Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint dik verdiend met 2-0 van FC Emmen

Door Redactie 24 reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd een warm applaus ter nagedachtenis aan de dit jaar overleden FC Groningen supporters. Onder veel publieke belangstelling heeft FC Groningen het kalenderjaar winnend weten af te sluiten. De belangen waren op voorhand groot. Groningen wil graag aansluiting houden met de subtop en mochten de Drenten weer kunnen stunten (zoals een jaar terug) zou het FC op één punt naderen. Zover kwam het gelukkig niet. Het zou er voor de Drenten vrijwel geen moment inzitten. FC Groningen domineerde de wedstrijd met de meeste mogelijkheden en kansen. Na de pauze nam Kaj Sierhuis beide treffers voor zijn rekening. 

eerste helft
In duel met Memisevic ging Laursen onderuit in het strafschopgebied van Groningen. De arbitrage zag er geen overtreding in. Op de speelhelft van Emmen ging Heylen op de bon na het neerhalen van El Hankouri. De vrije trap van Hrustic plofte tegen de lat. Een aantal minuten later werd een voorzet van Zeefuik  bijna in het eigen doel gewerkt. De hoekschop leverde niets op. Kort daarna weer een vrije trap op een aantrekkelijke plek na het onderuit gaan van El Hankouri. Memisevic schoot via de muur naast.

Grunn had de overhand, het wachten was op de openingstreffer. Hiariej tackelde Warmerdam onderuit en kreeg geel. Bij het zestienmetergebied van Groningen draaide Van Kaam (die verder een prima maakte) verkeerd weg. Het schot van Chacon werd geblokt en direct daarna kon Padt gestrekt op de doelpoging van Pena. 

Aan de andere kant van het veld kreeg Hrustic op aangeven van El Hankouri een kans maar het bleek buitenspel te zijn. Ook Asoro werd nog bijna in stelling gebracht maar bewoog te laat naar de bal toe.

Postema mocht zich warmlopen. Een mispeer van Asoro eindigde bij Hrustic die kon uithalen. Telgenkamp verrichtte een redding. En wat een kans voor Warmerdam...!! In het strafschopgebied van Emmen kon Zeefuik de bal bij zich houden om uiteindelijk de bal breed te leggen. Warmerdam knalde wild naast.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. En al heel snel de bevrijdende 1-0! Een voorzet bij de eerste paal werd door Sierhuis binnengetikt. Wat een ontlading! Kort daarna onderging Asoro een blessurebehandeling en werd diens hand ingetaped. Sierhuis kreeg een schietkans en dwong Telgenkamp tot een redding. Oud FC-er Arias maakte zijn opwachting voor Kolar. In duel met Arias kwam Memisecic ongelukkig op zijn schouder terecht maar kon verder.Emmen probeerde meer naar voren aan te zetten. De duels werden venijniger. De grootste kans was wederom voor Asoro die Telgenkamp niet wist te passeren. 

In de 72e minuut toch de 2-0. Hrustic nam een vrije trap die rechts voor het doel kwam. Sierhuis kopte de bal met hoge snelheid tussen de benen door van Telgenkamp. Ugrinic verving Hiariej. 

Asoro kreeg geel voor een aanvallende overtreding. Postema mocht een klein slotkwartier volmaken voor Sierhuis. Pena dwong Padt nog tot een spaarzame redding. Benschop loste Hrustic af. Van Kaam die achterin te veel risico nam, zag Padt uiteindelijk een redding verrichten. De doelman kon kort daarna weer aan de bak op een inzet van de Leeuw. Op de speelhelft van Emmen zag El Hankouri zijn doelpoging van richting veranderd worden die nipt naast ging.Heylen torpedeerde Postema en kon met twee keer geel op zak naar de kant.

Er kwamen vijf minuten bij. De Vos kwam er in voor Pena. Chakon schepte El Hankouri onderuit en kreeg geel. Itakura mocht de wedstrijd volmaken voor Van Kaam. Postema die Benschop al eerder een scoringskans bood deed dat nu voor Asoro die naast mikte.

Dankzij deze overwinning verstevigt FC Groningen voorlopig de tiende plaats en houdt het aansluiting met de subtop. De competitie ligt ongeveer een maand stil.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Zeefuik, Warmerdam, Hrustic, Matusiwa, van Kaam, El Hankouri, Sierhuis, Asoro                                              

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Heylen, Araujo, Veendorp, Pena, De Leeuw, Hiariej, Laursen, Kolar, Chacón 

Reacties:
Johan22-12-2019 om 16:56

Prima pot. Genoten van het spel van van Kaam. 

FCG-Forever22-12-2019 om 20:04

Inderdaad zeg, pareltje uit de jeugd opleiding. Nu die verkeerde keuzes er uit trainen en ontwikkelen en dan voorzie ik een vaste basis plaats voor deze jongen. Met van Kaam en Postema toch twee leuke talenten gekweekt

appie happie22-12-2019 om 17:00

Wel 2x  in de fout,door midden soleren

Johan22-12-2019 om 17:11

Klopt maar nog steeds een prima pot

TomOkker22-12-2019 om 18:15

Hrustic maakte tot nu toe 60 vouten is ook geen probleem voor velen

Eerlijk gezegd had ik die Kaam nog niet zien spelen maar hij mag van mij altijd spelen i.p.v. je raad het al.....

 

FCG-Forever22-12-2019 om 19:55

Jongsigheid man, daar maakt hij echt nog wel stappen in. Kijk naar Deyo die heeft die negatieve dingen ook weggepoetst. Die jongen wordt een goede 

Nogutsnoglory122-12-2019 om 21:31

Ben blij dat Buijs mijn advies heeft opgevolgd en Van Kaam in de basis heeft gezet. Werd wel eens tijd. Ook nog voor Lundquist wat ik in mijn vorige post al aangaf. 

Oeleoptak22-12-2019 om 17:03

Jonge spelers moeten ook leren. Maar dikke voldoende 

Hendrik22-12-2019 om 17:08

Asoro komt die wel van Swansey of stiekem 

Niet uit kozakken boys 3??

Jezus wat een prutser is dat en die laat die staan

Ik erger me al een tijd kapot aan dat jong.

Net als dat jong met die paraplu de eerste helft.

Ik hoop dat ze beiden snel weg zijn.

Waarom moest Benschop.er in ??

Tuurlijk is ook ontevreden.

Er speelt meer dan wij weten.

Cantona22-12-2019 om 17:17

Bedoel je Buijs, met die paraplu?

 

22-12-2019 om 17:26

Lekker positief weer ja

FCG-Forever22-12-2019 om 20:08

Asoro idd... van Kaam als 10 opstellen en Gudmundsson als ie fit is weer opstellen voor asoro. Benschop mag van mij gratis weg, die is zó verschrikkelijk slecht 

Hendrik22-12-2019 om 17:26

Ja Cantona die.

kees22-12-2019 om 17:27

hij bedoelt niet Lukkien

kees22-12-2019 om 17:28

Ik vond Zeefuik superieur !! ( op één balletje na dat van zijn schoen schrong- zonder gevolgen trouwens

FCG-Forever22-12-2019 om 20:10

Deyo heeft zulke grote stappen gezet. Speelt binnen nu en 5 jaar voor een grote club in het buitenland 

22-12-2019 om 17:33

Prima pot van de FC, dik verdiende overwinning, Emmen viel me tegen maar dat was ook de verdienste van ons team. Van Kaam man van de wedstrijd. Handig wegdraaien, naar voren gericht, strakke passes, een verademing in vergelijking met andere middenvelders. En eindelijk scoorde Sierhuis eens, zijn harde werken werd beloond. Ik vind het jammer dat Buijs zo lang wachtte met Postema. Als die er in komt gebeurt er wat, ik had de samenwerking met van Kaam wel es wat langer willen zien, aangezien van Kaam snapt hoe hij  Postema in stelling kan brengen.

22-12-2019 om 18:04

Prima pot?? Valt ook wel weer mee... Gewoon een noodzakelijke overwinning tegen een zeer matig Emmen. En mooi voor sierhuis, zo zie je, goed bediend worden is het halve werk!! Wat mij betreft mag Itakura er wel weer in ipv memisevic. V kaam redelijk debuut, wel 2 gevaarlijke fouten maar toch...snapte niet dat Asoro maar bleef staan, zit totaal niks bij bij deze jongen. En de andere 2 zeg ik maar niks meer over... Zeefuik man of the match! 

TomOkker22-12-2019 om 18:26

noodzakelijk voor jouw gemoedstoestand?

Memi deed verschrikkelijk goed werk vandaag heeft hard gebikkeld en krijgt van mij een dikke voldoende, gewoon laten staan.

FCG-Forever22-12-2019 om 20:12

Tis bij jou nooit goed geloof ik. Je moet dealen met deze tijden. Tis niet meer zo als het was. Accepteren 

22-12-2019 om 21:32

Tom, nee voor de ranglijst noodzakelijk!! Anders werd het naar beneden kijken..

Zeg ook niet dat ie slecht speelde, vind Itakura beter... Is een persoonlijke mening 

 

FCG, 't is wat het is joh.... Iedereen is gauw tevreden. Prima toch... 't is idd al jaren niet meer wst het was... 

22-12-2019 om 18:06

Van Kaam inderdaad dikke voldoende. Ok veel risico, maar heeft iets onverwachts met een actie waarmee een overtal situatie ontstaat. Ook bij ziyech zit veel risico in, maar altijd 2 of 3 situatie, 's die doelrijk zijn. Altijd beter dan dan eindeloos terug spelen. Achter van Kaam gewoon een mutusiwa of El messoudi zetten. 

22-12-2019 om 18:18

Dik verdiende overwinning. Van Kaam heeft laten zien dat hij in de basis hoort wat mij betreft. Zijn invalbeurten waren ook al van een goed niveau.

Waarom zo negatief over Asoro?. Hij gaf een belangrijke assist en in de 2e helft vonden Sierhuis en Asoro elkaar steeds makkelijker. Die kansen mag hij overigens wel benutten, maar ik zou hem wel eens willen zien op de plek van Hrustic. Kan Postema mooi in de spits staan naast Sierhuis. Want veel doelpuntenmakers hebben wij niet in t elftal staan. Dat blijft gewoon een probleem.

TomOkker22-12-2019 om 18:29

helemaal mee eens

TomOkker22-12-2019 om 18:19

Prima pot van El Hankouri, vond hem de laatste 2 wedstrijden al goed spelen, hard werken wordt beloond. Vond zelfs Hrustic een periode goed spelen maar dat mag ook wel een keertje na 18 wedstrijden.

Wat je ook vind van Aszoro ik hou wel van dit soort spelers wint veel duels, verliest af en toe en duw en trek duel met een verdediger maar dat zijn ook niet de momenten waar je in wilt belanden als spits. Van mij kijgt hij een dikke voldoende heeft hard gewerkt en is de meest gevaarlijke spits die we hebben.

brummie22-12-2019 om 18:25

Met name 2e helft een behoorlijk FC gezien. In de 1e helft jammer genoeg geen doelpunt ondanks mooie vrije trap hrutsic op de lat en grote kansen voor Asoro en Warmerdam.

Vond Hrustic en Hankouri niet slecht spelen, Hrustic mooie voorzetten en uiteindelijk assist op Sierhuis. 

Van Kaam vond ik erg goed spelen. Met name zijn passes in de diepte erg goed. Op 1 moment na niet in de moeilijkheden gekomen. 

Vond Memisevic weer een van de mindere vandaag. 

Overall een dik verdiende overwinning en aansluiting met subtop. Verdedigend alles prima op orde. Nu aanvallend nog meer finetunen en wie weet een leuk 2e seizoenshelft.

TomOkker22-12-2019 om 18:30

Hrustic vandaag voor het eerst een voldoende Brummie niet meer en niets minder.

appie happie22-12-2019 om 18:47

Met een ietsie pietsie meer geluk was het gewoon 4-0 geworden...asoro 4 x kans Warmerdam 1 200% kans Sierhuis 2 x echte kans..en dat was nog niet eens alles..dus..mijn 4-1  eerder op de dag  zou eigenlijk nog niet zo gek zijn geweest..

marcelfcg22-12-2019 om 18:51

Laat Buijs de winterstop maar gebruiken om Postema en Van Kaam in te passen. Van Kaam denkt en speelt vooruit en kan zowel links als rechts kort wegdraaien. Mooi spelertje. Postema heerlijk fanatiek, staat als een echte spits op de goede plek en is erg doelgericht. Dat zijn de jongens van de toekomst. En als Buijs meent dit soort spelers op de bank te moeten laten zitten wordt het tijd dat Fledderus hem bij gaat spijkeren.

 

kees22-12-2019 om 19:13

@ Marcelfcg

je bedoelt aan het kruis spijkeren??  (helemaal in die Kerstgedachte  )

waar ik meer geinteresseerd in ben is, waarom Buys zo vasthoudt aan zijn basiselftal... terwijl een andere trainer toch (ook) begrijpt dat er meer diepte in het Groningenspel nodig is...en dat al een half seizoen lang.

 

Maar goed, er wérd gewonnen en FC Groningen was de betere ploeg.  Het spel werd mooi breed gehouden zodat er relatief veel ruimte was voor de spelers om hun actie te maken of een loopactie te doen.  Ik mis altijd Chery nog, die kon alléén wat op de 10 forceren...Hoop op  een versterking in de transferperiode.  Publiek werd niet teleurgesteld

Prettige Kerst en Nieuwjaar allemaal.   

TomOkker22-12-2019 om 20:16

Ik snap het wel, dat zou de zoveelste speler zijn die wordt afgebrand. Wat goed is komt vanzelf. Postema leuke invaller op dit moment maar meer nog effe niet. Kaam voor Hrustic zou voor mij een verademing zijn.

22-12-2019 om 21:30

Groningen mist scorend vermogen en creativiteit vanuit het middenveld, maar ik denk dat dat komt omdat het middenveld in een U-vorm staat met Matusiwa en Van Kaam beide behoorlijk controlerend en Hrustic en El Hankouri als hangende vleugelspitsen. Ik zou het systeem liever met een ruit op het middenveld zien. Ben ervan overtuigd dat dan de creativiteit van spelers als Van Kaam, maar ook eventueel Lundqvist er veel meer uit komt. Die jongens kunnen de bal aardig opbouwen van achteruit, maar dan stokt het zodra ze halverwege de helft van de tegenstander komen en wordt steeds het tempo eruit gehaald.

Ik zou graag iemand als echte nummer 10 achter Asoro en Sierhuis zien, zodat deze twee ook meer bediend kunnen worden. Verdedigers van de tegenstander kunnen in die U-vorm de boel vastzetten en Groningen rustig laten komen. Als je met een 10 speelt moet hun controlerende middenvelder die opppakken en komt er ook meer ruimte voor de buitenste middenvelders waardoor je denk ik meer variatie in het spel kunt aanbrengen. Maar goed ik ben geen trainer en Buijs en Poldervaart zullen het huidige systeem vast niet voor niets hanteren...

22-12-2019 om 23:04

Ja Leo de defensie van Groningen oogstte lof vandaag op radio1. Maar jouw ruit en invulling zie ik wel zitten. 

22-12-2019 om 23:04

Vaak Autom. dubbele post, forumbeheer wat kan ik er aan doen?

22-12-2019 om 23:17

Hier nog niet genoemd, maar Padt was ook een van de betere vandaag. Met verder Zeefuik, van Kaam en voor mij ook Sierhuis.

Asoro niet zo best vandaag maar gaf wel een mooie assist. En Hrustic nuttiged wedstrijd met pegel op de lat en assist.

En ik blijf zeggen, geen rendement uit hoekschopen. Dat moet beter.

kees23-12-2019 om 03:40

Sierhuis heeft Zondagavond meteen na die overwinning zijn wens uitgesproken dat het contract met Ajax tot 2021/huur van FCG met een koopoptie kan worden gelicht, en het onderdeel terugkoopoptie van Ajax komt te vervallen. Nog niet bekend is hoe de FC G hierin staat

appie happie23-12-2019 om 08:48

Ik denk dat de FC even verder moet kijken..

23-12-2019 om 09:20

Het overwegen waard!! Zit wel potentie in, je ziet wel als ie aanvoer krijgt dat z'n vertrouwen groeit en scoort... Zou wel afscheid nemen van hankouri, Asoro en Benschop.... En mss Hrustic verkopen 

skjipke23-12-2019 om 11:34

Vind het overnemen van Sierhuis ook het overwegen waard. Mag zijn inzet graag zien. Loopt altijd voorop in de strijd. Als hij aanvoer krijgt kan hij ook echt wel scoren. Vond Hankouri gisteren ook goed op links achterin. Kreeg nu het idee dat de linkerkant meer speelde zoals de rechterkant met Zeefuik doet. 2-0 is prima, maar had ook maar zo 4-1 of 5-1 kunnen zijn gisteren.

23-12-2019 om 21:58

Sierhuis zeker niet kopen. Te weinig rendement en klasse. Heeft er nu toevallig twee gemaakt maar structureel scoort hij te weinig en heeft hij te weinig doelpogingen

23-12-2019 om 10:19

Na 18 wedstrijden (inclusief dubbel tegen Emmen) 25 punten en toch 10 punten meer t.o.v. het vorige seizoen. Een stevige verbetering met een jong team. Als de Technische Staf het team wekelijks meer naar de potentie en mogelijkheden laat spelen, zit er nog wel meer in dit seizoen. Bij Ado, Fortune, Heracles, Twente en VVV moeten toch zeker 10 punten meer kunnen worden gehaald de 2e seizoenshelft.

Mooi dat FCG zes punten heeft gepakt dit seizoen van FCE, hoewel ik wel hoop dat de Drenten erin blijven. Dat verdienen ze wel!

Advies voor Buys; minder kletsen het komende halfjaar en meer je ploeg erin laten kletsen en meer punten pakken. Het is jezelf en je team van harte gegund! 

 

 

23-12-2019 om 11:52

Zalmen het wel weer niet mee eens zijn maarik vond Hrustic zeer matig. 1 goed schot op de lat en een goede pass. Heel veel balverlies, verkeerde passes (onbegrepen passes) en constant zijn man loslaten en anderen wijzen op het feit dat ze zijn man moesten dekken. Speel daar nu gewoon met Messaoudi of Assoro en in de spits Postema en Sierhuis. Hrustic loopt over het veld of hij de Messi van Groningen is. Maar ok zo zie ik het.

23-12-2019 om 16:14

Klopt 

Roelofsky23-12-2019 om 12:53

Van Kaam is natuurlijk een groot talent...maar werd door Buijs als een soort verdedigende middenvelder gebruikt terwijl zijn kracht op 10 ligt. Dit speelt hij ook bij onder de 19... Had hij daar gespeelt was er ook gewonnen maar met dubbele cijfers... Kortom Buijs begrijpt niets van spelers op de goede plek neerzetten..O ja en Hrustic zou ik zo snel mogelijk afscheid van nemen. Speelde slecht en onnauwkeurig één mooie vrije trap maakt nog geen zomer....

Oeleoptak23-12-2019 om 20:05

Hankouri speelt de laatste wedstrijden beter. Van Kaam was ok, waarbij soms zijn snel schakelen naar voren opviel. 10 is zijn positie en daar zou ik hem ook wel eens willen zien. Spelers altijd op sterkste positie neerzetten. Asoro vond ik matig, op assist na. En Sierhuis. Tja. Nu was het ok tegen wel een matige tegenstander. Maar over anderhalf competitie ben ik niet overtuigd. Hij moet gerichter zijn energie gebruiken en mss moet de FC iemand anders naast hem zetten. Ik zou Postema veel meer minuten geven, dan moet Asoro ook meer gas geven. 

24-12-2019 om 09:38

Daniël van Kaam speelde goede pot en zeker eens op 10, vind hem beter dan Hrustic. Die speelt zijn eigen wedstrijd en zet geen medespeler vrij, altijd voor eigen succes. Er komen vanuit O19 nog een paar talenten aan en ik denk het broertje van Daniël is een groot talent met snelheid en techniek maar vooral een winnaarsmentaliteit.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!