Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

Door Redactie 8 reacties

Met de interlands in het vooruitzicht ligt de competitie na dit weekend een kleine twee weken stil. Voordat het zover is staat voor FC Groningen deze pittige uitwedstrijd op de rol. De aftrap in het Cars Jeans Stadion is zaterdagavond om 18.30 uur. De ooievaars hebben na zeven speelrondes 8 punten bij elkaar gespeeld en staan tiende met een doelsaldo van 12 voor en 18 tegen waarmee het momenteel één van de meest gepasseerde verdedigingen is. Onze FC heeft slechts 4 punten en is daarentegen met een doelsaldo van 4 om 14 één van de minst productieve ploegen. 

ADO Den Haag
Het seizoen begon voor de Hagenezen wat stroef met de verliespartijen tegen Heracles en FC Emmen. Van Fortuna Sittard en Excelsior werd gewonnen. Daarna volgde een gigantisch pak slaag in eigen huis tegen PSV (0-7). Uit tegen Heerenveen en Vitesse speelden de groen-gele ooievaars gelijk en hadden het betere van het spel. Trainer Alfons Groenendijk die beschikt over een interessante selectie met spelers als; El Khayati, Immers, Kanon, Falkenburg en Goossens lijkt de laatste weken speltechnisch de stijgende lijn gevonden te hebben.

Historie (via FCG Stats)

Deze wedstrijd werd 28 keer eerder gespeeld, doelsaldo 48-44. Het gemiddelde winstpercentage is 42,86 procent.

02-12-2017 ADO Den Haag - FC Groningen 0-3  

08-04-2017 ADO Den Haag - FC Groningen 4-3  

03-04-2016 ADO Den Haag - FC Groningen 0-1  

24-08-2014 ADO Den Haag - FC Groningen 3-0  

15-03-2014 ADO Den Haag - FC Groningen 2-1

FC Groningen
Hans Robben, (oud FC jeugdtrainer en vader van Arjen) werd eerder deze week aangesteld als talentenbegeleider. Hij gaat jonge eerste elftal spelers begeleiden en doet dat (voorlopig?) één dag per week. Zijn taken zijn onder meer het coachen, adviseren en begeleiden van spelers op het gebied van onderwijs, geldzaken en lifestyle.

Er is deze week onder meer getraind op het kunstgrasveld van Velocitas. Deze ondergrond heeft veel overeenkomsten met de plastic ondergrond in het Cars Jeans Stadion. Deyovaisio Zeefuik zit nog één wedstrijd schorsing uit. Ajdin Hrustic kan weer worden opgesteld.

Mimoun Mahi en Mateo Cassierra deden vandaag (4 oktober) mee met de training. Zoals we de laatste tijd gewend zijn hangt er een rookgordijn over de definitieve basiself. Zo vernamen we op Twitter via Stefan Bleeker (RTV Noord) dat er geoefend werd met Uriel Antuna en Ahmad Mendes Moreira op de flanken en met Ritsu Doan als diepste spits. Mike te Wierik stond op de rechtsback positie. Tom van de Looi en Ajdin Hrustic deden eveneens mee in het mogelijke basisteam wat dan weer ten koste zou gaan van Ludovit Reis. Amir Absalem en Mimoun Mahi werden uiteindelijk ook nog ingebracht.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, van de Looi, Hrustic, Warmerdam, Antuna, Doan, Mendes Moreira

Mochten er vrijdag nog wijzigingen komen in de basis zullen we een update plaatsen. 

Ruim honderd groen-witten reizen af naar residentiestad. Op naar de tweede uit-overwinning van dit seizoen?

COME ON FC!  

Reacties:
Nogutsnoglory104-10-2018 om 23:06

Ik meende dat Zeefuik 3 wedstrijden had gekregen waarvan 1 voorwaardelijk. Dan zou hij nu weer mogen spelen. Blijkbaar heb ik het mis. Word een moeilijke pot. Mahi en Cassiera zullen nog wel niet fit zijn voor een hele wedstrijd en zullen misschien het laatste half uur ingezet kunnen worden. Ik zou Reis altijd opstellen. En Doan niet in de spits. Anders te weinig creativiteit op het middenveld en te weinig balvaardigheid. Ik ben bang dat met dit middenveld Doan als spits te geïsoleerd komt te staan. Ik zou Moreira in de spits zetten die viel niet slecht in zondag. Scoorde in de voorbereiding ook regelmatig. 

Jegelkser05-10-2018 om 09:17

Mooi stukje van Faber. Hij begrijpt niet waarom de Fc niet gewoon verder is gegaan hoe ze vorig seizoen zijn geëindigd. Er stond een prima basis  en snap niet waarom dat is veranderd. Overigens denk ik wel dat er gewonnen gaat worden morgen. Ter wierik rechtsback is best een goed idee. 

appie happie05-10-2018 om 11:34

Mijn idee is ook dat er gewonnen gaat worden..

tante jannie05-10-2018 om 12:47

Mijn idee is dat er niet gewonnen zal worden. Ado heeft op bijna alle fronten een beter team. Vorige week zijn we geholpen door basje, wat een verdiend punt heeft opgeleverd. Fc zal de onzekerheid nog troef zijn. En er is nog steeds geen vast elftal of vaste patronen. Hoop natuurlijk dat we een resultaat halen, tot de winterstop verwacht ik niet al te veel van dit zeer matig elftal.

nulvijftig05-10-2018 om 15:48

Ik vraag me af wat Ludo Reis fout doet dat hij geen basisspeler is. Hij is by far onze beste middenvelder. De enige reden die ik kan bedenken is dat hij niet te veel en te goed mag spelen omdat hij anders volgend jaar wordt opgehaald door Ajax...

Roelofsky05-10-2018 om 17:40

Hup Doan in de spits..... en weer geschuif in het elftal, begrijp hier helemaal niets van maar we zullen zien....

05-10-2018 om 18:41

Lees het net.... Manman waarom toch steeds due Antuna .. En idd dat geschuif steeds...reis weer niet... Nou ja, als ze kunnen opbrengen zoals de 2e helft Utrecht dan zie ik mogelijkheden. Anders kansloos 

marcelfcg06-10-2018 om 11:03

En alweer wordt de samenstelling door elkaar gegooid.

Buijs had aangegeven voor aanvang vh seizoen dat hij de voorbereiding lang had gevonden.

We zitten inmiddels in Oktober en er is nog geen vast basisteam.

Niet best. Spijkerman loopt al zo lang mee. Laat hij de regie eens gaan nemen.

marcelfcg06-10-2018 om 11:03

   

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!