Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Vitesse

Door Redactie 7 reacties

Aankomende zondagmiddag is het startschot van twee zeer belangrijke thuisduels op rij. FC Groningen trapt om 14.30 uur af tegen Vitesse, de week daarop wacht Feyenoord. Tegen de achtergrond dat FC Emmen nipt onder de streep staat, (op gelijke hoogte/minder doelsaldo dan FC) en de Graafschap, (drie punten minder/minder doelsaldo dan FC) is een succesvol vervolg na de meevaller in Tilburg een absolute must! Op de ranglijst staan momenteel vijf ploegen nipt boven de FC. Kortom een zeer interessante speelronde om weer een stapje omhoog te maken, mits de drie punten in eigen huis worden bijgeschreven!

Terugkijkend op de eerste drie wedstrijden van dit nieuwe kalenderjaar zien wij een positieve ontwikkeling. Daar waar onze groen-witten jaarlijks in een diepe traditionele voorjaarsdepressie verkeerden heeft het inmiddels zes punten bij elkaar gespeeld. En dat ondanks het moeizame laatste half uur in Tilburg. Strijdend naar het eindsignaal met als eindbeloning die drie kostbare punten! Heerlijk!

Vitesse
In de eerste wedstrijd van dit seizoen ging FC Groningen met 5-1 genadeloos onderuit in Arnhem. Linssen opende de score en Ritsu Doan maakte nog de 1-1. Echter, op slag van rust werd het 2-1 door Bero. Na de pauze liepen de Arnhemmers uit naar 3-1, (Beerens) 4-1 (Clarke-Salter) en 5-1 (Matavz). Bryan Linssen en Tim Matavz werden een kwartier voor tijd gewisseld waarmee er een einde kwam aan de geel-zwarte storm. 

De Gelredome bewoners zijn na 20 wedstrijden terug te vinden op een vijfde plaats. De meeste punten veroverde het thuis. Bizar was het wedstrijdverloop afgelopen weekend thuis tegen Heerenveen. Vitesse kwam in de slotfase op een 3-1 voorsprong. Het doelpunt werd afgekeurd op advies van de VAR. De situatie die daaraan vooraf was gegaan leverde alsnog een strafschop op voor de gasten waardoor de Friezen op 2-2 kwamen en er een punt aan over hielden.

Hoe zoiets psychologisch kan doorwerken in de spelershoofden lijkt ons op voorhand verre van optimaal. Daar komt bij dat Tim Matavz al een tijd in de lappenmand zit, herstellende van een gebroken kuitbeen. Bryan Linssen en Alexander Büttner zijn geschorst. 

Historie (via FCG stats)

19-11-2017 FC Groningen - Vitesse 4-2  

21-01-2017 FC Groningen - Vitesse 1-1  

20-03-2016 FC Groningen - Vitesse 0-3  

28-01-2015 FC Groningen - Vitesse 4-0 (beker)  

14-12-2014 FC Groningen - Vitesse 1-1

Deze thuiswedstrijd is 34 keer eerder gespeeld, doelsaldo 52-39. Het gemiddelde winstpercentage is 44,12 procent.

FC Groningen
Ritsu Doan is terug. Of de Japanner gelijk in de basis staat is nog even de vraag na de verloren finale in de Azië Cup en het vele reizen. Mocht dat wel het geval zijn, wie moet er uit? Mimoun Mahi en Amir Absalem zijn ziek. Samir Memisevic en Deyovaisio Zeefuik hebben lichte kwetsuren. Onder groots mogelijk voorbehoud gaan wij er voorzichtig vanuit dat trainer Buijs met de volgende elf spelers gaat starten.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Bruns, Warmerdam, Doan, Bel Hassani, Sierhuis

COME ON FC!

Reacties:
herman196008-02-2019 om 20:17

De 2e Warmerdam is dat zijn broer

 

Is juist Herman - Handwerker moet het zijn   - mod bm

Reactie verwijderd door redactie

Fan op afstand08-02-2019 om 21:38

Als dit het elftal wordt dan heb ik daar wel een goed gevoel bij. Verwacht leuke pot met de nodige doelpunten met de meeste voor onze FC.

kees09-02-2019 om 00:13

kennelijk op papier een 4 -3 -3 opstelling...als ze elkaar maar niet in de weg lopen want Mahi heeft meer kwaliteit in de kleine ruimte dan Bel Hassani... Kan ook een "tactisch rookgordijn" zijn en komt er een 2 mans voorhoede met Doan en Sierhuis en de rest blijft achter de bal ( zoals Buys vaker heeft gedaan )....dat houdt trouwens ook risico's in ( kijk naar de eerste helft tegen PSV )

Pietjepal09-02-2019 om 00:41

Graag een  sluw plan. Vitesse  is normaal gesproken te sterk.

appie happie09-02-2019 om 12:41

Vitesse  zit in de hoek waar de klappen vallen,laten wij nu net die hoek verlaten.

Vol zelfvertrouwen de wedstrijd ingaan..proberen een snelle voorsprong te krijgen en Vitesse achter de feiten aan laten lopen...dat kunnen ze niet...

Dan loopt er constant een nerveuze trainer  voor z'n duck-out   daar wordt alles ook niet beter van.

 

 

Nee ik zie de 3 punten gewoon in Stad blijven morgen.de weg omhoog is ingeslagen  ik zie het verdere seizoen wel zitten..

 

Heb het 2de elftal gezien vanmiddag..zo wat slecht zeg...kunnen nog geen pass over 5 m geven

Zag Poll  die zg spits...omg  die kan echt helemaal niks zeg...ik ben altijd positief   maar dit   !!! Roept ?? Op.

Zag  degene die sommige spelers gehaald heeft, ook regelmatig zijn hoofd schudden...

fc gras09-02-2019 om 16:56

Ik heb weer zin in zondagmiddag 14:30! Blij dat dat gevoel weer terug is! Linssen doet gelukkig niet mee, ik verwacht een goede teamspirit en een verdiende overwinning.

Reacties zijn uitgeschakeld