Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen

Door Redactie 3 reacties

Nadat in eerste instantie de kaartverkoop noodgedwongen moest worden stilgelegd en afgelopen woensdagochtend werd hervat, waren alsnog binnen een uur alle 1250 kaarten aan de man gebracht. Altijd jammer dat er niet meerdere vakken ter beschikking zijn want de animo om mee te gaan was groot. Het Abe Lenstra stadion zou zeker van binnen bijzonder mooi groen-wit zijn gekleurd. Verder was het deze week opmerkelijk dat er in trainer Jan Olde Riekerink ineens geen vertrouwen meer was die spontaan kon wieberen. En als zelfs clubicoon Foppe de Haan aan RTV Noord laat optekenen dat de Trots van het Noorden favoriet is, dan zou je haast geneigd zijn te gaan denken dat men in het Friesche alvast een voorschot neemt op een naderende nederlaag... of zou Foppe dit soort uitspraken doen om ons als Groningers in slaap te sussen?

SC Heerenveen
Het rommelt al een tijdje binnen diverse geledingen. Cees Roozemond die voorzitter was van het stichtingsbestuur werkte zich in zeer kort tijdsbestek op tot algemeen directeur. Het proces over diens aanstelling en wat daaraan vooraf ging zou volgens (onder meer) de Leeuwarder Courant versterkt zijn door een zweem van vriendjes- en achterkamertjespolitiek. Dit tot grote ergernis van diverse sponsoren, vele supporters en clubiconen.

Volgens diverse voetbalmedia zouden de Feaners ook nog eens op een verlies van 6 miljoen euro afkoersen. Algemeen directeur Cees Roozemond stelt dat het tekort minder tegen gaat vallen en dat er echt wel voldoende op de rekening staat of komt. Wel moest een overbruggingskrediet worden afgesloten zodat onder meer de spelerssalarissen kunnen worden doorbetaald. 

Enfin! Ook de uitnederlaag tegen FC Emmen heeft er aardig ingehakt. FC Groningen treft nu voor de tweede keer op rij een ploeg, waar een andere trainer voor de groep staat en dat kan onder "nieuw elan" nog alle kanten opgaan...

Historie (via FCG Stats)

08-04-2018 SC Heerenveen - FC Groningen 1-1  

29-01-2017 SC Heerenveen - FC Groningen 0-0  

01-05-2016 SC Heerenveen - FC Groningen 1-2  

22-02-2015 SC Heerenveen - FC Groningen 3-1  

15-09-2013 SC Heerenveen - FC Groningen 4-2

Deze ontmoeting vond 30 keer eerder plaats. Doelsaldo 55-29 doelpunten. Het gemiddelde winstpercentage is 20 procent.

FC Groningen
De selectie heeft een paar dagen vrij gehad en een aantal jongens die interlands hebben gespeeld kregen een extra dag rust. De groep is niet helemaal compleet. Reserve doelman Kevin Begois en Jannik Pohl ontbreken. Trainer Danny Buijs heeft een luxe probleem en wil nog niets loslaten wie gaat starten in de basis. 

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Reis, Memisevic, Doan, Bel Hassani, Sierhuis, Mahi

Corteo verbod
Eerder werd al bekend dat op last van de locale dorpsburgemeester Tjeerd van der Zwan FC supporters niet meer in een stoet naar het stadion mogen lopen omdat bewoners het niet zo zien zitten. De fans zouden met hun felheid, vuurwerk en gezang vorig seizoen "te imponerend bezig zijn geweest" en een aantal meegereisde stewards bleek een beetje onenigheid te hebben gehad met betreffende bewoners. Mevrouw Knopert (hoofd veiligheidszaken SC Heerenveen) wil de bewoners in bescherming nemen. Mocht het volgens Knopert weer uit de hand lopen is het de volgende keer een verplichte buscombi.

Op P8 kunnen de supporters een biertje nemen en een hamburger nuttigen maar ook dat kan voorlopig de laatste keer zijn als meegereisde supporters zich niet aan de regels houden.

Supportersvereniging
De supportersvereniging heeft via Twitter een oproep gedaan aan de fans die toch in corteo gaan meelopen - geen stickers op auto's te plakken, geen knalvuurwerk af te steken en niet te gaan wildplassen. Zo kan men laten zien dat voetbalsupporters geen criminelen zijn maar normale mensen die prima een feestje kunnen bouwen. De supportersvereniging benadrukt dat zij niet explicitiet een oproep doet om een corteo te organiseren. Mocht deze toch ontstaan, houd het in elk geval netjes!

Afstand vergroten
De resultaten zijn vanaf de winterstop fantastisch! De afstand met Heerenveen is momenteel vijf punten. Voor een beter resultaat van de TV gelden verdeling is het meer dan wenselijk dat FC twee plaatsen boven Heerenveen gaat eindigen. Grunn ligt op play-off koers. Kortom; redenen genoeg om zondagmiddag lekker door te knallen en de afstand te vergroten!

COME ON FC! 

Reacties:
Groen hart12-04-2019 om 18:58

Laat Gladon maar eens starten. Sierhuis werkt hard maar kan mij niet overtuigen.

brummie12-04-2019 om 19:08

Kijk uit naar wedstrijd a.s. zondag. Heerenveen heeft de laatste 4 wedstrijden maar 1x het netje gevonden en 8 doelpunten tegen gekregen. Onze FC staat defensief sterk, maar is aan de bal slordig. Hoop dat tegen Heerenveen dit  beter gaat. Hoop op een leuke pot! Come on FC!

Marco13-04-2019 om 14:12

Derby met sportieve druk en belangen: prachtig.

Benieuwd hoe veel spelers het gaan doen: Reis, Doan, Chabot, Mahi.

Ook voor Bel Hassani een kans om te laten zien dat we verder met hem moeten. Thuis tegen vvv was hij het laatste half uurtje enigste aanvallende middenvelder en speelde toen erg sterk.

Ko Itakura wil ik ook wel eens aan het werk zien. Huurling heeft nog geen minuut gemaakt in het eerste. Is door Man city gekocht dus zal toch ook wel een beetje kunnen voetballen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!