Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - NAC Breda

Door Thijs Faber 4 reacties

Aanstaande zondag staat de eerste van vier belangrijke wedstrijden voor FC Groningen op het programma. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion treft de equipe van Danny Buijs de hekkensluiter: NAC Breda. De wedstrijd vangt aan om 16:45, en de druk is vrij hoog. Want mocht de FC verliezen, dan moet het toch echt weer naar beneden gaan kijken.

De tegenstander, NAC Breda
Zoals gezegd staat NAC onderaan in de Eredivisie, met slechts 8 punten uit 13 wedstrijden. De ploeg van Mitchell van der Gaag oogt zwak achterin, en ook voorin weet het tot weinig gevaar te zorgen. NAC kreeg al 30 goals tegen, na Excelsior en De Graafschap hoefde geen enkele club zo vaak te vissen. Bij NAC hebben Anouar Kali en Karol Mets deze week weer getraind, na een periode van blessures, of zij kunnen spelen aanstaande zondag is nog onduidelijk. Pele van Aanholt ontbreekt nog steeds met een knieblessure.

Historie (via FCGStats)

 

FC Groningen
Na twee opeenvolgende overwinningen wist FC Groningen zichzelf niet te belonen in De Kuip vorige week. De manier waarop gespeeld werd geeft echter genoeg vertrouwen voor de komende wedstrijden voor de winterstop, tegen op papier zwakkere tegenstanders. De ploeg is echter wel getroffen door blessureleed. Zowel Micheal Breij, Jannik Pohl en Mateo Cassierra ontbreken, ook is Django Warmerdam op het moment van schrijven ziek. Het lijkt er op dat Ajdin Hrustic gaat terugkeren in de basiself.

Opstellingen worden wanneer bekend toegevoegd.

Met op papier vier wedstrijden met een aanzienlijk perspectief op het programma, zou het een enorme boost zijn voor FC Groningen om tegen NAC een goede periode in te zetten. NAC is misschien wel één van de zwakste ploegen van de Eredivisie, dus normaal gesproken zou dat in eigen huis te doen moeten zijn. Maar goed, in dit seizoen verbaast ons inmiddels niets meer. De wedstrijd vangt aan om 16:45, Danny Makkelie is de arbiter, er zijn nog kaarten beschikbaar voor alle tribunes.

Reacties:
grunnfan30-11-2018 om 23:15

Had een goed voorgevoel...maar heb nu wel mijn twijfels met hrustic erbij

FCG-Forever01-12-2018 om 19:58

Slechter dan Cassierra is kan het niet zijn toch??

Aronvv01-12-2018 om 17:20

Winnen is de boodschap! We hebben meer kwaliteit dat is een feit! We hebben Mahi en doan nog en dat moeten we koesteren! Alleen is de bank met al die blessures wel heel matig bezet! Cmon fc

Hoekie01-12-2018 om 18:38

2-0.  Doelpunten Mahi en Hrustic. 

Nogutsnoglory101-12-2018 om 22:55

Vind Hrustic niet dynamisch genoeg als aanvaller. Is toch meer een middenvelder en kan de laatste tijd niet echt overtuigen en is niet voor niets zijn plaats kwijt geraakt aan Reis. Ik zou voor Morreira kiezen die is meer doelgericht en wat opportunistischer in zijn spel. We spelen al met 4 middenvelders dus er moet wat meer diepgang in. Buijs stelt nu teveel spelers op die de bal in de voet willen hebben en dat tegen een NAC dat ongetwijfeld voor het doel gaat liggen. Vind dit niet logisch. Maar we gaan weer 100 procent achter de club staan op de Z side, word ongetwijfeld geweldig met alle ex Groningen spelers. Komt allen want dat verdienen ze. 

Hoekie01-12-2018 om 23:53

Cassierra is zoals Fcg-forever al aangeeft een stuk slechter dan Hrustic. 

Ronnie 02-12-2018 om 08:52

Volgens mij zijn cassierra en hrustic niet met elkaar te vergelijken. Jammer dar cassierra niet uit de verf komt, want dan zouden mahi en doan meer ruimte krijgen. Nu wordt mahi het aanspeelpunt en lopen doan en hrustic er om heen. 

Ik zie mahi liever in de vrije rol, maar door blessures pohl en cassierra moet buijs toch iets. Ik denk dat van de beschikbare middenvelders hrustic wel meeste dreiging heeft direct achter de spitsen.

opstelling van hrustic geeft maar aan dat we speler op 10 , aanvallende middenvelder die er 8 inschiet per zeizoen, missen.

bovendien denk ik dat we een spits missen die aanspeelbaar is en er ook nog eens 10 of meer maakt. Dan kan mahi vanaf links en doan vanaf rechts met meer ruimte en vrijheid spelen en ben ue zo weg iot de degradatiezone.

en dan bedoel ik met die spits niet pohl en cassierra. Die zijn beide niet goed genoeg

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!