Terug

Deel deze pagina:

Update transferwindow januari 2020: Hoekstra en Absalem mogen verhuurd worden.

Door Sven Heikens 12 reacties

Na de laatse competitiewedstrijd van gisteren (2-0 winst op Emmen) komt de winterse transferwindow er weer aan. Technisch directeur Fledderus heeft inmiddels het één en ander verteld over deze transferwindow. 

Zo mogen reservekeeper Jan Hoekstra en Amir Absalem verhuurd worden en zal met Jannik Pohl worden gekeken naar een oplossing. Hij keert deze winter terug van zijn verhuurperiode bij Horsens. Naast deze updates mag ook Dallinga nog steeds verhuurd worden.

Hoekstra is reservekeeper achter Padt, zit tevens bij Jong Oranje en speelt bij Groningen enkel in de beloftencompetitie. Absalem begon dit seizoen in de basis, werd vervolgens vervangen door Van Hintum en Warmerdam en lijkt nu de derde optie op linksback. Mocht Hoekstra tijdelijk vertrekken, wil de FC wel een tijdelijke vervanger voor hem halen. 

Daarnaast zal januari een interessante maand worden rondom Zeefuik en Memisevic. Voor Zeefuik toonde Reims in de zomer al interesse en zal ongetwijfeld interesse blijven. Memisevic lag vorig seizoen goed in de markt en had destijds door oa. zijn blessure zijn contract verlengd bij de FC. Hierin is hoogstwaarschijnlijk een afkoopclausule opgenomen. Alleen heeft Memisevic nu nog een niet EU-salaris en kan dit mits Memisevic in Nederland blijft na komende zomer veranderen naar een EU-salaris. Wat het aantrekkelijker maakt voor clubs om hem dan te halen. Daarnaast beschikken onder andere Warmerdam en Te Wierik over aflopende contracten.

Qua inkomende transfers kan Groningen weinig doen, omdat er geen/niet veel budget beschikbaar is.

Reacties:
Johan23-12-2019 om 15:04

Memisevic ligt tot 2021 vast. Tijd vliegt, echter niet zo snel

appie happie23-12-2019 om 18:29

Ik kan nog 1000 euri investeren als het moet

kees24-12-2019 om 07:28

... en geen geld meer over voor cadeautjes onder de kerstboom?  behalve die Chardonné uit de kofferbak van die V70 

appie happie24-12-2019 om 10:05

Valt reuze mee Kees!!alleen dat gedoe onder de kerstboom doe ik niet aan..Hier gewoon sinterklaas..

Dat v70 en chardonnay  dat klopt wel,ik kom de dagen wel door..

 

Ik zou zeggen fijne dagen en geniet er van..

Robba23-12-2019 om 18:49

Waar is de opmerking van low budget op gebaseerd? Gudde en Fledderus zullen dat toch roepen om verachtingen te temperen. Ik kan me niet voorstellen dat de 10mil van Doan geheel is verdampt. Ik begrijp dat hiervan een deel naar investeerders, begrotingstekort etc gaat, maar dan alsnog zal er geld over moeten blijven naar mijn idee.. ook Reis en Chabot immers voor miljoenen verkocht. Ben daarom ook benieuwd waar dat low budget op gebaseerd is/ wat we hier van moeten geloven?

kees24-12-2019 om 00:20

@ Robba... "waar is dit op gebaseerd"

Je zal er aan moeten wennen: Na Hans Nijland,  die eigenlijk nooit iets  in de openbaarheid prijs gaf over onderhandelingen en motieven van welke spelers hij kocht, en over gesloten deals en spelersbudgetten, is er nu met Gudde een geheel nieuwe stijl ingevoerd dat er over alles wat gaande is, in afwijzende zin zo  moeilijk over gedaan wordt, terwijl niet alleen FC groningen een eigen vermogen ( 5,5 Mio ) heeft maar een balans  voor de komende tijd die helemaal niet zo slecht is...wel is het exploitatie tekort (dit jaar 2 Mio) wel een blok aan het been, maar het blijft een bron van ergernis als  er naar de supporters toe een soort leiderschapskoers wordt gepredikt dat "het niet uit kan wat men allemaal ook voor transfers wil"...LEES: dat alleen het op korte termijn meest profijtelijke telt....  en zo wel heel veel jonge spelers weer uit de eerste selectie moeten afvloeien zonder veel speelminuten gemaakt te hebben in het Eerste, en  waarbij je je afvraagt:

wanneer komt er nou eens echte ruimte in / dwz., verhoging van de spelersbegroting, in plaats van ad hoc investeerders te pleasen voor weer een "buitenkansje"...Je zou bijna statutair willen eisen dat iedere ingevoerde investering met evenzoi veel geld wordt gereserveerd  door de leiding van de club, dat hier de spelersbegroting ( transfersommen en salaris ) voor een periode wordt verzekerd. Dán pas kan je spreken van een investering in de club !

Van Hintum, Benschop, Sopacua, Absalem,  Hoekstra, Strunck en twee Zweden (Gudmundsson en Lundqvist) en El Messaudi  zullen door Buys wmb. te veel als wisselspelers worden gebruikt, zodat het elftal in het volgende seizoen  "t.o.v. nu" niet  écht versterkt gaat worden, zo vrees ik ,  want ik denk dat trainer Buys de  spelers  als Sierhuis en Hrustic en El Hankouri en Memisevic zo  steeds de hand boven het hoofd zal houden...

Moet je niet onderschatten, die allesbepalende keuzes bij het  transferbeleid van Gudde, Fledderus en Mulder (en adviseur Nijland): dwz de groei bij hun marktwaarde van bepaalde spelers en de statistieken  staat de ontwikkeling van andere selectiespelers nu in de weg. Je kan trouwens "wachten" op een volgend excuus met  redenering waaróm zoveel spelers afvloeien: ...want we cashen liever dan dat we investeren ...zoiets zal het wel zijn.  

Omdat ik nog een beetje teleurgestelkd ben dat ze zo vroeg alweer uit de beker liggen, doe ik een oproep 

      Als je wilt doorselecteren op kwaliteit, dan dan vraag ik mij af: waarom niet komende zomer één of twee ED-niveau-topspelers erbij in plaats van 3-5 beperktere en overtallige spelers die ze nu hebben rondlopen ?; het elftal zoals het wekelijks presteert vraagt erom en de supporters zullen het eeuwige argument... "geen geld- discussie gesloten!"  op den duur niet accepteren- denk ik..dat er een speler weer lang uit beeld  is en we nauwelijks sterker worden t.o.v. de concurrerende clubs.

We blijven de FCG nauwlettend volgen.. samen met  Masker, Drent, Mennega en andere FC watchers, al blijfft wmb. Wiliam Pomp (DvhN) wel heel ver weg van een eigen oordeel over het dit jaar gevoerde spelers- & transferbeleid..zo riep hij eens: ."Gudde doet het fantastisch"  ....als Pomp maar onafhankelijk blijft ..  voorbeelden genoeg van voetbalanalisten die vanwege belangen meepraten en met bestaande opinies altijd het clubbeleid volgen...

 

 

 

brummie23-12-2019 om 19:40

FC zal eerst moeten verkopen voordat men weer gaat investeren. We hebben een brede selectie. Noodzaak om aan te kopen is er eigenlijk niet. Als Memisevic vertrekt is Itakura meer dan verdienstelijke opvolger. Als Zeefuik verkocht wordt zal FC echt wel schakelen verwacht ik. 

Vraag is alleen wat er met ten Wierik en Warmerdam gaat gebeuren. Ondanks dat zie ik het wel positief in met huidige selectie. 

Postema en van Kaam zijn beide nog niet toe aan elke week een basisplaats maar maken vlieguren. Prima om Absalem, Dallinga en Hoeksta bij andere clubs ervaring op te laten doen. 

Schreck, gudmunson en lundqvist mogen we ook meer van gaan verwachten 2e half jaar. 

24-12-2019 om 00:09

Vergeet echter niet dat Itakura gehuurd is en waarschijnlijk niet over te nemen is. Derhalve kun je hem niet zien als vervanger van Memi.

24-12-2019 om 12:22

Er komen geen ongeslepen juweeltjes naar de FC.

Het grote geld heeft de macht.

Overal zijn er voetbalspionnen.

Het stikt er van.

De grote clubs kopen alle talent vanaf de geboorte aan.

Zodra iemand, een peuter een bal goed raakt heeft hij een contract.

En wordt ondergebracht in een voetbal creche.

De ouders gaan mee.

Er blijft middelmatig talent over voor clubs als de FCG, Heerenveen etc.

Alleen de eigen opleiding kan iets extra's opleveren.

Maar waarom het gaat is een elftal goed te laten spelen.

Als team.

In de tijd van Cruijff had je ook onbekende Ajax spelers als Krol, Suurbier etc.

Deze onbekenden groeiden in kwaliteit onder leiding van Keijzer, Cruijff en Michels.

Teamverband en vaste spelpatronen zijn belangrijk.

Aan de trainer het elftal te laten groeien.  

De FC heeft een overschot aan spelers.

Wel dubbel bezet.

Dat wringt.

Iedereen wil spelen.

Daarnaast stroomt de opleiding door.

Er moeten spelers geloost worden.

Centen in het bakkie.

De FC is een doorstroom club.

Net als water uit de kraan.

Talenten verkocht of verhuurd.

Meestal komen de verhuur spelers niet meer terug.

Verhuur is dus zo goed als wegwezen.

Conclusie: matig talent goed opleiden is de weg naar suptop succes.

Spelers als Suarez, Mataz, Tadic aantrekken is een utopie geworden.

 

 

 

   

 

24-12-2019 om 12:29

Lees net dat die Pena van FC Emmen afgelopen zomer ook op het lijstje van FC Groningen stond,maar dat ze hem niet goed genoeg vonden en te duur. 

Hoekie24-12-2019 om 14:42

Hij is inderdaad veel te duur. Zijn jaarsalaris bedraagt normaal gesproken ruim € 400. 000. Emmen schijnt wel een deal gesloten te hebben waarbij een deel van zijn salaris betaald wordt door zijn vorige club. Hij speelde trouwens in de Euroborg als een krant. Begrijp niet dat Emmen zulke spelers kan halen. Het enige wat ik me kan bedenken is dat hij als etalagemateriaal verkocht is door Granada.

marcelfcg24-12-2019 om 18:18

Dat zou goed kunnen Hoekie, als ik het goed heb behoort Granada tot een groep clubs die eigendom zijn van een Italiaanse familie. Die schuiven spelers tussen deze clubs en als ze niet goed genoeg zijn is tijdelijk verhuur een mooie optie.

FCG-Forever25-12-2019 om 08:33

Berestein en Kharchouch ophalen bij Telstar 

TomOkker26-12-2019 om 09:12

Kun je niet lezen? Selectie is te groot en qua inkomende transfers kan FCG weinig doen.

Zet een andere trainer voor de groep en je zult zien dat er mogelijkheden genoeg zijn met deze selectie.

TomOkker26-12-2019 om 09:09

Zo zie je maar weer, ik vond Pena de beste speler aan Emmen zijde. Maar het was van beide ploegen niet best waarvan Emmen het slechtst. Laten we het de derby stress en/of het uitsyndroom van Emmen noemen.

31-12-2019 om 14:54

Op een aan NEC gelinkte website valt te lezen dat FC Groningen interesse zou hebben in Anthony Musaba. FC Grningen zou NIET de enige club met interesse zijn,want in het artikel worden ook Heerenveen,Vitesse,Utrecht en Stuttgart aan hem gelinkt.

Marco01-01-2020 om 22:38

Zie weinig reden om ontevreden te zijn met Buijs. Prestaties zijn passend bij selectie en begroting waarbij we meerdere keren slecht zijn behandeld door scheidsrechters. Wisselspelers van afgelopen seizoen Itakura, hankouri, hrustic en Sierhuis moeten nu als basisspeler het verschil maken onrealistisch. Vertrek MahI en Doan is onvoldoende kwalitatief ingevuld. Veel jonge spelers worden beter.  

07-01-2020 om 17:11

FC Groningen meldt dat Samir en Benschop niet mee gaan naar trainingskamp.

 

Samir : Ziek

Benschop : Ziek,maar er is belangstelling voor hem. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!