van partnerschap/ gedeeld eigenaarschap van een investeringsgroep of een enkel rijk figuur.  

    

Ronnie 02-09-2018 om 10:27

Volgens mij Kees sla je nu wat door in je optimisme. Ik weet dat je groot fan van Ron Jans bent, maar laten we nuance aanbrengen.

Jeugd inpassen is lovenswaardig, maar bij fc groningen ook een zwaktebod. Er is geen geld dus je moet wat. Daarnaast kunnen jonkies alleen leren als er geroutineerde dragers naast lopen. De jeugd kan en mag niet de basis zijn, die verantwoordelijkheid is te groot. Er had op het middenveld een routinier bij gemoeten met meerwaarde, eentje die ook in staat is creatief de beslissende pass te geven. Wij hebben nu alleen maar brekers en dat breekt de voorhoede op.

Ik ben nooit fan van Drost geweest, maar van alle middenvelders was hij meest creatief. Men wist in de winterstop al dat hij weg moest. Dan moet je niet zeggen dat we te weinig tijd hadden om op vertrek te anticiperen. Nu loopt hij gratis weg en hebben we niets. Dat noem ik echt geen goed beleid. Evenzo vertrek Veldwijk. Voor niets weg en daarna bart chabot ophalen voor 1, 2 miljoen. Ik zeg dat die deal beter had gekund en gemoeten.

Van Weert was bruikbaar. Beetje paniek omdat meneer interview geeft. Als hij hier nog was geweest had hij zich vandaag alweer 100% ingezet. Zijn allemaal bezig met zichzelf. Nu hebben we hem geruild en bij betaald. Ik hoop dat zijn vervanger onze nieuwe verrassing wordt maar ik twijfel. 

Dus ach. Wat nuance is op zijn ek en ik zie het elftal bij iedere transfer zwakker worden. 

Oh ja. In de eredivisie is geen tijd om talenten te laten rijpen. Voordat je het weet heb je na 6 wedstrijden 3 punten en dan breekt de spreekwoordelijke pleuris uit. En dan? Moet de jeugd ons dan redden?

02-09-2018 om 11:23

@ Ronnie:  mijn post van hierboven was bedoeld en in de gedachte van wat Pietjepal noemde: "wat is er met Absalem gebeurd?"

 

Als jij, Ronnie, vind dat ik de werkelijkheid uit het oog verlies  door te optimistisch te zijn over de selectie, dan zeg ik je:  die omslag was geen zwaktebod, maar enige keus:  de tijd van de toptransfers voor Groningen lijkt helemaal voorbij...

Toch, en ik treedt nu niet in herhaling: viel het mij op dat er afgeliopen vrijdag en  zaterdag 1-09  bij de paar competitiewedstrijden zulke grote uitslagen kwamen en ook weer veel gelijke spelen van ploegen die enerzijds mooie gioals maken maar ook dit afwisselen met afschuwelijke blunders.... 

Ajax, PSV en AZ  gaan veel klinkende overwinningen halen,  de subtop is wisselvalliger en onder plaats 9 is het helemaal treurnis ...als je uitgaat van eigen kracht....dwz eigen selectievan de clubs. Een bij elkaar geraapt legertje buitenlandse huurlingen moeten de verlossing brengen? haha...ik geloof er niks van. 

terug naar FC groningen: Buys heeft een grote verantwoordelijkhedi om de ploeg voetballend naar overwinningen te krijgen...ik zie hem dat wel doen, de seelctie is nu ook weer niet "ZO slecht" dat ze tegen het rechterrijtje kansloos zijn. 

De rest is toekomst    

02-09-2018 om 12:30

Ja Ronnie, en als we nu toch "nuances"aan gaan brengen, heb ik er ook nog een paar'Ten eerste is het geen Bart Chabot maar Julian (Jeffrey) Chabot. Ten tweede is er aan Sparta geen 1,2 miljoen betaald, zoals overal wordt beweert,maar een bedrag van 8 ton is ooit gecommuniceert door de leiding van Sparta.

02-09-2018 om 05:04

Helemaal eens met kees een goede selektie met voldoende groei mogelijkheden ,ook hoop ik op een groot aziatisch bedrijf die 49% procent instapt bij FCG

ebel7902-09-2018 om 10:16

Gezien de uitslagen van gisteren en het programma van vandaag kan FC  bij een overwinning ineens 7e staan 

02-09-2018 om 11:52

hoop dat Padt weer een sterke dag heeft....er wordt toch extra op hem  gelet  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!