FC Groningen o19 behoudt koppositie na gelijkspel. Verslag met foto's en interviews.

Door Redactie 1 reactie

Vorige week won FC Groningen o19 de thuiswedstrijd tegen PSV o19, dat toen op de 2e plaats in de stand stond. Door die nederlaag van de Eindhovenaren klom FC Utrecht o19 naar plek 2 achter FC Groningen o19. Gisteren troffen beide teams elkaar op sportpark Corpus den Hoorn. Zelfs Willem van Hanegem kwam nog even kijken.  Hij had daarvoor de wedstrijd FC Groningen o17 – AZ o17 bekeken. Willem is een goede vriend van de bekende acteur Peter Paul Muller (Martin Moreiro in Gooise vrouwen). De zoon van Muller speelt in FC Groningen o17. Om die reden was van Hanegem samen met de vader van Jan Muller in Groningen.

FC Groningen begon met de volgende 11:

Oscar Hooiveld

Ayoub Haddad, Milan de Koe, Leonel Miquel, Thomas Poll

Oskari Salinen, Oussame El Azzouzi,  Mohamed El Kharbachi

Tomas Suslov, Giovanni Zwikstra, Remco Balk

Op de bank zaten: Thom van Rotterdam, Joël van Kaam, Kian Slor, Yannick Hettinga, Joris Reiziger, Guus Beaumont.

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd want na 7 minuten lag de bal al in het netje bij FC Utrecht. Oussama El Azzouzi reageerde goed toen de keeper een schot niet onder controle kon krijgen en schoot de bal binnen. Daarna werd het publiek getrakteerd op een leuke wedstrijd met twee ploegen die er vol voor gingen.

Veel strijd en passie legden beide teams op de mat. FC Groningen speelde soms heel goed voetbal maar was af en toe slordig in de eindpass. De grootste kans op meer was voor Remco Balk maar zijn schot ging net over. De Groningers waren in de 1e helft de betere ploeg en kregen best goede kansen. Ze gingen dan ook verdiend met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Dezelfde 11 Groningers als in de eerste helft kwamen na de rust het veld op, alleen de 2e helft was toch iets in het voordeel van de gasten uit Utrecht. Zo moest Oscar Hooiveld een paar keer handelend optreden op Utrechtse schoten.

Ook FC Groningen kreeg nog een paar mogelijkheden maar het waren de gasten die scoorden. In de 77ste minuut werd een schot van Yassine Tekfaoui van richting veranderd waardoor Oscar Hooiveld kansloos was, 1-1.

Daarna ontstond een prachtige wedstrijd want beide ploegen gingen vol voor de winst. Nadat er over en weer kansen en mogelijkheden te noteren waren, hadden de gastheren de allergrootste kans om de volle buit binnen te halen. Maar FC Utrecht's Jord Ruijgrok stond dat niet toe en dook een ingekopte bal uit de lage hoek.

Kian Slor, Joël van Kaam en Max Hamelink kwamen nog in het veld voor Remco Balk, Giovanni Zwikstra en Mohamed El Kharbachi. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel na een mooi duel waarin beide ploegen dezelfde spelopvatting hadden. Lekker aanvallend voetbal met backs die hoog spelen en heel veel druk naar voren.

Zo bleef FC Groningen koploper in de eredivisie maar heel belangrijk is het nu nog niet. Plaatsing bij de eerste 8 is het doel voor de winterstop. Daarna speelt het na de winter onderbreking voor het landskampioenschap.

Hierbij een fotoserie van de wedstrijd en interviews met Trainer Melchior Schoenmakers en goalgetter Oussama El Azzouzi.