Wederom een gelijkspel voor FC Groningen 2, nu in Zwolle. Met foto's, films en interviews

Door Redactie 0 reacties

Vanmiddag speelde het 2e team van FC Groningen de tweede competitiewedstrijd van 2020 in het Mac3Park Stadion in Zwolle tegen het 2e team van PEC Zwolle. De Zwollenaren die de nieuwe competitie goed waren begonnen door de uitwedstrijd tegen Willem ii 2 te winnen. Daarentegen de Groningers die gelijk speelden tegen VVV Venlo 2. Er was positief nieuws te melden over het kunstgras. Dat zal er aan het einde van dit seizoen uit gaan en dan gaat men daar ook eindelijk weer op natuurgras voetballen, werd ons vanmiddag verteld.

PEC Zwolle speelde met een hele sterke opstelling. Oud Groningers Etienne Reijnen en Daryl Lachman stonden in de basis en op de bank zat nog Luka Prljic. FC Groningen had weer veel spelers die in de o19 mogen spelen meegenomen.

Over de wedstrijd kun je niet veel zeggen en eigenlijk past er maar éé woord voor en dat was saai. Beide ploegen wisten heel weinig kansen te creëren. In het begin had PEC meer balbezit maar kansen waren er niet te zien en het tweede deel van de eerste helft konden ook de Groningers weinig kansen creëren. FC Groningen kreeg maar geen druk op het spel van PEC Zwolle en dat was ook te merken aan de spelers onderling want er werd wat op elkaar af gemord. Mogelijkheden waren er voor Dennis Johnson die hard voorlangs schoot en een kopbal van Rick Dekker die voorlangs ging. In beide gevallen kwamen de mogelijkheden vanaf de rechterkant.  In de 13e minuut schoot Tomas Suslov maar eens op doel maar die bal ging hoog over. Joël van Kaam schoot nog een keer over en uit een corner kreeg Samir Memisevic een kopkans maar ook die ging hoog over.  Beide keepers hadden het erg rustig en hoefden beide geen redding te verrichten in de eerste helft.

In de 2e helft kwam Remco Balk in de ploeg voor Tomas Suslov en deze was leuker dan 1e helft. Veel meer snelheid in het spel en veel meer leukere aanvallen. De eerste grote kans en de beste kans van de hele wedstrijd was voor Samir Memisevic. We kennen Samir als een penaltyspecialist maar nu schoot hij vanaf een meter of twintig de bal op de binnenkant van de paal.

Invaller Oussma El Azzouzi, die Samir Memisevic verving, kopte de bal nog over uit een corner. In de 88ste minuut kwam spits Giovanni Zwikstra nog in het veld voor de moegestreden Kian Slor, die overigens een prima indruk maakte. De wissels hielpen niet en zo werd er niet gescoord en eindigde men dus op 0-0.

Dit was het tweede gelijkspel voor de Groningers en daarmee staan ze dus op 2 punten uit 2 wedstrijden. PEC Zwolle staat nu op 4 punten uit 2 wedstrijden. Vanmiddag werd ook gespeeld de wedstrijd NEC 2 – Willem II 2 en die eindigde in een 3-2 overwinning voor de Tilburgers. Volgende week maandag speelt FC Groningen 2 de thuiswedstrijd tegen Willem II. Die wedstrijd begint om 13.30 op Corpus den Hoorn.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en enkele filmpjes en interviews met Alfons Arts, Kian Slor, Samir Memisevic en Etienne Reijnen.