Terug

Deel deze pagina:

Opleiding FC wordt volgend seizoen met één elftal uitgebreid

Door Redactie 0 reacties

Voor het aankomend seizoen komt er een jeugdelftal bij bericht journalist Wim Masker van de Gezinsbode. Nieuw wordt een elftal voor spelers onder 14. Voor de leeftijdscategorie onder 15, 17 en 19 wordt het straks onder 16, 18 en 21 jaar. Profclubs worden verplicht om minimaal drie teams voor onder 16 jaar en ouder te hebben. Clubs bepalen zelf met hoeveel en in welke leeftijdsgroep er wordt gevoetbald.

Onder 12 blijft het jongste opleidingsteam. Zij gaan op halve velden voetballen (acht tegen acht) tegen andere profclubs. Bij onder 13 en onder 14 voetbalt men elf tegen elf waarbij alle spelers dan nog uit het noorden komen. Na drie jaren te hebben gevoetbald in de jaargroepen zullen de beste spelers doorstromen naar onder 16.

Vanaf onder 16 neemt FC ook talenten in de opleiding aan van buiten de regio. Dat kunnen ook talentvolle buitenlandse spelers zijn. Omdat het jeugdbudget gelijk blijft (ondanks toename van teams) zal Groningen kieskeuriger moeten zijn met het aantrekken van spelers buiten de eigen regio stelt Masker. Het moet dan gaan om duidelijke versterkingen met potentie voor het eerste elftal.

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!