Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Emmen thuis; Hoe gaat de FC de kerst in??

Door Sven Heikens 21 reacties

Vandaag de laatste wedstrijd van 2019 en nog een erg belangrijke! want sluit de FC zich nog aan bij het linkerrijtje? Of staat FC Groningen tijdens de feestdagen in de grauwe middenmoot? Wanneer de FC de aansluiting naar het linkerrijtje wil houden, moet er vandaag gewonnen worden tegen Emmen. FC Groningen heeft het, sinds de terugkeer van Emmen in de Eredivisie, elke keer lastig tegen Emmen. Vorig seizoen werd er twee keer verloren tegen de Drenten en in de eerste speelronde van dit seizoen haalde de FC in de laatste minuten een overwinning uit het vuur door de goal van Hrustic. Trainer Dick Lukkien weet zijn team altijd goed neer te zetten tegen de FC, waarbij Groningen moeite heeft om door de organisatie van Emmen heen te spelen.

Over de verwachte basisopstelling is weinig naar buiten gekomen. Betekent dit wijzigingen in de basis? Of houdt Buijs vast aan dezelfde namen als tegen FC Utrecht in de beker? We gaan het vanmiddag zien.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de FC supporters herdacht worden die het afgelopen jaar overleden zijn door middel van een minuut applaus. Scheidsrechter Makkelie fluit rond de klok van half 3 voor de aftrap van de laatste wedstrijd van 2019, COME ON FC!

Reacties:
22-12-2019 om 00:05

Hoop dat hij lundqvist en el hankuri er uit haalt die speelden tegen utrecht heel slordig allebij

Nogutsnoglory122-12-2019 om 01:08

Eens met betrekking tot Lundquist . Die valt me enorm tegen. Net als onze andere creatieveling Hrustic. Als technische spelers kunnen ze een bal over 5 meter nog niet meegeven aan een lopende speler. ( zoals Zeefuik ) . Geen versnelling, traag en amper een steekpass gezien in de eerste seizoenshelft. Vond El Hankouri in de eerste helft onze beste speler. Heeft nog wel eens een verrassende aktie al viel hij de tweede helft ver terug. Vraag me af of hij het op termijn redt. Als Gudmonson fit is zou ik hem opstellen samen ook met Van Kaam op het middenveld. Heb je toch wat meer creativiteit en diepgang . Lundquist en Hrustic hebben genoeg vertrouwen gehad, die mogen van mij even banken. We hebben teveel hetzelfde soort middenvelders. Iedereen wil de bal in de voet en bijna niemand gaat diep. Het is tekenend dat Zeefuik onze beste aanvaller is. Ik weet dat het misschien niet logisch is maar ik zou na Breij nog 1 of 2 middenvelders verhuren of verkopen en daar Ayoub voor terughalen. ( Feijenoord wil graag van hem af ondanks dat hij daar amper kansen heeft gehad. Ik denk dat hij graag het ongelijk van Stam wil aantonen, een Ayoub in Utrecht vorm is een absolute aanwinst.Hij kan wel een fatsoenlijke steekpass geven en scoort ook regelmatig) . Evt huren met recht op koop. 

brummie22-12-2019 om 04:58

Ik vind gudmunson een toevoeging in de selectie, maar is met regelmaat geblesseerd. Hrustic had tegen Utrecht een pass nauwkeurigheid van maar liefst 93%, hoogste van alle spelers bij FC. Hankouri was inderdaad de beste man 1e helft tegen Utrecht. Al zijn passeeracties lukten, goede voorzetten en hielp verdedigend goed mee. Tank was 2e helft beetje leeg had ik het idee. 

Lundqvist is een speler met diepgang, maar was erg slordig in balbezit tegen Utrecht. 

Zeefuik, vorig seizoen hier nog verguisd wegens zijn verdedigende tekortkomingen, speelt een heel goed seizoen. Kreeg tegen Utrecht ook veel ruimte om op te komen. Verwacht dat hij vandaag voor het laatst te zien zal zijn in het groen-wit. 

Johan22-12-2019 om 10:22

Zeefuik verguisd? Wat een onzin. Van buitenspelers wil ik goals en assists zien. 93% aan juiste passes zegt me niks. Zat bij die 7% het balverlies bij de tegengoal? Met El Hankouri en Hrustic in de basis win je gewoon niet, ook niet tegen Emmen

TomOkker22-12-2019 om 10:33

93% tegen utrecht en wat is zijn gemiddelde? Mensen weten altijd de uitschieters te melden maar wat we met z'n alleen tegen Utrecht hebben gezien zijn 2 acties waardoor Utrecht 2 grote kansen kreeg. Onder welke noemer vind ik die acties terug in de statistieken? Balverlies 7% met bijna een goal om je oren. Wat een geruststelling die 93%. 

En waarempel hij gaf een voorzet en eens niet een bal in de 2e ring. Hou nu eens op met die Hrustic te verdedigen want dat doet hij ook niet en als iemand terugloopt wil niet zeggen dat hij verdedigd of actief deelneemt aan het spel.

 

Zeefuik samen met Messaoudi en Matusiwa de beste spelers by far tot nu toe

22-12-2019 om 11:12

ik vraag me af hoe je hierbij komt.  Misschien heeft een enkeling Zeefuik verguisd maar in grote lijnen was Zeefuik ook vorig seizoen naast Reis en Memisivic een dragende en geliefde speler. En dat Hrustic zijn passes vaak goed aankomen dat klopt wel, dat is zijn specialiteit. Maar het is bij hem wel steeds meer van hetzelfde. Hoe vaak gaat hij buitenom en geeft een goede voorzet?  Maar ik ben ook van mening dat hij in essentie een van de betere spelers kan zijn. Maar net dat stukje fanatisme en concentratie 90 minuten kang ontbreekt bij hem te vaak om een topspeler te worden. 

Nogutsnoglory122-12-2019 om 12:49

Zeefuik zou zich niet populair maken als hij weggaat in de winterstop. Heeft vol voor de camera van Fox gezegd dat hij pas in de zomer gaat vertrekken, en zeker niet in de winterstop. Is voor hem ook veel gunstiger. Transfers in de winter vallen vaak minder uit. In de zomer staan de clubs voor hem in de rij. 

Ronnie 22-12-2019 om 08:39

Als Dick Lukkien goed heeft gekeken hoe utrecht, vvv, fortuna etc tegen Groningen spelen wint Emmen. Emmen kan gewoon gaan hangen en dan via snelle counters en met de leeuw toeslaan.

Groningen pakt de breinaalden er weer bij, oeverloos op balbezit achterin zodat alle verrassing uit de aanval is, ballen op Sierhuis die de bal van zijn voet laat stuiteren omdat hij niet kan voetballen, assorro die 1 op 1 met de keeper faalt en hrustic die een weergaloze goal maakt vanuit de 2e lijn. 

Ik denk 1-1, de Leeuw en Hrustic en een afscheid van zeefuik met een rode kaart. Tenslotte heeft de knvb de VAR scheidsrechter Makkelie naar Groningen gezonden en de VAR is Groningen slecht gezind geweest in 2019. Misschien zit Kooy wel als VAR in zeist. Die heeft nog een zak appels te schillen met die grootbek Buijs.

eerlijk gezegd hoop ik dat ik ongelijk heb en dat zowel Emmen als de fc spelen om te winnen met veel ruimte op het veld en een einduitslag van 3-2. Maar als ik eerlijk ben denk ik dat het scenario 1 wordt.

22-12-2019 om 09:30

Hoop dat ze weer eens winnen. Sinds onze alom gewaardeerde Danny in al zijn wijsheid besloten heeft dat Memi altijd in de basis moet staan heeft Groningen volgens mij niet meer gewonnen. Niets ten nadele van Memi overigens, maar valt mij op. 

Roelofsky22-12-2019 om 10:00

Onze Danny komt weer met zijn fantastische opstelling... en dat gaat er voor zorgen dat we zeer aanvallend zullen spelen en een klinkende overwinning zullen behalen....pffff

appie happie22-12-2019 om 10:05

Grootse overwinning..vandaag.

4-1  eindelijk komt het er uit.

 

We hebben ook erg veel pech/ongeluk gehad,net niet enzz..

Dus we kunnen er rustig voor gaan zitten..

 

Fijne dag iedereen..

Roelofsky22-12-2019 om 10:15

22-12-2019 om 10:39

Hou het op een saaie gelijkspel.... Hoge uitslag is onmogelijk of........... tenzij Emmen uit z'n slof schiet!!

 Zie net de opstelling.... Weer dezelfde aanvallers... V Kaam erin, tsja.... Zag liever Postema bijvoorbeeld, maar ja.... Danny blijft stug vasthouden aan z'n vriendjes Hrustic en hankouri 

TomOkker22-12-2019 om 18:34

zeikerd

22-12-2019 om 11:48

Denk toch een overwinning voor Groningen. Emmen uit niet zo goed, maar kan in de Euroborg altijd wat exta . Maar laat Groningen deze overmoed maar afstraffen. Hoop op een paar mooie spitsengoals en wat speeltijd voor Postema, van Kaam en Schreck. Kom op mannen geef ons een mooie zege. 

TomOkker22-12-2019 om 18:35

op Schreck na alles goed, prima gedaan leverworst

Op afstand22-12-2019 om 12:52

Ik hoop dar ze eens volgas aanvallen en er vol voor gaan.  Of ze dan winnen of verliezen vind ik minder belangrijk. Dar gebrei kan ik niet meer aanzien. En in de winterstop een echte centrumspits halen.

TomOkker22-12-2019 om 18:36

Vol gas geen probleem alleen het stuur goed vasthouden wil nog wel een een probleem zijn maar we hebben een spits die er nota bene 2 in schiet. Wat wil je nog meer.................

22-12-2019 om 13:49

Dat wordt een leuke spannende wedstrijd.

Het staat in de sterren.

De FC in kersttenue.

Buijs de kerstman.

Jingle bell, jingle bell.

Doet Bijl ook mee?

En al die andere afgewimpelde Groningers?

De wraak is zoet.

Emmen gaat er voor.

Jingle bell, jingle bell.

Nijland nu ook in kersttenue.

Jingle bell, jingle bell.

Ook de FC gaat ervoor.

Iedereen is wakker.

Laat Emmen maar komen.

Jingle bell, jingle bell.

En alle supporters zingen jingle bell, jingle bell.

Groningen staat weer op de menukaart.

Buijs heeft zijn spelers getracteerd.

Hij moest wat goedmaken.

Het wordt nu ook tijd dat Buijs de supporters tracteert.

Jingle bell, jingle bell.

 

22-12-2019 om 13:50

Van Kaam basis ipv Lundqvist

22-12-2019 om 14:56

Valt gewoon niks meer te zeggen.... Repeterend verhaal....

Iedereen is in slaap gevallen of gewoon afgehaakt.... Haha. Kan ook beter naar een koopzondag gaan of naar de plaatselijke amateurclub 

kees22-12-2019 om 16:44

ja leukl  !, een nieuw bankstel uitzoeken

appie happie22-12-2019 om 15:16

Voor t zelfde gels ist 3-0 bij rust

22-12-2019 om 15:24

Oeleoptak22-12-2019 om 15:26

Van Kaam had een paar leuke passes. Ook paar keer risico maar kan bij een jonge speler. Voor tweede helft graag Postema voor Asoro. Is toch de mindere vergeleken met Sierhuis. Maar scheelt niet veel. Onbegrijpelijk dat Sierhuis vrij voor kiep bal doorschuift. Weg kans

Groen hart22-12-2019 om 15:34

Voetbalt Grun ... wist ik niet. Gaap

Buijs is vast tevreden laat iedereen staan. Wat een lafbek.

22-12-2019 om 15:50

Goal uit het boekje, dat eindelijk wel... Wordt vast nog wel weer gelijk 

Oeleoptak22-12-2019 om 16:03

Nou, dikke verbetering Sierhuis in tweede bedrijf. 

22-12-2019 om 16:04

Sierhuis haters kom er maar in!!!! Hahaha.... Onbegrijpelijk wissel trouwens 

TomOkker22-12-2019 om 18:38

begrijpelijk

appie happie22-12-2019 om 16:21

Hij   was moe...Sierhuis..

kees22-12-2019 om 16:39

 

Van Groninger kant: wisselend spel, goed begin , na 20 minutewn tot rust erg onzeker voorin (Asoro, Sierhuis) en tweede helft toch leunend op,defensie maar metg veel meer superioriteit op middenveld.  Van Kaam ( en kort Postma ) brengen meer direktheid en het is dat Sierhuis een betere tweede helft speelde.  FC Emmen was trouwens ook zwak in de afronding...

 

Westrijd was het kijken wel waard...sinds lange tijd heb ik mij niet verveeld! of geërgerd...

Voor mij is man van de wedstrijd:  Zeefuik ( is iedereen de baas ) en Padt ook trouwens ook attent. 

Erbij moet komen in de wintertransfer: een extra en koppende spits op 10  en een linker aanvallende (koppende) middenvelder die de bal in de voeten van de aanvallers kan spelen

Weg gaan /denk ik   Te Wierik,  Zeefuik (misschien nu al !)

 

 

22-12-2019 om 16:51

Jingle bell.

FC Groningen vs. FC Emmen 2-0.

Zo moet de FC voetballen.

Kaij Sierhuis top.

Hakjes, passes en doelpunten.

Sierhuis in Ajax vorm.

Buijs mag blijven.

Hij gaat in de loterij winnen.

Geen 1 dags vlieg.

Of toch wel?

Wij zullen hem volgen.

De FCG ouderwets FC Groningen.

Zo willen wij het zien.

De gaten komen terug naar het stadion.

De verbeterpunten kunnen naar huis.

Postema was ongelukkig in de balbehandeling.

Asoro ongelukkig in het scoren.

Was eerste helft niet scherp.

Matusiwa mag blijven.

Hrustic deed naast balverlies enkele goede dingen.

Ga zo door Hrustic, je komt er wel.

Nijland wil weer grijze haren.

Groengeel bevalt niet.

Het was vandaag jingle bell. 

Dat was het.

Top, top en top.

Zeefuik zeer goed, van Kaam een aanwinst en de rest ook voldoende.

Top, top en top.

Niet overdrijven.

Prettige kerst en voorspoedig 2020.

 

Oeleoptak22-12-2019 om 17:00

Wat ik ook niet snap is dat bij een corner iedereen mee terug moet. Als je een aanvaller laat staan bij de middenstip gaan hun verdedigers ook niet zo ver vooruit. Bovendien is een diep gespeelde bal dan direct gevaarlijk

TomOkker22-12-2019 om 18:08

Zoals jij het nu schetst zou ik ook zenuwachtig worden maar gelukkig is de realiteit anders.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!