Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Volle bak tegen Ajax

Door Tom Kuiper 6 reacties

Het is eindelijk zo ver. De eerste thuiswedstrijd dit kalender jaar en dan ook nog is tegen Ajax. Tijd om de verschrikkelijke wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Twente van ons af te spoelen. Zondag word er om 14:30 uur afgetrapt in een uitverkochte Euroborg! 

Ajax

Eigenlijk heeft heel Nederland zich al neergelegd bij het landskampioensschap van Ajax. De enige uitdager AZ heeft zelf kostbare punten verspeeld. Zelf won Ajax vorig weekend in Amsterdam met 2-1 van Sparta. Zo gemakkelijk ging dat niet, want Ajax kwam nog goed weg met een bal die van de lijn gehaald werd en in de laatste seconde een goede redding van Onana. Sparta kwam tot deze kansen na dat het goed druk zette op de defensie van Ajax. Hier lijken kansen weggelegd voor FC Groningen.
Een gelukje voor Groningen is het weg vallen van Hakim Ziyech. De sterspeler van Ajax ligt er een aantal weken uit en is zondag niet inzetbaar evenals oud FC-er Daley Blind. Laatst genoemde revalideerd van een ontstoken hartspier. We wensen Daley veel beterschap!

FC Groningen

Er is genoeg gezegd over het dramatische spel van de FC van afgelopen zaterdag. We kunnen momenteel geen grote wijzigingen in de basis verwachten, al meldt Stefan Bleeker van RTV Noord dat Hrustic met de reserves mee trainde. Sam Schreck speelde op de positie van Hrustic dus is de kans groot dat Schreck zijn vervanger is in de basis.

Vorig jaar verloor FC Groningen na een prima wedstrijd in Groningen met 0-1 door een goal van Klaas Jan Huntelaar. Hij mocht, tot grote verbazing van heel Groningen, blijven staan na een elleboog stoot. We hopen opnieuw op net zoveel vuurwerk als vorig jaar!

De vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic/van Hintum, Warmerdam; Schreck, Matusiwa, Van Kaam, El Hankouri; Asoro, Sierhuis.

Door het stil liggen van trein verkeer van Hoogeveen tot en met Groningen en slecht weer verwacht FC Groningen grote verkeersdrukte! Kom dus op tijd naar het stadion!

Come on FC!

Reacties:
Rapdoel24-01-2020 om 20:57

Ik ben benieuwd..tegen ajax spelen komen er vaak toch andere krachten vrij bij spelers..helemaal thuis..maar ik zou al blij zijn met een gelijkspel..fc heeft niks te verliezen deze wedstrijd..en tegen ajax zit het stadion toch vaak wat voller..ik ben benieuwd aankomende zondag..fijn weekend @ll

24-01-2020 om 21:23

Zijn ze eindelijk wakker?? Hrustic.... Hèhè!!! Hankouri ook niet... Fijn nu maar hopen op een off-day van ajax... 

Marco24-01-2020 om 22:04

Knal er maar vol op. 

Vorig jaar deed de scheidsrechter de ogen dicht voor het fysieke geweld van Huntelaar. In de Arena oost-Europese scheidsrechter beslissing met het wegsturen van Warmerdam.

Op een goede dag is Ajax te verslaan.

 

 

25-01-2020 om 09:13

Mooie wedstrijd, maar ik vermoed te lastig voor de fc. Deze selectie loopt over van de kwaliteit en heeft tegen ons eigenlijk nooit moeite om te scoren. Alleen bij een off day van Ajax en een een topdag van onze mannen is er mischien wel wat mogelijk.

off topic: ze hebben met Görkem Can voor de toekomst een talentvolle 19 jarige turkse verdediger van schalke overgenomen, dat ziet er wel goed uit.

25-01-2020 om 11:41

Hanhouri er ook aub naast

 

TomOkker25-01-2020 om 14:56

Laat de open deur reacties en de clichés maar achterwege en hou de glazenbol voorspellingen casu quo verwachtingen a.u.b. voor je.

Het is gewoon derop en derover of zoals de achterhoekers het zo lekker roeg zeggen: Drannnnnnnnn!

of nog mooier zoals Happel het ooit zei: "Kein geloel Fußbal spieln"

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!