Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt niet tot doelpunten en verliest ook van FC Utrecht

Door Redactie 33 reacties

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft wist Grunn aanvallend weinig potten te breken en toonde Utrecht het betere van het spel met de kansen. In de tweede helft zette Groningen er een tandje bij en kreeg het diverse kansen en mogelijkheden. Een gelijkspel hing in de lucht en misschien nog wel meer. Utrecht dat weinig  creëerde zou toch de winst naar zich toe trekken. Ramselaar bezegelde tien minuten voor tijd het groen-witte lot door de winnende achter Padt te schieten.  

 

eerste helft
Een doelpoging van Sierhuis tussen de palen en een uitstekende verdedigende actie van Zeefuik waren de belangrijkste wapenfeiten in de openingsfase. De grootste kans kwam in de tiende minuut voor Gustafson die in een één op één situatie op Padt stuitte. Van de Maarel ontsnapte aan geel na een wel heel opzichtige handsbal. 

Sierhuis werd met een dieptepass gezocht maar maaide over de bal heen. Niet veel later een fraaie aanval via de linker kant met een voorzet van Warmerdam die iets te hoog was voor Asoro. In duel met Kerk werd Zeefuik geraakt aan zijn klok en klepelspel. 

De gasten waren dichtbij een doelpunt. Padt die ver zijn doel uitkwam in een poging op te ruimen, kreeg de bal niet goed weg. Deze werd alsnog op goal geschoten, Itakura kopte de bal uiteindelijk weg. Eén van de spaarzame aanvallende groen-witte hoogtepunten was het moment van Hrustic die behendig wist door te komen over de rechterkant en naar binnen trok. Zijn schot op doel ging ruim naast. 

tweede helft
Gudmundsson was ingebracht voor El Messaoudi. Groningen begon meer te drukken. Asoro vond Sierhuis die Paes tot een redding dwong. Een lage voorzet van Zeefuik door het doelgebied van de gasten vloog dreigend voorlangs. Asoro wist zich knap vrij te spelen en bereikte Sierhuis die iets teveel tijd nodig had en het duel verloor waardoor hij niet meer kon aanleggen. Aan de overkant schoot Maher rakelings over.

Een prima aanval met als eindstation Asoro ging naast. Ook Maher was namens de gasten dichtbij maar schoot nipt naast. Cerny maakte plaats voor Ramselaar. 

Sierhuis werd gewisseld voor Benschop. En wat was Zeefuik dichtbij een doelpunt. Paes kreeg nog net een vuist tegen de bal. Hrustic kreeg geel na het onderuit tikken van Gustafson.

Bahebeck kwam in het veld voor Van de Streek. Ook El Hankouri kreeg nog minuten. Lundqvist ging naar de kant. In de 81e minuut viel de 0-1. Kerk omspeelde Warmerdam, haalde de achterlijn en wist te bal voor te geven op Ramselaar die van dichtbij Padt verschalkte. Wat een deceptie!

Troupee kwam als laatste wissel voor Kerk. Matusiwa en van Overeem kregen nog geel. Er kwamen 3 minuten bij. Padt ging nog mee naar voren bij een hoekschop en een vrije trap. In de score kwam geen verandering meer. Door deze tweede (geheel onnodige) nederlaag op rij is aansluiting bij de top vijf (voorlopig en misschien wel definitief) uit zicht. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Memisevic, Itakura, Warmerdam, Hrustic, Matusiwa, Lundqvist, El Messaoudi, Sierhuis, Asoro                                          

Opstelling FC Utrecht: Paes, Klaiber, Janssen, Hoogma, van de Maarel, van Overeem, Maher, van de Streek, Gustafson, Cerný, Kerk  

Reacties:
08-12-2019 om 16:57

 

 

Ik heb Hrustic altijd de voordeel van de twijfel gegeven. Maar daar houd ik nu mee op. Hrustic kan er echt helemaal niks van. Geen toegevoegde waarde. Met rechts kan hij helemaal niets en van de 50 ballen met links op doel schiet hij er misschien maar 1 in. Totaal  geen rendement. Breng Postema eens in. De statistieken van Benschop z'n carrière zeggen namelijk ook wel genoeg.

TomOkker08-12-2019 om 17:21

Was het eerst Matusiwa die Zeefuik verdedigend moest ondersteunen was het in de 2e heelft Lunqvist die over het hele veld moest klunen om de verdediging te ondersteunen terwijl Hrustic met handen in de zij stond toe te kijken. Het is een principe kwestie geworden voor Buijs om Hrustic te allen tijde te laten staan. Hopelijk ziet Fledderus ook in dat het niet om Buijs draait maar om Groninger FC. 

Cantona08-12-2019 om 18:28

Juist omdat Buijs altijd Hrustic opsteld,  heb ik hem vandaag nauwkeurig  gevolgd.

*Hij staat constant op de verkeerde plaats en staat vaak lucht te dekken zodat een ander zijn werk moet opknappen. 

*Verdedigend brengt hij te weinig.

*Hij Is te slap in het duel en geeft te vaak ziekenhuisballen waarbij balverlies wordt geleden en hij zijn fout niet hersteld.

*Aanvallend brengt hij te weinig waardoor de spitsen teveel de ballen moeten ophalen.

*Je komt met hem in het team gewoon een man tekort op het middenveld. 

 

TomOkker08-12-2019 om 19:07

Heb ik een verassing voor je Cantona zo speelt hij elke wedstrijd tot nu toe maar door een goede pass over 40 meter 4 wedstrijden geleden zijn er mensen die denken dat hij kan voetballen.

08-12-2019 om 21:53

Hoorde vanmiddag op de tribune trouwens opvallend gerucht..contract buijs wordt niet velengd en men is toch bezig om lukkien te verleiden voir een avontuur.  Wie weet hier meer van....

Supporter197109-12-2019 om 09:41

Helemaal mee eens!!

08-12-2019 om 17:10

1e helft was slecht.

2de helft herpakte Groningen zich. Helaas viel het de verkeerde kant op volgende keer weer beter.

Johan08-12-2019 om 17:11

Nou Matusiwa maar mooi laten staan Buijs. Goeie beslissing is dat geweest om die te wisselen zeg pffffff. Voor de rest weinig over deze wedstrijd te melden. 1e helft drama en 2e een krappe ok. Wat moet Hrustic trouwens doen om een keer gewisseld te worden? 100% verkeerd passes geven in plaats van 80/90%? Buijs mooi het seizoen laten afmaken maar niet verlengen aub. Kan die samen met El Hankouri en Hrusi richting spakenburg ofzo

TomOkker08-12-2019 om 17:15

Matisuwa en Zeefuik uitstekend koppel zet daar een voetballende speler voor bijvoorbeeld een Lundqvist of een El Messaoudi en je hebt spektakel

08-12-2019 om 17:18

Een onterechte nederlaag, een gelijkspel was beter. Complimenten voor de ploeg zoals die in de tweede helft speelden. 

Het zal voor Buijs hopelijk nu duidelijk zijn dat hij met dit systeem moet blijven voetballen. Matusiwa en Zeefuik waren voor mij de uitblinkers. Een blunder van Buijs om een paar wedstrijden met 3 centrale verdedigers te spelen. Ons probleem is echter de voorste linie, we beschikken niet over een goede scorende spits. Helaas, helaas. Sierhuis doet zijn uiterste best maar is eigenlijk geen spits, daarvoor zijn er de afgelopen  tientallen wedstrijden teveel net niet momenten. En aangezien ook Asoro niet bepaald een afmaker is maak je dus zo weinig doelpunten. Het is een zwaktebod van Buijs om de ene niet scorende spits te vervangen door een ander. Lood om oud ijzer. Jammer dat hij Postema niet een kans geeft. Of Suslov. want Hrustic was naast een paar uitstekende momenten toch wel teleurstellend. Hij moet maar es van al die vrije trappen en corners afblijven

Cantona08-12-2019 om 18:44

Sierhuis en Asoro krijgen gewoon veel te weinig ballen.

Ze krijgen diepe ballen of voorzetten vanaf halverwege het speelveld, de achterlijn wordt te weinig gehaald en als dit wel lukt dan zijn ze wel gevaarlijk.

Met deze "speelstijl" kan geen enkele spits renderen.

Cantona08-12-2019 om 18:44

.

08-12-2019 om 17:21

Zo snel mogelijk af van deze trainer. Met zijn verdedigende filosofie, slecht wisselbeleid, gebrek aan tactisch inzicht kun je leuk voetbal wel vergeten. Groningen heeft echt een prima selectie maar hij krijgt het toch voor elkaar om er niks uit te krijgen. Snel Lukkien halen voordat hij straks weggekaapt is. 

TomOkker08-12-2019 om 17:27

esthutdeur

08-12-2019 om 17:27

Groningen heeft een prima selectie als je de verdedigers en middenvelders rekent. De aanvallers zijn echt onder de maat. Er zijn er weinig met een individuele actie, er is nauwelijks rendement. Met alleen maar hard werken kom je er niet. 

appie happie08-12-2019 om 17:53

Klopt  eens !!!

08-12-2019 om 19:20

Met een meer voetballend middenveld heb je aan sierhuis en asoro prima spitsen. Sierhuis legt ze er bij jong oranje ook goed in. Alleen met zo'n verdedigend ingestelde trainer krijgt geen enkele spits het voor elkaar om er 15 in te leggen. Er zou nog wel een derde spits bij kunnen als breekijzer. Benschop brengt niets. Had ik liever gezien dat ze de Leeuw nog een jaartje gegeven hadden

Hoekie08-12-2019 om 18:24

In de media las ik nieuw koningskoppel Sierhuis Asoro. Op basis waarvan? Een paar goede momenten meer hebben we nog niet gezien. Vandaag was Sierhuis erg matig, veel ballen springen van zijn voet in de combinatie en op momenten dat hij beslissend kan zijn is het allemaal net niet. Dat geldt ook voor Hrustic die twee prachtige acties afwisselende met heel veel knullige ballen in niemandsland of schoten in de tweede ring. Ook Lundqvist en Messaoudi deelden in de malaise.  Bij hun ook veel balverlies en te slap in het zetten van druk en slordig in de passing. Zeefuik speelde geweldig en ook Matusiwa kan terugzien op een prima wedstrijd. Ik vraag mij af op Sierhuis het type spits is die geschikt is voor Fc Groningen. invaller Benschop wordt hier genoemd als doorkopper maar deze man is daar heel slecht in. Voegt niets toe. De Fc heeft een spits nodig die slimme loopacties maakt en ook zelf iets kan creeeeren. Eerste helft erg slecht en de tweede helft was redelijk. Helaas niet genoeg voor een resultaat. 

hermanpetra08-12-2019 om 18:33

Hrustic nu maar poosje banken. Wat een drama speler is dat.

The Cottage08-12-2019 om 18:59

Buijs Exit!

Probeer Fred Grim te halen, MJF.

Deze trainer/coach heeft aanvallende ideen die ook door middelmatige spelers kunnen worden uitgevoerd.Heeft ervaring op zowel laag als hoog niveau en kent de noordelijke mentaliteit wat weer een pre is.Bovenal een persoon die aanvallend ingestelde denkbeelden heeft over voetbal en die het ook naar de spelers goed kan overbrengen!

brummie08-12-2019 om 19:17

Groningen had in 2e helft heft in handen maar helaas geen doelpunt. Zure nederlaag.

Ik vond Memisevic niet erg sterk vandaag. Speelveld was vaak erg klein, waardoor het lastig was door de Utrechtse muur te komen.

Ik vond Hrustic juist niet zo slecht spelen. Uiteraard was hij soms ongelukkig, maar had bijv. in de 1e helft een prachtige actie. Ook deed hij juist wel verdedigend werk en zette hij veel druk.  Had ook een paar prachtige cross passes.

Er waren wel mindere spelers bij FC vandaag, vond memisevic, warmerdam, lundqvist en de 2 spitsen niet erg sterk.

Matisuwa en Zeefuik  beste spelers aan FC kant

Hoekie08-12-2019 om 19:26

Ik ben het met je eens dat er veel slechtere spelers waren dan Hrustic. Hij deed veel inderdaad veel dingen niet goed maar had ook een paar prachtige acties. Blijkbaar zijn er op dit forum een paar trolletjes die sowieso zijn naam altijd als slechtste speler noemen. De beoordelingen in de voetbalbladen laten een genuanceerder beeld zien.  

Johan08-12-2019 om 19:48

Ik vraag me echt af of jullie niet voor de PRafdeling werken van Groningen. Er waren idd meer spelers die niet goed speelden maar om nu te zeggen dat Hrustic niet slecht speelde. Mijn hemel wat moet die beste kerel wel niet doen om slecht te spelen dan? 

TomOkker08-12-2019 om 21:26

Sorry Brummie ik ben het vaak met je eens maar hier kom je niet mee weg, die cross passes zijn niet zo bijzonder en het was er maar 1tje. Verdedigend te triest voor woorden laat anderen opdraaien voor zijn nalatigheid, dit is echt niet best wat Hrustic laat zien.

Lees het verslag van Contana maar eens dat komt dicht bij de waarheid. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom mensen positief over Hrustic zijn. Het is werkelijk waar een drama voor dit team.

08-12-2019 om 20:00

Mensen.... ga voor de aardigheid eens bij het 2e (wissels) kijken op Corpus. Dan zie je een heel ander FC Groningen. 
aanvallend en geen laffe trutten voetbal van Buijs. 
Hoop dat Buijs de kerst niet haalt!!

08-12-2019 om 20:00

Aanval in van jupiler niveau en zolang buijs met die kansloze hrustic blijdt spelen, die precies doet waar hij zelf zin in heeft, wordt het nooit wat

Hoekie08-12-2019 om 20:06

Johan @ Wat goed is goed en wat slecht is is slecht. Waar het om gaat dat je er niet een speler lukraak uitpikt als kop van jut. Ga maar eens 16 wedstrijden turven hoeveel wedstrijden hij slecht speelt volgens een vaste groep op dit forum en leg dat eens naast een beoordelingen in de voetbalbladen. Als je in deze wedstrijd Hrutstic als slechtste speler noemt, sla je de plank toch aardig mis. 

Johan08-12-2019 om 20:26

Wacht de beoordelingen van de bladen wel even af. Waren idd meer drama. Maarre jij vind het een goede speler? Ik zie dat namelijk totaal niet. Denk ook niet dat hij voor geld verkocht gaat worden. Ik zie nu al meer in een van Kaam. Ben trouwens wel tegenstander van je eigen spelers afbranden en uitfluiten. Zie ik helemaal niks in. 

Johan08-12-2019 om 20:30

Ow en waar ik niks van begrijp is dat een Hrustic zoveel crediet schijnt te hebben en dat je Matusiwa om 1 of andere reden wel gaat slachtofferen. Vind ik na Hrustic verkiezen boven Reis als verdedigende middenvelder een blunder van jewelste van onze trainer. 

Hoekie08-12-2019 om 20:42

Ik zeg niet dat ik Hrustic een goede speler vindt. Als ik een goede speler voor de FC moet aanwijzen dan is dat met afstand Zeefuik. Waar het mij om gaat is dat afbranden van een speler een populaire bezigheid is op dit forum. Daarvoor was het Bacuna en daarvoor Hateboer. Ik probeer zowel de goede als slechte punten te benoemen. Een aantal wedstrijden geleden schoot Hrustic van grote afstand een paar keer op paal en lat. Dan lees je hier dat die ballen er in hadden gemoeten. Blijkbaar kunnen deze forumleden het niet opbrengen iets positiefs te melden als ze eenmaal een speler als kop van jut hebben gevonden. 

Hoekie08-12-2019 om 20:44

Meestal houden ze het netjes. Soms laten ze zich ook gaan......

Johan08-12-2019 om 21:55

Hrustic mag echt de schoenveters van Hateboer en Bacuna nog niet strikken maar begrijp je punt

TomOkker10-12-2019 om 19:16

Johan beoordelingen van de bladen je hebt de wedtrijd toch zelf gezien daar heb je toch geen AD verslaggever voor nodig. want die schrijven Hrustic de hemel in zodat hij de volgende keer tegen Feijenoord weer mee doet en dan is het alle ballen op Hrustic, euh ik bedoel Zuifuik.

08-12-2019 om 20:35

Heerlijk dit  lekker door blijven klooien met mongool Buijs en lul Hrustic. In 2 wedstrijden gooi je weer volledig een goede klassering weg. Lekker door blijven gaan zo. Die laatste vrije trap van Hrustic zegt alles. WAAROM IN GODSNAAM WAAROM MAG DIE MONGOOL IN HET SHIRT VAN GRONINGEN BLIJVEN VOETBALLEN?!?!?!?!?! Buijs ROT OP! Je zit hier nu anderhalf jaar en nog steeds zit er geen idee achter. Ik ben he-le-maal klaar met dit geklooi. Rot op en neem Hrustic, Hankouri en Warmedam met je mee. Fucking brandhout is het! 

appie happie08-12-2019 om 21:11

Rustaghhh

debultjes08-12-2019 om 22:44

Een trainer die na 1,5 jaar nog steeds niet weet in welk systeem hij moet spelen met de aanwezige spelers en wekelijks in een andere opstelling speelt heeft er wat mij betreft weinig kaas van gegeten. Als trainer heb je toch een bepaalde filosofie hoe je wilt spelen en als dat je dat niet weet pas je het systeem aan op basis van de aanwezige spelers, als je daar niet in staat toe bent heb je hier niks te zoeken, daar het spelersmateriaal goed genoeg is om het publiek te vermaken en weer voor een volle euroborg te zorgen

08-12-2019 om 21:02

Lekker zo doorgaan, als het nodig is dat we alles verliezen tot aan de winterstop om Buijs weg te krijgen, dan graag!!! Heerenveen, Utrecht, Heracles, Willem II en Vitesse rennen weer bij ons weg terwijl Twente en Sparta in onze nek hijgen. Ik ben zo klaar met dit gekloot. Stel nou eens een fatsoenlijke trainer met ervaring aan! Dit is nu alweer een totaal kansloos kutseizoen in de grijze middenmoot. En dat zal niet veranderen als je een coach als Buijs aanstelt, en spelers als Hrustic en Hankouri in de basis hebt staan. 

08-12-2019 om 22:16

Ja er waren een aantal zwakke spelers.

Hadden nog Fortuna in de benen.

en in het hoofd.

Dizzy geslagen.

Lundquist had geen wedstrijd ritme.

Buijs is altijd top fit langs de lijn.

Wil wel het veld oprennen en meedoen.

Zeefuik was top, top en top.

Dat viel op omdat de rest zeer matig aan het ballen was.

Groot contrast verschil.

Grim van RKC doet het goed met goed verzorgd voetbal.

Alleen heeft hij nog niets in de loterij gewonnen.

Buijs met de winterstop in de uitverkoop.

Je moet Hrustic niet onderschatten.

Met een succesvolle trainer gaat hij beter voetballen.

Hrustic heeft nu een Buijs syndroom.

En Buijs heeft een Hrustic syndroom.

En ook wij dromen verder, verder en verder....tot de zon weer gloort.

 

 

08-12-2019 om 22:17

Ik ben wel wat moe van trainer Buys...niet alleen is het Jantje lacht - Jantje huilt, maar ook doet hij geforceerde pr uitspraken die in Nijlands Tijd (! die kon ook wel overdrijven, toch? )..helemaal niet zouden misstaan:

"Over een kalenderjaarperiode was FC Groningen virtueel op een 5e plaats"... WAAR HEB JE HET OVER , Buys?   een seizoen gaat van augustus tot juni, en aan het eind van die periode staan we waar we staan. 

en verder zegt Buys in dezelfde/afgelopen week :"het spel was slecht aan de bal...(tegen Fortuna) en we hadden wel een punt verdiend"... Vandaag na Utrecht: "ik vond de eerste helft slecht, maar ook vandaag hadden we een punt verdiend".    pff

 

Nou hoef ik ik niet ver in mijn geheugen te graven om te weten hóe vaak  ! deze  trainer dit argument al heeft gebruikt ( van het slechte spel )...Dan begrijpen jullie ook, dat "Jantje Buys Lacht, Jantje Buys Huilt" voor mij niet meer zo  hoeft... voor de camera.

Hem past een bescheiden zwijgen op dit moment beter.., De FC heeft verzuimd in die wedstrijden om aan te klampen bij de subtop 

08-12-2019 om 22:37

Mooi dat bepaalde mensen toch langzamerhand ook inzien dat Hrustic niks is!! Dat is niks en wordt ook niks!! Je zag de eerste de beste aanval de 2e helft over de rechter vleugel dat het gelijk gevaarlijk werd door sierhuis die in stellling werd gebracht... Ongelukkig afgewerkt helaas. Maar zo moet het wel... 

Hoekie09-12-2019 om 07:37

Mooi dat degene die rapportcijfers uitdelen genuanceerder naar de wedstrijd kijken. Er waren 4 of 5 spelers slechter. Trouwens Sierhuis miste toch 3 kansen en dat is te veel voor een spits. 

09-12-2019 om 08:07

Klopt maar Hrustic is altijd slecht sierhuis miste idd kansen.. Omdat ie zoveel arbeid moet leveren dat het afwerken er onder te lijden heeft...elke andere spits zal het net zo gaan... 

08-12-2019 om 22:54

Hurstic? Die schopt er tegen ADO drie in.............,.................zzzzzzzzzzz.!!!!

08-12-2019 om 22:54

=

brummie09-12-2019 om 08:42

Ben het met Hoekie eens, in de rapportcijfers van o.a. AD staat Hrustic zeer verdienstelijk. Het lijkt wel of er een soort hetze tegen deze jongen gaande is. Ik had trouwens ook een jubelstemming verwacht van sommigen hier op het forum dat Hankouri niet in de basis stond. 

Waar is de kritiek van sommigen op dit forum op spelers die het beduidend minder deden tegen Utrecht t.o.v. Hrustic?

Ik hoor bijv. geen enkele kritische noot t.o.v. Memisevic of Lundqvist.

Bij wissel Sierhuis ging men fluiten omdat hij eruit gehaald werd. Maar miste 3 kansen waarvan 1 een zeker doelpunt had moeten zijn. Hardwerkende speler, sympathieke vent, maar was gister niet absoluut niet goed.  Gunfactor bij deel publiek?

Blijkbaar kijkt men alleen naar Hrustic als dingen niet goed gaan, en niet naar de dingen die hij juist wel goed doet. 

Gisteren werkte Hrustic juist heel hard en zette veel druk op tegenstander. Wat het team nodig heeft is creativiteit en dat heeft

hij, en heeft een geweldig trap. Natuurlijk heeft hij verbeterpunten en uiteraard maakt hij foute keuzes. Hrustic is in mijn  ogen juist een speler die een wedstrijd kan beslissen, en iets speciaals met een bal kan i.p.v. blind naar voren koppen of schieten. Maar om een speler zo af te branden? Het gaat inderdaad net als bij spelers zoals Bacuna en Hateboer. Afzeiken.

 

Fc Groningen maakte de kansen niet af, en Utrecht krijgt in de 2e helft een kans en maakt deze wel. Hoe zuur ook, soms lopen

die dingen zo. Fc was 5 wedstrijden ongeslagen in eigen huis. Een mooie prestatie, maar het publiek wil terecht wat meer entertainment. En dat bereik je vooral door meer te scoren. Daar zit dit seizoen ook de achilleshiel van de ploeg. 

Toch is enig nuance op zijn plaats. Heb wat contacten met supporters bij andere clubs in de eredivisie, en die vinden dat hun eigen ploeg in thuiswedstrijden veel te afwachtend en slecht speelt. Zij vinden dat FC juist het aardig doet in de competitie. Misschien moeten we elkaars gekleurde bril eens lenen......

09-12-2019 om 09:10

In mijn ogen speelde Lundqvist voor het eerst een slechte wedstrijd. Dat kan een keer gebeuren lijkt mij. Memicevic heeft ook niet mijn voorkeur, ik speel liever met Ko en te Wierik (maar was geschorst) en Matus ervoor (Memicevic op de bank). Memicevic denkt mij te verdedigend, al zag ik hem wel een paar keer oplopen.

De wissel Sierhuis was ik mee eens, ik vond hem een slechte wedstrijd spelen, ik zie liever Postema er dan inkomen. Hij lijkt de enige man op papier die de ballen er dit seizoen wel in knalt.

Betreft Hrustic; hij werkt inderdaad hard, maar ik mag hopen dat alle 11 spelers dat doen.  
Druk zetten alleen is niet voldoende, je moet dat ook op de juiste plek en momenten doen. De middenvelders waren steeds veel te laat of stonden veel te ver van hun man af. Dat Hrustic een paar mooie lange ballen lang gaf en en een paar man heeft gepasseerd heb ik ook gezien. Maar rendement zie ik niet. Hij bied zich ook bijna nooit aan de kalklijnen aan of het moet al die van de 16 meter of middenstip zijn. Ik verwacht dat een vervanger bijvoorbeeld Gudmonsson ook wel wat met een bal kan. Volgens mij heeft van Kaam bijvoorbeeld veel snellere balbehandeling. Maargoed ieder z'n mening. Ik heb Hrustic lang genoeg zien spelen en zie liever iemand anders.

 

09-12-2019 om 09:29

Lundqvist was gister ook slecht inderdaad maar dat wijt ik dan maar aan het feit dat hij natuurlijk lang niet gespeeld heeft, en messaoudi helaas ook (die had een offday). Maar Hrustic sloeg echt alles. Hoe kom je erbij dat hij druk zette? Welke wedstrijd heb jij gezien? Hij liep continu verkeerd en deed heel goed zijn best om het te laten lijken alsof hij hard werkte, en ook zijn fluwelen balbehandeling hebben we weer gezien ja . 1 leuke actie had hij, waarbij hij een man door de benen speelde naar binnen dribbelde en vervolgens 2 meter naast schoot. Voor de rest was het 90 minuten lang balverlies, ziekenhuisballen en kuttrappen. Die laatste vrije trap zei wat dat betreft alles. Je kunt anderen verwijten dat ze de pik op Hrustic hebben, of je kunt oordelen dat die jongen er geen kut van kan. Ik doe dat laatste.

En ik heb Sierhuis harder zien werken dan Hrustic en Warmerdam bij elkaar. Geen wonder dat je dan geen energie meer over hebt om te scoren. Het middenveld moet de aanval in staat stellen om te kunnen scoren, dat gebeurt hier totaal niet. Ik vind ook dat Sierhuis meer moet brengen, en ik denk ook dat hij dat kan, als hij maar ondersteund wordt. 

Groen hart09-12-2019 om 19:02

Brummie volledig met je eens.. Hrustic zeker niet de slechtste speler en toont wel ballen door op de goal te schieten. Voor mij moet Sierhuis weg de slechtste spits in jaren. Kijk daar maar eens na forumleden. Maar ja hij werkt hard en krijgt geen ballen. De ballen die hij krijgt verpruts hij . Onze voorhoede is gewoon de zwakste schakel. Geef Postema eens een kans.

09-12-2019 om 20:41

Fc Bayern, precies zo is het!!!! Volledig mee eens 

Hoekie09-12-2019 om 09:05

Iemand moet de schuld hebben van deze nederlaag Brummie. Ik kan mij voorstellen dat een paar zeer slechte ballen van Hrustic blijven hangen en dan is het gemakkelijk zwarte pieten. Het slechte spel echter wordt niet veroorzaakt door 1 speler. Het waren er 4 of 5. Als 4 of 5 spelers in de eerste helft de bal niet van A naar B krijgen dan speel je jezelf uit de wedstrijd. De tweede helft was al een stuk beter en als Sierhuis een van de 3 mogelijkheden had benut dan neemt het zelfvertrouwen toe. Je krijgt een heel andere kijk op de wedstrijd. Ze hadden op basis van de tweede helft zeker een punt verdiend. Aan uitfluiten doe ik nooit mee. Spelers hebben echt zelf wel door dat ze slecht spelen zoals in de eerste helft. Ze gaan daardoor ook niet beter spelen. Het uitfluiten in de tweede helft was helemaal respectloos. Ze speelden een zeer behoorlijke tweede helft. 

brummie09-12-2019 om 09:31

Het uitfluiten was inderdaad tenenkrommend, zeker gezien de 2e helft.  Doe er ook nooit aan mee. 

09-12-2019 om 20:45

Hoek nogmaals het gaat niet alleen om deze wedstrijd!! Natuurlijk ligt het niet alleen aan Hrustic... Maar over het seizoen genomen is hij gewoon een aanfluiting net als hankouri... Iedereen z'n mening uiteraard..... 

Roelofsky09-12-2019 om 09:15

Buijs ga nou es voor dit middenveld please Schreck, van Kaam, Matusiwa, Lundqvist, Gudmundsson, en Sierhuis (Postema) en Asoro in de voorhoede. Middenveld met creativiteit, diepgang en snelheid..... Natuurlijk is Hrustic een geweldige voetballer pfffff maar een WAARDELOZE TEAMSPELER. Je speelt met 10 man en stel je die andere circusartiest op dan speel je met 9.... Klip en klaar toch.?

09-12-2019 om 09:32

Amen, de laffe manier waarop nu gevoetbald wordt ga je nooit scoren.

Supporter197109-12-2019 om 09:36

Als er hier werkelijk mensen zijn die vinden dat Hrustic een teamspeler is en wat toevoegt aan het team dan snapt diegene er echt helemaal niets van!

Een middenveld met Gudmundsson,El Messaoudi,Lundqvist en Matusiwa lijkt mij een prima middenveld. Daarvoor Sierhuis met Asoro en dan als 1e invaller Postema. Achterin met Zeefuik,Itakura,Memisevic(gisteren ook niet sterk)en Warmerdam heb je best een leuk ploegje. Maar Hrustic gewoon afscheid van nemen, is geen zondebok maar gewoon een hele middelmatige voetballer met een mooi uitziende traptechniek maar geen rendement.

brummie09-12-2019 om 10:03

Waaruit blijkt dat Hrustic geen teamspeler is dan?  Daarnaast vertel mij maar eens welke  mooie actie je bij is gebleven van Lundqvist of Gudmundson gister in de wedstrijd tegen Utrecht?  

De actie van Hrustic in de 1e helft dat hij meerdere spelers passeerde vanaf de middelllijn en bijns scoorde staat mij namelijk nog wel erg goed bij.

Idrissi werd ook afgefikt hier, te zelfzuchtig etc.  Als we 11 dertien in een dozijn spelers in het veld hebben staan dat is leuk.

Koester nu maar spelers die echt iets met een bal kunnen en durven risico te nemen. Voor zulke spelers ga ik naar het stadion namelijk. En als jij van mening bent dat Hrustic een middelmatige voetballer is, dan is de rest van de FC nog veel meer middelmaat en minder ben ik bang. 

En over rendement gesproken, welke middenvelder heeft tot nu toe bij FC meer rendement dan Hrustic?

Hrustic is een speler die je blijkbaar graag mag zien spelen of niet. Er is geen middenweg blijkbaar. 

 

09-12-2019 om 10:26

Ben jij de broer van Hrustic ofzo Brummie? Tig mensen hier die zeggen dat die man er geen kloten van kan maar die zitten er allemaal naast. En die ene actie gedurende de geheel wedstrijd was leuk, maar dat schot ging uiteindelijk gewoon 2 meter naast hè. En daar tegenover stond 90 minuten lang balverlies en kutballen. En ja, Lundqvist was niet heel best, maar die komt net terug van een blessure en Gudmundson speelde gewoon redelijk, kleunde er lekker in en legde veel energie in zijn spel.

Ow en kijk alleen maar eens naar de combo Hrustic Zeefuik om te zien dat hij geen teamspeler is. Zeefuik gaat er keer op keer overheen en staat helemaal vrij. Hrustic draait keer op keer naar binnen, negeert hem volledig en lijdt balverlies. Als je daar iemand hebt die Zeefuiks energie wel op waarde schat heb je een mooie tandem. En komen er misschien ook eens ballen voor het doel voor Sierhuis en Asoro.

Groen hart09-12-2019 om 19:06

Als jij voor Sierhuis kiest snp je er ook niet veel van 

Hoekie09-12-2019 om 10:59

Als je die tig mensen aanvoert dan lust ik er nog wel een paar. Misschien wel dezelfde mensen die Idrissi uitfloten en Hateboer en Bacuna maar niets vonden.

brummie09-12-2019 om 11:01

Haha nee hoor ben geen familie van Hrustic. Dus als tig mensen op dit forum zeggen dat hij er geen kloten van kan, is dat dan de waarheid?  

Dus volgens jou hebben oud voetballers en analisten die cijfers geven bij VI/AD/telegraaf er totaal geen kijk op dus. Dat mag ik dan ook concluderen toch?

Heb al eerder aangegeven op dit forum, dat dit forum een prachtig platform is, maar soms een erg negatieve. 

Op het spel van Hrustic valt, net als bij andere spelers wel iets op aan te merken. Maar 90 minuten lang balverlies en kutballen? 

Zou als ik jou was de wedstrijd nog maar eens terug kijken. 

 

Hoekie09-12-2019 om 11:31

Brummie  3 jaar geleden heb ik op ditzelfde forum discussies gehad met forumleden over Idrissi. Deze speler kon er ook geen hout van. Hateboer idem dito. ik heb nog even teruggezocht hoekie Idrissi Boerenmacht. ik zal maar geen namen noemen maar wie de schoen past trekke hem aan. Het argument van tig mensen op dit forum snijdt geen hout.

09-12-2019 om 13:09

Over Idrissi heb ik persoonlijk nooit wat gezegd, maar die had wel degelijk kwaliteiten. Die zie ik bij Hrustic niet. En over analisten/oud voetballers gesproken ga eens op rtv-noord kijken. Bij de koffiecorner podcast bijvoorbeeld. Daar hebben al meerdere mensen uit het voetbalwereldje haarfijn uitgelegd op welke vlakken Hrustic gewoon tekort komt. Maar goed, we gaan het hier toch niet over eens worden. De 1 zal Hrustic tot in de eeuwigheid beschermen en ik zal (eerlijk toegegeven) niet snel van mening veranderen dat ik hem gewoon slecht vindt. 

Cantona09-12-2019 om 13:27

Omdat er zoveel kritiek op Hrustic is en Buijs de beste man telkens de hand boven het hoofd houdt ,heb ik hem gisteren nauwkeurig gevolgd. 

Hij staat veelal op de verkeerde plek , onttrekt zich aan het spel , is een beetje aan het schijnverdedigen en gaat pas voetballen wanneer hij de bal heeft.

Dan kun je zien dat hij stijf links is, wel een behoorlijke techniek heeft maar z'n handelingsnelheid te laag is.

Natuurlijk was de rest ook slecht maar van spelers op zijn positie wordt wat meer verwacht en dit brengt hij gewoon niet.

De tweede helft was hij ,net zoals de rest ,iets beter maar het hield niet over.

Hij zou best goed kunnen voetballen maar het komt er niet uit, en dit is bij teveel FC spelers het geval.

 

 

09-12-2019 om 20:50

Idrissi en Hrustic vergelijken??? Haha... Cantona, precies zo is het 

09-12-2019 om 13:29

Keiharde tob sport.

Winnen of verliezen.

Geen medelijden met de deelnemers.

Trainer en spelers weten dit.

Hun koffers staan altijd in de gang gereed voor vertrek.

Dat Buijs de verliezer nog steeds de lakens uit deelt is een kwestie van financiën.

Het gat in de begroting van de FC laat een vervroegd afkoop vertrek niet toe.

Dus Buijs en zijn elftal blijft voorlopig aanmodderen.

FC Bayern zou Buijs al 100 keer hebben ontslagen.

En wel op staande voet.

Dat is het verschil tussen topclubs en tobclubs.

Sinds de Euroborg uit de analen verdwenen is spoort de FC niet...... 

Het begon met Noord loose  en toen kwam Buijs.

Die had nog nooit iets in de loterij gewonnen.

 

 

09-12-2019 om 14:26

@ Andries, ik had Buijs in eerste instantie niet aangenomen, heb vanaf het allereerst begin wel mijn twijfels gehad. Heb hem toen het voordeel van de twijfel gegeven, maar ik had na een kwart seizoen al door dat hij niet de juiste man was. maw ik had hem niet hoeven ontslaan want ik had hem nooit aangenomen. 

Ik hoop echt dat er eens een ervaren trainer komt, dat is ook geen garantie voor succes (Maaskant). Maar qua voetbal is het onder beginnende trainers ook geen succes geweest (Huistra, v/d Looij, Buijs). 

09-12-2019 om 14:43

Sommige mensen zijn al heel snel te vreden als iemand een goede pass geeft en een actie maakt en in potentie een goed schot heeft. Ik kijk iets anders naar voetbal dan velen en begrijp dat de mensen afgeven op Hrustic. Verdedigend laat hij vaak zijn man gewoon lopen. Komt pas in actie als de bal in de buurt is. In de eerste wedstijden waren enige goals hem aan te rekenen. Nu ging hij na de wissels ook op het middenveld spelen en had hij misschien wel Ramselaar moeten hebben. Zijn corners zijn al weken erbarmelijk slecht. Zijn laatste vrijetrap gewoon te belachelijk voor woorden. Zo n belangrijk moment endan zo n bal is kenmerkend voor deze speler. Nee sorry en ik vind het al hele lang Hrustic heeft niet het niveau die je verder helpt.

09-12-2019 om 16:05

Dat fatalistische zie ik hier ook wel een beetje terug, iemand geeft 1 keer een mooie crosspass over 40 meter en het is wel goed. We zijn verdorie wel een PROFclub hoor! Zodra je uitspraken gaat doen als "tja, dit is nou eenmaal het niveau van Groningen" is er niet meer van ambitie te spreken. Ik zie die crosspass van 40meter namelijk ook regelmatig bij 4e klasse zondagamateurs. Als dat ons al blij maakt zijn we diep gezonken. 

09-12-2019 om 16:09

Iedereen zeikt over Hrustic omdat hij die vrije ballen op het eind verkloot, maar over de hele wedstrijd gezien heb ik op hem gelet en hij was bij bijna al het gevaar van FCG betrokken. Speelde echt helemaal geen slechte wedstrijd en heb ook op hem gelet in de omschakeling en daar viel ook niet heel veel op aan te merken. Het is nou eenmaal geen speler zoals Danny Buijs vroeger die 10 ballen per wedstrijd verovert, maar hij maakt echt heel veel vuile meters. Hij had twee keer gevaarlijk balverlies maar nogmaals, kijk de wedstrijd terug en het zal iedereen opvallen dat die jongen helemaal niet zo slecht is. Als het team niet draait is het makkelijk om zo'n type speler als hij de schuld te geven.

We waren zes wedstrijden ongeslagen en verliezen er nu twee op rij. Fortuna is zonde, maar Utrecht is kwalitatief gezien ook gewoon beter dan Groningen, ook al hebben ze vorige week van RKC verloren. Tweede helft kreeg Groningen meer druk erop maar gaven ze ook meer ruimte weg. Ik las van veel mensen dat Itakura een solide wedstrijd speelde, maar die vond ik juist een van zijn mindere wedstrijden spelen, vooral opbouwend. En ik vond Memisevic vooral eerste helft ook erg onwennig. Matusiwa begon pas tweede helft beter te spelen toen hij tien meter verder vooruit druk ging zetten en vaker een koppel vormde met Zeefuik. Lundqvist mist nog ritme maar die komt er wel weer. 

We hebben gewoon een heel aardig elftal. Gewoon achter de ploeg blijven staan met z'n allen en niet te negatief doen na twee verliespartijen. Na Willem II thuis was iedereen lyrics en nu kunnen ze er niks meer van... Ik denk dat het er wel degelijk in zit, maar het is een jonge ploeg en die is gewoon wisselvallig. Laten we 5 wedstrijden na de winterstop maar opnieuw de balans opmaken en dan weer oordelen. Ik hoop trouwens dat Buijs gewoon trainer blijft van FC Groningen, mits hij iets aanvallender gaat spelen. 

Hoekie09-12-2019 om 17:03

Moedig kommentaar in dit forum van Hrustic haters. Hij wordt voor mongool uitgemaakt en jij durft de uitdaging aan dat hij zo slecht nog niet was. Blijkbaar kijk jij en veel voetbalanalisten toch net even wat verder dan hun neus lang is. 

09-12-2019 om 21:34

Heb je een bril?? Moet je hem de volgende keer opzetten!! 

@hoekie dat gaat idd te ver!! Maar dat ie er weinig van terecht brengt zijn we het bijna allemaal wel over eens!!

10-12-2019 om 10:21

Maar laten we eerlijk zijn. Hij is ook geen buitenspeler... daar mist hij de dynamiek voor en het is allemaal te voorspelbaar. Zet die jongen op 10 met lundqvist kort bij zich, en je gaat mooi combinatievoetbal krijgen met veel meer variatie 

10-12-2019 om 12:19

@Hoekie Omdat ik kijk naar rendement en ik spelers beoordeel op wat ik waarneem en ik een speler bekritiseer ben ik een Hrustic hater ? Sorry maar vind het gewoon niet goede genoeg voor de FC als ik hem beoordeel over de gespeelde wedstrijden.

TomOkker10-12-2019 om 19:14

Nou Leo als jij werkelijk op Hrustic had gelet zoals Contana heeft gdaan dan had je een heel andere conclusie me dunkt. Je schrijft dit enkel uit onderbuik gevoelens, hier kan Trump nog een puntje aan zuigen. Weet je hoe ze dit soort berichten noemen?

                                                                            FAKENEWS

Marco10-12-2019 om 00:07

Vind de reacties wel erg negatief. Speelde tegen de winnaar van de play offs die nadien nog het middenveld heeft versterkt. Groningen heeft na de play offs afscheid genomen van 4 basisspelers en vervangen door een half jeugd elftal. Dat een jong elftal dat nog geen 3 wedstrijden in deze samenstelling heeft gespeeld het Utrecht lastig kan maken is een compliment. Wat ontbreekt is een makelijk scorende spits om de play offs te halen.

Nieuwe trainer loopt ook stuk op te weinig scorend vermogen. Heb dit seizoen het elftal al mooier zien spelen sinds talloze jaren, Geklaag om Buijs slaat nergens op. 

10-12-2019 om 07:57

Een paar weken terug was sierhuis en asoro nog het nieuwe aanvalskoppel. 

is wel een beetje erg kort door de bocht zo. 

10-12-2019 om 11:29

Het doel van een voetbalbalwedstrijd is het maken van doelpunten en de 0 houden.

De nul houden gaat ook niet meer.

De bal in de ploeg houden, terug- en breed spelen dat hebben we nu al genoeg gezien.

Daar wordt op getraind, getraind en getraind.

Dit levert niets op.

Mooie combinaties gezien? 

Veel verkeerde passes.

De ballen komen niet aan.

Vormverlies bij spelers.

Was er wel vorm voordien?

Nee.

De FC is een auto die niet wil starten.

Terug naar de garage.

Of koop een nieuwe.

Spelers zijn in chaos.

De trainer vol enthousiasme.

Zijn verbeterpunten zitten op de bank aanwijzigingen te geven.

Verbeterpunten weg of Buijs weg of allebeiden weg, weg en weg.

De supporters houden vol en bidden iedere dag voor de FC.

Aan alles komt een einde is het spreekwoord.

Wie zal dit nog meemaken......

TomOkker11-12-2019 om 06:42

ze worden steeds beter 'keep up the good work' Andries

Groen hart11-12-2019 om 17:11

Hahhahhahhah

11-12-2019 om 00:49

Als er nou nog eens een einde aan die stomme gedichten zou komen,

die zijn nog slechter dan het voetbal door de bank genomen.

 

Helaas, 0-1, wat een gezeur. Win liever het potje in de beker dan deze. Uiteindelijk eindigen we toch ergens onderaan in de playoffs voor europa. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!