Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Groningen

Door Redactie 2 reacties

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg nadert de winterstop in rasse schreden. Maar voor het zover is... FC Groningen begint zaterdagavond uit tegen Fortuna Sittard. In december wacht thuis FC Utrecht voor de competitie en beker. Tussen deze beide wedstrijden door brengt het een bezoek aan ADO Den Haag. Op zondag 22 december wordt het kalenderjaar afgesloten met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Kortom, een zeer interessante competitiefase want mocht Grunn in staat zijn deze hordes één voor één te beslechten / om te zetten in winst, is de kans reëel dat het rond de kerst in de top vijf kan staan en als het even kan, een bekerronde verder.

Oud trainer Pim Verbeek overleden
Vandaag werd bekend dat oud trainer Pim Verbeek op 63 jarige leeftijd is overleden. Verbeek trad op 1 juli 1992 in dienst van FC als opvolger van oud FC coach Hans Westerhof. Eind februari 1993 kwam er vanwege tegenvallende resultaten een einde aan de samenwerking.

Verbeek die als bondscoach vanaf 2006 diverse diverse landen onder zijn hoede heeft gehad en functies heeft bekleed als technisch directeur, trainde in de jaren 80 en 90 onder meer: De Graafschap, Feyenoord, FC Wageningen, FC Groningen en Fortuna Sittard.

Zaterdagavond zal voor de aftrap in het Fortuna Sittard Stadion één minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis. Beide ploegen spelen met rouwbanden.

Fortuna Sittard
Het seizoen verloopt moeizaam voor de Zuid Limburgers. Op een vijftiende plek (doelsaldo +19 en - 35) en evenveel punten als de huidige nummer 16 VVV Venlo. Dat neemt niet weg dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Geschorst: Ciss.

 

Vorig jaar eindigde de wedstrijd in 0-0. Onze groen-witte aanhang was op last van de autoriteiten niet welkom. Dit jaar zal dat sowieso anders zijn. Ruim 300 supporters zullen zaterdag gaan afreizen.

FC Groningen
Voor zover ons bekend zijn er geen geblesseerden en schorsingen. Trainer Danny Buijs lijkt nu voor een luxe probleem te staan met welke elf hij gaat beginnen. Lundqvist en Gudmundsson stonden eerder deze week in de basis met FC Groningen 2 tegen Go Ahead Eagles. Hoe fit zijn ze?

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Warmerdam, Memisevic, El Messaoudi, El Hankouri, Hrustic, Asoro, Sierhuis 

Komen er drie punten bij? GRAAG!

COME ON FC!

Reacties:
Marco28-11-2019 om 21:01

Zou Lundqvist opstellen als hij fit is. Speler brengt voetbal in het elftal. Tegen mindere tegenstanders maakt dat vaak het verschil.

metworst28-11-2019 om 21:59

Ben ik met je eens,  voor Hankouri ?

TomFCG29-11-2019 om 03:07

Ik ben absoluut geen fan van El Hankouri maar hij speelt de laatste wedstrijden goed en is constant dreigend. Wanneer je El Hankouri wisselt verlies je aan snelheid.  Word wel doodmoe van de onnodige trucjes.

Wellicht dat Gudmundson een betere optie is voor die positie.

GJD29-11-2019 om 15:18

Ik begin Hankouri juist meer en meer te waarderen, ook omdat hij kwaliteiten heeft die andere niet hebben. Je heb in dit elftal een speler nodig met diepgang en creativiteit. Hij kan nog doelgerichter worden, maar ik zou hem zeker laten staan. Wat mij betreft is het een keuze tussen Lundqvist, Messaoudi en Hrustic. Van deze drie is Messaoudi bij mij zeker van zijn plek. Hrustic is wat minder bepalend de laatste tijd, maar laat Lundqvist eerst maar eens fit worden.

Marcos00929-11-2019 om 15:45

Ik ben ook erg fan van Lundqvist, maar de laatste weken draaien we aardig goed en het spel staat mij in ieder geval wel aan, ik zou nu niet gaan wisselen in t elftal. Ik sluit mij overigens helemaal aan met de mening van GJD en TomFCG

kees28-11-2019 om 22:05

Groningen gaat niet makkelijk de drie punten meenemen ( zoals in aanhef wordt gesteld ) maar ik hoop wel dat Buys met 2 spitsen gaat spelen... Veel waarde hecht ik niet aan al die tactische vondsten... als de ploeg vrijuit voetbalt dan kan het zomaar een paar keer scoren, maar als er ( bijna) geen enkele aanval resulteert in schot op doel ( zoals tegen Feyenoord ) dan  is ploeteren en afjagen het enige wat dan nog overblijft... ik zeg 1-1

A Matter of Honor28-11-2019 om 22:33

Heb wel vertrouwen in dat de drie punten mee naar Groningen gaan. De club zit in een betrekkelijke flow en Fortuna is nou niet een wonderploeg dit seizoen. Hoop op een redelijke overwinning.........................1-3. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!