Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - RKC Waalwijk

Door Jan-Pieter Westing 8 reacties

Komende vrijdagavond mogen we weer, tegenstander ditmaal RKC Waalwijk. Waar FC Groningen de afgelopen twee wedstrijden verliezend afsloot, deed RKC dat zijn afgelopen 6 wedstrijden al. De promovendus heeft tot nu toe 1 punt, dit deden ze in Enschede tegen FC Twente.

 

FC Groningen

Een Engelse week werd afgesloten met een zuur verlies in Amsterdam. Het is te hopen dat de selectie en technische staf niet al te lang stil blijven staan bij dit verlies en hun pijlen hebben gericht op RKC thuis, een wedstrijd die gewonnen hoort te worden. Het verhaal bij de trots van het noorden is toch een beetje het zelfde als vorig jaar. De technische staf heeft een groep gecreëerd die het verdedigen enorm goed beheerst. Eenmaal aan de bal verandert de ploeg in een groep die ook op zaterdagmiddag zijn wedstrijd in de zesde klasse reserve zou kunnen spelen. Bij wijze van spreken natuurlijk. Tegen RKC zal FC Groningen naar alle waarschijnlijkheid zelf veel de bal hebben, en het spel moeten maken. Niet het spel dat FC Groningen beheerst tot in de puntjes. De trots van het noorden is momenteel de minst scorende ploeg in de Eredivisie(7). Zelfs tegenstander RKC maakte er ééntje meer(8).

 

RKC Waalwijk

Een beetje het lelijke eendje van de Eredivisie. Waar ze aanvankelijk nog redelijk begonnen (Thuis verliezen tegen AZ mag, gelijkspel bij Twente) wordt nu week op week zeer pijnlijk duidelijk dat de selectie van Fred Grim de nodige kwaliteiten mist. Anas Tahiri is een van de weinige lichtpuntjes in de selectie van de Waalwijkers. Metname zijn enorm goede balcontrole maakt hem gevaarlijk.  

 

Historie

FC Groningen 4–1 RKC Waalwijk

FC Groningen 2–1 RKC Waalwijk

FC Groningen 0–3 RKC Waalwijk

FC Groningen 2-1 RKC Waalwijk

FC Groningen 1–1 RKC Waalwijk

 

Reacties:
02-10-2019 om 21:47

De wedstrijd der wedstrijden 

02-10-2019 om 21:51

De internationale pers verzamelt zich in de Groningse hotels. Geen kaartje meer te krijgen, de zwarte handel floreert. Eerste voorbeschouwingen al op TV,  iedereen praat er over. De stad is volgehangen met groen wit, grote schermen op de Grote Markt en de Vismarkt staan al klaar! Zin in deze absolute topper! 

04-10-2019 om 08:51

M0i haha dat had ik niet verwacht, wilde mijn zoon vrijdag meenemen, maar dat kan dus niet meer. Ik wist niet dat FC Groningen- RKC zo in trek was...

02-10-2019 om 21:50

Groningen thuis, RKC geen beste ploeg, geen Bax, geen kuipers, dus er moet gewonnen worden. Er ligt weer veel druk op de ploeg.

Gudmonson voor Warmerdam, of 4-4-2 met Sierhuis naast Benschop.

Als er ruimte voor is Postema wat meer speeltijd geven. 

 

02-10-2019 om 23:49

Sierhuis? Er moet toch gescoord worden? Dan liever Postema erin.

02-10-2019 om 22:38

Zoals het nu staat, is Groningen  weer een  klasse beter dan Valencia. Ik bedoel maar.

kees03-10-2019 om 03:15

@ M0i  ja,  wordt vast een monsterscore.... 6-1 denk ik...

 

appie happie03-10-2019 om 10:29

Nee rkc scoort niet..wordt een spookje van Grimm,loopt dat goed af..

Denk eerder dat de FC  los komt..

campesino03-10-2019 om 11:43

Laatste kans voor buijsje. Eordt het weer een verdedigende taktiek, wordt het weer 90 minuten tijdrekken en wordt het weer puntenverlies........

Een mooie kans voor hem, zou ik zo zeggen. 

03-10-2019 om 12:30

Nu Warmerdam geschorst is lijkt mij het de uitgelezen mogelijkheid om met 2 spitsen te starten, Postema/Sierhuis ipv Warmerdam. Maar Danny kennende zal het wel weer Benschop als eenzame spits worden en Hankouri als vervanger van Warmerdam. Want waarom zou je het thuispubliek ook eens willen vermaken met aanvallend voetbal. Dat is toch niet de bedoeling! 

Edit: zelfs met een verdedigende opstelling moet je hier trouwens van winnen, maar goed met Danny weet je nooit wat er gaat gebeuren, misschien gaan we wel met 0 spitsen spelen tegen het gevaarlijke RKC.

03-10-2019 om 13:57

Degradatie kraker... 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!