Terug

Deel deze pagina:

Vuurwerkboete 15.000 euro wordt door FC verhaald op betrokkenen

Door Redactie 7 reacties

Tijdens de verloren uitwedstrijd bij Fortuna, werd het duel tijdelijk stilgelegd vanwege fakkels in het uitvak. FC Groningen heeft vijftien personen weten te achterhalen (en persoonlijk geïnformeerd) die er van worden verdacht hierbij betrokken te zijn geweest. Naast de boete die per persoon 1000 euro bedraagt heeft de groep een voorwaardelijke stadionverbod gekregen van negen maanden met een proeftijd van drie jaar. FC Groningen heeft gebruik gemaakt van een nieuwe strafmaatregel bericht RTV Noord. 

Algemeen directeur Wouter Gudde vertelt dat er sprake was van het onttrekken van identificatie. De groep was onder een doek gekropen, hadden mutsen opgezet en droegen vrijwel dezelfde kleding. 'Op het moment dat je niet te identificeren bent tijdens een evenement, is er dus geen identificatiemogelijkheid.'

Fakkels tijdens Ajax
Ook de betrokkenen die met fakkels bezig zijn geweest tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax zullen als zij getraceerd worden een onvoorwaardelijke stadionverbod krijgen. FC verwacht sowieso een vooronderzoek van de aanklager van de KNVB. Eén supporter moest zich laten behandelen bij de EHBO van de club met brandwonden. Daarna was er nog een extra controle in het (brandwondencentrum) van het Martiniziekenhuis.

Op de Rolly-Side kregen drie seizoenkaarthouders door de vuurwerk rook last van hun luchtwegen. Eén persoon moest tot twee keer toe het stadion uit om op adem te komen. Wouter Gudde stelt dat het bewuste akties zijn die de club niet kan plaatsen en niet kan accepteren. Consequenties die niet te overzien zijn en frustrerend. Gudde stelt dan ook liever zijn energie in zaken te steken die goed zijn voor alle supporters en de club, dan stadionverboden op te leggen met daarbij het verhalen van boetes op daders.

Reacties:
27-01-2020 om 21:41

Hou wou gudde het gaan oplossen met de rollyside dan als hij legaal vuurwerk wil gaan afsteken? Bij Utrecht ligt het stadion dan ook blauw. Gudde mag dan wel even betere voorzieningen gaan regelen voor onze medesupporters.

 

€15000 Voor een paar fakkels in een uitvak.

Tuurlijk het mag niet,  Tuurlijk het kan gevaarlijk zijn. 

Maar Knvb doe nou even normaal man....... 

TomOkker28-01-2020 om 19:02

Arthur jouw reactie is zuur

Daarnaast zijn jouw acties erg duur 

Wat valt er te haten

Door vout gedrag goed te praten

De meesten zijn er mee klaar 

Dat is toch niet zo raar

Fatsoen daar is het om te doen

En het kost de FC geen poen

1 persoon met een brandwond

ontstak hij misschien zelf de lont

Alles gaan verbieden

Dat krijg je met die lieden

het gaat voor een paar om de sfeer

en dan krijg je een sneer en mag het niet meer

mensen hebben het nog steeds niet door

Gain vuurwaark meer in het naie joar

 

 

 

 

28-01-2020 om 19:44

TomAndriesOkker 

Ronnie 28-01-2020 om 21:58

Arthur. Wat mij betreft nooit meer in het stadion die gozer. Daarnaast even kennis maken met die meneer van de rolly side die 2 keer het stadion uit moest vanwege ademproblemen na die fijne groene fakkel van dat ventje.

goedpraterij, andere supporters zijn er klaar mee

brummie27-01-2020 om 22:22

Legaal vuurwerk is wat anders dan rookbommen Arthur. Zelfs op de Koeman tribune stonk het een uur in de wind. 

Iedereen moet zich houden aan regel/wetgeving en rekening houden met  welzijn  enveiligheid supporters en spelers. 

Prima dat FC nu onvoorwaardelijke stadionverboden gaat opleggen en dat 15.000 boete opgehoest moet gaan worden door de diegene die het zo leuk vonden om  vuurwerk af te steken in Sittard. 

Zero tolerance beleid uitvoeren is de beste oplossing. Er is genoeg gewaarschuwd, gasten opsporen, boete laten betalen en stadionverbod. Ga maar lekker met een rookbom of fakkel op je eigen bank Fox zitten kijken. 

 

Ronnie 27-01-2020 om 22:53

Wij zijn ook supporters, net als de vuurwerkboys. Wij hebben dezelfde rechten als de PYros. Stoppen met die flauwekul.

Ik vind het mooi om te zien, maar die rookshit mag men wel laten de volgende keer. En dat er dan 1 iemand tussen staat die bij een 1-0 voorsprong een rookbom op het veld gooit is te triest voor woorden. Ik hoop dat deze jongen wordt gevonden en er nooit weer in komt. 1 ventje die het denkt te moeten verpesten voor een uitverkocht stadion, sorry maar daar heb ik geen enkel respect voor.

je bent te gast in ons stadion en gedraag je daar dan ook naar. Steek die rookbom lekker thuis af. Rotzooi.

Marco27-01-2020 om 22:54

Blijf me er toch over verbazen dat in een tijd van ernstige terrorismedreiging er vuurwerk kan worden binnen gesmokkeld. Bij Heerenveen-uit vorig seizoen gaf het ook al problemen. Bij een hoog risicio wedstrijd mag je verwachten dat ze het beter onder controle hebben, zeker ook als het wordt afgestoken in het vak waar je het verwacht.

Laat Groningen idd zelf fakkels branden voorafgaand aan de wedstrijd. Ziet er mooi uit, en voegt wel veel toe aan de sfeer. 

 

28-01-2020 om 09:46

Wat zonde! Voor 15.000 euro had je ook een scout een tijdje naar verre oorden kunnen sturen om een nieuwe parel te ontdekken. Erg zonde dat het nu besteed wordt aan die saboteurs die zich misschien wel "supporter" noemen. Bedankt hè, jongens.

28-01-2020 om 12:41

Tsja... Volgens mij is dit iets wat altijd al speelt, bij elke club waar dan ook!! Fakkels... Ik heb er niet zo'n moeite mee... Mooi voor de sfeer! Maar net zoals bijvoorbeeld de zwarte Piet kwestie wat de laatste jaren speelt... Is vuurwerk nu ook ineens "not done" Ze willen alles gaan verbieden... Gekken die er misbruik van maken heb je helaas altijd, nu, eerder en ook in de toekomst... Zal echt niet zomaar veranderen... En iets wat niet mag blijft helemaal spannend om dan juist wel te doen... Mss iets soepeler zijn en overleggen met de supporters groepen... Maar ja misschien zie ik het helemaal verkeerd... 

29-01-2020 om 11:16

Tsja... verkrachtingen, dat is ook iets wat altijd al speelt. De mensheid is in staat om gebeurtenissen te evalueren en daarna het gedrag erop aan te passen. Als blijkt dat vuurwerk afsteken meer kapot maakt dan oplevert, dan moet je als weldenkend mens in staat zijn om je gedrag daarop aan te passen. Maar ik weet niet of de daders weldenkend kunnen zijn. Misschien zit het er gewoon niet in en zijn de geboren met slechts een pinda in hun hersenpan. Kunnen ze niks aan doen. Uitleg geven aan supportersgroepen is best wel een goed idee, maar volgens mij is dat al gedaan en sommigen gaan er gewoon mee door. Dan moet je ze gewoon keihard aanpakken en uit het stadion weren voor een jaar of 10.

29-01-2020 om 13:59

Jee... Verkrachtingen dat is iets van een veel andere orde!  Maar goed iedereen kijkt er op zijn manier naar... Ken genoeg mensen die een goede opleiding hebben gehad maar gek op vuurwerk zijn... Dus ja... Hebben die meerdere pinda's in hun hersenpan zeker!? Maar ze doen bij de fc wat hun het beste lijkt...dus dikke prima 

 

29-01-2020 om 11:34

Vind het een goede zaak dat de boete verhaald gaat worden. Mijn inziens een vorm van egoïsme dat afsteken van vuurwerk. De boosdoeners vinden het leuk en wat de rest in het stadion er van vindt en eventueel last van krijgt in welke vorm dan ook boeit gewoon weg niet. Omdat onze FC al te vaak beboet is voor deze vorm van onzin dat het mijn inziens helemaal niet zo vaak meer moet gebeuren of we worden geweigerd bij uitwedstrijden door de thuis spelende club of de KNVB. Of nog erger geen of minder supporters bij een thuiswedstrijd. En dat alleen omdat een enkeling niet wil, misschien kan beseffen dat vuurwerk afsteken in een stadion gevaarlijk is in velerlei vormen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!