Terug

Deel deze pagina:

Mike te Wierik in de belangstelling van FC Twente?

Door Redactie 12 reacties

FC Twente zou voor het volgend seizoen Mike te Wierik willen zegt Tijmen van Wissing van RTV Oost. FC Twente is druk bezig om de selectie te versterken en de naam van Mike te Wierik sijpelt er nu tussendoor en ik denk inderdaad dat hij volgend jaar bij FC Twente speelt. "Ik denk dat ze nu een centrale verdediger gaan huren en dan bezig gaan met Te Wierik voor volgend jaar", aldus de clubwatcher.

Het contract met Mike te Wierik loopt aan het einde van dit seizoen af. Mike wil op dit moment niet verlengen omdat hij niet tevreden over het bod dat Groningen hem heeft gedaan waardoor FC Twente hem dus gratis oppikken. Als FC Groningen Mike te Wierik binnenboord wil houden zal men de knip moeten trekken en zullen ze dat gaan doen?

Technisch directeur Mark Jan Fledderus zat gisteravond op de tribune bij de wedstrijd GA Eagles – Almere City en dat zou zijn om centrale verdediger Radinio Balker van Almere City te bekijken. Ook middenvelders Jaroslav Navratil en Richard van der Venne worden genoemd. Met het vooruitzicht dat Samir Memisevic gaat vertrekken en nu dus Mike te Wierik en de onzekerheid omtrent Ko Itakura heeft FC Groningen nieuwe centrale verdedigers nodig. We zullen het voorlopig moeten afwachten.

Reacties:
appie happie13-01-2020 om 20:01

Niet  doen   gaat niet door  hoor je Mark.!!

Dan maar geen geld  voor hem..niet naar TWENTE ..getver...

 

Dus de knip trekken en verlengen..kom op..

13-01-2020 om 20:12

Ook laten gaan... Zo heel bijzonder goed is ie ook weer niet... Heb je zo een goeie vervanger voor terug 

Johan13-01-2020 om 20:20

Graag vd Ven van Volendam halen. Dit gaat toch niet lukken. Twente kan meer salaris betalen. Vindt de genoemde spelers van Eagles echt niks trouwens. Balker zou wat kunnen zijn. 

kees13-01-2020 om 20:25

en hoe lang , denken jullie, gaat het inspelen van een nieuwe achterhoede duren onder deze (!) trainer... een half seizoen??  Daarmee riskeert de club zeker om 3 plaatsen lager in mei te eindigen.

Ik zou het een blamage vinden als ze vanwege krenterigheid as. zomer moeten compenseren/repareren als ook die anderen achterin weg zijn, met in het aantrekken van enkele heel dure spelers.   dan ben je niks verder, of goedkoper uit

nogmaals: De  signalen over Te Wierik zijn niet goed, naar mijn gevoel.  Ook Buys is niet zeker van verlenging.

ze lopen achter de feiten aan

 

 

 

Johan13-01-2020 om 20:34

Je kon dit al zien aankomen na de reactie van onze TD op de uitspraak van Te Wierik laatst

13-01-2020 om 20:49

Moeten nu wel gaan kijken naar nieuwe spelers!!

Mogelijke verkoop

Benschop ! Confirmed weg

Memisevic! Komt AEK terug ?

Te Wierik ! Veel belangsteling

Pohl ! in de opruimbak

Verhuur Hoekstra,Abaslem&Dallinga

Gaat dit allemaal gebeuren dan komt FCG op 21 spelers(incluis 3 keepers)!!

brummie13-01-2020 om 20:59

Zou het jammer vinden als hij vertrekt. Vind hem zowel binnen als buiten de lijnen positief. Is beter dan menigeen denkt en invloedrijk in de kleedkamer. 

Uiteraard heb ik ook mijn bedenkingen over het gegaan is bij Twente. Desondanks mag ik graag in de Veste komen. Een van de mooiere stadions in Nederland is mijn persoonlijke mening.

Ik las dat Twente maar liefst 4 miljoen meer spelersbudget heeft dan onze FC.

FC en ten Wierik zijn sinds december met elkaar in gesprek mbt contract verlenging. Er schijnt ook veel buitenlandse interesse te zijn voor ten Wierik. Hij zit in een mooie positie, en het is hem gegund!

Hoekie13-01-2020 om 21:51

Ik weet niet waar jij de informatie van spelersbudgetten vandaan hebt, maar dat lijkt mij een indianenverhaal. De Fc zit volgens mij rond de 5 miljoen euro en Twente zit ook rond dat bedrag wellicht zelfs nu een paar tonnetjes minder. Daarnaast heeft Twente een enorme schuldenlast waardoor de hogere begroting van 4 miljoen euro niet benut kan worden voor spelersaankopen of buitensporige salarissen. Het zou zo maar kunnen dat dit hele verhaal uit de duim gezogen is vlak voor de confrontatie van a.s. weekend.

13-01-2020 om 21:21

Te Wierik wil gezien zijn leeftijd cashen zolang dat nog kan.

Dat is zijn goed recht.

Laten gaan.

Jongere vervangers staan te popelen om zijn plaats in te nemen.

Doen.

Er zijn bij bosjes goede vervangers.

Twee voor 1 prijs als bij Albert Heijn etc.

Fledderus is al op zoek.

Met de knip op de portemonnaie.

Hou Fledderus in de gaten.

Is een man van verrassingen.

Waar is de algemeen directeur.

Hoe heet hij alweer.

Kwam van Exelsior met een nieuwe bezem.

Je hoort en ziet hem nergens.

Als een mol onder de grond.

Transfertijd is machtig mooi en spannend.

Wie gaan er uit en wie komen er weer in.

Floppen de deur uit en floppen erin....

Wie zal het weten.

Misschien een gelukstreffer er tussen door. 

Het is vandaag de dertiende.

Stoppen met zaken doen.

Morgen verder.

 

 

 

 

 

 

13-01-2020 om 22:02

Voor mij niet helemaal duidelijk wat de FC nu wil. Memisevic gaat nu of in ieder geval in de zomer weg, Te Wierik nu of in de zomer weg, vrees dat Zeefuik ook vertrekt in de zomer en vrees dat Itakura ook niet blijft want geld is er niet om hem te kopen. Dat wordt een hele bijzondere zomer als bovenstaande gebeurt. Ben het wel met #Kees eens dat je proberen moet nu de boel bijelkaar te houden en in de zomer maar verder kijken. Hoe bizar kan het lopen. Zijn we constant druk om aan te geven wat we aan nieuwe spelers, lees spitsen, nodig hebben en dan blijkt dat als het tegen gaat zitten de hele verdediging de biezen pakt in de zomer. En wat doet Padt? In ieder geval Van Hintum maar houden en Absalem want Gudde wil eerst het stadion overnemen van de gemeente dus de bodem van de beurs gaat dan snel in zicht komen. We hebbben toch een club investeerders die graag behulpzaam willen zijn. Die eens aanspreken?

kees14-01-2020 om 10:00

moet je bij Guddes vader zijn... daar is jarenlang gestecheld over de verbouw/nieuwbouw van het Feyenoord stadion... Guddie zal hier een zware kluif hebben om het stadion te verzelfstandigen...en INTUSSEN gebeurt er de komende jaren op sportief gebied alleen nog "reparatiewerk" vwb spelers en selectie.  Kan het niet hard maken hoe precies die geldstromen gaan zijn en wanneer de transfergelden van Chabot, Reis en Doan binnen zijn,..daar wordt immers geen openheid over gegeven.

Supporters bij FC Groningen komen voor het goede voetbal en niet voor een gevulde portemonnee van de clubinvesteerders  

 

Ik vraag mij af wie bij FC Groningen verantwoordiging aan RvC /Mulder  aflegt voor het beleid:  Gudde?,  Fledderus? en misschien Nijland/adviseur? 

Marco13-01-2020 om 23:57

Verlengen en verkopen. Gaan geen concurrent helpen.

brummie14-01-2020 om 09:24

@Hoekie,

Ik had het in mijn post over spelersbudget, maar het moet salarissen zijn. Excuus. 

In de laatste VI staat een overzicht salarissen ( in miljoenen euro's):

 

AZ 19,1

Vitesse 18.6

Twente 14,7

Utrecht 14,2

Heerenveen 12,4

Groningen 10,1

brummie14-01-2020 om 10:32

@kees, volgens mij is de club juist haar richting aan het bepalen, door hoog in te zetten op de jeugdopleiding.  Met de komst van het toosportcentrum en professionalisering hiervan zal FC zeker de vruchten gaan plukken. Je ziet dat er aardig wat talent aankomt. 

Selecties zijn altijd onderhevig aan wisselingen en door het komen en gaan van spelers is de club altijd bezig met opvangen. Ik zou het geen reparatie willen noemen, persoonlijk vind ik dat te negatief. 

Mensen willen goed voetbal zien, in ieder geval in thuiswedstrijden vermaak. Maar de mensen willen ook punten en het liefst play offs halen. 

Gezien de begroting op dit moment zitten we gewoon iets boven  middenmoot. Supporters zullen ook hun verwachtingen bij moeten stellen. Misschien niet leuk, maar wel de realiteit. 

Ik wil zeker niet zeggen dat alles geweldig loopt bij onze club. Maar het valt me wel erg op dat men over het algemeen te vaak kijkt wat er niet goed gaat i.p.v. wat er juist wel goed gaat. En dat geldt ook voor (jonge) spelers op het veld. 

 

 

kees14-01-2020 om 11:43

Bij Feyenoord is er jarenlang een beleid gevoerd vanwege geldtekort.. waar de regel was: "maximaal één speler van buiten per seizoen halen". 

Bij Groningen sprak Nijland wel eens over een "stoffige" 50/50% regel van vroeger... transferwinsten kwamen maar beperkt ten goede aan spelersbegroting/nieuwe spelers...

Hoe je het beleid ook inricht:  zoals nu het topsport(zorg)centrum...straks eigen stadion... als je je geld uit de club in een andere BV steekt, dan gaat dit niet naar de selectie:  we hebben al weinig spelers...ze worden niet bovenmodaal betaald en het beleid is om zo snel mogelijk weer winst te nemen. 

Verder heeft Gudde gezegd dat er jarenlang door het bestuur steeds is gesproken dat FC Groningen "een topclub" is, maar dat dit niet meer blijkt uit de resultaten.  De selectie werd afgeroomd en, moet je achteraf concluderen.

Ik had het hierboven al in grote letters samengevat, Brummie, er moet gewoon iets gedaan worden om goede spelers voor FC Groningen te interesseren en te kunnen behouden , zoals Te Wierik, Itakura, Zeefuik en straks die nieuwkomers Postema enz...dat kost geld, maar  dan doe je optimaal aan klantenbinding !

brummie14-01-2020 om 12:11

Ten Wierik speelt zijn 3e seizoen voor FC, Hebben ze vorig seizoen niet naar Genk laten gaan. En is dus behouden.

Zeefuik is met zijn 2e seizoen bezig. Dat een speler 3,4 of 5 jaar bij een club blijft is eigenlijk niet meer. Je moet je ook afvragen of het voor een ontwikkeling/uitdaging speler altijd goed is om heel lang aan een club verbonden te blijven.

 

kees14-01-2020 om 13:16

zou het misschien vooral met het geld te maken hebben  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!