Terug

Deel deze pagina:

[Update] Verdediger Sven Botman in de belangstelling FC maar kiest voor Heerenveen

Door Redactie 28 reacties

Sven Botman (19) die bij Ajax onder contract staat tot 2022, staat in de belangstelling van FC Groningen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus heeft aan het DvhN laten optekenen dat de linker centrale verdediger een zeer talentvolle jongen is en dat hij zeker een interessante optie zou kunnen zijn, mede omdat deze positie dun bezaaid is. De bedoeling is om Botman (net als bij Kaj Sierhuis) in eerste instantie te mogen huren met een optie tot koop. Het afgelopen seizoen speelde Botman 28 duels in de Eerste Divisie.

Update 17.10 uur - Het DvhN bericht dat Botman FC Groningen heeft afgebeld en gekozen heeft voor SC Heerenveen. De centrale verdediger acht daar de kans op speeltijd groter. Technisch manager Mark-Jan Fledderus neemt de tijd om door te schakelen.

Reacties:
25-07-2019 om 09:29

Het is een beetje een voetballer als de ligt kan aardig koppen en wil altijd naar voren. 

Maar je gaat je eigen jeugd in de weg zitten.

als nog zeg ik halen.

25-07-2019 om 09:41

Beer van een (jonge) kerel. 1,93 meter. Qua lente ideaal in de verdediging bij standaard situaties en eventueel bij corners van ons. Halen aangezien er idd niet veel keuze is op die positie en er nog veel rek in zit

25-07-2019 om 09:43

Blijkbaar kan een verkoop van Memisevic dit jaar worden vergeten door een langdurige blessure. Deze Botman is lang en heeft een voorwaartse drive en jeugdinternational. Blijkbaar is er niet echt veel geld te besteden dus lijkt mij dit een prima alternatief.

25-07-2019 om 09:49

Ja wat mankeert memisevic eigenlijk? Heb blijkbaar iets gemist..... Die Botman is niet verkeerd trouwens, neemt lengte mee wat we ook niet echt hebben... 

25-07-2019 om 11:04

memisevic heeft afgelopen seizoen doorgevoetbald met een blessure, die moet nu dus herstellen daarvan.

 

25-07-2019 om 11:39

Oké dank je... Dat is erg spijtig! Voordeel kan zijn dat ie wel blijft nu... 

25-07-2019 om 10:07

Jeugdspelers, 2e elftal spelers, transfervrije spelers, spelers van degradanten. Naar welk niveau gaan we wel niet? Zo een Willem 2 haalt een Zweeds international bv. Waarom haalt Groningen niet zulke spelers?

25-07-2019 om 10:33

sommigen kunnen ook alleen maar negatief reageren, reageer dan gewoon niet. spelers die gehaald zijn van welk niveau of welke degradant dan ook kunnen heus wel wat, hebben ook al leuke dingen laten zien in de voorbereiding.

de vorig jaar 19 jarige chabot (1 van de steunpiklaren  afgelopen seizoen) kwam ook van een degradant (sparta), terwijl ene cassiera, waar velen lyrisch over waren maar een totale flop werd, van ajax kwam. zegt allemaal niets waar ze vandaan komen zolang de instelling maar goed is.

25-07-2019 om 10:37

Dit soort spelers hadden we vorig seizoen, 2e competitiehelft ook. Spelers die geen kans kregen bij hun club en een W2 op papier internationals gehaald en volgens mij zijn we boven W2 geeindigd. De spelers gehaald van degradanten zijn natuurlijk wel de betere spelers geweest in dat team. Transfervrij betekent niet dat ze niet kunnen voetballen maar alleen dat dit soort spelers je niks kost en zeker wel kunnen voetballen, goed zaken doen noemt men dat. En ivm 2e elftalspelers... Ligt er aan waar ze vandaan komen, bij een topclub of een middenmoter maakt nogal verschil. Het seizoen is nog niet begonnen of sommigen zijn direct al negatief zoals de meeste Groningers betaamt. We zijn geen Europese grootmacht of een Ajax met miljoenen op de bank om te kunnen kopen. Dan moet je creatief zijn. Ik heb er vertrouwen in ook al is het duidelijk dat we geen kampioen worden, maar dat werden we ook niet als we die Zweedse international van W2 gehaald hadden

25-07-2019 om 11:05

Mag je ook niet meer kritisch zijn tegenwoordig? Of een hoger niveau nastreven?

25-07-2019 om 11:08

Sommige zijn al vergeten dat we degradatievoetbal hebben gespeeld

25-07-2019 om 11:14

Het zou handig zijn om te kijken of kritiek terecht is. In dit geval: Hoe realistisch is het nastreven van een hogere verwachting. Groningen zet zo hoog mogelijk in en nemen zodoende dus ook Sam Schreck over van BO4. Maar dat kan en mag je niet verwachten als standaard. Je zal nooit spelers halen die bij FC Utrecht in de basis staan. Zo werkt dat niet.

25-07-2019 om 11:42

Groningen speelt gewoon voor plek 5/6 t/'m 12...ene keer uitschieter naar boven... Andere keer naar beneden. 

25-07-2019 om 12:43

kritiek is prima, mits het terrecht is.

vorige week klaagde je nog dat een 18 jarige jappaner naar twente ging en wij benschop haalden, (groningen had de jappaner moeten halen) en  nu klaag je  onder andere dat we jeugdspelers halen.

Deze verdediger komt bij ajax niet direct aan bod gezien er daar veel dure en goede spelers rond lopen, juist bij een club als groningen kan hij aan de bak komen en laten zien waar hij toe in staat is. net als zeefuik en sierhuis dat ook hebben gedaan, komen daar niet aan de bak en zijn hier belangrijke spelers met een geweldige drive. 

zolang de motivatie er bij die jongens zelf is om zich hier te laten zien (wat bij cassiera duidelijk niet het geval was) heeft het altijd kans van slagen

 

 

25-07-2019 om 13:41

Martin, ik heb nergens gezegd dat ze die Japanner moesten halen. Mijn  zorg is dat Groningen elk jaar iets minder wordt als er spelers worden verkocht.. van een stabiele subtopper in de tijd van Nevland, matavz e, Tadic gezakt  tot een top middenmotor. Daar is waar het mij om gaat. Mindere spelers halen voor verkochte spelers en zo zal je steeds iets weg. 

25-07-2019 om 14:47

Komt ook nog bij dat reis , Doan en chabot vorig jaar hebben bewezen dat jeugdspelers/jongere spelers niks zegt over hun niveau. Meer vertrouwen en vooral achter club blijven staan is belangrijk.

25-07-2019 om 10:31

Dit zou een prima constructie kunnen zijn. Hij kan wekelijks op de trainingen laten zien wat hij kan en Groningen kan daarop baseren of ze hem willen overnemen. Dat zou dan puur op zijn potentie zijn, want hij heeft nu nog niet het gewenste niveau.

Matige inspeelbal, niet erg behendig. Wel snel op de lange rechte stukken. Kan wel als stormram worden ingezet met zijn fysiek. Hij kan wel erg goed defensief koppen overigens.

Maar voor de basis hebben we wel iets beters nodig.

 

Merk dat ik zelf nu een beetje hink op twee gedachten. Ik vind het prettig als Doan erbij blijft, want die jongen kan echt goed voetballen en heeft een goede klik met Hrustic. Dat komt de waarde van Hrustic ook ten goede.

Aan de andere kant vertegenwoordigt hij ook veel waarde waardoor er wat grotere aankopen gedaan kunnen worden, zoals een goede rechter vleugelspeler, een rechtsback voor achter Zeefuik/linksback eerste optie en dus een linker centrale verdediger die er direct staat. Itakura is ok, maar die wordt gehuurd en voor zover ik weet zonder optie tot koop. Dan heb ik hem liever op de bank.

nulvijftig25-07-2019 om 12:06

Maar voor de basis hebben we gewoon te Wierik en Memisevic dit jaar. Daarachter zijn Itakura en Botman prima reserves denk ik. De jeugd centraal achterin is dit jaar nog niet goed genoeg voor het eerste, dus een Botman kan er prima bij. Volgend jaar is Itakura weg, mogelijk ook Memisevic en Te Wierik, dan is er genoeg ruimte voor de jeugd.

25-07-2019 om 12:43

FC Groningen zou ook interesse hebben in de 19-jarige Noor Martin tangen Vinjor van Kongsvinger IL althans dat meldt de Noorse afdeling van Eurosport. Het is een middenvelder,maar meer weet ik van hem niet echt.

 

Volgens Transfermarkt heeft hij een waarde van €100.000

26-07-2019 om 01:37

dat zou mij niet onlogisch lijken, om nu al een jeugdinternational klaar hebben staan....maar ik denk dat fledderus hiermee niet uitgewinkeld is. belangrijk vind ik of Memisevic en links achterin (Absalem?) helemaal sterk genoeg terugkomen en of Itakura niet veel missers maakt die de FC punten gaan kosten !

hermank196925-07-2019 om 13:59

Wat ik tot nu toe over het algemeen lees zijn het veel negatief gedachten, kat uit de boom kijken maar ook de mening al klaar hebben. Tot nu toe moet ik zeggen en van wat ik gezien heb, hoopgevend is. Verdedigend moet er inderdaad wat aangevuld worden. 

25-07-2019 om 15:42

Fledderus heeft aangegeven dat er nog meer aankopen te verwachten zijn want bepaalde posities zijn nog niet goed bezet. Wat betreft de vermoedelijke verkoop van spelers zijn uitspraken uiteraard zeer speculatief. Zeker als je al denkt na wat er na het komend seizoen allemaal kan gebeuren. Kijk nu maar naar Memisevic die velen toch verkocht zagen worden deze zomer terwijl hij zeker het begin van de komende competitie gaat missen. Daar kun je volgens mij slecht een mening op baseren. Lees ook inderdaad toch wel veel pessimisme in sommige reacties. Denk dat gezien de mogelijkheden en de financiële wensen die men heeft naast het aantrekken van nieuwe spelers dat men zeer constructief en goed bezig is wat bij mij toch positief overkomt

Groen hart25-07-2019 om 16:01

Laat hGZ gewoon een menig hebben daarvoor is een forum. Positief of negatief.

25-07-2019 om 16:57

precies dank je

25-07-2019 om 16:43

Update Botman : 

Botman gaat NIET naar Groningen komen,maar gaat naar Heerenveen meldt DVHN. Fledderus bevestigd dat Botman Groningen heeft afgezegd/afgebeld

 

25-07-2019 om 16:56

Klopt, deze heeft voor mij gelijk afgedaan... Hoe kan je nou voor hveen kiezen... 

25-07-2019 om 17:42

Ik ben eerlijk gezegd altijd behoorlijk kritisch. Wat mij bevreemd is dat H'veen de laatste tijd niet echt positief in het nieuws komt en dat een speler, Botman, toch voor deze club kiest.. Het is helaas al vaker gezegd, onze status kwijnt langzaam weg. In mijn werk is presentatie erg belangrijk. Fledderus heeft, volgens mij zelfs in Japan, een presentatie gehouden om Nakamura naar de FCG te halen. Toch gaat die gast naar Enschede. Waar ligt dat nu aan? Is de presentatie van Fledderus ruk? Denk het niet. Feit is wel dat we nog een weg te gaan hebben richting subtop. Wel moeilijk, want we staan in de hiërarchie kennelijk lager dan we dachten en hoopten. Wat dan te doen? zelf ben ik fan van Schreck en verwacht daar dus veel van. En als dat dan ook  'weer' niets is? Gewoon blijven gaan! Seizoenskaartje is weer binnen en het belangrijkste is weer te gaan. Fuck Botman! We zien je in de Euroborg.

25-07-2019 om 18:03

Voor Heerenveen kiezen omdat hij denkt dat hij daar neer speeltijd krijgt. Dat is dus geen sportieve keuze maar 1 omdat hij bang is dat hij hier op de bank komt te zitten. Heerenveen neemt ook al een scout over die hier overbodig is geworden. Denk eerder dat Heerenveen supporters zich zorgen moeten maken dan wij. Groningen speelt gewoon weer voor play offs Europa

campesino25-07-2019 om 18:08

Hij zou hier normaal gesproke  ook geen minuut voetballen. Als vd wierik en memisivi  het verdedigingsduo is met die japanner als back up, blijft er weinig speeltijd o er. Of memisevic zou er al tot de kerst uit moeten liggen. En om ee  heel jasr in het tweede van groningen te spelen zou ik zelfs liever bij ajax apelen. Ligisch dus dat hij voor h,veen kiest.

25-07-2019 om 17:59

Dat komt bot over en bot gevangen en dit is niet Botmans.

Er zijn echter nog honderden Botmans in de wereld.

Gewoon doorgaan met de scouting en net als de loterij gewoon doorgaan met lotjes kopen.

Botmans is slim en wil spelen.

Dat is hem gegund.

Eerder zei ik dat Heerenveen het goed doet......en het goede ontmoet.

En dat zeg ik als supporter van de FCG.

 

25-07-2019 om 18:12

FC Groningen kijkt in de Noorse competitie naar eventuele versterkingen. Jeugdinternational Martin Tangen Vinjor, een middenvelder van Kongsvinger IL, is een serieuze optie voor de Trots van het Noorden 

26-07-2019 om 10:36

Heb wel een stuk gelezen van Eurosport Noorwegen,maar stond volgens mij niet in dat hij 1e keus is. Waar heb je dat laatste van jou reactie gelezen ?

Rob197025-07-2019 om 18:17

Dat Botman voor Heerenveen kiest, is een afweging, waarbij hij denkt meer kans te hebben. Spijkerman kent deze jongen natuurlijk ook, en zal daarbij zeker een rol gespeelt hebben. Ik denk dat je Fledderus daar niet op af kan rekenen, echter mocht hij hier toch iets minder sterk in de onderhandelingen en in zijn presentatie zijn geweest, dan heeft hij die ervaring ook weer te pakken. 

25-07-2019 om 18:38

Botman zegt dat hij bij t'Haagje meer speeltijd zal krijgen dan bij FC-Groningen. Dit zegt al genoeg over Sven Botman. Mijns inziens heeft deze jongeman niet veel zelfvertrouwen en durft hij de "stijd" met Memisevic niet aan en bang dat hij op de bank belandt. Mark Jan Fledderus gaat weer over tot de orde van de dag en gaat weer rondsnuffelen of er nog iets te halen valt wat wél naar Groningen wil komen en niet te bang is om te strijden voor een basisplek. Wens Botman veel succes in t'Haagje, we zullen hem vriendelijk begroeten als hij in Groningen komt voor de competitie. 

Rob197025-07-2019 om 19:59

Heerenveen heeft zich pas kort geleden gemeld bij Ajax, hoe zou dat kunnen. Heeft Derksen misschien wel zijn eerste werkzaamheden al voor Heerenveen verricht?

26-07-2019 om 01:40

hij komt dus niet, ..gewoon doorschakelen naar de volgende. ik verwacht volgende week nóg een speler erbij,...en :

0-2 bij Emmen  !

25-07-2019 om 19:05

Helaas, dan maar een type Granqvist, niets mis mee.

25-07-2019 om 19:32

Bot gevangen

25-07-2019 om 19:37

Tja zijn keuze. Als hij zich te groot voelt om de concurrentie aan te gaan dan heb je mijn inziens bij ons niets te zoeken. 

Lees dat Groningen weer in Scandinavië aan het kijken is. Zag ze liever ergens anders in Europa neuzen. En als het gerucht klopt gaat het weer om een middenvelder. Volgens mij hebben we die voldoende. Of speelt er ergens iets qua vertrek? 

25-07-2019 om 20:23

Er zijn nog vijf weken tot einde transferwindow. Hoe later, hoe meer spelers die eieren voor geld kiezen waardoor je als club met weinig geld nog je slag kan slaan. Ergo, er valt nu weinig transfernieuws te verwachten indien de fcg toppers niet transfereren. 

Ronnie 25-07-2019 om 21:08

Ach prima toch. Er zijn heus wel meer Botmannetjes. Hij moet nog heel goed worden hoor en is dat nog niet. talenten spotten is kwestie van scouten. Dat hij bij heerenveen meer kansen ziet snap ik. Die hebben echt een slechte verdediging. Vorig jaar ook al.

doorbreken heeft zeker ook te maken met wie er voor je staat. Je zult de Ligt en co maar voor je hebben staan. 

Zolang memisevic hier speelt, te wierik blijft en itakura zjn goede spel doorzet, zou hij hier 3e of 4e in rij worden. 

Hoe dan ook, voor een 2e achtervang mag je nooit de hoofdprijs betalen, dus ze zoeken gewoon dor naar een relatief goedkope oplossing. Met memisevic, te wierik en itakura lijkt me dat prima. Wellicht zelfs een eigen jeugdspeler als 3e optie. Die mannetjes deden het in sommige wedstrijden tegen profclubs best goed.

geld steken in snelle diepgaande rechterspits! 

25-07-2019 om 21:11

Ik zou het echt heel vreemd vinden als er nog weer een middenvelder gehaald wordt. Ik had liever wat minder doorsnee middenvelders gehad en daarvoor een betere spits of een goede links of rechtsbuiten. Ik heb niet zoveel vertrouwen in Sierhuis en Benschop. En Postema zullen ze nog wel te jong vinden.

brummie25-07-2019 om 21:14

Als je naar selecties Heerenveen en Groningen kijkt, dan heeft Botman inderdaad veel meer kans op speeltijd. Heerenveen heeft nog maar weinig spelers aangetrokken ook in defensieve zin. Lijkt me plausibel besluit van Botman.  

25-07-2019 om 23:19

Jammer en weer doorschakelen. Zullen vast nog wel ontevreden spelers op de markt komen. Benieuwd naar de sterkte van de selectie. Heb vandaag Utrecht en AZ zien spelen en denk dat we echt niet minder zijn. Best redelijke verdediging, goede middenvelders alleen twijfel ik of de voorhoede veel doelpunten zal maken. 

26-07-2019 om 18:15

FC Groningen heeft zojuist via de sociale media kanalen vermoedelijk het uit-shirt bekend gemaakt,want is zwart met groene horizontale banen aan de voorzijde van het shirt

26-07-2019 om 18:38

Freek Jansen de Ajax watcher van het AD meldt op zijn Twitter dat transfer van Botman naar Heerenveen rond is en het zou gaan om huur.

26-07-2019 om 18:56

Vind niet het niet zo erg dat hij niet komt, is helemaal niet zo goede speler en er zijn genoeg betere prima dat ie naar heervenveen gaat hun verdediging is ook dit seizoen zo lek als een mandje

Marco26-07-2019 om 21:32

Zie het nut er niet van in om een voorstopper te halen. Itakura is gehuurd en wil naar de Olympische spelen geef die jongen dan het vertrouwen. Met MM is er een goede stand in. Valt het tegen kunnen we nog altijd huren of kopen.

Als er toch iets gehaald wordt, haal dan spelers vanaf 21 jaar. De helft van de basis heeft nu al minder dan een jaar eredivisiedivisie ervaring.

27-07-2019 om 13:39

Zowel Ajax als Heerenveen hebben via de officiële kanalen bevestigd dat Heerenveen die Botman voor 1 seizoen huurt van (Jong) Ajax

Groen hart27-07-2019 om 17:31

Oei verloren tegen Sparta.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!