Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen tegen FC Emmen

Door Tom Kuiper 13 reacties

Na een dikke 24 uur na de uitschakeling in de beker door Utrecht is het voor ons weer tijd om te gaan voorbeschouwen voor aanstaande zondag. FC Emmen is dan te gast in de Groene Kathedraal. Tijd om de nare smaak weg te spoelen en om de eerste seizoenshelft nog enigszins goed af te sluiten.

FC Emmen

Net zoals vorig jaar presteren de Emmenaren weer prima in de Eredivisie. FC Emmen is terug te vinden op de 13e plaats en heeft 4 punten minder dan FC Groningen. Opvallend is dat van de behaalde punten er maar één buitenshuis werd behaald. FC Emmen won vorig jaar op spectaculaire wijze in Groningen.

FC Groningen

Zoals gezegd is het nog kort dag na de uitschakeling van afgelopen donderdag. Danny Buijs neemt na zijn schorsing weer plaats op de bank. Hij zag dat zijn spitsen (Sierhuis en Asoro) opnieuw niet wisten te scoren. Toch staan Sierhuis en Asoro weer in de basis tegen Emmen.

Ajdin Hrustic verliet donderdag avond het veld en het is nog onzeker of hij komende zondag kan starten. Hrustic maakte overigens het de winnende goal in de uitwedstrijd tegen Emmen

Vermoedelijke opstelling: n.n.b.

Het zou mooi zijn als we het kalenderjaar in stijl kunnen afsluiten. COME ON FC!

Reacties:
The Cottage20-12-2019 om 21:34

Verlies tegen FC Emmen is op middellange/lange termijn gezien niet verkeerd.

Zolang Buijs en consorten blijven steken in dit afgrijselijke beton/ casino voetbal en hiermee resultaat haalt, dan heeft ie gelijk en zegt ie zie “je wel ik win met mijn spelopvatting”. En vergroot dat zijn “geloof” dat ie het goed doet.

Wat goed is voor de club en haar supporters is dat er een revolutie plaatsvindt op voetbalgebied. En dat er snel afscheid van het huidige voetbalbeleid genomen wordt.

Dat er op een andere manier over het voetbal gedacht gaat worden. Hiervoor heb je “andersdenkenden” nodig in de technische staf en ook op directieniveau en in de jeugdafdeling.

En dan is het vervelend op de korte termijn ofschoon op deze voet doorgaan wordt het gevoel rond mijn club slechter en ik kan/wil niet lijdzaam  toekijken dat deze mooie/ grote voetbalclub steeds dieper in het moeras zakt!

”Viva la Revolucion”

 

 

Hoekie20-12-2019 om 22:22

Misschien is het je ontgaan maar we hebben net een wisseling van de wacht gekregen. Gudde en Fledderus zitten er net. Erg kortzichtig dat je weer een nieuwe lading andersdenkenden wilt binnenkruien. Als je toch zo nodig niet lijdzaam wilt toekijken kom dan eens met namen of kom dan in het openbaar met initiatieven en verschuil je niet achter de anonimiteit van een forum. Opruien is gemakkelijk maar zelf aan het front staan daar heb je lef voor nodig. 

The Cottage21-12-2019 om 17:47

@ Hoekie

Is dit een uitnodiging?

Hoekie21-12-2019 om 18:04

Je gaat me toch niet vertellen dat je wacht op een uitnodiging? Een echte lefgozer laat zich niet uitnodigen maar neemt zelf het initiatief tot actie. Ik verwacht niet veel meer van je te horen. 

The Cottage21-12-2019 om 18:26

Ik heb mijn acties wel gedaan en in de toekomst blijf ik dat doen wanneer de situatie daar om vraagt.Op persoonlijke titel zet ik acties door met/ bij de juiste mensen met de juiste inhoud op de juiste manier!

Hoekie21-12-2019 om 19:33

Ik kan niet onder de indruk raken van types die via “Revolucion” denken de club te helpen. Een jaartje geleden zag ik een groep bij het stadion Nijland rot op Nijland rot op roepen. Goh gog goh wat waren dat flinke lui. Nu zitten er nieuwe mensen en het resultaat valt nog steeds tegen. Je lijkt mij het type dat aan dit soort acties mee doet en er geweldig trots op is. Ik denk dat de club op een andere manier beter geholpen kan worden maar dat besef zal niet wederzijds zijn. 

Marco20-12-2019 om 23:30

Vind het afjaag voetbal wat Buijs heeft ingebracht wel leuk om te zien. Na de vele jaren van inzakken en resultaat voetbal van VdLooi een hele verbetering voor het publiek. Begin dit seizoen speelde deze selectie ook mooi combinatie voetbal op het middenveld. Door de blessure van Lundqvist is dat onderbroken. Hoop dat Buijs durft te kiezen voor een makkelijk voetballend middenveld met Lundqvist, Matusiwa en Messoudi.

Wachten is dat de spitsen elkaar wat gaan weten te vinden en gaan scoren. Emmen doet het goed, maar wel vooral in thuiswedstrijden. Goede kans voor Groningen om te winnen. 

Nogutsnoglory122-12-2019 om 00:20

Dat afjaag voetbal vind ik wel wat tegenvallen. Is meestal na 5 minuten wel over. Wat Cambuur liet zien tegen Feijenoord is afjaag voetbal. Okay je verliest wel maar de supporters gaan met een heel wat beter gevoel naar huis als wij tegen Utrecht. 

Hendrik21-12-2019 om 02:26

Dat de bezem er door heen moet is duidelijk. Zowel door de staf 

Als door de selectie.  Wat mij betreft ook door dat kut muziek als er gescoord wordt.  We leven nu en dat was vroeger ja toch.

Je moet met de tijd meegaan .  Hetzelfde in de pauze van dat gallige cafee muziek.  Daar wordt je toch niet goed van.

De jongere generatie die moeten  weer naar het stadion toekomen dan moet je wel met de tijd meegaan.

 

 

kees21-12-2019 om 03:03

@ Hendrik

bij Feyenoord spelen ze nog steeds vlak voorde wedstrijd en in de rust: "Hand ik Hand, Kameraden!..."  dat komt nog uit de tijd dat Rotterdam een pure arbeidersstad was. Nu kan je er tegen inbrengen dat Feyenoord nu ook laag staat op de ranglijst... jij gelijk !

Nee,  ik zie de recente veranderingen niet alleen als verbetering:  wat je ziet is een vluchten in de anonimiteit: trainers zijn zo overvleugeld en gedekt  door directie, maar tegelijkertijd loopjongen geworden en de supporters mogen vanwege de wet van de statistieken nauwelijks meer hopen op een goede eindklassering .  Simpelweg omdat er een soort statistische waarheid is dat de beste en duurbetaalde spelers vooral bij de grote clubs spelen, die dan weer de meeste kans heeft om aan het eind kampioen te worden, enz . Een enkele keer gaat die wet niet op: Willem II speelt al jaren in het linkerrijtje;  Leicester City promoveerde 2013 naar de P.L en werd 2 jaar later,  met een (voor Engelse begrippen) "bescheiden" begroting van 60 milj BP", kampioen vóór Arsenal  in seizoen 2015/2016.  daar kunnen we niet aan tippen

Hoe het ook zij:  het sentiment en de geestdrift bij de aanhang en in het stadion  wordt wel minder beleefd dan vroeger ...zal zeker met Fox te maken hebben want alles wordt om het voetbal voor de kijker uitgekouwd en herhaald; maar bij thuiswedstrijden is de FCG supporter  door het spel niet erg verwend en  presteren in de sport lijkt wel  vervangen door een gecalculeer en gegoochel  en allemaal randzaken...

Nu weer lees ik dat de trainer na die rode kaart, nu vanaf de 2e ring die verloren bekerwedstrijd tegen Utrecht  heeft bekeken en weer "beter de spelers in het poositiekiezen  heeft gezien"... allemaal goed en wel, maar het maakt schijnbaar niks uit OF er in die wedstrijd gewonnen of verloren werd. Uit het bekertournooi geknikkerd....is dat erg?  nee hoor... volgend jaar weer.  geen woord daar meer over...  "een 6 1/2 krijgt dit team van mij voor de eerste seizioenshelft" zegt Buys erbij op een vraag van FCGradio.   Hoe kan je zó erg de aandacht afleiden van het prestatie element en het weinig aantal (doel-) punten?!.als hij anders in een adem wèl zijn eindverantwoordelijkheid erbij noemt?  , wat een verschil toen Sparta  2 jaar terug onder interim-trainer Advocaat nipt degradeerde... "het gaat om geld en de club..  maar voor de trouwe supporters vind ik dit het ergste "

In de wedtsrijd tegen FC Emmen wens ik ONZE club wel weer een (noodzakelijke) overwinning toe...: 2-1 of 2-0 gaat het worden tegen "FC oud-gediend"....voorspel ik.  maar ja:  heb makkelijk praten vanaf de zijlijn

TomOkker21-12-2019 om 10:49

@ Kees

Hand in Hand is toch een heel ander verhaal. Kijk naar Engeland bij West Ham hoor je elke wedstrijd "Blowing Bubbles" en bij Liverpool "You'll never walk alone" Chelsea "Bleu is the color" Aston Villa "Lion Hearts" om zo maar even wat te noemen, dat heeft toch een heel andere dimensie als "laat ons weer eens juichen"  Alhoewel dit herinnert mij wel aan de mooie tijd in Europa met Schilder Theo Keukens en Theo ten Caat ook schilder maar dan anders.........

Nogutsnoglory122-12-2019 om 00:18

@Tom

Als Groningen scoort wordt er niet laat ons weer eens juichen maar het Grunnings laid van Rooie Rinus en Pe Daalemmer gespeeld. En mooier als dat wordt het niet. Mooi zo laten. 

Maar van mij mogen ze Laat ons weer eens juichen inruilen voor een andere klassieker van Rooie Rinus en Pe Daalemmer namelijk het nummer : Z - Side. Maar hier zal de directie van de FC niet zo enthousiast van zijn. 

21-12-2019 om 02:48

ik zou pastma wel eens willen zien ipv asoro, die had me daar toch een kans in de korte tijd dat hij speelde tegen utrecht. viel ook positief op in doorjagen en bal afpakken. van asoro weinig gezien op 1 wedstrijd met 2 doelpunten en 1 wedstrijd met 2 assists na.

 

of als hrustic dan niet kan spelen. zet asoro daar neer, rechtsbuiten is meer zijn positie dan in de spits. met dus sierhuis en postma in de spits samen

21-12-2019 om 08:20

Morgen nog even een kleine nederlaag om de 1e helft van het seizoen in stijl af te sluiten en dan kunnen we de conclusie trekken : we zijn werkelijk geen meter opgeschoten tov vorig seizoen. 

Veel nietszeggende wedstrijden mogen aanschouwen met waardeloos voetbal. In mijn ogen hebben we een selectie waar veel meer uit te halen valt. De opvatting van de technische staf steekt hier echter een stokje voor.... Eerst achterin dicht timmeren, balans in het elftal etc. etc. Niks geen aanvallende ploeg die een leuke pot voetbal op de mat weet te leggen!

Enorm teleurstellend

 

TomOkker21-12-2019 om 10:30

eens

21-12-2019 om 14:36

Elke trainer begint van achteruit... Dat staat op zich ook wel prima. Maar de kwaliteit op het middenveld en dan vooral een Hrustic die maar blijft grossieren in balverlies en domme acties... En geen steekbal of fatsoenlijke voorzet geeft... Wat weer doorwerkt naar de aanvallers die geen fatsoenlijke bal krijgen... Een en ander is puur kwaliteit gebrek!!het zijn teveel net niet spelers... Warmerdam, hankouri, Hrustic, messaoudi, Benschop, sierhuis, lundqvist...

brummie21-12-2019 om 08:42

Kees, Willem II speelt al jaren in het echterrijtje en degradeerde zelfs een paar seizoenen terug. 

Onder Faber werd er meer in de omschakeling gespeeld. Je ziet nu meer druk en pressing naar voren onder Buys. Achilleshiel is het scorend vermogen. Doelpunten willen de mensen in het stadion graag zien. En ook al.speelt een ploeg bij vlagen iets minder, maar wint uiteindelijk wel, dan zijn de meeste supporters vrij snel tevreden. 

FC liep tegen onnodige verliespartijen op in de competitie laatste weken. Pak je wel meer punten en sta je snel 3-4 plaatsen hoger op de ranglijst. 

In de eredivisie zijn de meeste potjes middelmaat. Welke ploeg, behalve Ajax, Az en bij vlagen Willen II is thuis heer en meester in het stadion en spelen aardig voetbal? Willem II speelt trouwens in uitwedstrijden met name op de counter. Maar dat terzijde. 

De commercie en de daarbij grote belangen zorgen wellicht voor meer statische wedstrijden. Maar ook het veel te grote aanbod voetbal op tv zorgt eerder voor desinteresse in het "product" voetbal.

21-12-2019 om 11:48

Aangezien we nu, na een jaar, toch wel moeten concluderen,  dat Sierhuis niet op zijn plek is in de spits bij de FC en ook de andere aanvallers weinig scoren zal er wat moeten veranderen. Tuurlijk speelt mee dat er niet heel veel aanvoer is vanuit het middenveld maar nog steeds blijkt dat er geen creativiteit en doelgerichtheid zit bij de huidige aanvallers.  Qua doelpunten voor staan we bij de onderste 3 en qua tegendoelpunten bij de bovenste 3. 

Een prikkelende opstelling:

                    Padt

  te Wierik Itakura Memisivic Warmerdam

                 Matusiwa       (Messaouidi)

Zeefuik            ( Hrustic/Sierhuis)     Gudmondsson

          Asoro of Suslov.       Postema

 

de verdediging blijft sterk op deze manier. De aanval krijgt met Zeefuik een flinke impuls, vaker zal er buitenom gegaan worden. In plaats van 2 verdedigende middenvelders kan ook voor 1 (Matusiwa) gekozen worden en dan Hrustic of misschien Sierhuis achter de spitsen. Op het middenveld kan Sierhuis zijn werklust ook prima kwijt.

21-12-2019 om 12:01

Het is gewoon dom voetbal.

Geen gezonde intelligentie.

Ze doen maar wat.

Op de training leert Buijs dat iedere speler wat moet doen.

De spelers begrijpen dit niet en doen maar wat.

Er is gewoon paniek in het elftal.

Amateur hersenloos voetbal.

En zeggen dat het goed komt.

De FC speelt als Kozakken boys.

Thuis uit de KNVB beker geknikkerd.

Het was te verwachten.

De FC had al een dramatische serie trainers achter de rug,

Of ligt het aan de grasmat.

Of aan de supporters.

Er moeten spelpatronen in het elftal.

Balvastigheid.

Snel reageren.

Goede passes.

Slimme acties.

Dit zijn kerstcadeautjes in de kerstboom.

Vroeger had je stimulerende muziek voor en na de wedstrijd en in de rust.

Marsmuziek: koning voetbal.

In marstempo het veld op.

Bajonet op het geweer.

Niet die kringbijeenkomsten met Padt als aanjager.

Vuur in de ogen.

Wel sportief blijven en de tegenstander niet het ziekenhuis in schoppen.

Hoofd koel en de gedachten bij de hondstrouwe supporters houden.

Die willen winnen, winnen en winnen.

21-12-2019 om 13:03

Te Wierik naar België?

 

marcelfcg21-12-2019 om 13:12

Dat zou een dubbel verlies zijn want hij is ook onze back-up voor de RB positie. En reken maar dat Zeefuik ook vertrokken is na de winterstop. Ik kan hem geen ongelijk geven.

kees21-12-2019 om 13:41

hij zal wel denken:  ik had naar Gendt gewild voor een mooie transfer  en toen kon het niet van de FC.  Nu wil ik daarvoor niet wijken... maar wat is je bron?

21-12-2019 om 14:53

Waarom 1 Messi.

Waarom 1 Ronaldo.

Waarom overal maar 1 van.

Armoede troef.

Is Messi bijzonder.

Ja.

Waarom?

Hij voetbalt simpel en fris.

Is dat bijzonder.

Nee.

Iederen kan simpel en fris zijn.

Het krioelt in de brains van voetballers.

Het hoofd is vol.

Stuurloos.

Er moeten meer Messi's en Ronaldo's op de voetbalvelden.

Simpel en fris.

Cruijff zei de bal heeft geen verstand.

Dat heeft Cruijff niet gezegd maar misschien gedacht.

Voetballers zonder verstand en een bal zonder verstand.

Waar gaat dat heen.

Wat is het doel van voetballen?

Doelpunten maken.

Het doel is het doel van iedere voetballer.

Vaak wordt er slap tegen de keeper aangeschoten.

Dit moet met zeer veel kracht gebeuren, zodat de keeper met bal en al het doel in vliegt.

Ga dit maar oefenen met Padt.

Padt en bal het doel in.

Twee vliegen in 1 klap.

Gaat dit verhaal nog over voetbal of is het een stripverhaal?

Voor mij is dit een stripverhaal en ik vind het leuk zulke verhalen te bedenken.

Ik tekende al  beeldcartoons en toen de ellende van de FC zich voortzette ook woordcartoons.

Mijn commentaren zijn woordcartoons, cartoons en cartoons.

Nu genoeg gezegd.

FC neem een frisse douche en ga er zondag fris tegenaan.

Wie is de baas FC Emmen of jullie FC Groningen.

Baas in eigen huis!

Dat zijn wij ook!

Vooruit FCG, vooruit en vooruit.

 

Roelofsky21-12-2019 om 16:37

Wordt helemaal gek van je geneuzel andries.....grrrrvrrrd

21-12-2019 om 18:41

Andries heeft gelijk, voetballers zijn maar simpele zielen en hebben geen affectie met de werkelijkheid. Als ik van de Sar hoor neuzelen over Ajax of een van Basten Duits hoor praten met z'n "Sieg Heil" dan denk ik, waar is je verstand, misschien in je linker kleine teen? Een trainer heeft het er maar moeilijk mee om iedere keer weer hetzeldete moeten vertellen aan die simpele zielen. Andries legt de vinger op de zere plek in zijn "rijmen en gedichten" zonder z'n hemd van z'n kont te lichten. Ga zo door Andries, je bent een licht in deze duistere dagen, en laat de anderen maar klagen (goh dit rijmt ook nog!!!!!)

appie happie21-12-2019 om 17:10

Ik lees de "dorpsgek" niet..word er ook niet gek van..

22-12-2019 om 10:36

Precies... 

21-12-2019 om 18:45

FC-Groningen morgen geen enkele kans tegen een getergd FC-Emmen..............de uitslag wordt 0-4, let maar op.

appie happie21-12-2019 om 22:54

Ik denk andersom 4-1...,let maar op..

kees22-12-2019 om 00:21

waar moet ik nou weer op letten bij het andersom denken ?

22-12-2019 om 12:50

Wie moet ze dan maken,Appie. Danny Buijs zelf of misschien Gudde. Sierhuis of Asoro geven vandaag niet thuis.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!