Terug

Deel deze pagina:

UPDATE 17 januari 14:00 uur ‘Mike te Wierik en Django Warmerdam na dit seizoen weg bij FC Groningen’

Door Hugo de Gekste 29 reacties

De Telegraaf weet het zo goed als zeker, aanvoerder Te Wierik en Warmerdam vertrekken na dit seizoen bij FC Groningen. De belangstelling voor Te Wierik was bij ons bekend, de interesse van FC Utrecht is relatief nieuw’.

Robin Jongmans (Telegraaf) meldt dat Te Wierik zijn keuze intern bij Groningen bekend heeft gemaakt. De aanvoerder tekent vermoedelijk een contract voor twee seizoenen met nog een optie voor een extra seizoen.

Warmerdam kan naar het schijnt een contract tekenen  voor vier seizoenen in Utrecht. De beide spelers vertrekken transfervrij. 

Update vrijdag 17 januari 14:00 uur: Volgens Mike te Wierik is de berichtgeving omtrent FC Twente volledig onjuist. In een interview met onze collega van FCGRadio geeft Mike zelfs aan niet met FC Twente te gesproken hebben. De club uit Enschede geeft dit overigens ook aan. 

Reacties:
16-01-2020 om 23:07

Dikke prima!! Beide niet uitzonderlijk.... Makkelijk vervanging voor weer te krijgen... 

harley17-01-2020 om 08:10

Niet dikke prima. Ik zou ter Wierik graag houden.

17-01-2020 om 08:21

Kwa inzet wel ja.... Maar verder? 

TomOkker18-01-2020 om 08:15

Je weet niet wat je zegt

16-01-2020 om 23:12

Ja...toedeloe:  Itakura en Memisevic moeten ook vervangen en Zeefuik staat er goed op voor een transfer in de zomer. Kost ze paar miljoen om weer vervangers te krijgen... makkelijk wordt dat zeker niet...  De joker heeft Padt. 

16-01-2020 om 23:15

Dat is wel erg makkelijk gezegt  plus vertrek itakura,memisevic&zeefuik ook komende zomer blijft alleen van hintum,absalem &sopacuwa over!!

Oeleoptak16-01-2020 om 23:26

Lijkt me niet zo simpel om weer een goede defensie te smeden... 

Marco16-01-2020 om 23:42

Slechte zaak dat ervaren spelers gratis de deur uitlopen en meer perspectief zien bij een linkerrijtje concurrent. Kwalitatief wordt het nog een uitdaging om ze low budget te vervangen. 

Wil je kunnen oogsten zij er ook ervaren spelers nodig. Volgend jaar waarschijnlijk 4 nieuwe verdedigers. Leuk voor de trainer die dan voor de groep staat. 

17-01-2020 om 00:11

Onbegrijpelijk dat ze zo korte termijn denken bij de FC..en Gudde zei het nog zo duidelijk:  als we 10 staan aan het einde van het seizoenj dan beschouwen we de doelstelling mislukt... Te Wierik van de zomer  transfervrij naar Twente? ,  en vorige keer niet voor miljoenen naar Gent?  

Marco17-01-2020 om 00:18

De doelstelling kan dan wel mislukt zijn maar zonder doelpunten is de 10 de plek een realitisch scenario. 

Gudde was geen directer toen Gent speelde

17-01-2020 om 06:17

Ik moet het nog zien!...  Er komt nu wel heel veel druk op Buys om (weer) te presteren middels een inhaalrace; de eerste 8 wedstrijden lijken cruciaal:  vooral de thuiswedstrijden zijn gewooin zware tegenstanders, en uit:  Tja , ....als ze niet zelf scoren.?

 

Maar goed.  Ik hoop dat ze bij het bestuur en RvC enigszins door een deur kunnen.  Toen met Maaskant het onrustig was toen heb ik Hans Nijland ( vond ie geen goed idee trouwens ) een een mail geschreven dat hij met Zwolle of Emmen moest gaan samengaan in één club in een soort spelersfonds waar beide clubs voor enkele dure spelers  in konden investeren en konden profiteren van transfers om  de hoge salarissen van die paar spelers uit beide clubs te kunnen bekostigen,  omdat het spreekwoordelijke gezegde :  "if you can't beat them, so join them" ook voor FC Groningen opgaat:  Rijkere clubs worden rijker en armere clubs krijgen de spelersbegroting en sportieve prestaties  niet meer rond...

Wat ik in ieder geval niet sterk vind aan wat ze nu roepen:

STOP met dat geouwehoer hoe het vroeger allemaal beter ging... die verhalen over topvoetballers zoals Koeman, Roibben en Suarez...of alle wijsheden en leugentjes om bestwil van vroeger...dat is voorbij...  Soms werden de zaken veel te rooskleurig voorgesteld,  Nijland sleepte er nog wel een wat uit, als handelaar, maar NU met die jonkies Gudde en Fledderus...ik hoor maar steeds dat ze het met hun gezinnetje zo naar de zin hebben in Groningen... en intussen moeten ze hun broek ophouden, meer dan ooit.  Het is maar zeer de vraag of die twee lang zullen blijven, als je het mij vraagt:  komt er een grote club voor Gudde dan is ie wel weg SCHAT ik!  

Op het veld moet het gebeuren en supporters zijn hierbij belangrijk.  Ga je om geldzorgen teveel de selectie uithollen dan haakt men af

17-01-2020 om 06:58

Ik begin zo langzaam aan een heel naar gevoel te krijgen over volgend seizoen. Dit seizoen zullen we niet snel meer in de problemen komen. Maar om volgend seizoen, bovenop een niet scorende aanval, de strijd aan te gaan met een geheel nieuwe defensie. Ik moet het nog zien goed komen. Ik hoop echt dat Gudde en Fledderus weten te verrassen maar zie toch steeds donkerdere wolken samen pakken boven de Euroborg. 

brummie17-01-2020 om 08:33

 Jammer dat ten Wierik vertrekt. Zowel in als buiten het veld belangrijk. Warmerdam is een ondergewaardeerde speler bij FC, maar mocht eigenlijk dit seizoen al weg. 

Voor beide spelers geldt dat ze een mooie stap kunnen maken naar 2 andere volksclubs. Welllcht  spelen privé redenen ook mee voor deze keuze. Daarnaast zijn deze clubs qua salaris veel kapitaalkrachtiger. Zo reëel moet je ook zijn.

Beide spelers zijn ervaren, en in combinatie met ons jonge elftal erg belangrijk. Ik hoop dat FC erin slaagt voor volgend seizoen een goede  mix tussen jong en ervaren spelers te binden.

Laten we eerst focus houden op het huidige seizoen, achter de schermen zal echt wel druk gewerkt worden om vervangers te halen voor spelers die verkassen. 

Zowel Warmerdam en ten Wierik hebben behoorlijk wat seizoenen in het groen wit mogen spelen en verdienen dan ook een goed afscheid aan het einde van het seizoen. 

Hoekie17-01-2020 om 08:59

Brummie@ Hoe kom je er eigenlijk bij dat FC Twente veel kapitaalkrachtiger is? De spelersbegroting rond 5 miljoen is nagenoeg gelijk aan die van de FC. Ik denk dat persoonlijke redenen de doorslag hebben gegeven. Of de Telegraaf verspreidt fakenews....

TomOkker18-01-2020 om 08:19

Warmerdam gaat ons nog verrassen bij Utrecht wordt hier onterecht afgebrand. Zet hem in een goed draaiend team waar de afspraken duidelijk zijn en je zult zien dat ik ook eens gelijk heb 

 

Als het in de clubblad (lees: Telegraaf) van de VVD staat dan is de kans op fakenews zeer groot.

appie happie17-01-2020 om 08:37

Komt allemaal wel weer goed hoor.

Zijn spelers genoeg,valt soms goed uit een speler 1 klasse lager.Dan zijn er nog veel jongelingen.

En volgend jaar spelen er aanvallender en hoeven we minder te verdedigen.

 

Opgelost ..

 

 

FCG-Forever17-01-2020 om 08:55

Beide heren zijn best vervangbaar, alleen gezien de financiële situatie bij de FC waren enkele tonnen welkom geweest. Benieuwd wat er voor in de plaats komt. Het schijnt trouwens dat de FC achter Richard van der Venne aan zit van GAE. Hij speelt op de '10' positie. Overigens had ik die Ted van Leeuwen ook graag bij ons zien werken... 

marcelfcg18-01-2020 om 10:53

Ted van Leeuwen mag dan een zogeheten groot netwerk hebben maar staat met een hoger spelersbudget toch onder FCG.

17-01-2020 om 08:55

Denkt iedereen nu dat ze bij de FC gek zijn ? Dat ze zomaar mensen zo makkelijk laten gaan. Iedereen zei klasse dat ze ter Wierik konden behouden terwijl ze 3 miljoen van die Belgische club konden krijgen. Consequentie was transfervrijna einde contract en als de speler meer kan verdienen is die weg. Zo werkt dat nu eenmaal. Ter Wierik is een prima verdediger voor de FC maar komop er komt wel weer iets anders voor. Is heus te vervangen. Warmerdam is leuke speler maar maakt ook veel fouten is absoluut vervangbaar. Vind prima als de bezem er door gaat en er nieuwe spelers komen.

17-01-2020 om 09:47

Goed gezegd, zo is het!!! 

17-01-2020 om 09:47

Wat in het verleden (niet) gebeurt is gaan we nu niet meer veranderen. Gezien de financiële positie van onze FC is het een uitdaging voor de FC weer een acceptabele verdediging bij elkaar te krijgen als de geruchten werkelijkheid gaan worden. Naast genoemde 2 zal ook Memisevic denk ik de club verlaten, wordt het nog een hele kunst om Zeefuik te houden en Itakura is gehuurd en vrees dat er geen geld zal zijn deze te kopen. Dus dat wordt vroegtijdig de markt op en onze sponsoren maar eens lief aankijken. Misschien slim om Absalem een half jaar te verhuren zodat hij meer vlieguren krijgt. En volgens mij heeft van Hintum nog een doorlopend contract. Weet niet of er in de jeugd nog goede verdedigers rondlopen anders toch de boer op. En een vraag blijft wat Padt gaat doen na dit seizoen want heb ergens gelezen dat hij ook wel eens van club zou willen wisselen. Laten we hopen dat er geen paniek aankopen gedaan worden want dan is de kans groot dat we van de regen in de drup belanden. Wordt nog een hele interessante periode. 

Rob197017-01-2020 om 09:50

Wij zitten toch al in een mislukt seizoen, dan had ik voor de toekomst, Zeefuik al vast laten vertrekken, en zijn beoogde opvolger, Strunck een basisplaats toegedacht. De overige 2 spelers zijn natuurlijk ook wel te vervangen, maar als je in mei afscheid neemt van de voltallige defensie, Padt zal ook deze jongens vergezellen, dan lijkt het mij toch logisch om jongens te gaan testen of in te passen.

Te Wierik kan naar Twente, maar met alle respect, dat is toch absoluut geen vooruitgang, en Warmerdam naar Utrecht, dat zal voor het middenveld niet zijn, en zijn back niveau kennen wij, degelijk maar niets bijzonders (breedte investering).

Voorlopig veel werk aan de winkel voor Fleddderus, en kan hij zijn eigen spelers halen, die hij in zijn boekje heeft staan, en daar zullen zeker goede spelers tussenzitten, samen met zijn beoogde Duitse trainer, zal er volgend jaar een geheel nieuwe aanval en defensie zijn te bewonderen, ook wel weer leuk. 

Een defensie die weinig weggeeft, maakt deze klassering, denkend aan de cruciale reddingen van Padt, is goede vervanging zeker een must, anders wordt het erg zwaar, en dat hebben wij al zoveel seizoenen.

Mochten ze uit gaan van eigen kracht en het gaan oplossen met eigen jeugd, dan zal de keukendivisie erg dicht bij komen. Dit scenario hebben wij reeds in het Oosterpark mee gemaakt. 

 

 

17-01-2020 om 10:04

Ben ik dan de enige die het vertrek van 'te wierik een aderlating vind? Met hem zeer weinig tegengoals + het feit dat hij aanvoerder is. Een waardige vervanger kost minstens een paar miljoen 

Rob197017-01-2020 om 10:52

Zeker niet, voor Groningen een goede verdediger, en met de spelers om zich heen, weet hij een hecht team te vormen. Wie weet komt er iets degelijks voor terug, als hij vertrekt.

17-01-2020 om 17:12

IK vindt het ook jammer hoor. Aangezien de rest van de defensie ook zal vertrekken (ik denk  incl.Padt) is het raadzaam om een van de centrale verdedigers te behouden.

Ik vindt het overigens alarmerender dat ze gaan verlengen met Buijs.

marcelfcg18-01-2020 om 10:57

Nee hoor, geheel mee eens. Goede degelijke speler, goede leeftijd en niet onbelangrijk een prettig mens. Heel jammer dat we niet in staat zijn dit soort spelers langer te behouden.

17-01-2020 om 10:17

Loos alarm.

De Telegraaf in de fout.

Roddel sensatie krant nog steeds.

Liefhebber van oud en nieuw vuurwerk en daar doen zij hun best voor om dat in stand te houden.

Weg met de Telegraaf, weg en weg.

Te Wierik en FC Twenthe ontkennen dit uit de duim gezogen bericht.

Wel is er belangstelling voor Warmerdam.

De transfers komen nu op gang.

Afwachten maar weer.

Gudde en de andere bestuurders doen hun uiterste best.

Of zij het geluk aan hun zijde hebben is afwachten.

Een groeibriljantje?

Kijk eens in eigen keuken.

Daar worden groeibriljantjes met peper en zout op smaak bereid.

En het gaat goed met het opleiden van spelers.

Dat is een groot en goedkoop pluspunt.

Doorstromen naar het eerste elftal.

Doorstromen tot in oneindigheid.

Net als water uit de kraan.

Ik zie het wel zitten.

Waar is Robben.

Nog steeds met vakantie?

Hij doet maar, maar en maar.

 

 

17-01-2020 om 15:46

 

Later als ik groot ben

 

Dacht Andries op een dag

 

Ga ik gedichten maken

 

Ik hoop dat dat dan mag

 

 

 

Dan dicht ik mooie regels

 

Zoals ooit Vondel deed

 

Die regels ga ik delen

 

Misschien dat ik zelfs tweet

 

 

 

Mijn dichtwerk moet natuurlijk

 

Ook ergens over gaan

 

Maar ja, Sinterklaas,

 

Dat is ook af en aan

 

 

 

Waar zal ik over schrijven

 

Dacht onze Andries toen

 

Ik houd heel erg van voetbal

 

Ja, dat ga ik doen

 

 

 

Hij startte met vijf regels

 

Het was erg kort en klein

 

Niemand had er erg in

 

Integendeel, de tekst was soms zelfs fijn

 

 

 

Toen kwam Andries thuis te zitten

 

Het werken zat er op

 

Hij had veel tijd nu over

 

Dat is voor ons een strop

 

 

 

Steeds langere gedichten

 

Maakte Andries klaar

 

Tot wel dertig regels

 

En soms nog een paar

 

 

 

Vindt Andries soms geen woorden

 

Dan geen man over boord

 

Met de kracht van de herhaling

 

Van een woord, woord, woord

 

 

 

Andries heeft geen fanclub

 

Hier op de Boerenmacht

 

Alleen de oude Rob Roy

 

Die vindt dit alles pracht

 

 

 

Wanneer gaat het eens stoppen

 

Want anders ga ik ook

 

Deze site volstoppen

 

Met dit onzinnige gepook

 

 

 

Nu moet ik echt gaan stoppen

 

Niet omdat ik niet verder kan

 

Maar huisregels ja die ken ik

 

En ja, dan volgt een ban

 

17-01-2020 om 11:01

ik vind t allemaal niet zon drama. Mike heeft paar seizoenen goed werk geleverd, maar is nou niet direct onvervangbaar. Hoop wel dat ze Itakura nog een jaartje kunnen houden. Warmerdam is toch een beetje 13 in dozijn. Kan me niet voorstellen dat die niet vervangbaar is. 

 

 

17-01-2020 om 11:02

Leuke bijdragen. Zo heb je een vastomlijnde selectie, zo kan ineens bijna compleet nieuw elftal de wei in na de zomer. Toch weer fris. Wie weet lukt het dit keer. Ik ga na de zomer niet weer zoals vorige jaren hoop houden na 5 wedstrijden teleurstelling over keuzes van de trainer ben ik bang.

appie happie17-01-2020 om 11:15

Te Wierik is terecht boos..op Telegraaf...

Ik snapte het eigenlijk ook al niet...

 

"Had zijn medespelers ingelicht!!"

brummie17-01-2020 om 11:58

@hoekie

Twente heeft salarispost van 15 miljoen op hun jaarrekening. FC 5 miljoen minder. Deze gegevens stonden ook in overzicht incl. FC in de VI van vorige week. 

Hoekie17-01-2020 om 15:17

Een salarisbegroting is iets heel anders dan een spelersbegroting. De spelersbegroting van FC Twente is 5 miljoen euro. Je moet geen appels met peren vergelijken. Ik heb de VI niet gelezen maar ik verneem graag of die 15 miljoen voor het betalen van de spelerssalarissen is.

17-01-2020 om 12:39

Geen verrassing dat beiden weggaan. Ter Wierik zie ik altijd graag spelen. Die paar miljoen van Gent was nu handig geweest maar als ik het me goed herinner, had Groningen toentertijd geen alternatief achterin. Warmerdam is pas dit jaar aardig gaan spelen. Absalem verhuren zodat hij volgend seizoen de vaste linksback kan worden. Zijn beide spelers niet ook transfervrij naar Groningen gekomen?

campesino17-01-2020 om 13:41

Ik snap de reakties niet zo goed  ter wierik is de sergio ramos, de gerard piquet van groningen. Scoorr nooot een onvoldoende, een leider, kopsterk, enorme vechtlust en ERVARING. Als de hele achterhoede vertrekt, vertrekt al je eevaring. Wie neemt dan de talentvolle jeugdspelers bij de hand? De meest ervaren spelers voor volgend jasr zijn hrustic en el hankouri en een bankzitter ( van hintum). Dat is een DRAMA.

17-01-2020 om 17:17

EENS

marcelfcg18-01-2020 om 11:03

De koe juist bij de hoorns gevat.

Reactie verwijderd door redactie

17-01-2020 om 14:25

Hahaha overdrijven is ook een vak.... Deels klopt het wel maar hij is een gewone degelijke speler waarvan genoeg rondlopen... Blijft ie, hartstikke goed, vertrekt ie... Vervanger hoeft geen probleem zijn.... 

17-01-2020 om 14:15

Lees nu dat ze met contract verlenging van Buijs bezig zijn...... als je al twijfelde over verlenging van je seizoen kaart..... dan is nu de tijd gekomen om hem definitief in te leveren. 

17-01-2020 om 14:25

Want??? Ga je om een trainer je SZ kaart inleveren? Ha

Rob197017-01-2020 om 14:55

Ja, waarom niet, deze trainer bakt er toch helemaal niets van. Schiet overal in tekort. Voor zijn salaris zijn er genoeg alternatieven, die ons wel van de groene stoeltjes kunnen laten springen.

Jantje17-01-2020 om 14:17

Ik hoop op een heel nieuwe ploeg volgende jaar. en dan hoop ik dat ze de eigen jeugd meer gaan inzetten

gezond beleid ga voor je eigen jeugd en ruim deze matige selectie op. verder neem afscheid van deze trainer en staf.

17-01-2020 om 14:35

Eric botteghin en tim matavz tranfservrij deze zomer, ik zeg halen!!

marcelfcg18-01-2020 om 11:04

Ik zeg die nemen geen genoegen met de plakken wortels die de FC kan betalen. En door.....

17-01-2020 om 14:59

Wordt drukke zomer qua nieuwe verdedigers bij FC,want met vermoedelijke vertrek van Zeefuik,Itakura,Te Wierik,Warmerdam en Memisevic zou Mark-jan opzoek moeten naar minstens 4 nieuwe verdedigers in mijn ogen.

 

Voor de opvolging/vervanging van Deyo Zeefuik zat ik te denken aan Leroy Owusu van De Graafschap.

 

Wat zouden jullie vinden van Owusu naar FC ?

17-01-2020 om 15:43

Ook ik zou het betreuren als te Wierik gaat, een bovengemiddelde centrale verdediger die zich altijd volledig inzet, weinig beslissende fouten maakt en heel goed anderen op sleeptouw kan nemen. Warmerdam is een ander verhaal. Is talentvol, snel maar qua karakter net iets te gemakkelijk. Maar ook dat zou ik jammer vinden.

Ik hoor weinig mensen over de eigen jeugd. Ik vind dat er vanuit de FC o.19 jongens kunnen doorstromen. Volgens mij is Thomas Poll een prima linksback en is Milan de Koe ( nog wel wat jong) ook een erg talentvolle centrale verdediger. Voor middenveld en aanval zijn m.i. Suslov en natuurlijk van Kaam en Postema jongens die ingezet kunnen en moeten worden. Ik vind het niet kunnen dat Buijs steeds zo lang wacht met het inbrengen van een jongen als Postema die allang bewezen heeft te kunnen scoren. Ik vind wel dat er in de winterstop naast jong talent een scorende spits gehaald had moeten worden. Asoro, El Hankouri en Sierhuis scoren te weinig. 

 

 

17-01-2020 om 21:36

Laten we hopen dat Te Wierik bijtekend zodat we in ieder geval een beetje ervaring overhouden in de verdediging. We hebben Van Hintum nog voor linksachter. Daarnaast vanuit de jeugd beginnen in te laten stromen. En onze sponsoren lief aankijken zodat deze Itakura voor ons binnen hengelen. Dan blijft er in ieder geval een (mager) geraamte over wat we de defensie kunnen noemen. Maar blijft onverlet dat de scouts hun uiterste best moeten blijven doen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!