Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE 22:20 uur] Transferdeadline dossier

Door Hugo de Gekste 29 reacties

Zoals bekend, het is vandaag #transferdeadlineday! Mark Jan Fledderus heeft het druk vandaag. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent FC Groningen, zullen we dit artikel natuurlijk zo snel mogelijk gaan updaten! 

Hieronder een overzicht van de hoofdrolspelers:

Warmerdam: 
Stefan Bleeker meldde dat de FC een goed bod van FC Utrecht heeft afgeslagen. VI meldt dat Warmerdam aan het eind van het seizoen transfervrij naar de Domstedelingen zal vertrekken.

Hrustic: Tevens meldt Bleeker dat er buitenlandse interesse is voor Hrustic, gaat de midddenvelder FC Groningen deze winter nog verlaten? Inmiddels lijkt Hrustic op de training hebben toegezegd bij FC Groningen te blijven. "Ik wil de mensen hier nog dingen laten zien", aldus Hrustic tegenover Bleeker.

Sierhuis: FC Groningen heeft de spits toestemming gegeven om zijn transfer naar een buitenlandse club af te ronden. Rond 22:05 maakte Stade Reims bekend de transfer van Kaj Sierhuis wereldkundig.

Te Wierik: Volgens Derbyshire Live gaat de aanvoerder deze winter niet naar Derby County. Volgens VI zal Mike te Wierik na dit seizoen transfervrij naar Derby County vertrekken. In gesprek met RTV Noord meldde Mike dat een overgang in de zomer nagenoeg rond is.

Memisevic: Volgens William Pomp is de transfer van Samir naar 'een Chinese club' bijna rond. Aangezien de Chinese transfermarkt nog tot eind februari geopend is, hoeft deze transfer niet per se 31-januari afgerond worden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samenvatting 11:00 uur - Stefan Bleeker (RTV Noord) meldt dat FC Groningen een goed bod heeft afgeslagen van FC Utrecht op Django Warmerdam. De Domstedelingen wilden de multifunticonele speler graag deze winter hebben, de Trots van het Noorden zegt voor nu nee.

Tevens meldt Bleeker dat er buitenlandse interesse is voor Hrustic, gaat de midddenvelder FC Groningen deze winter nog verlaten?

Samenvatting 11:40 uur - Volgens William Pomp heeft FC Groningen meerdere biedingen gehad voor Mike te Wierik, FC Groningen houdt op dit moment de boot af. Warmerdam kan deze winter inderdaad naar FC Utrecht, de Trots van het Noorden laat Warmerdam niet gaan vanwege de sportieve belangen. 

Samenvatting 12:15 uur - FC Groningen houdt volgens Stefan Bleeker twee miljoen over aan het vertrek van Kaj Sierhuis naar Stade Reims. Ajax betaalde overigens het salaris van de spits tijdens zijn verblijf bij FC Groningen gewoon door.  De Fransen hebben uiteindelijk vier miljoen geboden, hier gingen alle partijen mee akkoord. Bleeker weet overigens ook te melden dat er intern vraagtekens waren bij de vertrekkende aanvaller. 

Voorheen had Zeefuik overigens een gelimiteerde terugkoop clausule in zijn contract, bij de deal van Sierhuis is deze clausule uit het contract van Zeefuik gesloopt. Er was interesse voor de rechtsback, maar de FC is hier niet op ingegaan. Groningen taxeert de waarde van Zeefuik op een bedrag tussen de 3 en 5 miljoen euro. 

Samenvatting 13:05 uur - Hrustic gaat deze winter niet weg bij FC Groningen, Stefan Bleeker meldt op twitter het volgende: Ajdin Hrustic geeft net zelf aan dat hij bij FC Groningen blijft: 'Ik wil de mensen hier nog dingen laten zien'. 

Samenvatting 15:00 uur - William Pomp meldt dat de transfer van Samir Memisevic naar een Chinese club bijna rond is. Indien Groningen groen licht geeft, zal Samir zich melden op het trainingskamp van de club. Overigens hoeft deze transfer niet per se vandaag rond te komen, de Chinese transfermarkt is nog langer open.

Samenvatting 15:45 uur - Volgens de Hertha BSC watcher van BILD is Groningen geïnteresseerd in het huren van Daishawn Redan. Daarnaast meldt Stefan Bleeker dat FC Groningen zo goed als zeker is met een nieuwe spits. Maakt één en één 2 in dit geval? We zullen het snel horen! Redan is een 18-jarige spits van Hertha BSC, heeft zijn Bundesliga debuut dit seizoen gemaakt en heeft ook bij de selectie van Jong Oranje gezeten.

Samenvatting 16:20 uur - Volgens Voetbal International tekent Django Warmerdam vandaag nog een contract bij FC Utrecht. Dit contract is pas vanaf volgend seizoen. Django Warmerdam zal dus komende zomer transfervrij vertrekken bij FC Groningen. Daarnaast meldt VI dat Mike te Wierik FC Groningen ook transfervrij verlaten. Hij zal naar Derby County gaan aan het einde van dit seizoen.

Samenvatting 21.25 uur - Journalist Sander de Vries van o.m. het Algemeen Dagblad heeft zojuist telefonisch contact gehad met Redan. De aanvaller gaat zich maandag melden bij FC Groningen. Redan zegt zelf in gesprek met RTV Noord dat ie met rugnummer 9 gaat spelen. Kaj Sierhuis speelt nu met dit nummer, maar tot dusver geen bevestiging van Reims, Groningen of Ajax over een transfer.

Aangaande Samir Memisevic is er nog genoeg tijd. De Bosniër is dichtbij een overgang. In China sluit de transfermarkt eind februari.

Kaj Sierhuis - Er is nog geen officiële bevestiging dat de Fansen Sierhuis definitief overnemen. Dat vertelde Mark-Jan Fledderus aan RTV Noord.

Samenvatting 22:10 uur -  Kaj Sierhuis heeft zojuist zijn handtekening onder een contract gezet bij Stade Reims. De bevestiging bleef lang uit, maar is nu een feit. Als vervanger heeft FC Groningen Redan gehuurd van Hertha BSC voor de rest van het seizoen. Hierin is geen optie tot koop bedongen door FC Groningen.

Met de uitgaande transfer van Kaj Sierhuis en de huurdeal met Redan lijkt er voor nu een einde te komen aan de 'Transferdeadline day'. Nieuws omtrent Memisevic, te Wierik en Warmerdam zal ontgetwijfeld worden vervolgd!

Samenvatting 22.20 uur - FC Groningen heeft zojuist de transfer bevestigt van aanvaller Redan. De jongeling wordt gehuurd van Hertha BSC en moet Kaj Sierhuis doen vergeten

Reacties:
appie happie31-01-2020 om 11:29

Zo te lezen,zou het halve elftal weg kunnen..

31-01-2020 om 22:23

en vanavond om 22.05 met het plaatsen van de handtekening van Sierhuis:  Champagne "om de hoek"...Appie !

31-01-2020 om 11:33

Hrustic bij goed bod weg. Warmerdam alsnog proberen te behouden met nieuw contract. Is multifunctionele speler.
Ben benieuwd waar de Fc mee op proppen komt als extra spits. Te Wierik moet je de stap naar Engeland gunnen, kan daar meer verdienen en heeft zich altijd ingezet voor de FC.  Vindt het wel jammer, want de FC kan zijn inzet goed gebruiken.

31-01-2020 om 11:33

Ik lees net dat er interesse is voor de in noorwegen geboren ivooriaan Methis Bolley, als vervanger voor Sierhuis.

Transferwaarde €500.000 https://www.transfermarkt.nl/mathis-bolly/profil/spieler/85611 

 

31-01-2020 om 17:27

Snelheidsduivel vooral... Ben benieuwd.... 

TomOkker31-01-2020 om 18:20

We vergapen ons al jaren op scandienaviers maar hier is er maar echt 1 geslaagd....wie o wie kent hem nog?

brummie31-01-2020 om 11:34

Genoeg interesse in spelers dus, positief voor de FC. Alleen het tijdstip is beroerd vlak voor einde transferperiode. 

Hoop dat door deze berichtgeving en interesse spelers ook ietsje meer op waarde en inbreng schatten. 

31-01-2020 om 11:34

Ik zeg allemaal waar belangstelling voor is verkopen en betere voor terughalen. Lopen vast nog wel een paar betere in Zweden of Duitsland of ergens anders

brummie31-01-2020 om 12:04

Lekker makkelijk gezegd. Zo vlak voor de deadline wil geen enkele club een van hun betere spelers transfereren. Zowel sportieve motieven als tijdnood voor vervanging spelen mee. En hoe wil je zoveel spelers zo snel inpassen? 

31-01-2020 om 13:08

voor 2 mln kun je in Zweden, Noorwegen, Finland of in de buurt vast wel een goede spits halen. Een goed spits die zelf wat creeert hoef je vaak niet in te passen 

31-01-2020 om 13:09

Brummie ik dacht dat jij altijd zo positief was, waarom nu niet?

31-01-2020 om 11:49

Hrustic strik er om en bij goed bod verkopen... Goed joch maar kwa voetbal is het behalve z'n prachtige traptechniek niks... Warmerdam doet het aardig maar is wel vervanging voor aanwezig... Te Wierik is moeilijker op te vangen denk ik... Poeh je zult maar td. Zijn.... Lastig hoor!! 

 

TomOkker01-02-2020 om 07:36

dat is wel een gedachte die de laatste tijd vaker door mijn hoofd spookte, waarom speelt een speler altijd als ie wekelijks teleur stelt, om te verkopen? Maar goed, het zegt wel wat als (buitenlandse)clubs belangstelling hebben in jouw spelers.

Mogen we hier moord en brand schreeuwen dat het allemaal niks is maar voorlopig lopen 2 spitsen binnen een maand de deur uit en aan het eind van het seizoen 2 naar mijn mening goede verdedigers waar je de oorlog mee kunt winnen.

Sierhuis weg voor het geld? Dat denkt men maar ik denk dat hij wegloopt voor het gezeik en gezeur van velen maar het echte verhaal zullen we nooi weten.

31-01-2020 om 12:24

Als Mark-jan erin slaagt voor Sierhuis,Hrustic en Memisevic bij elkaar opgeteld zo'n 5 miljoen opstrijkt doet hij uitstekend.

 

Sierhuis levert FC 2 miljoen op en Ajax heeft clausule in huurcontract van Deyo Zeefuik laten vervallen waardoor FC bereidt was mee te werken aan verkoop van Sierhuis aan Stade Reims 

31-01-2020 om 12:45

Geen paniek aankopen doen, dit seizoen is toch al gespeeld. Zullen niet degraderen / eur. voetbal is wat te hoog gegrepen.

Geld goed besteden in de zomerstop en ook kijken wat er vanuit onder 19 door kan stromen. Wat ik begrepen heb is de FC goed bezig met de jeugd en lopen wat talentjes rond.

31-01-2020 om 12:56

Reuring op Twitter,want is vanmorgen een prive jet geland op Groningen airport Eelde die afkomstig was uit Kopenhagen !

31-01-2020 om 13:29

Komen Pohl retour halen zeker 

31-01-2020 om 13:35

Mooi dat Hrustic wil blijven en ons nog wat wil laten zien. Toch een goeie mentaliteit, hij geeft niet op!

31-01-2020 om 13:47

Dat is absoluut waar.... 

31-01-2020 om 14:02

Idd, laat het hem maar bewijzen!

31-01-2020 om 14:09

In principe heeft Groningen Sierhuis verkocht voor 3 miljoen euro, ze hadden een koopclausule voor 1 miljoen en ontvangen nu 2 miljoen. Uiteraard + het uitslopen van de terugkoopclausule van Zeefuik.

31-01-2020 om 14:29

In mijn ogen heeft Groningen deze onderhandelingen 'gewonnen'.

31-01-2020 om 15:40

Mee eens! 4 miljoen is een redelijke prijs voor Sierhuis. Nu hopen dat te Wierik blijft.

TomOkker31-01-2020 om 18:17

Leuk verhaal Jay maar penningmeester word je niet.

31-01-2020 om 15:33

Ja, mee eens. Heeft Fledderus goed gedaan! Ik ben heel benieuwd wat er nog bij komt op de valreep.

31-01-2020 om 15:39

Zie zojuist dat gerucht gaat dat FC graag Daishawn Redan van Hertha BSC wil huren. Redan zat net zoals tijdens de laatste interlands bij Jong Oranje en wordt gezien als groot talent

31-01-2020 om 16:21

VI mledt zojuist dat Warmerdam vandaag een contract tekent bij Utrecht wat ingaat vanaf komende zomer. 

 

Daarnaast gaat Te Wierik in de zomer naar Derby County meldt VI eveneens 

31-01-2020 om 16:46

De deal met sierhuis is vrij gunstig uitgevallen vr de fc! 2 miljoen voor een speler waar je niks voor moest betalen + (geweldige zet flederrus) de terugkoopclausule van ajax voor zeefuik van 800.000 is geschrapt, waardoor de fc veel meer an deyo zeefuik kan verdienen! Ze schatten de waarde op 3-5 miljoen euro.

Goede zaak dat warmerdam en te wierik nog een half jaar blijven , je kan zeuren wat je wilt maar zijn toch dragende spelers bij grunn.

Redan lijkt me een prima spelertje, hoop alleen dat hij wat langer dan een halfjaar gehuurd word.

En die mathis bolly is ook geen verkeerde hoor, mag ook komen.

Komende zomer natuurlijk een leegloop, maar dan word de bezem erdoor gehaald en kan Flederrus samen met buijs(hopelijk) een selectie gaan smeden. En laat Flederrus daar nou net heel goed in zijn! Wat hij bij heracles kan kan hier zeker!

brummie31-01-2020 om 16:46

Zou geweldig zijn als Ten Wierik en Warmerdam blijven. Defensie blijft dan intact. Mooi voor deze beide spelers dat ze een mooie stap kunnen maken na dit seizoen bij FC. 

Uiteraard ben ik blij dat Hrustic blijft. 

Sierhuis en zoals het nu lijkt  Memisevic weg,  wens ze het allerbeste toe, het is ze gegund!

31-01-2020 om 22:19

Te wierik en Warmerdam maken allebei een "promotie" naar hun resp. club..maar waarom allebei transfervrij.?? Natuurlijk is daarmee de ontvangende club minder geld kwijt en krijgt de speler een bonus terug...maar als FC G ieder geld zo hard nodig heeft, waarom dan toch niet verlengd of een  contractwijziging zoals bij Zeefuik. Er zal vast wel een goede reden zijn dat het zo gaat als het gegaan is.  Wel een hoop onrust op de laatste week van de transferwindow...

 

31-01-2020 om 17:02

Prachtig als Redan naar groningen komt. Is toch een enorm talent.

Reactie verwijderd door redactie

appie happie31-01-2020 om 18:09

BM redactie,weer boven op het nieuws als vanouds..super..!bedankt..leuk hoor..

 

Ik volg jullie..constant...

31-01-2020 om 18:11

Idd 

31-01-2020 om 18:50

Dennis undav, spits van sv meppen.. Gespot.. 

31-01-2020 om 20:07

Ohw gezellig... Ging ie shoppen in de stad? 

TomOkker01-02-2020 om 07:38

Bloemenmarkt is vroeg dit jaar

31-01-2020 om 19:54

Sierhuis wil graag weg, en terecht. Gaat veel meer geld verdienen en mag van zijn nieuwe trainer de 90 minuten misschien wel eens vol maken. Onbegrijpelijk dat die jongen standaard rond minuut 70 door Buys naar de kant werd gehaald.

Te Wierik gun ik Derby County. Prachtige mogelijkheid voor die jongen in een super voetbal-land. Heeft zich hier de afgelopen jaren prima ontwikkeld, goeie gozer!!

31-01-2020 om 21:46

2 miljoen verdienen aan Sierhuis en een nog betere speler ervoor terugkrijgen. Keurig gedaan, Fledderus!

TomOkker01-02-2020 om 07:25

betere speler? wie dan?

31-01-2020 om 22:05

18 jarige spits Redan sluit dus maandag aan bij de selectie en speelt met rugnummer 9...

Wie gaat er tegen PecZwolle in de spits?

En hoe gaat Buys die wedstrijd tactisch spelen...toch niet weer alles achter de bal / op eigen helft?  

31-01-2020 om 22:29

Postema gaat starten 

31-01-2020 om 22:10

Wel verkoop Sierhuis done deal en met Redan halen ze toch meer kwaliteit binnen. Dus prima deal

TomOkker01-02-2020 om 07:45

meer kwaliteit, welke papegaai heeft je dat verteld? Laten we eerst maar eens afwachten we hebben nu 2 spitsen van 17 en 18 jaar.

Je voelt het gezeik alweer aankomen en de pyro's staan alweer klaar om die jonge honden af te branden. De voetbalwereld leeft bij de waan van de dag en dat gaat zeker in Nederland niet veranderen.

brummie31-01-2020 om 22:36

Mooi werk met Redan, hoop ook nog op Deniz Undav.

Zou ik mooie toevoeging vinden. 

31-01-2020 om 22:39

Allemaal erg kort door de bocht. Ook Redan zal afhankelijk zijn van de ballen die hij van zijn medespelers krijgt, en daar gaat het de laatste maanden mis bij de FC. Redan zal het ook lastig krijgen met hoge ballen van Padt die hij rond de middellijn ontvangt en nog aardig wat meters moet overbruggen om bij het vijandelijke doel te komen...

Als Sierhuis spits was geweest in een 4-3-3 systeem zou ook hij aanzienlijk meer doelpunten hebben gemaakt.

Misschien een aandachtspuntje Danny?

31-01-2020 om 22:54

Sierhuis is in welk systeem dan ook geen goalgetter. Hij is geen goede kopper, heeft geen passeerbeweging in huis, is niet snel en is niet een speler die gevoel heeft voor de juiste plaats.  Allemaal jammer want het is een prima kerel die altijd hard werkte en het de verdedigers lastig maakte om op te bouwen. Ik wens hem veel succes.

Nachtwacht31-01-2020 om 23:12

Ben wel positiever na het middenveld dat er tegen 020 stond. Met de drive van Shreck icm de leepheid van Lundqvist gaat het misschien wel draaien...

Mooie handel. Niks betaald voor Sierhuis en toch 2 miljoen opstrijken...

TomOkker01-02-2020 om 07:28

laatste maanden? laatste 5 - 8 jaar is het kommer en kwel heb je eindelijk goeie buitenspelers is het middenveld belabberd en te laf om te voetballen en nu is het andersom goede middenvelders, als ze spelen, maar geen goede flankers.

Marco01-02-2020 om 02:29

Sierhuis hadden we misschien zelf misschien nog wel beter kunnen verkopen. Winst is dat Ajax Zeefuik niet meer kan terugkopen vanuit zijn contact.

Sierhuis werkte heel hard. Voetballend bracht hij weinig, Had geen actie was afhankelijk van de aan voer die vaak niet kwam. Prima deal.

Redan vind ik een gok. Zeer jonge speler. Suarez was ook een jong baasje. Meeste spelers hebben net iets meer tijd nodig en dan is het seizoen om.

 

01-02-2020 om 08:25

Zo de rust even terug voor enkele maanden. Sierhuis en Pohl vertrokken en hoogst waarschijnlijk Memisevic nog. Redan terug en Can. Had slechter af kunnen lopen. Vind dat Fledderus prima geanticipeerd heeft op het onverwachte vertrek van Sierhuis. Maar lekker achterover leunen is er niet bij want als de geruchten kloppen dan is straks bijna de hele verdediging de deur uit. Te Wierik naar Derby County, Warmerdam naar Utrecht, Itakura terug naar Engeland, Redan is ook tot de zomer gehuurd, Hrustic staat in de belangstelling van een club, Zeefuik speelt zich in de kijker zoals het nu gaat en Padt heeft aangegeven ook wel eens zijn voeten onder een andere tafel te willen steken. Abasalem nog in Almere en Van der Looy bij NEC maar daar gaan we de oorlog niet mee winnen. Daarom is het zaak voor Fledderus zijn contacten alvast maar weer aan te trekken, hij zal ze nodig hebben. En dan mag er rustig wat ervaring bij want de huidige selectie is dan echt jong. Maar een pluim voor het handelen van Fledderus deze transferperiode.

TomOkker01-02-2020 om 08:45

Hahahahaha zoals jij het omschrijft wordt de paniek bij sommigen alleen maar groter maar je hebt wel gelijk.

Het worden nog spannende tijden, hoe gaat de aanval, kunnen de jonkies het aan, maar vooral hoe gaat het middenveld het doen. Blijft Hrustic naar binnen trekken omdat hij misschien van de 10 ballen tenminste 1 bal op het doel krijgt of kiezen we eindelijk eens voor het voetbal in plaats van wachten op toevaltreffers.

Het is in ieder geval prachtig om te zien dat we met zoveel jonge spelers spelen ik juich dit alleen maar toe en dat gelul van routine is leuk maar dat krijg je vanzelf als je veel speelt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!