Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Vitesse tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 2 reacties

FC Groningen speelt komende vrijdag al tegen Vitesse in Arnhem. Het belooft een spannende wedstrijd te worden nu Groningen in vorm komt en Vitesse in een mindere periode lijkt te zitten. Vorig seizoen werd het op de openingsdag 5-1 voor Vitesse. Tijd voor revanche.

Vitesse

Vitesse haar laatste thuisoverwining in de Eredivsie dateert alweer van 5 oktober. Vitesse won toen met 2-1 van FC Utrecht. Hierna volgden een aantal mindere wedstrijden. Thuis werd er verrassend verloren van ADO Den Haag met 0-2. Het bekerde ten koste van de Graafschap (2-0) verder maar verloor afgelopen wedstrijd kansloos in en tegen Emmen. Supporters ergeren zich al weken aan het ondermaatse spel. Vitesse zal desondanks gebrand zijn om van Groningen te winnen. Er liggen zeker kansen voor onze FC.
Vitesse kwam deze week met verrassend (transfer) nieuws. Honda, ex-VVV en AC Milan, werd gecontracteerd en zal zich bij de selectie voegen. Of Honda speelgerechtigd is, is niet bekend.

Tim Matavz lijkt geslachtofferd te gaan worden komende vrijdag. Grot wordt hoogstwaarschijnlijk zijn vervanger.

FC Groningen

Er waren na de wedstrijd tegen Willem II veel positieve reacties van fans, journalisten en spelers. FC Groningen is al 3 thuiswedstrijden ongeslagen en kreeg ook geen goal tegen. FC Groningen is met een goede reeks bezig (4x winst en 1x gelijk) en zal dus met vertrouwen afreizen naar Arnhem.

We zijn benieuwd of Asoro opnieuw zal starten na zijn goede wedstrijd tegen de Tilburgers. 

update donderdag 7 november:

Vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Warmerdam, Hrustic, Matusiwa (of Memisevic), El Messaoudi, El Hankouri, Sierhuis, Asoro 

De scheidsrechter van vrijdag is Serdar Gözübüyük. Hij zal geassisteerd worden door VAR Paul van Boekel, de scheidsrechter van afgelopen weekend.

Er reizen ongeveer 300 FC Groningen fans de ploeg achterna. 

COME ON FC!

Reacties:
07-11-2019 om 13:49

Zal me benieuwen hoe "die Turk" weer zal gaan fluiten. In het verleden was dit namelijk niet zo'n succes voor FC-Groningen. 

Nachtwacht07-11-2019 om 17:35

Ach... slechter dan Baks en Kooij kan bijna niet. Het valt me op hoe piepjong de scheidsrechters dit jaar zijn. Een Blom is met 45 jaar al verreweg de oudste. Ik heb niet de indruk dat het niveau stijgt door de gemiddelde leeftijd te laten dalen...

Marco07-11-2019 om 22:10

De ploeg die als eerste scoort wint. Vitesse meer kwaliteit, komen ze op achterstand dan storten ze in.

In de play-offs bracht Groningen zichzelf zo onnodig in de problemen dat we daar werden uitgeschakeld. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!