Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen mist penalty en neemt punt mee uit Enschede

Door Redactie 24 reacties

In een vrij matige wedstrijd kwamen FC Twente en FC Groningen niet tot doelpunten. De grootste kans voor onze groen-witten kwam op naam van Ajdin Hrustic die in de tweede helft mocht aanleggen voor een (discutabele) penalty en de paal trof. In de slotfase drong de thuisploeg nog stevig aan maar Grunn bleef verdedigend goed bij de les. 

eerste helft
Een veelbelovend begin van Groningen met hoog druk, leuke combinaties en een doelpoging (rollertje) van Hrustic. In de tiende minuut de eerste dreiging van Twente. Een wel erg gemakkelijk gegeven vrije trap werd ruim naast het doel van Padt gekopt. Niet veel later een voorzet van Cantalapiedra die door Zekhini werd verlengd tot een flinke afzwaaier.

Op de speelhelft van de tukkers ging een kans voor Lundqvist (op aangeven van Zeefuik) volley over de lat. Aan de andere kant van het speelveld moest Padt aan de bak op een gevaarlijk schot van Cantalapiedra, tot op dat moment de grootste kans van de wedstrijd. Het spelbeeld golfde op en neer, beide teams grossierden in slordigheden.

Van Kaam die bij vlagen het spel prima naar voren kon verplaatsen, schoot ruim over het doel van Drommel. Een tackle van Zeefuik en (in een andere situatie) Cantalapiedra, werden bestraft met geel. Uit het niets probeerde Sierhuis met een schot in de verre hoek Drommel te verschalken. Op slag van rust had de bal op de stip gekund. Er werd hands gemaakt binnen de Twentse zestienmeter. De arbitrage liet het daarbij. 

tweede helft
Twente ging wat meer aanzetten. Padt kende echter weinig moeite met de doelpogingen van Cantalapiedra en Espinoza. Zekhnini ontsnapte aan geel na het hard onderuit halen van Zeefuik. Warmerdam onderscheidde zich met een knappe verdedigende sliding en voorkwam dat Zekhnini in stelling werd gebracht.

En dan ineens een strafschop voor Groningen. Sierhuis die knap in de as werd ingespeeld probeerde zich tussen twee verdedigers langs te wurmen en ging onderuit. Troupee kreeg geel. Hrustic mocht na goedkeuring van de VAR aanleggen en schoot (tot ontzetting van iedereen die Grunn een warm hart toedraagt) op de buitenkant van de paal...

Over en weer werden onvriendelijkheden uitgewisseld. Ruim 20 minuten voor tijd maakte Postema zijn opwachting voor Sierhuis. Vuckic verving iets later Zekhnini. Selahi kreeg geel na het onderuithalen van Van Kaam. 

Hrustic was te laat met zijn tacle en ging eveneens op de bon. Lundqvist wist goed door te komen tot aan de zestien, zijn schot werd gepakt door Drommel. Op de speelhelft van Groningen leken de tukkers door de linies heen te breken maar Padt kon vrij simpel redding brengen. El Messaoudi kreeg nog een kleine tien minuten speeltijd voor Hrustic. 

Ruim vijf minuten voor tijd een vrije trap voor Twente. Deze kwam in de muur en zou via diverse schijven eindigen in een corner, gevolgd door weer een hoekschop. Een schot op het doel van Padt kwam op de arm van een Groningen speler. Niet opzettelijk oordeelde de arbitrage. Nakamura werd ingebracht voor Espinoza en er kwam weer een corner. FC hield stand.

Er werd vier minuten extra tijd bijgetrokken. Asoro werd afgelost door Schreck.    

Volgend weekend wacht in eigen huis de wedstrijd tegen Ajax. 

Opstelling FC Twente: Drommel,Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Schenk, Selahi, Busquets, Espinosa, Bosch, Cantalapiedra, Zekhnini                                          

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, van Hintum, Warmerdam, Hrustic, Matusiwa, Lundqvist, van Kaam, Sierhuis, Asoro

Reacties:
18-01-2020 om 22:48

Een punt bij Twente is beter dan verliezen. Maar daar is dan ook weer alles mee gezegd. Volgende week Asoro op de plek van Hrustic en Postema in de basis. Lundqvist is geen linker middenvelder maar een 10. Maargoed ik blijf in herhaling vallen dit seizoen. Onze trainer ziet het anders..

marcelfcg19-01-2020 om 08:17

En van die trainer zijn we zoals het zich laat aanzien nog lang niet verlost....

19-01-2020 om 09:33

Ik ben het zeker met je eens dat Lundqvist in de as moet spelen. 
als je geen buitenspelers hebt kun je net zo goed vier middenvelders neerzetten en daar regeren, die kunnen dan de spitsen bedienen. Als gudmonson beschikbaar is kun je  met buitenspelers  spelen (Asoro) maar 4 4 2 met opkomende backs kan wel ( dan moeten ze wel opkomenen niet halverwege blijven hangen)

19-01-2020 om 09:33

Sorry, dubbelpost.

Reactie verwijderd door redactie

18-01-2020 om 23:11

Als je naar de stan d kijkt (  Ajax-Sparta komt nog, maar daar kan je een "1" invullen, dan is FC groningen bij voorbaat op die 10e plek gebleven...Dat betekent voor mij, dat Buys ervoor heeft gekozen om genogen te nemen met 1 punt ( of een lucky overwinning ) en heeft opgedragen om zowel Warmerdam als Zeefuik rond de middellijn te houden...OK Warmerdam stond soms 10 meter voorbij de middellijn maar kwam z'n man niet voorbij.

De hand van de trainer met zijn tactische opstelling en wisselbeleid  was dus duidelijk zichtbaar.  Het spel was hetzelfde als voor de winterstop.( citaat Buys)..en geloof het of  niet: te wijten aan het feit dat veel spelers zwak ziek of misselijk waren en nauwelijks hebben gespeeld...en dat was nou de analyse en verklaring  waar ik al bang voor was.

 

18-01-2020 om 23:24

Wie dit voetbal leuk vind moet wel een fanatieke supporter van de FC zijn.

Een blind paard geworden.

Net als een liefdesvolle moeder die de fouten van haar kinderen niet wil zien.

Alles is goed wat zij en hij zien.

En nog leuk ook.

RTV Noord voetbalannalist Drent heeft het gehad met de FCG.

In zijn tijd zou het hele elftal gewisseld worden.

Net zolang wisselen tot dat het elftal spoort en draait als een tierelier.

reactie aangepast - MOD BM

 

18-01-2020 om 23:59

Als u niet rookt, laat ik geen wind!!

19-01-2020 om 00:04

Ben de 2e helft afgehaakt.... Niet te doen... Ook een strafschop mis door onze topper ja ja Hrustic. 

Hulde voor de 500 supporters, het enige positieve!!! 

appie happie19-01-2020 om 01:33

We moeten iemand hebben die de spits in stelling  brengt !!! Spitsen hebben we wel..

 

En we moeten gedurfder spelen  D.B. hoor je..angsthazen voetbal houden we niet van..tegen Ajax volgende mag/moet je afwachten,maar tegen Twente enz. Niet.!!

19-01-2020 om 01:55

De uitgevoerde tactiek klopt vaak niet. Juist tegen emmen werd het gevaarlijk door op te bouwen via de as(middenveld), waarom nu elke keer de backs aan spelen. Geef nu van Kaam in het midden de bal, die kan door zijn beweging juist snelheid en direct de bal naar voren krijgen. En dus niet via de backs.. Slechte tactiek dus. In momenten dar er door het midden werd gespeeld kwam er iets van gevaar. Vond van hintum, mutusiwa en van Kaam een ruime voldoende. Ter wierik en zeefuik krappe voldoende, rest onvoldoende. En Aub niet zo veel meer roepen om postema. 2 ballen gehad, beide verspeeld. En oh ja tactiek van buijs ook een ruime onvoldoende. 

marcelfcg19-01-2020 om 08:23

Ga je Postema nu werkelijk beoordelen op die 2 waardeloze ballen die zijn kant op kwamen.

19-01-2020 om 11:48

Wat een lulkoek, hoeveel minuten heeft hij nou meegedaan. Hij probeerde in elk geval nog de ruimte te zoeken. Daarvoor ging alles steeds maar door het midden. Ik zou hem pas beoordelen na 5-10 hele wedstrijden. 

 

 

 

TomOkker19-01-2020 om 13:27

Dit krijg je dus, mensen schreeuwen om te jonge spits, die tijdens het EK -17 amper of geen minuten heeft gemaakt, die voor mij om onduidelijke reden wordt opgesteld in een onzeker en bij vlagen zeer slecht draaiend elftal en dan wordt afgeserveerd. Omdat het gross denkt dat het aan een spits ligt dat we niet scoren of dat een andere of nieuwe spits de situatie veranderd.

Maar mensen denken gelijk aan aanvallers als men over het aanvalsspel heeft, appie heeft dan ook helemaal gelijk zorg er eerst maar voor dat we mensen krijgen die een aanval op kunnen zetten en/of mensen in stelling kunnen brengen, spits of geen spits. 

Marco19-01-2020 om 02:08

Het is een kwaliteitimpuls wanneer Buijs als aanvaller gaat meedoen.

Aanval en middenveld enkel spelers met minder 34 wedstrijden ervaring.  Veel te onervaren voor linkerrijtje.

Een Groningenspits wil altijd tegen Twente scoren. Sierhuis had de bal moeten opeisen als hij de spits van Groningen wil zijn. 

De gestolen overwinning weggegeven. 

 

19-01-2020 om 02:32

Je kunt eeuwig blijven praten over tactiek, aanvoer naar de spitsen etc maar zolang deze trainer er zit kun je elke week weer hetzelfde riedeltje typen. Hopelijk krijgt de directie nog een helder moment en gaat op zoek naar iemand die de hut wel vol krijgt.

TomOkker19-01-2020 om 16:51

ains

19-01-2020 om 08:06

Wat misschien nog wel het meest erge is, is het feit dat je na de verschrikkelijke naaierij in Groningen DE kans krijgt om Twente terug te naaien (dat was echt geen strafschop) en dat je dat dan weer nalaat. Bedankt Hrustic! Stel je voor dat die smerige fraudeurs zichzelf met 2 of 3 punten boven de degradatie/nacompetitie veilig spelen (want ze waren echt slecht) dan hebben ze dat o.a. aan Groningen te danken. 

Ik bedacht me later dat ik zowaar nog 1 positief punt te benoemen heb. Van Hintum centraal. Heeft in tegenstelling tot Warmerdam en te Wierik vrijwel geen fout gemaakt. Speelde echt meer dan prima daar. 

19-01-2020 om 10:34

Ik ga absoluut postema niet slecht beoordelen op 2 ballen. Maar ik wil wel de hype en verwachtingspatroon rondom deze jongen wat temperen. Heeft nu al een paar keer ingevallen en eerlijk is eerlijk, is nog niet gevaarlijk(op 1 bal na=Utrecht beker) geweest. Dat geeft niet, maar in o. a dit forum werd gesteld dat hij onze verlosser is. 

19-01-2020 om 10:37

100% mee eens! Hij is nog erg onrustig en druistig en ik zie ballen van z'n voeten springen die een potentiële topspeler gewoon zou moeten aannemen. Laten we die jongen nou gewoon rustig vaker brengen en niet meteen in de basis gooien. Van Kaam is bijvoorbeeld alweer twee jaar ouder. Dat kan al een enorm verschil maken. Hij moet gewoon lekker bij de selectie krijgen en z'n invalbeurtjes krijgen en verder gewoon met Sierhuis en Asoro blijven spelen, mits ze beter gebruikt gaan worden want anders kunnen we net zo goed met 6 middenvelders gaan spelen 

19-01-2020 om 10:46

Hij is 17!!!! Potentie is er, rustig brengen... Kaam van 't zelfde... Foutjes maken hoort erbij dat mag nu nog.... Heb in deze jongens nu al meer vertrouwen dan een Hrustic... Snap echt niet wat iedereen in deze gast ziet!? Een redelijk schot/trap is niet voldoende... 

appie happie19-01-2020 om 11:53

Ik vind Hrustic ook niks..nooit gevonden ook ,hij is het (net) niet..toe hij de penal zou nemen wist ik het bijna z eker,dat wordt niks...hij wil zo graag scoren dat alles te gehaast en onnagedacht is.(nieuw woord)

Hij zou de aangever moeten zijn !! Hoeveel assists staan er achter zijn naam..??  juist ja. Hij gaat meestal voor eigen succes..Hoevaak heeft hij gescoord dan? Ook heel veel dus...

Zoek een ander voor de plek van Hrustic en je heb een groot probleem opgelost,dat denk ik.

Schrik er niet van...

19-01-2020 om 11:53

Ben ook weer live getuige geweest van de onbenullige tactiek cq speelwijze van onze toptrainer. Niet om de penalty maar Hrustic speelde verschrikkelijk slecht (alweer) en dan heeft Buys het over fantastische traptechniek. Dat is niet genoeg want geen corner gaat goed bij hem. Dan speelde Lundqvist linkshalf en werd menigmaal diep gestuurd. Sorry maar dat kan ik nog beter niet om Lundqvist want dat is een nr 10 meneer Buys. Spitsen krijgen werkelijkwaar niet een fatsoenlijke bal !!!! Echt niet een !!!! Ben al heel lang trouwe supporter uit (soms) en thuis altijd maar met het verlengen van Buys die er geen systeem in krijgt ga ik passen - met pijn in mijn hart maar het is nu al jaren voetbal om niet aan te zien. Klaar mee - zit met vaste groep van ca 20 en met mij denken 15 anderen er net zo over !!!! 

campesino19-01-2020 om 11:57

Met of zonder hrustic maakt niet het verschil, net zoals postema ook niet het verschil maakt. Buijs wil safety first. Grinibgen heeft wel vaak de bal maar zonder enkel risico. En eerlujk gezegd, in uitwedstrijden vind ik dat prima. Net zoals ik een punt meenemen uit enschede ook prima vind. Het probleem is dat buijs in griningen de ploeg hetzelfde laat spelen en dasemee de mensen in de euroborg iedere keer een oervervelende middag bezorgt 

19-01-2020 om 12:23

@Campesino

en hoe beoordeel jij dan de thuisploeg Twente? Die hadden VIJF wedstrijden verloren en speelden toch ook niet geweldig...Buys probeerde na de wedstrijd dit nog als excuus te gebruiken: "je hebt 2 teams nodig voor om  te kunnen voetballen"

Maar ik ben wel erg ( dwz "dood") moe van deze vertoning...

Volgens mij tellen voor Buys en zijn generatiegenoten Gudde en Fledderus, allang niet meer of het publiek tevreden is, maar of ze

aan het eind van de competitie op plaats 8-9 staan.   en ik denk erbij:  dat kan  wel eens een misrekening worden, heren...! 

Behalve dat ze na dit weekend nog op 26 punten staan, denk ik dat Buys de spelers en in de speelwijze en opstelling verkeerd gebruikt ..alles is hier al een of meerdere keren gezegd, maar zelfs de penaltynemer daar zijn geen afspraken voor gemaakt, of misschien wel  en dan heeft Buys (weer) verkeerd gegokt. 

tis me wat

Groen hart19-01-2020 om 14:16

Hou op ... Twente moet je winnen ook is het uit. Maar met deze spotsen scoor je nooit. Nogmaals bedankt Ron Jans waar je ons mee hebt achtergelaten.

19-01-2020 om 12:40

Met Buijs ver van huis.

De FC is geen kerkgenootschap.

Geen kwestie van geloof in de messias.

De Messias is er nooit geweest en dus komt ook niet terug.

Een messias zou de FC kunnen redden naar betere tijden toe.

Jesus die wonderen verrichtte.

Heel veel is onzin in deze wereld.

Er zijn tig verschillende godsdiensten, die elkaar in de haren vliegen.

Een competitie zonder bal.

De bal kijkt de laatste tijden ook chagreinig.

Hoe komt dit.

De bal heeft een hekel aan Buijs.

De spelers schoppen de bal steeds de verkeerde kant op.

Daar wordt je niet goed van.

Buijs is een virus.

Dat wil niet weg.

Het bestuur heeft ook het Buijs virus te pakken.

Iedereen met het Buijs virus dus weg bij de FC en het grote gat ook weg.

Opnieuw beginnen.

Een nieuw begin is een nieuwe lente.

De penalty was onterecht.

Sierhuis struikelde en kreeg onderweg een klein duwtje mee.

Hij struikele door dat zijn benen in de kleine ruimte in een knup kwamen te zitten. 

De nonchelante aanloop van Hrustic voorspelde al niets goeds.

De bal raakte de paal.

De bal stond voor paal zogezegd.

Voetballers zijn goed in paal en lat schieten.

Dat moet eens afgelopen zijn.

Geen circus acts op het voetbalveld.

Is Nijland nog supporter.

Ik zag hem weer met zijn geelgroene haardos op de tribune.

Nieuwe naam voor de FC: FC GeelGroen.

GroenGeel kan niet want die club bestaat al.

Alle godsdiensten zijn gebaseerd op verering van de zon.

Amen is Amon de zonnegod.

De zon is ook een bal een hete voetbal.

Ballen overal, overal en overal.

Dat wil de echte liefhebber: gehaktballen, Nasiballen, voetballen, handballen en andere ballen.

Bij handbal is het hands anders.

Als een voet de bal raakt is het voets.

Dit wordt bestraft.

In de doelgebied met een penalty.

Ik heb nu ook het Buijs virus.

Dus ik ga nu exit, exit en exit.

Even pause, een break.

Volgende week ben ik er weer, goed uitgerust en weer hoopvol.

Ja je moet wat.

 

 

Roelofsky19-01-2020 om 12:43

Bij RTV Noord zei Buijs dit is een wedstrijd om snel te vergeten.... Nou Buijs welke wedstrijd was dat niet? Begint u eens met spelers op de juiste plek neer te zetten dan krijgt u veel meer voetbal in het team. Als u alles ziet als leer moment, maak daar dan ook gebruik van en maak niet iedere keer weer dezelfde fouten... Dan ook nog de intentie hebben om uw contract met enkele jaren te verlengen omdat u het zo goed doet dat is de doodsteek voor FC Groningen.... Als dat gaat gebeuren haak ik af en velen met mij.....

campesino19-01-2020 om 12:55

Ja kees, twente is een bijeengeschraapt vreemdelingenlegioen ( ben bij groningen volgend jaar ook bang voor  als warmerdam, memisevic, zeefuik, te wierik op zeker en asoro, sierhuis, itakuro waarschijnlijk ook vertrekken) en kan niet beter. Het is eigenlijk triest dat je tegen een vd slechtste teams 4 punten verliest, maar goed een punt punt in een uitwedstrijd is voor mij momenteel een een bonuspunt. Net als ik tegen ajax op nul punten reken. Daarom hoop ik dat groningen tegen ajax ar bol opkletst en een leuk spektakel zien ook al ga je dan de boot in met een 2-5 nederlaag. Alles liever dan weer een oersaaie vertoning.

Groen hart19-01-2020 om 14:17

Sierhuis en Asoro breng ik persoonlijk weg .

appie happie19-01-2020 om 14:00

Probleem is dat Buijs,Gudde en Fledderus er anders tegen aan kijken.

 

Het wordt tijd voor een statement . Niet naar Ajax gaan..nog legere tribune's..ik weet en snap dat,dat ook niet de juiste oplossing is,maar hoe anders?

 

 

Aan modderen , ze krijgen hun salaris toch wel.( wie betaald dat??) Juist ja WIJ..

Daarom willen we inspraak,de manier van spelen voorop.Ik hoor steeds meer mensen die willen afhaken,ik snap dat ook nog.

Ik ga niet..hoe en wat iemand anders er ook van zal vinden,maakt mij niet uit.Thuis op tv  kan ik hem direct uitzetten en ben ik er vanaf..int stadion moet ik eruit naar P lopen  en 30 min. Naar huis rijden.

Ik kom al vanaf  toen ik 11 was..en dat is 50 jr geleden..met 1 x een tussenpose eruit van 2 jr..door omstandigheden..maar nu basta..ik neem thuis wel een borrel en een worst er bij...ben ik goedkoper uit..en heb minder ergernissen

Acht ja   emotie hè..

Dus doe ik dat..klaar mee...

Groen hart19-01-2020 om 14:20

Denk er net zo over. Elke keer je er weer op verheugen en steeds weer een teleurstelling.

19-01-2020 om 14:47

paar jaar terug was er een supportersactie met witte zakdoekjes... Ik mkan nu niet zo snel ontdekken hoe de clubleiding te overtuigen is... Volgens mij leven Fledderus en Gudde nog met hun sentimenten in Almelo resp Rotterdam..

 

Maar serieus:  na volgend weekend heeft FC Groningen nog steeds 26 punten, en het programma erna:  PECZwolle, Vitesse Sparta , VVV  dan komt een zware reeks: W II PSV, RKC, AZ, Utrecht...enz..   Met andere woorden als er geen spelers nog deze maand  bij komen dan zie ik weinig succes gloren...  dat ze dat niet begrijpen! 

19-01-2020 om 17:43

Houd het s.v.p. relevant, kort en bondig. Geen cryptische weerspiegelingen meer a.u.b

Bij voorbaat dank! - MOD BM

 

 

Oeleoptak19-01-2020 om 18:15

Er zou mss ook eens voor het middenveld wat meer ervaring gehaald kunnen worden. Lopen alleen jonge snuiters. Iemand die een bal vast kan houden en doorsturen naar dezelfde kleur. Desnoods huren als dat kan. Achterhoede is ons beste deel. Daar lopen wel veel oudere en ervaren spelers. Nu is het bal hebben en direct weer inleveren, je wordt er mesjokke van.

19-01-2020 om 20:14

Heren, 

Ik neem afscheid van jullie.

Opgeruimd staat netjes.

Niet iedereen was gediend van mijn commentaren.

Er zijn harde opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd.

Dit is de reden dan ook  dat ik stop.

Als een artiest geen aplaus krijgt moet hij oprotten.

Dus rot ik op.

Buijs mag met mij mee.

Buijs moet met mij mee.

Hij is zich niet bewust hoeveel emotionele schade hij aanricht bij de supporters. 

Dus Buijs rot ook op.

Als mens is Buijs net als wij, een medemens.

Maar de wereld is hard, dus Buijs nogeens rot op.

Aardige vent die Buijs, kon goed voetballen.

 

 

21-01-2020 om 20:16

We zullen je missen Andries, oprecht.

23-01-2020 om 15:46

Als kiespijn :)  ikhield er niet van deze proza maar ja

 

20-01-2020 om 08:34

Ik hoor o.a. van Roelofsky en JPL dat er veel gaan afhaken om hun heen. Bij mij is dat net zo, ik en veel van mijn vrienden houden het voor gezien nu ze besloten hebben om met nitwit buijs door te gaan. Ik vraag me echt af hoeveel seizoenskaarten er volgend jaar verkocht worden. Ik ga stiekem toch wel gniffelen als dat er veel minder zijn dan dit jaar. En met de huidige trainer/voetbal gaat dat ook wel lukken. Met dit voetbal, wat niet om aan te gluren is, een volledig nietszeggende 10 of 11 plaats halen en je bent zo weer 1000/1500 seizoenskaarthouders kwijt. En dat sterke verdedigende blok wat we nu hebben is volgend jaar volledig weg (zou me niks verbazen als ze met de slechtste, Warmerdam, wel verlengen overigens) dus ook dat is na volgend jaar gedaan. Ik zou het eigenlijk niet moeten zeggen, maar het zal mij ook eigenlijk een worst zijn. Als men moedwillig de afgrond instuurt dan is het klaar voor mij.

Maar misschien wel juist omdat het zo'n pijn doet om mijn cluppie zo te zien afglijden heb ik er echt genoeg van. Om elke week weer 90 minuten gekloot te zien wordt zo langzamerhand ondragelijk. Hoeveel fatsoenlijke wedstrijden hebben we nu onder buijs gezien in ruim anderhalf jaar tijd. 4? Ik ben er wel klaar mee.

20-01-2020 om 15:36

@ fc Bayern

toen jij over die worst begon dacht ik:  doe mij maar zo een ... mijn honger wordt nu niet met FC voetbal  gestild momenteel; en vanzelf goedkomen, daar geloof ik niet in  !

Laten we hopen dat er een verbetering komt in het beleid en dat de sponsoren terug willen komen 

Gudde en Fledderus hebben daarin wel een grote verantwoordelijkheid te nemen!

21-01-2020 om 12:03

Hoop dat met de aanstelling van Gudde de tijd van “ ouwe jongens krentenbrood” nu wel tot het verleden behoort. Geloof dat het ook wel tijd werd voor een paar “ nieuwe bezems”. Denk dat het tijd wordt voor meer professionalisme. Ga er ook vanuit dat ze de trainer een opdracht meegegeven hebben aangaande het te vertonen voetbal. Hoe positiever de FC in het nieuws komt en als team resultaten boekt, hoe makkelijker sponsoren binnen te krijgen zijn. Dus ga er vanuit dat Buijs daad bij woord gaat voegen en toch attractiever laat voetballen. Is ook voor hem als trainer van belang want ook hij heeft baat bij meer sponsoren(=meer inkomsten, meer geld voor nieuwe spelers). Daarnaast denk ik dat het voor de FC geen ramp is als ze enkele jaren niet mee doen met de play offs voor internationaal voetbal. Stel dat ze winnen dan liggen ze bijna zeker de eerste ronde er weer uit, zoals menig Nederlandse club overkomen is terwijl er weer de nodige gelden zijn aangesproken die ook anders gebruikt kunnen worden. Dus eerst een stevig fundament leggen op allerlei gebied( structuur, financieen, commercie, spelersgroep)en dan kan de FC zich ook wat meer perimiteren. Dus geef Gudde, Fledderus en Buijs tijd om samen hun intenties te realiseren. Trouwens meen ergens gelezen te hebben dat Fledderus weer met een vliegtuig vertrokken is.

21-01-2020 om 15:16

jouw oproep voor geduld en een pas op de plaats voor een langere periode (jaren) is, denk ik, niet haalbaar!  Afbraak in de zin van verlies van goodwill wordt niet zo snel weer ingehaald...en de voortekenen waren  al niet gunstig: 2 x vroeg in de beker uitgeschakeld door onder het eigen niveau te voetballen;  nu een schijnbaar mooie tussentijdse klassering (Buys: "we staan er goed voor") maar dat is puur opportunisme:  Als Gudde zegt, recent nog: "de 10e plaats waar we nu staan is niet cf wat ik verwachtte" ,,, wat gaan ze eraan doen, dan?

dan denk ik:  waarom verschuilt iedereen zich voor de echte realiteit?  uiteindelijk komt Buys op de tocht te staan als er niet snel wordt gepresteerd:  Verliezen is niet erg, maar  nooit weten te winnen met een paar doelpunten verschil dat betekent dat er iets mankeert aan de selectie en/of de tactische speelwijze / opstelling.

Lundqvist op 10,  Sierhuis en Asoro van de buitenkanten bedienen en afjagen in plaats van massaal dwz. 9 man teruglopen naar achteren bij balverlies.  Ajax thuis verliezen mag, maar: er komen snel achter elkaar veel sterke tegenstanders naar Groningen.

Conclusie: in uitwedstrijden moeten er  "klip en klaar" punten en overwinningen worden gepakt

Tja ...als je dat niet wilt...dan houdt het .....OP

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!