Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen en trainer Danny Buijs willen langer met elkaar door

Door Redactie 18 reacties

Diverse regionale media, berichten dat FC Groningen en trainer Danny Buijs meerdere jaren met elkaar door willen gaan. Het eerste gesprek om de samenwerking te gaan verlengen vond plaats in de laatste week van december. Een vervolgafspraak staat in de planning. Er is wederzijdse intentie om de samenwerking te verlengen. De verwachting van Buijs is dat de (ophanden zijnde) nieuwe verbintenis, binnen enkele weken zal worden beklonken. In gesprek met RTV Noord zegt Danny Buijs dat hij de afgelopen anderhalf jaar veel geleerd heeft bij de trots van het noorden en dat hij bij FC nog veel meer kan leren. "Dat gaat wel eens gepaard met leergeld maar nogmaals, ik ben enorm blij dat ik hier trainer ben en hoop dat wij eruit komen."

Reacties:
appie happie17-01-2020 om 18:29

Tja  ik heb zo mijn vraagtekens..maar ja  wie  ben ik..

17-01-2020 om 20:24

wat moet je nou met zo'n uitspraak van Gudde, onlangs:  "de eerste seizoenshelft is het voetbal wat tegengevallen"

Ik kan dat geschreeuw en theater langs de lijn niet uitstaan..maar dat zal persoonlijk zijn.  .Morgen  met scheids Higgler.  die kent FC groningen als z'n broekzak... als de VAR maar stil blijft.

.. maar zien of we Twente verslaan.  opstelling is trouwens grotendeels hetzelfde als in laatste maanden

Roelofsky17-01-2020 om 18:39

Tja ik heb ook grote vraagtekens, met dit voetbal jaagt Buijs de mensen van de tribune... Begrijp het bestuur totaal niet .. Deze trainer maakt met de opstelling constant dezelfde fouten bovendien is die een taktisch onbenul. Heb het eigenlijk helemaal gehad met deze trainer....de hut moet toch weer vol???

17-01-2020 om 19:24

Ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik vraag me al jaren af waar ik elke week weer naar zit te kijken. Wat hebben we toch een stel laffe trainers gehad die ons werkelijk afbraakvoetbal hebben voorgeschoteld. Buys is ook z'on laffe coach, eerst verdedigend alles dichttimmeren, balans in het elftal en met een slinkse 1-0 proberen een potje te winnen.

Ondertussen zit het stadion voor de helft vol en lopen de sponsoren weg. En ik zie niet dat dit op deze voet doorgaande gaat veranderen.

Nu komt onze nieuwe directie weer met  'het uitzoeken van onze voetbal identiteit' en begint het hele circus weer van voor af aan. We weten toch allemaal wat we willen! Een beetje attractief voetbal en een leuke middag in het stadion. Dat is toch allemaal niet zo heel erg moeilijk. Er zijn wedstrijden  dat je blij mag zijn dat er in 45 minuten spelen één keer op doel geschoten is..... tsja, misschien gelijk een verklaring voor het gebrek aan publieke belangstelling binnen de poorten van de Groene Kathedraal. 

brummie17-01-2020 om 19:39

Ik heb ook mijn twijfels. Maar vindt Buys geen laffe trainer. Er wordt wel degelijk meer naar voren gevoetbald, en minder ballen achteruit en breed. 

Daarnaast vind ik FC ook geen countrrplieg dit seizoen. 

In eigen huis zal het zeker attractiever mogen,  hoop dan ook dat dit 2e seizoenshelft meer gaat gebeuren. 

De weinig doelpunten voor geven een negatief beeld weer. Terecht. Maar daar doe je rest van het elftal en intentie tekort mee. Er wordt wel degelijk elke wedstrijd strijd geleverd en verdedigend staat FC als een huis. Als het aanvallend ook lekker zou lopen dan was ieders perceptie veel positiever geweest. 

Nogmaals heb ik ook mijn twijfels over Buys, ik zou graag Erwin Koeman bij FC zien. Maar een meer ervaren  of andere coach is ook geen garantie voor succes.

Blijkbaar is er achter de schermen voldoende draagvlak voor Buys.

 

 

campesino17-01-2020 om 20:11

Zinkend schip

Sponsors lopen weg

Publiek al langer weg

Gehele defensie (+ keeper?) Weg

Alleen brandhout (hrustic, hankuri, buijs..) en jeugspelers blijven over.

Zelfs de bijltjes en bakkertjes van emmen willen niet nasr de fc komen.

Ide keuken divisie doemt op 

TomOkker17-01-2020 om 20:22

Maar Faber is ondertussen trainer van PSV. 

We hebben hier de afgelopen 5 a 8 jaar elke trainer weggejaagd, waar ik overigens nooit aan mee heb gedaan, wat mij door velen niet in dank is afgenomen. Ik heb mj zelfs hard gemaakt voor Huistra. Kun je nagaan.

Nu ik eindelijk voor het eerst eens kritisch ben over een trainer en in mijn optiek zeer terecht, gaat FCG het contract verlengen.

Dan ben je wel een kenner of niet dan 

 

Mensen het is tijd om het zinkend schip te verlaten, vrouwen en kinderen eerst. 

17-01-2020 om 20:30

zo gaat dat niet:  bij een zinkend schip wordt er een geoefend protocol gevolgd,  wie bij welke sloepen enz.  Bij FC Groningen krijg je het idee dat ze maar wat doen, en achteraf kijken of het goed uitpakt.

Hoe ze die verbetering realiseren willen  in de aanvalslinie ( dwz meer doelpunten maken )?? ik een mijn schoen op als ze het lukt.

PS :  als Buys veel wedstrijden met de FC verliest, dan moet ie alsnog weg..ben ik van overtuigd. en komen de supporters niet eerder dan volgend seizoen terug

17-01-2020 om 20:37

Bij Huistra hebben ze na het eerste succesjaar, in januari verlengd...en eind februari alweer afscheid genomen..  Later heeft Huistra nog geklaagd , dat FC G hem "kapot heeft gemaakt"

Ik zie ook niet welke ED ploeg Buys nu zou willen hebben, hooguit KKdivisie denk ik...maar als hij nog een jaar successen zou halen (?) dan staat ie er meteen beter op. !

17-01-2020 om 22:01

Huistra kon in zn eerste jaar nog teren op spelers van het kaliber matavz, tadic en volgens mij zelfs granqvist. Toen die vertrokken was t ook allemaal niks

Hoekie17-01-2020 om 20:43

Uit het rijtje trainers Buijs, Faber, v.d. Looi, Maaskant, Huistra komt hij veruit met de beste analyses.Ik heb in al die jaren veel gestuntel, gehakkel en warrige verhalen gehoord en gelezen van voorgaande trainers. Tactische praatjes die kant nog wal raakten. De wedstrijdopstelling is altijd vrij logisch. Natuurlijk kun je twisten over een paar spelers die volgens de 18.000 bondscoaches wel of niet hadden moeten spelen. In die zin kan ik mij voorstellen dat de leiding met hem door wil. Ik begrijp dat veel supporters er anders naar kijken maar moet daar bij wel opmerken dat alle voorgenoemde trainers werden afgebrand. Alleen Ron Jans kwam er genadig af maar die had ook een wereldselectie tot zijn beschikking. Als we de supporters een wedstrijdselectie laten samenstellen zien we altijd een stuk of 3 a 4 spelers die er niet in staan maar wel opgesteld hadden moeten worden. Natuurlijk zijn er betere trainers dan Buijs maar die zijn niet betaalbaar of niet genegen naar de Euroborg te komen. Alles valt of staat met resultaten. Een serie overwinningen en het is stil op dit forum, een serie nederlagen en de hel  breekt los. Welkom in de wereld van betaald voetbal.

campesino17-01-2020 om 21:41

Het gaat niet om de poppetjes. Het gaat om de manier van spelen. Al jouw genoemde trainers spelen afbraakvoetbal. De een nog verdedigender dan de ander.  Daar houden wij groningers niet van.  Nu moet ik ik toegeven dat maaskant en vd looi nog behoudender waren. 

18-01-2020 om 01:33

Jullie vergeten dat één van de vereisten om een succesvolle coach te zijn is...dat je mooie verhaaltjes kan vertellen...of ze hout snijden doet er meestal niet toe

 

Ronald Koeman  beheerst dat tegenwoordig als trainer van Ned XI-tal

Schluski kan prachtig vertellen zonder één schukldige aan te wijzen

Buys... tja is een emotioneel baasjes...  maar is niet kritisch genoeg om zelf de handdoek te gooien als het hem niet lukt bij Gr.

17-01-2020 om 20:53

Prima keus!! Verlengen....investeer naar in betere spelers. Die moeten het doen!! Afscheid nemen van die net niet spelers als een Hrustic, hankouri, Asoro, Warmerdam...... Nog wel een paar 

 

17-01-2020 om 21:01

Fingerspitzengefühl.

Heeft Buijs dat?

Hij heeft wel alle diploma's.

Was cum laude.

Zijn eerste optredens voor de FC gewoon weg ondermaats.

Hij moest nog ervaring opdoen.

Stage lopen.

Hoeveel practische ervaring moet Buijs nog opdoen.

Kunnen wij daarop wachten?

Buijs zegt ik ben een beginneling.

Is dat een excuus.

Hij had er direct moeten staan.

Nu ja na een aanloopje.

Hebben wij verstand van het balletje?

Nee, anders hadden wij ook de nodige diploma's gehaald.

Kijk tegenwoordig is het voetbal zo doordacht en ingewikkeld dat een leek er niets meer van snapt.

Willen supporters verstand van het balletje krijgen, dan moeten ze naar Zeist voor de noodzakelijke diploma's.

Voetbaldiploma's voor supporters.

Dat is nieuw.

Iedereen heeft diploma's.

Zwemdiploma, verkeersdiploma, schooldiploma''s.

Dus ook tijd voor een supportersdiploma.

Dan worden supporters en Buijs het eens.

En zien zij voetbal door dezelfde bril.

Boerenmacht kan dan opgedoekt worden.

Tenzij Boerenmacht ook naar Zeist gaat voor.......

Een voetbalbril met correctieglazen van Hans Anders.

Gegarandeerd dat u de wedstrijden beter en leuker gaat bekijken, bekijken en bekijken.

En zonder Buijs geen humor, gemor, gemor en gemor.

Buijs heeft ook zijn vrolijke kanten....

Als het voetbal niks is dan hebben wij Buijs nog waarop wij ons kunnen uitleven.

Dat geeft ook een kick.

KIck is een voetbalterm.

Kickers Offenbach is een voetbalclub.

Kikkers zwemmen in de sloot.

C of k een groot verschil.

Nu maar andere gedachten.

FC Twente vs. FC Groningen.

Weer een kans voor Buijs die nog niets heeft gewonnen ook niet in de loterij.

Wij moeten maar eens op ziekenbezoek bij de ongelukkige Buijs.

En nemen een bloemetje mee.

Aardig zijn voor hulpbehoevende medemensen.

Buijs is ook een medemens! 

 

 

TomOkker18-01-2020 om 08:12

Een toppertje deze keer Andries

17-01-2020 om 21:06

Lekker Driesje!!

Marco17-01-2020 om 22:05

Buijs wil hoog druk zetten en afjagen. 

In balbezit ontbreken de spelpatronen en kwaliteit spelers.  

Achterin heeft hij de boel goed dicht getimmerd.

Afgelopen seizoen speelde hij naar de mogelijkheden maar was vitesse beter in de play offs. Nu heeft hij een te jong elftal met te weinig scorend vermogen.

Spelers willen wel voor Buijs werken.

Een andere trainer zal niet snel beter presteren.  voetbalintenties zijn ok, uitvoering minder.

Hoekie17-01-2020 om 23:53

Ik ben het volkomen met je eens dat Buijs veel meer dan zijn voorgangers hoog druk wil zetten. Alleen de spelers die het moeten uitvoeren hebben op dit moment nog niet de kwaliteiten en de ervaring om dat goed uit te voeren. Dat is een langdurig proces. Een andere trainer zal inderdaad niet veel beter presteren. Het ligt dus wel degelijk aan de poppetjes want Reis pikte dat bijvoorbeeld afjagen heel snel op en verdiende o.a. daarmee een transfer naar Barcelona. Memisevic is ook een speler die eenmaal weer fit het voortouw kan nemen. 

TomOkker18-01-2020 om 08:11

De mensen die voor Buijs zijn nemen een aantal termen in de mond die bij studio bord op het schoot niet misstaan, Clichés waarmee je alle kanten mee op kunt en voor elke trainer geldt maar vooral gold. Vooral aannames en onderbuik gevoelens voeren de boventoon in menig pleidooi maar of er voetbal verstand tussen zit, ik betwijfel het. 

Het heeft een hoog papagaai gehalte. Ja FCG speelt met beide backs hoog maar dan moet je er ook de spelers voor hebben, hoor ik wekelijks de analisten zeggen. Ze werken hard, ja dat moest er ook nog eens bijkomen met die hoge salarissen van tegenwoordig. Meer hoog druk zetten dan zijn voorgangers, ik heb het even voor je nagekeken maar ik kan nergens waar het druk het hoogst is of was. Wel is de druk hoog als ik moet. Mensen mensen toch waar gaat dit over, als je het voor iemand wil opnemen prima maar praat geen poep.

Misschien kan iemand mij uitleggen waarom Hrustic ondanks zijn zeer matige statisteken en voor menig supporters de iritatiegrens reeds meerder malen overschreden heeft, nog steeds door Buijs wordt opgesteld? Door spelers in stelling te brengen met zijn splijtende diepte passes of die ene crossbal waar zelfs Jurgen Klopp het nog over heeft. Vertel mensen, vertel eens mensen waarom?

campesino18-01-2020 om 09:09

Nou tom okker, dan kan jij volgend jaar je lol op. Zeer wasrschijnlijk is na het vertrek van de weinige routiniers die er zijn, hrustc de man met de meeste vlieguren. En zal dus de mentor zijn van al het jonge spul. ( En dat hijzelf de afdruk van de po pog op zijn billen heeft zitten)

TomOkker18-01-2020 om 10:20

Is dit je antwoord? Een kinderhand is gauw gevuld zullen we maar zeggen.

Dat mentor of routinier gedoe is van lang geleden en van dat onzin geleuter heb ik allang afscheid van genomen. Die jonge gasten van tegenwoordg zijn nu al verder dan menig zogenaamde routenier. We laten ons van alles aanpraten door studio bord op het schoot en we papagaaien wat af met z'n allen.

brummie18-01-2020 om 11:43

Hoezo zijn de statistieken van Hrustic matig? Hij is het meest betrokken bij gevaarlijke aanvallen, heeft 5x paal en lat geraakt 1e seizoenshelft en heeft elke wedstrijd een hoog percentage spelen naar medespelers. Weinig balverlies dus.  Daarnaast maakt hij ook nog eens heel veel meters per wedstrijd. 

Jij irriteert je aan zijn houding, maar dat heeft niets te maken hoe hij in het veld presteert. 

Natuurlijk maakt hij ook fouten, maar op basis van statistieken in 1e seizoenshelft draait hij een behoorlijk seizoen. Ook in kranten en tijdschriften scoort hij een ruime voldoende. 

 

 

campesino18-01-2020 om 11:50

Dat geloof je tockh zelf niet. Kijk naar vd kasm, prima debuut, pasr wel pasr grote beginnersfouten. Met meer ervaribg gebeurd je dat nier. En 2 of 3 jonge jongens geeft dat niet, masr als dst er 10 zijn...

Verder heeft iedere ploeg eem leider nodig en niet iedere routenier is een leiderr, masr eenn geboren leider van 18 guncioneert oojk niet.

 

18-01-2020 om 13:35

Brummie ga eens een wedstrijd alleen op Hrustic letten!! Kom dan maar es weer..... 

TomOkker18-01-2020 om 15:30

Beste Brummie, onder welke noemer valt "betrokken bij elke gevaarlijke aanval" te noteren of is dit een verzinsel want m.i. wordt hij de laaste paar wedstrijden regelmatig overgeslagen. Wat jij hier schetst zijn nou niet echt statistieken om trots op te zijn me dunkt. Ook hier geldt een kinderhand is gauw gevuld. 

18-01-2020 om 10:36

Onbegrijpelijk dat ze door willen met deze trainer. Al seizoenen lang wordt er gepredikt dat er attractief voetbal gespeeld moet worden. Deze man heeft in anderhalf seizoen helemaal niks van dat laten zien, en toch wil je hiermee door. Kunnen de Buijs fans hier wel zeggen dat de intentie er is maar als je geregeld met 3 centrale verdedigers speelt in eigen huis snap ik niet waar je het dan over hebt. Veel mensen ergeren zich aan zijn opstellingen,begrijpen vaak zijn wisselbeleid niet, en zien totaal geen lijn of verbetering in het vertoonde spel. Zijn wij met z'n allen dan zo dom? Of is Buijs nou zo slim? Ik weet het antwoord wel.  Je kunt als directie wel je kop in het zand steken voor de mening van de achterban maar die moeten wel het stadion vullen. Nu zeg ik niet dat je naar elke schreeuw van de supporter moet luisteren maar als ik om me heen kijk is er volgens mij nog erg weinig draagvlak voor Buijs. En voor de mensen die zeggen dat het aan het materiaal ligt, er zijn ook ploegen met op papier minder materiaal maar waar er veel meer voetbal in het spel zit. Kijk naar Sparta en ja zelfs Emmen heeft meer lijn in het spel. 

18-01-2020 om 14:13

Voor alle buijs haters: denk even logisch na!!

1) Buijs was 2 jaar geleden nog coach van kozakken boys, totaal onervaren. Maar haalt wel gewoon in zijn eerste jaar een prima 8ste plaats en play-offs. Helemaal niks mis mee.

2) Buijs past precies in het zogenoemde groningen DNA. Vol gas geven, mouwen opstropen en gaan. Kan zen spelers ongelooflijk goed motiveren en is gewoon altijd duidelijk tegenover de pers en eigenlijk iedereen.

3) hij is 37 jaar! Geen wonder dat hij nog dingen moet leren! Komt nog maar net kijken maar zorgt er wel voor dar groningen(dat volgens velen in verval is) naar behoren presteert! We willen plays offs halen toch? Nou dan 3 punten meer en je staat 7de!

4) Zon verdedigind neerzeten is ontzettend knap!! Het aanvallende gedeelte moet natuurlijk beter maar zoals gezegd hiu moet nog leren en ervaring opdoen.

5) Groningen zakt nooit door de ondergrens! Zelfs van ajax verliezen we maar met 2-0 na een rode kaart!

6) Als je buijs nu nog de kans geeft en aankomende zomer word de hele selectie gereonveerd. Als dat gebeurt in samenspraak met Buijs en hoe hij wilt spelen ben ik er van overtuigd dat er mooie dingen kunnen gebeuren!

 

Gewoon helemaal opnieuw beginnen met jeugd erbij en van Flederus mogen we genoeg verwacht en! Kijk wat hij bij heracles heeft gedaan, dat moet bij onze prachtige en veel grotere club dan helemaal kunnen!

op naar betere tijden!

brummie18-01-2020 om 16:39

Beste Tom Okker, kijk de wedstrijdstatisieken van Hrustic op het internet maar eens na. 

Heb geschreven dat hij bij de meeste gevaarlijke aanvallen bij FC betrokken was. Niet elke. Als je 5x paal en lat raakt is ook pech. Hij had al op 6-8 goals kunnen staan. Voor een aanvallende middenvelder en voor het eerst basiskracht was dat zeker meer dan goed geweest. Nu staat hij op 3 goals/2 assists. 

Heb het idee dat deze jongen om zijn houding in het veld compleet wordt afgefikt, terwijl hij best een behoorlijk seizoen draait. 

Er wordt telkens nadruk gelegd op wat bij hem niet goed gaat, terwijl de goede dingen niet benoemt worden en veel mensen elkaar maar negatief loopt na te papagaaien. 

FC houdt zelf ook statistieken bij en Hrustic heeft een hoog percentage juiste passing en maakt veel meters per wedstrijd. Daarnaast beschikt hij over een geweldige trap. 

Tuurlijk doet hij dingen nog fout, maar dat mag blijkbaar niet. Er zijn spelers die 1e seizoenshelft veel minder hebben gespeeld ,en veel meer krediet kregen en krijgen. 

Als je je niet hebt verdiept in de statistieken van Hrustic per wedstrijd, hoe kun je dan zo over hem oordelen? 

TomOkker18-01-2020 om 21:21

gelul dus

18-01-2020 om 16:46

Ik heb hier kort gezegd 1 woord voor: verbijsterend!

Iets langer gezegd. In anderhalf jaar geen enkele lijn in het spel brengen. Zelfs bij dode spelmomenten (waar je toch echt flink op kan trainen) doet men maar wat. Daar komen de continu verkeerde opstellingen (Bepaalde spelers oneindig vertrouwen geven, andere gelijk afschrijven of sowieso niet opstellen) nog bij. Zijn bij vlagen onbegrijpelijke wisselbeleid. Dan vraag ik mij echt af op basis waarvan, in godsnaam, wil men met deze man verder????? Maar vooral zo doorgaan, dan heb je volgend jaar nog minder sponsoren en seizoenkaarthouders. 

brummie18-01-2020 om 17:49

Tot de 16 meter van de tegenpartij loopt het eigenlijk  best aardig. FC hoorde in 2019 tot de beste verdeigende ploegen van Europa, met de minste schoten op doel. 

Er wordt simpelweg te weinig gescoord. En daarvoor komt men naar het stadion en ligt daar de nadruk op bij de toeschouwers. 

Zeker in thuiswefstrijden mag er meer geboden worden.Strijd en inzet zijn er meestal wel. Intentie met backs hoog op ook. Hoop dat het scoren makkelijker gaat worden, lukt dit, dan zal men veel positiever kijken naar prestaties van onze club. Ook zal het gevoel over Buys beter zijn. Credits voor Buys m.b.t. verdedigend het elftal geweldig neerzetten. Het aanvallende gedeelte is voor het team en Buys de uitdaging voor 2e seizoenshelft. Dat moet en kan ook beter. 

18-01-2020 om 18:16

Top goede keuze! Rust behouden en niet in paniek raken.. dit trio (Gudde, Fledderus en Buijs) mag ik graag horen. Hebben een duidelijk verhaal! En wat betreft de meeste reacties hierboven... negativiteit is altijd al de basis hier geweest! Stuk voor stuk reaguurders die ik allang niet meer voor vol aan zie.. en zeker niet als supporter.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!