Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen 2 doet zichzelf tekort tegen VVV Venlo 2-2

Door Redactie 3 reacties

Afgelopen maandagavond speelde FC Groningen 2 de eerste wedstrijd van 2020 in de kampioenspoule na een prima eerste seizoenshelft. Daar wilde men graag vervolg aan geven en dat moest starten vanavond thuis tegen VVV Venlo 2. Een lange reis voor de Limburgers en dat op de maandagavond. FC Groningen had een sterk team op het veld staan en van de tegenstander kenden wij eigenlijk alleen de keeper.


 

FC Groningen nam direct het initiatief in de wedstrijd en had heel veel balbezit maar tot echte kansen kwam men in het begin niet. De eerste echte aanval van VVV Venlo leverde wel de 0-1 op want het was spits Jessy Hendrikx die uithaalde en via de vingertoppen van keeper Jan Hoekstra de bal in de verre hoek schoot. Zes minuten later stond het 0-2. De tweede aanval van de Limburgers leverde een goal op toen de bal vanaf rechts werd voorgetrokken. Keeper Jan Hoekstra bleef stijf op de doellijn staan en zo kon Sotirios Kokkinos vanuit de rug van Samir Memisevic de 0-2 maken. Volstrekt tegen de verhouding in maar dat telt niet. Een minuut later was het Romano Postema die bijna raak schoot maar de bal ging net naast en iets later was het debutant Kian Slor die de bal op de paal schoot. Zo ontbrak het ook aan geluk.

Na rust kwam Kom Itakura in de ploeg voor Samir Memisevic. Wat er in de thee heeft gezeten van de Groningers?  Wat een strijd en passie leverde het team om toch tot een goed resultaat te komen! De ene na de andere aanval werd opgezet en VVV kwam er niet maar aan te pas. In de 57ste minuut kreeg Thomas Poll de bal op links en hij trok naar binnen en schoot met rechts de bal binnen 1-2. Dit was mijn eerste goal met rechts ooit zei Thomas tegen ons na de wedstrijd.

Eindelijk kregen de Groningers loon naar werken. Maar men was nog niet tevreden met deze ene goal en de jacht op de tweede goal werd ingezet. El Messaoudi schoot nog een keer in kansrijke positie naast en Nicklas Strunck kwam net tekort op een lange pass van Sam Schreck. Schoten van Kian Slor en Romano Postema troffen geen doel. In de 70ste minuut was het dan eindelijk wel weer raak toen Mohamed El Messaoudi met een prachtig afstandsschot de dik verdiende gelijkmaker binnenschoot.

Ook kamen Remco Balk en Leonel Miguel nog in de ploeg bij FC Groningen. FC bleef aandringen om deze wedstrijd toch nog te winnen en dat zou dik verdiend zijn geweest maar helaas kwam men niet meer tot scoren en zo bleef het 2-2, waarbij FC Groningen duidelijk te weinig kreeg.

Kian Slor maakte vanavond zijn debuut tussen de “grote” jongens en speelde een prima wedstrijd. Veel dreiging, goede acties en strek aan de bal. Een talent voor de toekomst die afgelopen vrijdag een 2,5 jarig contract ondertekende.

Door het slechte licht op Corpus is het voor ons moeilijk foto’s maken en daarom een aantal filmpjes hierbij en een interview met Thomas Poll.

Reacties:
FCG-Forever21-01-2020 om 06:55

Kian Slor. Hou hem in de gaten, talentje! En Pol kan me ook bekoren. Hoop dat deze jongens zich sterk doorontwikkelen. 

21-01-2020 om 12:36

Het was eigenlijk onvoorstelbaar dat FCG slechts 2 maal scoorde. Pech in de afronding leverde geen verdiende overwinning op. Weer viel het goede spel van Thomas Poll op. Hij is in staat de hele linkerkant te belopen en kan het waarschijnlijke vertrek van Warmerdam opvangen. Memisevic en Itakura speelden beiden 1 helft en zijn fit om a.s. zondag te kunnen spelen.

 FCG  en Ajax onder 19 speelden afgelopen zaterdag niet in hun sterkste opstelling. Bij FCG waren enkele jongens mee met het 1e team en Ajax miste de bekende namen als Hansen en Unuvar. Milan de Koe speelde hierdoor noodgedwongen als linksback hetgeen hem redelijk goed afging. Het blijft toch jammer te constateren dat de FC slechts 1 linksbenige speler in het team had. De snelheid van handelen op links liet te wensen over omdat de bal telkens naar de rechtervoet moest voor een voortzetting. Het was niet verwonderlijk dat de beste voorzetten vanaf rechts kwamen. Uit 2 van deze voorzetten kon centrumspits Zwikstra goed koppend scoren. In de 1e helft was FCG de bovenliggende partij; na de rust kwam Ajax door enkele wisselingen beter in de wedstrijd en werd het na de 3-2 en 4-3 nog spannend.
Het spel van de bijna 19 jarige Giovanni Zwikstra was interessant te zien. Fysiek sterk, behoorlijk snel maar technisch nog wat beperkt. Voor het doel zal hij aan de bal wat rustiger moeten worden om nog meer te kunnen scoren. Ook hij is een speler met potentie en maakt een gedreven indruk. Opvallend is dat FCG hem nog geen contract heeft aangeboden; hij is een verdere investering zeker waard. Je hoeft immers geen groot technicus te zijn om toch een goede spits te worden. Henk Veldmate zal nog weleens hebben teruggedacht aan de periode waarin hij heeft verzuimd Bas Dost en Wout Weghorst bij Emmen weg te halen. Heracles zag het wel in hun zitten en we weten inmiddels welke carrière deze jongens hebben gehad.  

21-01-2020 om 17:29

Giovanni is een goeie gozer ook! Doet er alles voor. Beetje type Veldwijk maar met een betere mentaliteit. Goed scorend vermogen en rustig voor de goal. Zou misschien wel beter in het huidige systeem passen dan Sierhuis en Asoro, maar moet zich nog wel verder ontwikkelen.

Het is mooi voor hem dat Postema is doorgeschoven, want als Postema mee deed zat Gio vaak op de bank of speelde hij vanaf de nmr 10 positie, niet echt zijn positie. Nu kan hij zich rustig verder ontwikkelen en speelt hij elke week. Ik zou hem ook een contract aanbieden!

harley22-01-2020 om 09:48

Volgens Val zou Zwikstra dus rustiger voor de goal moeten zijn...Volgens Leo issie dat al. Wat is het nou?

21-01-2020 om 13:23

Wellicht zijn de talentjes de redding voor volgend seizoen want ze willen nog geen stuiver uitgeven om het eerste te versterken bij een leegloop volgend jaar. Nogmaals: betere spelers, beter voetbal, meer supporters, meer sponsoren, meer tv geld. Wat er nu gebeurt: Beste spelers verkopen, mindere voor terughalen, minder voetbal, minder supporters, minder sponsoren, minder tv geld. Zien ze dat nou niet? Alles draait om wat er op het veld staat! Actie want als ik zo de berichten lees zijn  veel supporters het zat en haken af. Lijkt me geen goede ontwikkeling.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!