Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

Door Jan-Pieter Westing 7 reacties

Tijd voor revanche. Afgelopen zaterdag speelde de formatie van Buijs de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Hoe dat eindigde weten we allemaal. Komende zaterdag komt PSV op bezoek in de groene kathedraal. Kunnen we stunten?

PSV Eindhoven 
Eens kijken naar onze tegenstander. Onze tegenstander heeft woensdag avond nog een Champions League wedstrijd gespeeld, het eerste punt voor de rood/witten werd behaald tegen Tottenham. In de competitie staan de Eindhovenaren fier bovenaan. Na negen speelronden zijn er negen overwinningen behaald, een 100% score dus. Daarnaast hebben ze de meeste doelpunten voor, en de minste tegen. Een prima start van het seizoen dus. 

FC Groningen
Een prima start van het seizoen kunnen we hier alleen maar van dromen. Een 18de plaats na negen speelronden en vier schamele punten zijn de feiten. Met zaterdag avond PSV op het programma moeten we stunten om in die feiten, verandering te brengen. Een pittige opgave als je kijkt naar beide selecties. Waar Groningen de laatste wedstrijden moeite heeft met de organisatie op orde houden, scoort PSV er lustig op los. Spelers als Lozano en Bergwijn zijn een nachtmerrie voor elke verdediging in de Eredivisie. We laten ons overigens graag verrassen. Een opleving van Mahi of Doan, of misschien dat Freriks in de negentigste minuut de groene kathedraal kan omtoveren in een heksenketel. Hoop doet leven. 

Afgelopen edities

FC Groningen 3–3 PSV
FC Groningen 1-1 PSV
FC Groningen 0-3 PSV
FC Groningen 1-1 PSV
FC Groningen 1-0 PSV

Hoop doet leven zeiden we net. De resultaten tegen de Eindhovenaren in onze eigen thuisbasis zijn redelijk te noemen. Slechts één van de laatste vijf wedstrijden ging verloren, drie werden er gelijk gespeeld en ééntje werd omgezet in winst.

Update vrijdag 26 oktober - Mimoun Mahi is vandaag ziek naar huis gegaan. De aanvaller had de hele week niet op het het veld mee kunnen trainen. Geblesseerd: Michael Breij. Geschorst: Amir Absalem

Vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Reis, Warmerdam, Pohl, Cassierra, Doan 

De wedstrijd is komende zaterdag en de aftrap is om 19.45 uur, de wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie.

Reacties:
Marco25-10-2018 om 22:51

Echte wedstrijd vindt in de lobby plaats: slaagt Jans en Nijland er in om te regelen dat Ramselaar tweede seizoen helft wordt gehuurd.

Voor de rest maar de best doen. Kansloos verhaal.  Kwaliteitsverschil enorm.

26-10-2018 om 09:32

PSV thuis, altijd een leuke pot. ik ben erbij! enne nee ik verwcht geen punten, dus elke stunt van de FC is mooi meegenomen.

@Spelers: succes morgen, we staan achter jullie!!

26-10-2018 om 14:05

0-5

 

26-10-2018 om 14:51

Mahi....... Pfff, gauw weg doen Indien mogelijk... Steeds ziek zwak en misselijk... 

26-10-2018 om 15:53

Zodra hij gaat scoren dan reageer je weer heel anders.

Gewoon vertrouwen blijven houden.

26-10-2018 om 16:29

mee eens Mahi kan fysiek betaald voetbal niet aan.

periode sparta was hij ook meer ziek zwak misselijk.

wel jammer 1 vd weinige die wel  op voetbal zit bij de FC

26-10-2018 om 18:25

Ja, Jannie, ik weet,een ieder heeft zo zijn/haar voorkeuren maar ben jij wel echt een supporter van FC-Groningen? Ik heb jou tenminste nog nooit op een positieve reactie kunnen betrappen. Het is waar, het gaat de laatste tijd niet zo goed maar om nou te zeggen dat Mahi fysiek niet in staat is betaald voetbal te spelen is eigenlijk een beetje flauw. Wat vind je zelf? 

26-10-2018 om 19:27

Dat is onzin Zweed, Mahi is gewoon onze beste speler .. Maar altijd heeft ie wat... Dat is een feit!!!

 

Ronnie 26-10-2018 om 17:25

Ik verwacht er niet teveel van, maar ga mooi wel. Je weet nooit. Jammer dat mahi er niet bij is, dat is wel een verschil.

ook mooi om eens te kijken naar bergwijn en lozano, zijn toch spelers die op nivo nederlad het verschil maken. Als je van voetbal houdt, kun je soms genieten van spelers van de tegenstander. 

Ach en ik mag vrien Doan ook altijd graag zien. Kop der veur, niks te verliezen tegen psv.

 

Nogutsnoglory127-10-2018 om 16:11

En zo is het Ronnie. En heel misschien toch nog een stunt. 

Nachtwacht26-10-2018 om 23:33

Zou mooi zijn als Groningen thuis voor het eerste puntverlies van PSV zou kunnen zorgen. Misschien dat PSV de boel zwaar onderschat. Ze hebben een europese wedstrijd in de benen en wonnen ook maar nipt en met mazzel van Fortuna.

Na PSV hebben we acht wedstrijden voor we PSV weer treffen. In die acht zitten Emmen, Fortuna, Nac en die Fraiz'n. Staan we in Januari gewoon weer tiende....

marcelfcg27-10-2018 om 15:03

Mahi alweer ziek. Sjezus, het zit ook echt steeds tegen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!