Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest van Fortuna in niveauloos duel

Door Tom Kuiper 21 reacties

FC Groningen is er niet in geslaagd om de ongeslagen reeks voort te zetten in Limburg. In een wedstrijd van een bedroevend niveau verliest het van Fortuna met 1-0. Met een busreis van vier uur hebben staf en spelers stof tot na denken. 

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de overleden Pim Verbeek.

Eerste helft

FC Groningen begon de wedstrijd op papier met dezelfde opstelling als tegen Feyenoord. Het verschil zit hem in de uitvoering. De backs, Warmerdam en Zeefuik,  stonden hoog op gesteld en Memisevic zakte terug tussen Ko Itakura en Te Wierik. Dit zorgde voor dreiging maar het ontbrak in het eerste gedeelte van de wedstrijd aan de eindpass.

Na 14 minuten spelen ontstond er een mooie vuurwerk show vanuit het uitvak waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stil gelegd. Danny Buijs wond zich hier over op want hij was van mening dat er gewoon door gespeeld kon worden. Nadat de wedstrijd werd hervat kon de scheidsrechter opnieuw fluiten om de wedstrijd tijdelijk te staken. De grensrechter kon door de rookontwikkeling de overkant van het veld niet meer zien. Na drie minuten werd de wedstrijd opnieuw hervat.

In de 19e minuut was FC Groningen voor het eerst dicht bij een doelpunt. Zeefuik passeerde zijn tegenstander aan de rechterkant en gaf een goede voorzet op Asoro die ongehinderd kon koppen. Een halve meter naast.

Een paar minuten later was het bijna raak voor Fortuna. Ninaj raakte de bal niet goed nadat een voorzet van de linkerkant over Mike te Wierik heen viel. Padt kon op de lijn redden op de slappe inzet. Het spel golft hierna op en neer waarbij Groningen wat makkelijker combineert. Met ruim 60% balbezit controleerde Groningen in de eerste dertig minuten. Mike te Wierik ontving de eerste gele kaart na te laat inkomen op Passlack. Het niveau zakte steeds verder weg. Er werd veel geknokt en beide ploegen leden ontzettend veel balverlies. In de 48e minuut werd er gefloten voor de rust en daar deden ze de toeschouwers een plezier mee.

Tweede helft

FC Groningen begon voortvarend aan de tweede helft. El Hankouri schoot van dichtbij bijna raak maar keeper Koselev redde knap. Lang hield Groningen dit niet vol en na een kwartier spelen leken de ploegen het slechte spel van de eerste helft een vervolg te geven. Buijs liet zijn onvrede blijken richting "het koningskoppel" (Sierhuis en Asoro), dat nog amper wat had laten zien.

In de 68e minuut werd Groningen pas weer gevaarlijk via Hrustic. Vanaf een meter of tien plaatste Hrustic de bal hoog in de rechter hoek maar opnieuw redde Korsalev uitstekend. De druk op de goal van Fortuna nam toe. Ook deze fase was van korte duur.

In de 72e minuut werd de tegenvallende Sierhuis gewisseld voor Charlison Bensschop. Opnieuw werd het zicht belemmerd, dit keer niet door vuurwerk maar door mist.

Niet veel later, net toen Groningen een grote kans leek te krijgen, counterde Fortuna zich naar de voorsprong. Mark Diemers schoot vanaf een meter of 18 op de goal, maar Padt kon de bal niet goed genoeg naar de zijkant verwerken waardoor Karjalainen makkelijk kon binnenschieten. Vrijwel direct werd te Wierik naar de kant gehaald voor invaller Gudmundsson. Nog geen minuut later kwam Lundqvist in de ploeg voor Asoro, die met zijn kopbal in de eerste helft FC Groningen op voorsprong had kunnen en misschien wel moeten zetten. 

In de 90e minuut kreeg Groningen een vrije trap op 25 meter van de goal. Door de mist was het zicht voor de keeper van Fortuna minimaal. Hrustic schoot de bal net naast de goal. Hierna volgden vijf minuten blessure tijd waarvan een kleine twee minuten zonder te voetballen verstreken door oneenigheid en opstootjes op het veld. 

In de 94e minuut kreeg Groningen een hoekschop waarop Sergio Padt mee naar voren ging en zijn collega keeper Korsalev in een poging om de bal te raken torperdeerde. Tot echt grote kansen kwam FC Groningen niet meer.

Het zal een ontzettend lange terug reis worden voor fans en spelers. Al met al een ontzettend zwakke prestatie van de FC dat veel te weinig creëerde tegen het nog zwakkere Fortuna.

Reacties:
M0i30-11-2019 om 22:05

Alleen maar dieptepunten vandaag. De idioten in het uitvak en de (wan) prestatie van de FC. Drama. 

Bikkel 30-11-2019 om 22:10

Niets aan toe te voegen.... 

kees30-11-2019 om 23:20

dieptepunten en zonder wedstrijdpunten... leuker kunnen we het niet maken.  Maarik vond de instelling van de spelers ( collectief) ver onder de maat...ook trouwens de opstelling, want merendeel van de de spelers haalden hun niveau niet ...lijkt wel alsof het nergens om gaat, zo weinig overtuiging zat erbij... Buys moet in de spiegel kijken, en ook nadenken of hij met meerdere spelers wel door wil gaan, ghezien zijn uitspraak: "ik heb een heleboel fitte spelers en omdat er maar 10 kunnen spelen, hoeft er geen speler meer bij... Mis trainer !...Groningen speelde een slechte wedstrijd, en dan moet je doorselecteren, en versterken in de winter

 

...is me allemaal veel te gemakkelijk..en niet voor het eerst ! 

hermank196930-11-2019 om 22:11

Waarom een elftal veranderen terwijl het aardig goed stond. Met alle respect voor Memisevic maar is hij heilig? Never change a winning team, hij is nog niet op niveau. Telkens wordt Sierhuis geslachofferd en misschien ook terecht maar waarom Hankouri en Hrustic niet dan? Een zeer collectief falen. En nog maar te zwijgen over die idioten als zogenaamde fan!

Hendrik30-11-2019 om 22:38

Hermank

Je hebt helemaal gelijk in deze Memicivic gaat  mee helpen verdedigen kon je tegen Feyenoord wel zien ze liepen zo richting pad. Dus een luxe probleem.  En we hebben geen spits. Die Benschop wat een prutser is dat . Hrustich denkt dat hij Messi is.

En  Hankoeri ken wel in het circus. Dan stel je toch Lundquist en 

Gudmonson op. En zorg in de winterstop dat je een goede spits 

Erbij krijgt. 

Cantona30-11-2019 om 22:37

Er zit geen enkel balans in het team, verdedigend niet zo slecht maar voetballend ontbreekt er veel te veel aan.

Tegen de meer voetballende clubs kunnen ze zich aardig op de been houden omdat ze meer ruimte krijgen en lijkt het alsof er niet zo'n slecht team staat.

Maar als ze zelf het spel moeten maken ontbreekt de creativiteit en vallen ze volledig door de mand en zakken ze, net als vandaag ,door de ondergrens.

Dan kun je wel zeggen dat Hrustic en El Hankouri creatief zijn maar ze zijn totaal niet effectief.

Daarbij komt nog dat je een tactische onbenul als trainer hebt en het plaatje is compleet.

JPS30-11-2019 om 22:46

Ergerde me dood aan feit hie je een wedstrijd begint - tactisch niet sterk en Sierhuis wisselen - die jongen kreeg geen fatsoenlijke bal net als Asoro niet een bal kreeg en Hrustic en El Hankoeri brengen 0,0. En andere dieptepunt de fakkels - stelletje hersenloze debielen - kost de club geld - geen uit supporters mee - of erger 

TomFCG30-11-2019 om 22:53

Mooie pyro! Hoogtepunt van een waardeloze avond.

M0i30-11-2019 om 22:58

Ja joh, ga die misdragingen ook nog even verheerlijken. Levert alleen maar schade op aan de club. Boetes en een slechte naam.  

Bikkel 30-11-2019 om 23:11

Was op zich ook mooi... Maar ja in deze tijden is zelf een sfeer verhogende fakkel afsteken niet meer mogelijk. 

Oeps dit mag ik natuurlijk niet hardop zeggen. 

TomFCG30-11-2019 om 23:39

Van mij wel Bikkel ;)

 

Prik nam pla30-11-2019 om 23:12

Deze wedstrijd had zo niet hoeven te worden gespeeld. Het is wel duidelijk dat we, met de huidige aanvallers, geen ploeg hebben voor de top 5 zoals Memisivic denkt. Her scorende vermogen, creativiteit, duelkracht van de aanvallende 4 is gewoon niet goed genoeg. Hrustic zou qua techniek de beste speler kunnen zijn, doet ook aardige dingen,  heeft een mooi linkerbeen maar is ook erg voorspelbaar, draait steeds naar binnen. El Hankouri is ook middelmaat, zou als aanvallende middenvelder/linksbuiten vaker op doel kunnen schieten. Echter het grootste probleem zijn de spitsen. Ik vond de naam koningskoppel wel erg voorbarig. Misschien maken ze het nog waar maar ik geloof daar niet in. Sierhuis is een beste kerel, werkt keihard, heeft ook de pech daar er geen aanvoer is ( Hrustic geeft weinig bruikbare voorzetten, wil steeds zelf op doel schieten) maar kan zelf ook niets creeeren. 

Danny Buijs is ook schuldig hieraan. Tegen Feijenoord werd al duidelijk dat hij Memisivic teveel naar achteren liet voetballen, ook nu weer. Dan heb je op het middenveld minder overwicht. Ik snap wel dat hij Memisivic erin wel maar het is toch ook wel zonde dat de balafpakker Matusiwa nu niet speelt. Zijn wisselbeleid snap ik niet helemaal, hij had begin tweede helft al wat kunnen doen maar kwam pas in actie toen het kwaad was geschied en we op achterstand stonden. Benschop voor Sierhuis maakt ook niet veel verschil. Blijkbaar heeft hij nog niet genoeg vertrouwen in de jonge doelpuntenmaker Postema. Maar goed, dit armoedige aanvalspel ( qua doelpunten voor staan we 4e of 5e van onderen) draagt er hopelijk aan bij  dat er in de winterstop een paar aanvallers ingeruild worden voor een scorende spits.

 

Nachtwacht30-11-2019 om 23:15

Ik neem aan dat 'mooie vuurwerkshow' cynisch bedoeld is. Echt dom om je club moedwillig zo te duperen. 

Wanprestatie vandaag. Waarom tegen zo'n armoedig elftal weer met 5 verdedigers spelen. Werd daardoor totaal geen druk gezet en geen kans gecreeerd

M0i01-12-2019 om 00:15

Vrees van niet. Mooie pyro wordt in een eerdere post gezegd. Als ik me niet vergis door iemand van de redactie. 

Hugodegekste01-12-2019 om 07:57

Mwoah, fakkels zijn categorie vuurwerk 1, dus niet illegaal en je mag het gewoon het hele jaar afsteken. Wat is nou mis met een goede Pyro?

 

ja het mag niet, ja de club wordt gedupeerd, maar het zijn belachelijke regels. 

Marcos00901-12-2019 om 09:26

Hugodegekste. Het zijn nu eenmaal huisregels, bij je buurman in huis steek je toch ook zo maar niet een fakkel aan. Bovendien werd het zicht slecht en dat is zeer onwenselijk. Groningen speelde voor de 3 minuten die stil gelegd was beter dan erna, dus handig moment was t ook niet te noemen.  Nu is er volgende keer een wedstrijd zonder uitpubliek en een geldboete. Nou lekker dan.. als t aan mij ligt krijgt iedereen die op dat moment t spandoek vast heeft en er onder kijkt ook een geld boete (die de club krijgt). Iets met medeplichtig 

M0i01-12-2019 om 10:22

Ik sluit mij aan bij Groentje: van mij ook geen cent weer bij collectes voor sfeer acties. 

Bikkel 01-12-2019 om 10:48

Marcos... In huis??? Niet slim idd maar in de tuin /buitenlucht geen enkel probleem 

Fido30-11-2019 om 23:19

Dat weet je toch als je een beetje nadenkt!!!

Fortuna heeft het goed gespeeld door vroeg druk te zetten kwam fc niet in het spel en kon de bal niet bij medespelers krijgen. door 6 man op rij in de verdediging op lijn was het moeilijk voetballen. De fc was niet in goeie vorm secu verkeerde spelers op te stellen.

A Matter of Honor30-11-2019 om 23:25

Het zich "supporter" noemen van FC-Groningen blijken dus hersenloze onderkruipsels te zijn, die alleen maar naar een wedstrijd gaan om rotzooi te schoppen....schorem is het!!!!

appie happie30-11-2019 om 23:52

Afgezien van 2 counters tegen Vitesse heb ik de laatste wedstrijden weinig of geen fatsoenlijke aanval gezien.

Vandaag niet tegen Feyenoord niet,ronduit beschamend...de mannetjes staan niet goed..er moeten een.paar andere mannetjes-lees-kerels komen..die hebben we wel..Luntquist,Gutmunson.

Ipv Hrustic en ElHankouri.  Ben zat van,mister mislukte schaar.

 

 

 

Marco01-12-2019 om 02:05

Ontbrak aan voetballend vermogen op het middenveld. Er was nu gekozen voor aanvallende backs, rendement was op een kopbal van Asuro na nul.  MM is een breek ijzer, tegen zwakke tegenst anders kun je beter de bal het werk laten doen en ze met snel combinatie voetbal kapot spelen.

Tegen Twente thuis speelden lundqvist en mutisuwa op het middenveld wat zorgde voor oogstrelend voetbal en de aanvallende spelers beter deed functioneren. Dat is de weg omhoog.

Hrustic en el hakouri moet beter, ze hadden beide wel mogelijken, is wel de toekomst dus laten staan. Moeten leren en wat meer geluk hebben. 

Martijn 01-12-2019 om 05:40

Net als vorige week met memisevic  ontbreekt het aan creativiteit. Matisuwa die wel eens een steekje laat vallend wordt duidelijk gemist in de opbouw, daar zit veel meer diepgang in dan in mm. Mm moet op positie te wierik, itakura of El mesaoudi spelen. Dat is een luxe probleem. Of niet? Mm voor mesaoudi en mesaoudi plek naar voren voor hamkouri. Luxe probleem opgelost

 

                         Padt

               te wierik, itakura,

Zeefuik                                    warmerdam

             Matusiwa,  memisevic

Hrustic.                                     El Mesaoudi 

                Asoro.    Sierhuis

 

 

En dan heb je gudmundsson, lunqvist, schreck, benschop, van kaam, postema aanvallend nog achter de hand

Hugodegekste01-12-2019 om 07:53

Lekker verdedigend ;)

Groen hart01-12-2019 om 08:56

Postema voor Sierhuis.

TomOkker01-12-2019 om 12:47

Hrustic voor een paar weken op de bank, zijn rendement is te verwaarlozen direct verantwoordelijk voor de goal. Trekt constant naar binnen en jaagt 4 van de 5 ballen in de 2e ring in plaats van een medespeler aan te spelen, o ja die ene crosspass vind iedereen zo mooi, dat ik mij elke wedstrijd 89 minuten mag ergeren aan die gast. 

Zo snel mogelijk die Scandinaviërs erin en zoals gezegd Hrustic eruit maar ook Sierhuis even uit de schijnwerpers. Memi op de plek van Hrustic Mesa op plek Memi plus Gudmundsson en Lunqvist.

Dan nog even dit, figuren die het vuurwerk goedkeuren mogen wat mij betreft meebetalen aan de geleden schade. Daarbij is het te triest voor woorden dat redactie leden hier een podium krijgen om het 'pyro', wat dit ook mag betekenen, te verheerlijken. 

01-12-2019 om 08:14

Zolang die 2 zaalvoetballers  zonser zelfreflectie en die denken dat ze de allerbeste zijn blijven spelen gaat dit team niet meer beter worden 

Oeleoptak01-12-2019 om 09:56

Tegen nummer 15 speel je met maar 4 aanvallers, twee verd middenvelders. Buijs moet veel meer van eigen kracht uitgaan. Vind verder dat hij veel te laat ingrijpt. Met steeds roepen ' naar voren, naar voren' kom je er niet met zoveel verdedigende spelers..

Rob197001-12-2019 om 11:19

Na een goede serie, een zeperd, dat kan gebeuren, en daarom is het onterecht om de ploeg af te serveren. Waarom? Zijn wij de start van de competitie vergeten? Winst tegen RKC, met de mazzel dat je niet op 0-2 komt, een draak van een wedstrijd tegen Sparta met 1 spits, die je door een meer geluk dan wijsheid wint, Heerenveen uit redelijk, Vitesse uit winst, maar wie is dat de afgelopen 5 wedstrijden niet gelukt, Feyenoord thuis, niets gecreeerd tegen een ploeg die te pakken was met iets meer durf.

De realiteit is, dat het nog steeds niets bijzonders is wat er op de mat gelegd wordt, terwijl er echt wel goede spelers rondlopen. 

El Hankouri, als hij echt zo goed is als door menig forum poster geacht, waarom is zijn rendement en zijn cijfers in de opinie dan zo laag, waarbij zijn rendement nagenoeg op 0 staat. 

Roelofsky01-12-2019 om 11:30

De selectie bestaat uit prima spelers daar ligt het niet aan... Maar als je tegen Fortuna begint met 5 verdedigers en 2 circus artiesten dan vraag je om moeilijkheden. Kortom Buijsje maakt er weer een zootje van met zoveel talent achter de hand. Begrijp nog steeds niets van deze opstelling het blijkt maar weer deze trainer is een taktisch onbenul.....

Bikkel 01-12-2019 om 11:38

En daarbij een verdediging die goed stond al een hele tijd, omgooien... Om memisevic maar te laten spelen naar mijn idee... Terwijl matusiwa beresterk speelt met veel meer drang naar voren... 

RKremer01-12-2019 om 14:10

Mooi gezegd, niets aan toe te voegen... trainer is gewoon angstig helaas. Als speler was hij een voorbeeld en als trainer 13 in dozijn 

Andries01-12-2019 om 12:28

Kwestie van instelling.

Geen spirit.

Moedeloos gedoe.

Ook gaten in het elftal.

Hiervoor is de trainer verantwoordelijk.

Buijs bemoeit zich met de verdediging.

Hij moet dit omdraaien.

Hij moet de voorhoede onder handen nemen.

Er moest een trainer komen die de beste papieren had en naam als voetballer.

Buijs heeft de beste papieren als je trainers diploma's als papieren wilt zien.

Dit is geen garantie voor succes.

Alle trainers zijn in theorie de allerbeste trainers.

Op TV zijn ook matig getalenteerde ex voetballers die alles van het balletje weten.

De praktijk is anders.

Hier gaat het om spirit.

En geen geklets uit de voetbalnek.

Emmen is een voorbeeld, evenals RKC, Heracles.....

Deze clubs vertonen normaal voetbalgedrag.

Over spitsen gesproken...

Sinds Zeefuik werd gekocht van PSV voor weggegooid 500 duizend euros zijn de aangekochte spitsen stomp geslagen.

Waar ligt dit aan. 

Messi is altijd messcherp.

Is hij Jesus de voetballer?

Nee.

Was Cruijff Jesus?

Nee.

Het waren jongens van de straat.

Wel met een dosis gezonde spirit.

De trainer van Emmen Dick Lukkien een onopvallende persoonlijkheid zonder opzienbare voetbalcarriere blijkt een succesvolle trainer.

Was een maatje te klein voor FC Groningen.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weert.......

Lukkien staat voor (Ge) luk.

Buijs voor abuijs.

Hij kan er zelf niets aan doen ... het is zijn naam die het doet.

Tibbling wist het op het einde niet meer en draaide vele malen met de bal om eigen as en maakte op het veld alleen maar niets producerende rondtrekkende bewegingen.

een vorm van spiritloss.

Zijn hoofd was leeg.

Wiens schuld was dit?

De FC heeft nu een overgetal aan eerste elftal spelers die allemaal willen spelen.

Dit is een probleem.

Sommige supporters, de slechtste in zijn soort, gooien met vuurwerk wat nog steeds gebeurt.

Het FC bestuur is verantwoordelijk voor het oplossen van dit probleem.

Tot op heden is nog niets gebeurd dat de problemen heeft doen verdwijnen.

Algehele malaise zowel bestuurlijk als op het voetbalveld.

Remedie: terug naar de Euroborg, Euroborg en Euroborg!

 

 

 

 

 

 

Roelofsky01-12-2019 om 15:01

Heb je je medicatie al gehad Andreis pffffff.....

appie happie01-12-2019 om 17:21

Jonge jonge 

manus01-12-2019 om 17:36

Buijs heeft zich eerder laten ontvallen dat een fitte Memisevic altijd speelt bij hem. Zoiets moet je nooit zeggen is mijn mening. Matusiwa uit het elftal laten was fout. Niet dat ik Memisevic slecht vind, maar het elftal zat zonder hem goed in elkaar. Hij heeft niet de kwaliteit van fanatieke balafpakker die Matusiwa is op het middenveld is. 

Vorig jaar ging Groningen goede resultaten halen sinds balafpakker Reis meedeed. Onmisbaar dat soort types op die positie.  Memisevic is geschikt voor de posties van Ter Wierik, Itakura en Messaoudi, maar die presteren nu allemaal prima.

Daar sta je dan als trainer met je uitspraak dat een fitte Samir altijd zal spelen...

Oeleoptak01-12-2019 om 17:47

Mee eens. Overigens vind ik Te Wierik nogal roekeloos spelen momenteel. Vorige wedstrijd ontsnapte hij aan rood en nu weer met die duw in de rug. Mss Mimi daar ff neerzetten en Wier ff tot bezinning laten komen..

alexvl01-12-2019 om 20:28

Vlo Hankouri, Hrustic en El Messaoudi waren kut.

Messaoudi vind ik goed begonnen in de competitie maar zakt steeds verder weg, vind IK.

Lundqvist is speler die voorhoede kan voorzien van de nodige ballen.

Gudmonssen op rechts ipv Vlo Hankouri en dan is linkerflank al stuk beter.

WAAROm tegen zwakkere tegenstander aldoor met 2 verdedigende middenvelders?

Man ga uit van eigen kracht en maak tegenstander niet sterker dan ze zijn.

 

Twente, Heracles,VVV en Fortuna allemaal punten weggeven die niet hadden gehoeven.
Als je deze wedstrijden wint (ik vind plersmateriaal FC echt beter) dan had je stuk hoger gestaan.
Buys eruit en Verbeek halen of haal Lukkien weer terug.

Maar schijterd Buys doet pas iets als t te laat is.

Andries01-12-2019 om 22:06

Emmen vs. PSV.

1-1.

Geweldige wedstrijd om naar te kijken.

Emmen had de spirit gedurende de tweede helft van de wedstrijd.

Hoog tempo met goed combinatie voetbal.

Engels voetbal zo gezegd.

En zo krijg je de gaten in het stadion weer dicht.

Wie is de trainer van Emmen?

Wie weet het?

Dick Lukkien...goed geraden!

Lucky Lukkien.

Niet te verwarren met Lucky Luke de cowboy.

 

 

M0i01-12-2019 om 23:58

Onze huis dichter. 

 

De man van de witte regels. 

 

Van de hak op de tak. 

 

De tak die brak. 

 

Krak zei de tak. 

 

Iedereen is het zat. 

 

Hij is gestopt. 

 

Al drie keer. 

 

Stoptober. Maar hij komt steeds terug. 

 

Heintje Davids. 

 

Niet Edgar Davids. 

 

Die met die rare bril. 

 

Een wc bril is ook een bril. 

 

Hee ik kan dit ook. 

 

TomOkker02-12-2019 om 10:04

lekker weer Andries 

 

Groen hart02-12-2019 om 16:48

Gewoon doorgaan ... vind het wel humor 

A Matter of Honor02-12-2019 om 17:46

Laat die man gewoon z'n ding doen, zonder steeds op hem te reageren. Ieder z'n mening en stijl van schrijven. Ga zo door Andries, er zijn ook mensen die jouw bijdrage WEL leuk vinden.

FC Bayern03-12-2019 om 16:45

Eens kijken

 

 

 

 

 

 

of jullie

 

 

 

het nog 

 

 

 

steeds zo

 

 

 

 

leuk vinden

 

 

 

als MOi

 

 

 

en ik

 

 

 

het topic 

 

 

 

 

ook steeds 

 

 

 

gaan vervuilen 

 

 

 

 

met al die witregels.

A Matter of Honor03-12-2019 om 21:15

Heb jij je pilletjes al gehad?????

FC Bayern04-12-2019 om 09:52

Ik wel, mongooltje Andries niet. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!