Terug

Deel deze pagina:

Geen winnaar FC Groningen vs Feyenoord

Door Redactie 18 reacties

In een goed gevuld eigen huis heeft de trots van het noorden vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Feyenoord. De Kuipclub kwam na een half uur op voorsprong door een doelpunt van Sinisterra. Memisevic trok na de pauze de stand vanaf de elfmeterstip in evenwicht. 

eerste helft
De Rotterdammers trokken in eerste instantie de controle naar zich toe. FC nam daarna een korte fase de regie over. Het eerste wapenfeit kwam echter op naam van Berghuis. Zijn poging op doel ging diagonaal voorlangs. 

Sinisterra schampte met het hoofd een corner ruim naast het doel van Padt. Aan de overkant schoot Hrustic op aangeven van El Hankouri op de paal. Diezelfde Hrustic wurmde zich kort daarna knap door de Feyenoord verdediging, de eindpass werd ingeleverd. Berghuis nam Padt onder vuur die een redding verrichtte. Daarna was het buitenspel.

Na ruim een half uur geheel onverwacht de 0-1. Sinisterra werd door Larsson vanuit een counter één op één gezet voor Padt die de doelman kansloos liet. FC begon meer te drukken en was daardoor wat vaker te vinden rondom de Rotterdamse zestien. El Hamdaoui was met een kopbal nog dichtbij, verdere kansen bleven uit. 

tweede helft
Groningen begon met offensieve bedoelingen aan de hervatting. Ondanks  'sturm und drang' kwam het maar niet tot kansen. Uit een spaarzame aanval van de gasten verwerkte Padt een schot van Berghuis tot hoekschop. 

Een vrije trap landde in de Rotterdamse zestien. De bal werd weggewerkt en bij het uitverdedigen schopte Toornstra in het strafschopgebied Te Wierik naar de grond. Penalty! Memisevic mocht aanleggen en schoot de 1-1 achter Vermeer. Kort daarna was Grunn dichtbij de 2-1, Botteghin assisteerde Vermeer en voorkwam de achterstand. Uit de tegenstoot trok te Wierik op de eigen speelhelft aan de noodrem (Sinisterra) en kreeg uiteindelijk geel. Ook hier keek de VAR naar. Geel werd niet omgezet naar rood en daar mocht Groningen zeker niet over klagen. Het spelbeeld ging op en neer. Asoro wist met een prima aktie El Messaoudi te bereiken die ruim over knalde.

Kökcü nam Padt onder vuur. Lundqvist verving Asoro en Narsingh kwam voor Larsson. Benschop loste Sierhuis af. Ook Gudmundsson kreeg nog speelminuten, Hrustic werd naar de kant gehaald. Malicia trok Gudmunddson onderuit en kreeg geel. De vrije trap (randje zestien) eindigde uiteindelijk in een hoekschop. Ook deze leverde niets op. Gudmundsson kreeg geel na het vasthouden van zijn tegenstander. 

De extra tijd bedroeg 3 minuten. En wat een redding van Padt!!! Berghuis knikte een voorzet van dichtbij in maar Padt lag in de weg en voorkwam dat de Feyenoorders met de volle buit aan de haal zouden gaan. Dat zou gelet op het spelbeeld teveel zijn geweest. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Warmerdam, Hrustic, Memisevic, El Messaoudi, El Hankouri, Sierhuis, Asoro                        

Opstelling Feyenoord: Vermeer, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Kökcü, Fer, Berghuis, Sinisterra, Larsson  

Reacties:
Johan24-11-2019 om 15:01

Terechte uitslag. Vond 1e helft erg matig en ook de tactiek te afwachtend. 2e helft prima. 

Prik nam pla24-11-2019 om 15:12

Ik vond dat Groningen wel iets meer aanspraak maakte op de overwinning maar ze speelden inderdaad,  vooral de eerste helft, te behoudend met 3 centrale verdedigers. Memisivic had best wat meer naar voren kunnen spelen. Hrustic was zeker de eerste helft goed, daarna zakte hij terug. Aan ons grootste probleem is naar mijn mening niets veranderd, er wordt nu gesproken over een koningskoppel maar dat vind ik te optimistisch. Asoro doet het goed als hij in de diepte wordt aangespeeld maar dat doen of kunnen onze middenvelders niet. Sierhuis heeft dan onlangs wel gescoord maar blijft een beperkte spits. Hij heeft geen actie, is geen goede kopper en zijn techniek ( zie je bij balaannames) is middelmatig. Bij het inschieten zie je dat hij best een goed schot heeft maar in de wedstrijd komt het er niet van. En al die corners hebben de afgelopen seizoenen nog nooit een doelpunt opgeleverd. Ik begrijp niet dat Buijs daar niet wat op bedenkt, je kunt toch wat instuderen? Ik ben het niet eens met Buijs dat er niets hoeft bij te komen. Er moet een echte spits komen die zelf ook wat kan creeeren. Er zijn zoveel ploegen die betere spitsen hebben, bijv. Heracles met Dessers en Mauro. Met een scorende spits zouden we inderdaad een paar plekken hoger staan. Michael de Leeuw hadden we gemakkelijk kunnen halen, die is heel wat gevaarlijker dan Sierhuis of Benschop.

grunn197024-11-2019 om 15:19

Idd de leeuw weer gescoord tegen rkc

Groen hart24-11-2019 om 15:50

Volledig met je eens. Respect voor Sierhuis maar mag zich zelf geen spits noemen. 4 goals vorig jaar en nu 3. Dat is gewoon te weinig. Waarom lukt het andere clubs wel om voor weing geld een spits te vinden ?

A Matter of Honor24-11-2019 om 15:42

De FC-Groningen spelers kunnen bij de (geschreven) achterban niet veel goed doen. Die denken waarschijnlijk dat de club dit Feyenoord zo wel even oprolt, maar bedenk wel dat Feyenoord nog steeds een topclub is en de FC-Groningen een modale middenmoter. We staan 9e en daar kunnen we best trots op zijn inplaats de spelers constant af te zeiken. Volgende week Fortuna uit en dan Utrecht thuis, moeten 6 punten opleveren. We staan er goed voor en hebben een prima spelersgroep.

Roelofsky24-11-2019 om 15:49

Ten eerste waarom begin je in een thuis wedstrijd met vijf verdedigers....we willen toch aanvallend voetbal en geen schaak geschuif. Ten tweede waarom iedere keer Hrustic en El Hankouri opstellen iedere corner vrije schop van de heer Hrustic komt niet aan op een schot tegen de paal na. Maar daar zitten we toch niet een hele wedstrijd op te wachten tot een opleving van Hrustic...of wel??? Over El Hankouri kan ik kort zijn veel schijnbewegingen 0 rendement. Hoop dat Buijs dit nu ook es een keer inziet en zet de spelers op hun goede plek zodat we lekker aanvallend kunnen spelen.

Groen hart24-11-2019 om 15:52

Praat met Emmen, ruil Sierhuis in voor de Leeuw doe er wat geld bij. Zijn we zeker van 15 goals. 
o nee Sierhuis is een huurling 

24-11-2019 om 20:09

Jij bent een dikke sjap , met je continu negatief gebrabbel 

campesino24-11-2019 om 16:14

Ik ben vaak kritisch, maar begrikp de rakties vandaag niet goed.

Hallo, we hebben tegen feyenoord gespeeld, niet tegen bal ophet dak 3.

Eerste helft was inderdaad helaas afwachtend, masr ik heb toch een heerlijke tweede helft gezien. Voetballend misschien niet even goed, masr een heerlijke vechtwedstrijd met veel druk en pressievoetbal wst we hier yoch zo graag zien.

Wil er nog even even een misschien wat onzichtbare kracht uitpikken, onze japanse vriend Itakuri. Speelde een dijk van een wedtrijd.

marcelfcg24-11-2019 om 16:18

Ik heb gelukkig dezelfde wedstrijd als jij gezien.

Hoekie24-11-2019 om 17:09

ik heb gelukkig ook dezelfde wedstrijd gezien. Zou het kunnen dat deze reacties komen van tv kijkers?. Ik denk dat ze ook een stukje beleving hebben gemist. De sfeer in het stadion was zeker in de tweede helft als vanouds. Itakura en ook Zeefuik speelden een prima pot. Sierhuis viel wat tegen, kreeg vaak ruzie met de bal. De hier vaak verguisde Hrustic wisselde zoals gewoonlijk sterke momenten af met knullig balverlies. Jammer dat een geweldige trap tegen de binnenkant van de paal ging. Benschop viel heel matig in. Bij hoge ballen is hij een drama. Asoro daarentegen kan geweldig doorkoppen en is bovendien erg snel en een echte handenbinder. 

TomOkker24-11-2019 om 18:16

Ben het een keer met je eens campie. Hankouri voorop in de strijd zowel voorin als achterin. Hrustic had vandaag wat meer rust in z'n spel maar die afstandschoten geloof ik nu wel. Speel eens een balletje in probeer een combinatie maar hou eens op met die schoten die het stadion bijna uitvliegen ja een bal op de paal maar volgens mij moet de bal tussen de palen.

FCG heeft weinig kansen gecreëerd voorzetten komen niet of zelden aan. Daar kan een de Leeuw ook niks aan veranderen. 

@Hoekie, ik zie alle wedstrijden op TV en wordt niet afgeleid door geluiden of reacties om mij heen en kan mij ook meer concentreren op het spel ook waar de bal niet is. Feijenoord kwam hier voor een punt speelden daadwerkelijk met 5 verdedigers  incl. Fer als extra slot, waren in de counter zeer gevaarlijk en hebben m.i. ook de betere kansen gehad maar FCG was iets gretiger en beter aan de bal. 

Ik ben erg benieuwd als die 2 scandinaviers vanaf de aftrap mee gaan doen want dan wordt het pas echt leuk.

Marco24-11-2019 om 16:25

Lagen wel kansen op meer, uivoering was matig. 

1). Kansen achter het trage centrum: geen goede steekpass geweest, waarbij de spitsen zich lieten inzakken ipv op lijn te gaan staan met achterste verdediger. 2). Hoekschoppen, zwak geen doelkans uit voortgekomen. 3). Schoten rand 16: paal rustic,  wilde trap sierhuis en massaoudi, moet beter 4). Ballen voor het doel slingeren: even na rust, toen kwam er onrust, nu vaak weer achteruit naar het centrum.

Om te winnen moest in balbezit de uitvoering veel beter. Tegen doelpunt was al een veel te moeilijke vrije trap. Trap die bal direct op het hoofd van Te Wierik of Itakura.

Opbouw was te traag.  Zeker als Padt de bal had, moet hij snel uitgooien ipv wachten totdat Feijenoord weer was ingezakt. 64 minuut was tekenend. Heeft Padt de bal, wacht en wacht. Slechte uitrap, hoekschop Feijenoord. Wel goed dat hij de ballen gaat wegstompen en gaat vangen bij hoeken tweede helft. 

jammer.  Met 6 basisspelers die in hun debuut jaar zitten op eredivisie nivo goed resultaat.

skjipke24-11-2019 om 16:38

Ik heb ook een heerlijke wedstrijd gezien. Ik begrijp de kritieken op Hrustic en el Hankouri ook niet zo goed. Die el Hankouri gaat met de week beter spelen en jaagt iedere bal af. Hrustic vond ik ook vandaag weer gedurfd spelen. Ja.... er gaat ook vaak wat mis, maar deze voetballers leggen tenminste risico in hun spel. Jammer dat die bal van Hrustic in de eerste helft op de paal eindigde. Ik stond al te juichen.

marcelfcg24-11-2019 om 18:00

Helemaal eens. Hankouri en Hrustic spelen soms met oogkleppen op maar doen soms ook geniale dingen. We roepen hier met z'n allen dat we het tikkie breed en achteruit zat zijn. Deze jongens kunnen iets creëren en spelen vooruit. Hrustic heeft een goed overzicht en een goede crossbal.

Hoekie24-11-2019 om 21:08

Ik kan mij hier volledig bij aansluiten. 

Marcos00924-11-2019 om 16:42

Ik zag een Feijenoord die zich terug liet zakken en gokte op de counter. 

Ik zag Feijenoord in de 2e helft zelfs met 6 verdedigers staan. Een teken dat Feijenoord bang was voor Groningen. Het was daarom juist erg vervelend dat Feijenoord voorkwam omdat er maar weinig ruimte was voor onze FC. Als Groningen voor was gekomen was er veel meer ruimte voor Groningen gekomen.

Ik heb vandaag opnieuw genoten van het spel. Want dit was met vlagen echt gewoon goed ondanks dit geen grote kansen oplevert. Afgelopen jaren zo slecht voetbal gezien, het lijkt nu gewoon weer ergens op. En bovendien hebben we op de bank ook gewoon spelers zitten dit nog wat kunnen. Ik vond de wissels niet heel goed uitpakken, maar ik heb een mooie middag gehad. Alleen de 3 punten misten nog. Maar voor hetzelfde geld had Padt die laatste bal niet gehad en hadden we ook nog verloren. Komende weken gewoon punten pakken tegen de andere ploegen en we gaan stijgen op de ranglijst.

appie happie24-11-2019 om 17:33

T was F*cking koud int stadion...Fc had moeten winnen...maar zeg eerlijk als die laatste van Berghuis erin zou zijn gegaan,wat zou maar kon...Daarom kan ik  leven met 1-1..

Ik zei eerder op de middag dat we dit jaar niet meer zouden verliezen en dat geloof ik ook echt..

brummie24-11-2019 om 17:55

Met name 2e helft leuk om te zien. Feyenoord erg defensief en kregen alleen kansen uit de counter. Na de gelijkmaker had FC de mogelijkheid om door te drukken. 

FC wisselde de wedstrijd van formaties. Achterin werd er wisselend met 3, 4 of 5 verdedigers gespeeld. Warmerdam en Zeefuik deden het uitstekend en stonden regelmatig hoog op. 

Kortom een leuke middag in het stadion en meer dan verdiend punt. 

marcelfcg24-11-2019 om 19:00

Zo is dat, het is de laatste wedstrijden gewoon weer leuk om naar het stadion te gaan. Ik heb de laatste tijd 2 mensen meegenomen die beiden een halve seizoenkaart gaan kopen. Gewoon omdat het spel leuk is om te aanschouwen. De hut moet weer vol.

Hoekie24-11-2019 om 21:44

Het is inderdaad de laatste wedstrijden weer leuker naar het stadion te gaan. Ik ga altijd ook als het slecht gaat. Het valt mij op dat de meeste tv kijkers op dit forum het erg leuk vinden om negatieve kritiek te uiten op spelers en staf. Vaak een zondebok zoeken die in hun ogen bijna altijd slecht speelt. Ook Buijs moet het regelmatig ontgelden terwijl de speelwijze toch aanzienlijk gedurfder is dan wij al jaren gewend waren te zien. Fc ga zo door en dan komt de hut vanzelf weer vol. 

appie happie24-11-2019 om 20:15

7 wedstrijden op rij ongeslagen..ook niet verkeerd..

Pietjepal25-11-2019 om 01:30

Ik zag de wedstrijd op RTVNOORD livefeed, ook niet in het stadion dus. Maar ik vind dat je een baas bent als je Feyenoord van repliek kan dienen. Doan begint ook weer te freewheelen trouwens. Gekke Eindhovens dagblad. Buys mag blijven, graag minder verdedigers maar à la, toe maar weer. Mooi man dat t weer leuk was in t stadion. 

FC Bayern25-11-2019 om 08:59

Al met al kan ik prima leven met een gelijkspel. Wat mij toch nog steeds wat zorgen baart is dat we aanvallend erg onmachtig zijn. Rendement van Hankouri en Hrustic is veel en veel te laag. Leuk dat ze technisch mooie dingen laten zien, maar als het niks oplevert heb je er zo weinig aan. We hebben vrijwel geen kans gecreëerd in de wedstrijd. Hrustic had 1 mooi schot en Messaoudi had 2 goede kansen vanaf de 16 (die ballen moeten minstens tussen de palen) en daar hield het wel mee op, dat is veel te weinig over een hele wedstrijd.

Dit kwam ook omdat Groningen vooral in de eerste helft ontzettend slordig speelde. Tot halverwege de helft van Feyenoord ging het goed, en vanaf daar stokte het elke keer.

De corners/dode spelhervattingen zijn ook nog steeds dramatisch. Wat was het idee bijvoorbeeld achter de vrije trap waaruit de counter en de tegengoal kwam? Alle lange jongens staan voorin, Hrustic slingert hem niet voor, maar speelt hem naar Zeefuik die hem teruggeeft en dan slingert hij hem alsnog voor? Die 3 seconden vertraging zorgde ervoor dat Feyenoord al uit kon lopen en dat Groningen die dat niet verwacht had nog vaststond voorin. Hierdoor kon Feyenoord redelijk makkelijk counteren. Ik snapte het idee daarachter totaal niet.

Al met al dus een redelijk terechte 1-1. Groningen aanvallend tè onmachtig om aanspraak te maken op meer. 

Marco25-11-2019 om 12:32

De spitsen kunnen veel beter inhun  een kwaliteiten worden gezet. Azuro is snel. Zet je hem in de basis zak dan dieper in zodat er meer ruimte achter  de verdediging ligt ipv opjagen en kleine ruimtes maken. Sierhuis schijnt in de 16 een killer te zijn. Zorg dan dat hij over de grond veel wordt aangespeeld. Ik weet na een jaar niet of sierhuis goed of slecht is, wel komt dit type speler minder tot zijn recht. De Leeuw was ook afhankelijk van de aanvoer dat kwam toen meer.  De aanvalspatronen zijn gericht op hoge voorzet vanaf de flank. Dat is leuk als je een kopsterke spits hebt, maar die hebben we niet. 

FC Bayern25-11-2019 om 14:36

Nou waren de voorzetten gister sowieso van een dramatisch niveau, maar inderdaad hebben wij voorin echt hele slechte koppers. Vaak is een hoge voorzet dan ook volledig kansloos.

Marcos00925-11-2019 om 14:57

Over koppers gesproken. Volgens mij zijn Asoro en Zeefuik goede koppers, maar die staan dan weer niet in de 16 meter bij een corner.

Andries25-11-2019 om 17:34

Hand in hand kameraden.

1-1.

1 punt.

Feyenoord is op de weg terug.

De FC speelt met maximale inzet.

Veel verbeterpunten op het veld.

Buijs zag een matige wedstrijd met veel maximale inzet.

Maximale inzet is de oorzaak van slordig voetbal.

Het hoofd wil meer dan de voeten kunnen.

Geduld daarom en veel trainen....zo doorgaan.

Het tandem Asoro en Sierhuis was van de tandem afgestapt.....

Er is altijd wat wat beter kan.

De FC is een langzame leerling.

Ik heb mijn voetbalschoen opgezet met een briefje erin met het verzoek of Piet mij in de zak naar Spanje wil brengen.

Dit kost niks net als het e-mail verkeer.

In Spanje heb je clubs als FC Barcelona, Real Madrid en de zon schijnt ook vaak, al is het de laatste jaren wel wat te heet.

Opwarming van de aarde.

Mijn commentaren op deze website wil ik hierbij afsluiten.

Boerenmacht is geen cartoon site.

Het gaat op deze website serieus aan toe...daar kan Buijs en consorten een voorbeeld aan nemen.

De beste stuurlui staan aan wal...en dat moet zo blijven.

Wat een onzin weer, weer en weer.

Ik ga autotjes tekenen....mijn belangrijkste bezigheid.

Horoscopen corrigeren.

En mischien weer eens op doek schilderen (geen huis en tuin dus). 

 

 

 

 

Herman Badkuip26-11-2019 om 14:14

Heb afgelopen zondag een heerlijke wedstrijd gezien, twee teams die wilden strijden voor de winst en lekker veel strijd en passie bij de thuisclub. FC Groningen heeft een ijzersterke verdediging, met twee vleugelbacks die een enorme drang naar voren hebben! Vooral Zeefuik was onvermoeibaar, bleef maar gaan met een geweldige inzet....volgens mij dé kandidaat voor het grote Oranje. Hoop tenminste dat Koeman heeft gekeken....Warmerdam heeft 't de laatste wedstrijden ook te pakken en Te Wierik en Itakura zijn goed op elkaar ingespeeld! Ook het middenveld met Hrustic, Memisevic, El Messaoudi en El Hankouri beviel mij erg goed. Sterke balafpakkers [Samir en Achmed] en creativiteit [ Ajdin en Mo] en dan heeft Buijs de Zweden Lundquist en Gudmundsson én talent van Kaam nog achter de hand. Ook de spitsen Asoro, Benschop en Sierhuis kunnen levensgevaarlijk zijn, als ze op de juiste manier aangespeeld worden...Ben benieuwd naar de komende wedstrijden tot de winterstop. Zou wel heel fijn zijn als ze bij de eerste 8 teams blijven meedraaien...alle thuiswedstrijden volle bak, komt de fantastische sfeer én steun voor ons FC Grunn snel weer terug!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!