Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Excelsior - FC Groningen

Door Damian Vos 11 reacties

FC Groningen verloor - ondanks dat het met applaus van het veld ging - zaterdag in de laatste minuten van PSV, waardoor het gat met de nummer 15 de Graafschap maar liefst 6 punten bedraagt. Daarom zal FC Groningen alles uit de kast moeten halen om van Excelsior - de huidige nummer 10 van de Eredivisie - te winnen.

Excelsior
Excelsior verloor dit weekend met 4-1 van de Graafschap. Dit was weliswaar erg geflatteerd, want de Kralingers creëerden evenveel kansen. Hierin kreeg Jurgen Mattheij een tweede gele kaart, waardoor hij er vrijdag niet bij is. Excelsior won twee weken geleden nog van Vitesse op Woudestein met 2-0, het zal dus zeker niet makkelijk worden voor de FC om te winnen. De gevaarlijkste speler van Excelsior is Ali Messaoud. Hij staat op 3 goals en 1 assist. Ook de IJslandse spits Elías Már Ómarsson is lekker in vorm. Hij staat op 2 goals. Bij Excelsior treft FC Groningen twee oud-spelers; Desevio Payne en Lorenzo Burnet.

FC Groningen
FC Groningen staat na 10 speelronden nog steeds onderaan. En aangezien de directe concurrenten wel punten pakten dit weekend, is de achterstand opgelopen. Ludovit Reis mocht dit weekend weer in de basis starten, dit deed hij voortreffelijk. Hij had oa. de meeste balveroveringen tegen de Eindhovenaren. Michael Breij zal waarschijnlijk nog niet bij de wedstrijdselectie zitten, hij was herstellende van een hamstringblessure. Mimoun Mahi zal naar verwachting wel bij de selectie zitten, hij was ziek. Laten we hopen dat het vrijdag eindelijk een keer meezit voor 'De Trots van het Noorden.'

Voor de laatste overwinning op Woudestein moeten we terug naar 2012, toen maakte Lorenzo Burnet, die nu in Kralingen voetbalt, de enige goal. Twee jaar geleden kopte onze doelman Sergio Padt nog op de paal in de laatste minuut, waarna Kevin Vermeulen van grote afstand de 2-0 binnenschoot. Toen hadden we, net als nu, ook een lastige start.

Er zijn op dit moment ruim 100 supporters die meegaan naar het Van Donge & de Roo Stadion. Hopelijk worden zij getrakteerd op een overwinning. De wedstrijd begint vrijdag om 20.00 uur. Het wordt tijd dat de boer de macht grijpt!

Vorige edities:

Excelsior - FC Groningen 2-0

Excelsior - FC Groningen 2-0

Excelsior - FC Groningen 2-1

Excelsior - FC Groningen 1-1

Excelsior - FC Groningen 0-1

Vermoedelijke opstelling: volgt

Mike te Wierik
Aanvoerder Mike te Wierik laat optekenen aan RTV Noord dat hij ervan overtuigd is dat FC de weg omhoog gaat vinden. De voorwaarde is dan wel met dezelfde inzet, power, zoals tegen PSV. Te Wierik maakte onder meer in zijn Heracles Almelo tijd mee dat de eerste zeven duels van het seizoen op rij werden verloren. Destijds ging men in Almelo simpeler spelen. De afspraak is dat Grunn dat ook gaat doen. Tot de winterstop wordt er met een vaste kern en formatie gespeeld. Als er bijvoorbeeld een rechtsback uitvalt, komt daarvoor een rechtsback voor terug. Het systeem zal dan niet meer worden aangepast. In samenspraak met spelers en staf is besloten om tot de winterstop in een 4-4-2 te gaan voetballen. Te Wierik ambieert dat er minimaal 17 punten worden behaald tot aan de winterstop. "Het moet uitwijzen of we daartoe in staat zijn."

Come on FC!

Reacties:
FCG-Forever31-10-2018 om 19:43

Wij hadden óók gewoon zo'n Ómarsson kunnen ophalen. Wáárom ziet Excelsior dat wel en wij niet??? Net als een Sušić bij VVV, El Khayati bij ADO, Novakovich bij Fortuna en een Peterson/Kuwas/Merkel bij Heracles ?? 

01-11-2018 om 11:49

Al die spelers die jij nu noemt,prima, maar wie zegt mij of deze spelers überhaupt naar Groningen toe wilden. Onze club heeft al jaren niet meer die uitsraling dat er spelers graag naar het Noorden wilden komen, dus is het best mgelijk dat de TD met deze spelers bezig is geweest maar dat ze geen belang hadden om naar ons toe te komen. 

campesino31-10-2018 om 21:13

Vaste formatie, 4-4-2 dat klinkt in ieder geval goed.

appie happie31-10-2018 om 23:11

Vast elftal  dat is serieus de beste oplossing..dat geschuif en gedoe van spelers is niks..Daar ligt het gedeeltelijk aan .. nu iedereen op zijn plek blijft en de inzet optimaal is..dan komen de punten er vanaf vrijdag aan..

 

Wel jammer is vrijdagavond...werken...kan er niks van zien.mmmm.k$t...

kees01-11-2018 om 01:16

vwb..."dat geschuif en gedoe van spelers" zoals jij schrijft

Winstpunt na 10 wedstrijden, is dat er wel hard wordt gewerkt, en dat het de schijn heeft dat spelers uit der basis tegen PSV een wedstrijd-lang voor een goed resultaat gaan. 

Verder ben ik een fan van "vrijuit voetballen", dwz  dat teveel tactische opdrachten aan spelers ze niet lam leggen in de wedstrijd en deze spelers nog onzekerder maken dan ze al zijn.  Het zal een keer gaan gebeuren, een overwinning...en ik denk dat ze Excelsior op WOUDENSTEIN ( die nieuwe sponsornaam kan ik niet uit mijn b*k krijgen )...wel de baas kunnen zijn, ondanks  Ali Messaoud.  Ik zeg 0-2 

 

Marco31-10-2018 om 23:19

Helaas geen Suárez voorin die in het verleden het verschil maakte tegen Excelsior. Hopelijk Mahi weer fit en als centrumspits.

Speelt Groningen zo naïef en dom in balbezit als tegen Heracles, dan is het voor de pauze al kansloos. Excelsior is een lastig ploegje om van te winnen. 

Oeleoptak01-11-2018 om 00:29

442 is in ieder geval een eenvoudig systeem waar Groningen ook de spelers voor heeft, op de spitsen na. Als Mahi fit is ok, maar Cassiera heeft mij nog niet kunnen overtuigen. Te weinig drive en killerinstinct op de goal en te weinig anticipatie op situaties voor de goal. Maar iig beter dan die Pohl. hard werken zal wel, maar er moet gescoord worden. En Handwerker moet eens afleren de bal te verspelen op gevaarlijke posities. dat doet al zijn eventuele goede werk teniet. Doan moet een vrije rol hebben achter en rond de spitsen, vanaf het middenveld. Daar heeft hij het inzicht en de dynamiek voor. 

Als Buijs dat dan eens laat staan en niet langer de slimme trainer met foefjes speelt kan het mss wat worden. Buijs moet vooral op inzet coachen (en wisselen). Voorwaarde is verder dat er eens gewonnen wordt, want anders zakt het moreel direct weer en wordt het steeds moeilijker. 

 

blauwevogel01-11-2018 om 07:41

Belangrijke pot om aansluiting te houden met laag middenmoot teams(deze hebben ong 10 pnt)

Bij een zelfde speelstijl plus een fitte Mahi moet het lukken morgen  !!

Jegelkser01-11-2018 om 08:50

Hopen op drie punten. Excelsior is een vreemde ploeg. Kunnen Vitesse helemaal zoek spelen en vervolgens verliezen van de graafschap. Hopen op een 0-2 overwinning. Moet ook te doen zijn. Handwerker moet inderdaad waken voor balverlies want is niet de eerste keer dat er en goal uit valt. Zeker Excelsior is een ploeg die goed is in de omschakeling.

kees01-11-2018 om 14:09

ik ben er bijna zeker van dat de TS hem dat wel heeft ingepeperd

robin01-11-2018 om 08:51

Wordt weer een lastig potje... Maar afgelopen wedstrijd geeft hoop... Als Mahi en Breij fit zijn Pohl mooi thuis laten... Miskoop van de eeuw ohw en Antuna niet te vergeten... Die mag eerst nog bij de pupillen meedoen.... Ben voor het eerst voorzichtig positief, op voor een resultaat!!!!! 

Jegelkser01-11-2018 om 14:12

Overschat overigens niet de prestatie van afgelopen zaterdag. RKC weet gewoon uit te winnen. Excelsior zal een heel andere wedstfijd worden...

skjipke01-11-2018 om 14:22

Onderschat de prestatie ook niet! Groningen had de wedstrijd ook van PSV moeten winnen. Als Casierra het vizier scherp had, had hij 2 100% goals gemaakt. Die man komt wedstrijdritme tekort, gewoon laten staan. Dan gaat ie vanzelf z'n doelpuntjes maken.

kees01-11-2018 om 15:12

metworst01-11-2018 om 20:21

Is niet te vergelijken, RKC speelde tegen de reserves.

Nogutsnoglory101-11-2018 om 17:35

Nou Buijs komt er wel wat laat achter. Menigeen gaf al na 5 wedstrijden ( of nog eerder ) aan dat het met deze selectie beter is om 4-4-2 te spelen. Zeker ook gezien ons middenveld wat zeer jong en onervaren is en wat niet al teveel power heeft. Mahi komt ook beter uit de verf in een 4-4-2 opstelling. Zo heeft hij meer ruimte en kan hij makkelijker zijn akties maken. Nu Doan niet wegstoppen aan de rechterkant maar een vrije rol achter de spitsen geven. Kan hij lekker combinaties maken met de ook zeer technisch bedreven spitsen Mahi en Cassiera. Van der Looi moet in dienst van hem spelen en het vuile werk opknappen. Hij heeft een goede kijk op waar de gaten vallen. Doan alleen positioneel mee laten verdedigen zodat hij meer gevaarlijker kan zijn voor het doel en met zijn steekpasses. Uiteraard moet Reis ook in de basis. 

KOM OP DANNY ZO MOEILIJK IS HET ALLEMAAL NIET. 

Roelofsky01-11-2018 om 17:43

Op tvnoord zegt Buijs nu dat hij altijd al zo wilde spelen met 2 spitsen..... nou nou wat een zwamneus is dit zeg.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!