Terug

Deel deze pagina:

Overname Hans Nijland van FC Groningen Media?

Door Redactie 7 reacties

Volgens RTV Noord staat oud algemeen FC directeur Hans Nijland op het punt FC Groningen Media over te nemen, die in de groen-witte uitgeverstak (sinds eind november) actief is als interim manager. Nijland die in de BV een minderheidsaandeel heeft, bevestigt dat er sprake is van een voorgenomen besluit maar zegt dat hij het niet in zijn eentje gaat overnemen. Huidig algemeen directeur Wouter Gudde vertelt dat er nog geen witte rook is en dat de partijen onderling in overleg zijn.

Bij FCG media werken tien mensen met een vast dienstverband. Daarnaast heeft de uitgeverij een aantal part-timers in dienst. In de nieuwe opzet blijven de boekhouder, redacteur en twee account managers in dienst van FC Groningen. De rest kan door onder de nieuwe bedrijfsnaam Hattrick Media, zoals het bedrijf straks genoemd gaat worden. Alle medewerkers zijn geïnformeerd.

De huidige magazines van FC Groningen blijven in eigen beheer van de club. De rest van de activiteiten, (verkoop led-reclame, narrowcasting en websitebanners) valt in de nieuwe opzet onder de papaplu van Hattrick Media.

Wouter Gudde stelt dat de verkoop van de mediatak in het nieuwe beleid van de club past. Hans Nijland die aan de basis heeft gestaan van FC Groningen Media, en tevens oud mede directeur was van Uitgeverij Adrem, vertelt dat hij de business en de branche kent en geloof heeft in de continuiteit van Hattrick Media.

Een aantal oude bekenden van Adrem werkt bij FCG Media. Nijland vertelt dat hij met alle medewerkers een emotionele binding heeft.

De verwachting is dat de partijen op zeer korte termijn om de tafel gaan zitten om de deal te beklinken. Nijland benadrukt dat hij mede aandeelhouder is en niet in de directie zit van de club. Om hoeveel geld er met de overname gepaard zal gaan, willen beide partijen geen mededelingen over doen.

Reacties:
appie happie03-02-2020 om 19:53

Reacties uitgeschakeld  bij  2de elftal..!! Kom op zeg,laat ze  toch reageren...gaat niet om jullie persoonlijk toch!!!

Ik zou benieuwd zijn ! Ja toch?opngesteld nu

 

03-02-2020 om 20:31

Een handige zet van Hans. Van één kant de club financieel een 'boost' te geven en van de andere kant z'n zuur verdiende centjes te investeren in een bedrijf die hem na aan z'n hart ligt.

Marco03-02-2020 om 22:58

Wat moet Groningen met een media afdeling van 10 man personeel? 

Een coordinator, communicatie deskundige en een marketing persoon zou meer dan genoeg moeten zijn. 

Moeten toch voldoende bedrijven zijn die bij wijze van sponsering de media willen verzorgen.

Geld moet weer op het veld staan. Goed dat Gudde de boel verkoopt. Hopelijk zonder verplichtingen.

03-02-2020 om 22:59

Ja, en het gekleurde geld moet toch ergens heen,nietwaar?

04-02-2020 om 07:48

Suggereer jij dat er zwart geld omgaat? Nogal een beschuldiging in dat geval. Heb je daar sterke aanwijzingen voor? 

04-02-2020 om 12:41

beetje humor is op z'n plaats...en als je enigszins wereldwijs bent dan weet je dat er in het profvoetbal veel met geld wordt "geschoven" ;dat weet de fiscus ook , kijk naar Twente

04-02-2020 om 14:37

Wie heeft het hier over zwart geld, jij toch zeker. Ik beweer verder niks en heb het over gekleurd geld en een ieder mag hiervan denken wat hij/zij wil en................what's in the men's mind?????

Nogutsnoglory104-02-2020 om 23:27

Totaal niet mee eens. FC Groningen media is het enige onderdeel binnen de FC dat winst maakt. Als sponsor van de FC en adverteerder in meerdere FC Groningen bladen van FC Groningen media vind ik ook dat het de relatie tussen sponsor en club verbetert. 

04-02-2020 om 15:37

Ik stel je gewoon een vraag Matter. Je suggereert wel iets namelijk. Maar daar gaat het natuurlijk niet om, als ik ook maar 1 puntje van kritiek op je geef, duikelen kees en jij over mij heen, zoals kees en Rob Roy dat ook deden in ver vervlogen tijden. Waarmee ik overigens ook niks suggereer, voor alle duidelijkheid. Doe wat je niet laten kan zou ik zeggen. 

04-02-2020 om 17:16

Mooi,dan zijn we het daar met elkaar over eens. Over en sluiten!!!!!

04-02-2020 om 17:19

ik herinner mij dat ik (ook) jouw kritiek meest serieus heb genomen in het verleden, maar voor uitspraken langer dan 6 maanden terug sta ik niet meer in..."vervlogen tijden"...maar daar gaat het natuurlijk niet om ??

Ik had trouwens al eerder, en geheel zelfstandig, een post met vragen en bijzonderheden  gemaakt op item foto's fimpjes en interviews, 2 februari, DWZ (!) een dag vóór dat Nijland/Gudde hun  bericht naar buiten brachten aangaande die belangstelling voor overname van FCG media.. kan je zelf controleren.

groet'n !

  

Nogutsnoglory104-02-2020 om 23:21

Tja ik kan hier geen chocola van maken. FC Groningen media is de enige afdeling binnen FC Groningen die al jaren zwarte cijfers schrijft. Wouter Gudde heeft hier niets mee, het is niet zijn cup of tea en bemoeit zich er ook helemaal niet mee. ( deed Robert Klaver voorheen ). Bij Excelcior had hij daar ook niet mee te maken ook al omdat Excelsior niet zo'n afdeling heeft. 

Vervolgens moeten vanaf volgend jaar alle jeugd contract spelers een bijdrage van 250 euro per persoon bijdragen. Dat levert volgens Gudde een besparing op van 25.000 euro. Dit komt op mij zeer amateuristisch over , te gek voor woorden. Ze hadden die winst op FC Groningen media ook kunnen gebruiken om er voor te zorgen dat de talentjes van onze FC geen eigen bijdrage hoeven te betalen. 

Je kunt het creatief boekhouden noemen maar onder Hans Nijland hadden de jeugdspelers vast en zeker geen eigen bijdrage te hoeven betalen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!