Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen 2 ruim langs SC Heerenveen 2 met 5-0

Door Redactie 7 reacties

FC Groningen 2 speelde vanavond hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op Corpus den Hoorn tegen SC Heerenveen 2.

FC Groningen startte met een 3-5-2 opstelling:

Hoekstra

Sopacua, van Hintum, Absalem

Schreck, van Kaam, Matusiwa, Lundqvist, Gudmundsson,

Postema, Benschop

FC Groningen was deze wedstrijd verreweg de betere ploeg en Heerenveen had helemaal niets in te brengen. Romano Postema maakte in de 7e minuut de 1-0 na een mooie aanval van Groningse zijde. Een kwartier later maakte dezelfde Postema ook de 2-0, al ging daar een beetje geluk aan af. Zijn schot werd iets van richting veranderd en verdween zo met een boog over keeper Bednarek. Ramon Pascal Lundqvist maakte de 3-0 na weer een mooie aanval. Lundqvist speelde een dijk van een wedstrijd. Met deze 3-0 ging men rusten.

In de 2e helft bleef FC Groningen dominant en creëerde zich goede kansen, al duurde het tot de 66e minuut voor de 4-0 op het bord kwam. Die kwam van Gabriel Gudmundson na een blunder van de Friese doelman. Zeven minuten later bracht dezelfde Gudmundsson de eindstand van 5-0 op het bord.

Daarmee pakte FC Groningen 2 de grootste overwinning van de competitie in deze laatste speelronde en sloot het de najaarscompetitie af met 21 punten uit tien duels. Zes keer werd er gewonnen, drie maal speelde de ploeg gelijk en een wedstrijd werd verloren.

Negen van de elf tegenstanders van FC Groningen 2 voor de tweede competitiehelft zijn nu bekend: Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, Feyenoord, NAC Breda, Willem II, Roda JC, RKC Waalwijk, VVV/Helmond Sport en NEC. De laatste twee tickets worden aanstaande maandag, 9 december verdeeld tussen Heracles Almelo, FC Emmen en sc Heerenveen. In het eerste halfjaar van 2020 wordt opnieuw een 'halve competitie' afgewerkt.

Wij konden door het slechte licht geen foto’s maken van deze wedstrijd en daarom hebben we een paar filmpjes toegevoegd. Tevens interviews met trainer Sander van Gessel, aanvoerder Bart van Hintum en Ramon Pascal Lundqvist.

Reacties:
Johan02-12-2019 om 23:41

Denk dat dit Groningen ook met 2 vingers in de neus van Groningen 1 wint. Op de achterhoede na een veel beter team dit. Matusiwa, Lundqvist, Gudmundssun graag terug in de basis voor komende zondag anders verliezen we die ook. van Kaam en Postma verdienen strx ook meer speelminuten. Vindt echt dat Buijs te weinig uit dit materiaal haalt. Hrustic en El Hankouri graag op de transferlijst, Hebben gewoon het niveau niet.

Roelofsky03-12-2019 om 09:17

100% met je eens Johan.... met dit elftal hadden we makelijk van Fortuna gewonnen. Maar veel te aanvallend voor Buijs...

Nachtwacht03-12-2019 om 10:07

Mooi dat van Gessel zo durft te spelen. Je kunt het met dit materiaal bijna geen tweede team meer noemen.

Wat mij betreft de achterste vier vervangen en Asoro voor Benschop...

Corinti03-12-2019 om 12:00

Gisteren hele wedstrijd gezien.Veel energie in de ploeg.Wat mij betreft was het middenveld bepalend.Matusiwa slot op de deur,Van Kaam verdeler (speelde zeer goed),hij zette aanval continu op waaruit ook bijna alle goals vielen.En aanvallend Lundqiust en Gudmonsson die dichter op de goal spelen.Dit middenveld is dynamischer dan het middenveld van afgelopen zaterdag.Meer vooruit,meer tempo.Jammer dat van hintum vaak de lange bal kiest ander krijg je nog meer voetbal.

Benschop kan vaak het tempo(bal aanname etc) niet aan.

Dus inderdaad verdediging wel laten staan van afgelopen zaterdag,maar dit middenveld van gisteravond kan gerust aantreden in volgende competie wedstrijd.   

Eduard2103-12-2019 om 16:57

Gisteren dit team zien voetballen daar spatte het enthousiasme van af, op alle fronten beter dan Heerenveen. Maar ook logisch als je 2 teams tegenover elkaar zet qua namen. Absalem vinden veel forumleden niet goed genoeg maar laat in het 2e toch zien dat hij daadwerkelijk veel kwaliteit heeft, half jaar rijpen in de keukenkampioen zou hem niet verkeerd doen. Verder prima prestatie van het team

03-12-2019 om 21:17

Het wordt tijd dat hrustic en el hansloerie voor eens en altijd er uit worden getrapt 

alexvl04-12-2019 om 10:02

Helemaal mee eens; Hrustic en Vlo Hankoerie eruit, maar (A)Buys ook.
Wat is dat een schijtbak. Spelen met 6 verdedigende spelers tegen ploegen die veruit de mindere zijn. (VVV,Fortuna,RKC etc).
Dat heeft al teveel punten gekost.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!