Terug

Deel deze pagina:

Verslag perspraatje Danny Buijs 7 Februari 2020

Door Redactie 3 reacties

Buijs gaf de aanwezige pers met beelden een inzicht over hoe de FC wil gaan spelen tegen Vitesse. Uiteraard kunnen wij dat hier niet schrijven want je weet nooit of de tegenstander mee leest. De TS van de FC ziet in bijvoorbeeld Oussama Tannane een gevaarlijke aanvaller die goed moet worden bedwongen. Op welke manier dat zullen we zaterdag zien en we zullen zien of het plan van aanpak goed uitgevoerd gaat worden. Bij FC Groningen is men er in ieder geval niet rouwig om dat Brian Linssen deze wedstrijd is geschorst. 

Het ging Buijs er ook om dat de mensen van de lokale pers inzicht krijgen van het tactisch plan over de wedstrijd tegen Vitesse zodat wij tijdens de wedstrijd kunnen zien of het plan van aanpak is geslaagd of niet. Wij kunnen hem daar dan op aanspreken. Buijs zei ook dat als bijvoorbeeld mensen van Fox Sports of het AD er bij hadden gezeten, hij dit niet gedaan zou hebben Toch sympathiek van de trainer.

Vanaf woensdag zijn we ons gaan richten op deze wedstrijd zegt Buijs omdat er maandagmiddag nog jongens hebben gespeeld in het 2e team tegen het tweede van Willem II. 'Met de andere jongens trainen we dan door op de eigen spelprincipes en vanaf woensdag komt de tegenstander nadrukkelijk in beeld. Woensdag hebben we onze eerste team meeting gehad in het verdedigen en op donderdag hebben we die meeting gehad in het aanvallende deel. Op vrijdag gaan we in hele kleine groepjes zitten, meestal viertallen, en op linie gericht om daar een paar punten uit te halen hoe wij denken dat die morgen tijdens de wedstrijd terug komen.' Buijs gaf met beelden aan hoe de FC wil gaan verdedigen en nam daarbij voorbeelden uit de wedstrijden die FC Emmen, ADO Den Haag en Heracles Almelo tegen Vitesse hebben gespeeld. FC Groningen wil anders gaan verdedigen dan hoe deze clubs het hebben gedaan. Buijs heeft ons uitgelegd hoe en dat zullen we morgen gaan zien of niet.    

Buijs verklapte in ieder geval dat Ajdin Hrustic de plaats gaat innemen van Sam Schreck en dat vooral om tactische redenen. Ook dat heeft hij uitgelegd aan de aanwezigen. Ook vond Buijs dat Hrustic afgelopen maandag een prima wedstrijd speelde tegen Willem II. 'Tegen Ajax hebben we een bewuste keus gemaakt met Sam Schreck in de omschakeling en dat heeft hij fantastisch gedaan. Zo wie zo is Sam een fantastisch ventje om mee te werken als je ziet de instelling en de bereidheid.' 

 

Buijs vond dat Romano Postema prima had gespeeld tegen PEC Zwolle en dat hij om die reden de voorkeur krijgt boven de nieuwe aanwinst Daishawn Redan. Al heeft hij er wel aan gedacht om met Redan te beginnen.

Alles gaat door je hoofd zegt Buijs.' Eigenlijk heb je al wel heel snel de nummer één in je hoofd. Met nummer één bedoel ik dat je een opstelling in je hoofd hebt en daarom heen circuleren altijd wel andere opties. Ik vind dat Romano Postema prima heeft gespeeld tegen PEC Zwolle. Zijn job in het verdedigen heeft hij uitstekend uitgevoerd. Hij heeft aan de bal prima loopacties gehad, alleen het is ons niet gelukt om hem in stelling te brengen of in ieder geval te weinig. Nu vind ik ook, en dat liet hij zien bij die kans in de 1e helft, dat een spits niet alleen afhankelijk moet zijn van bediening. Dat hoor je ook steeds vaker dat een spits niet bediend wordt maar een spits moet zelf ook wat afdwingen. Als een spits alleen maar bediend hoeft te worden kunnen wij ook allemaal in de spits spelen. Zo wie zo doen we voorzichtig aan met Redan omdat die jongen hier maar vier maanden is. Als hij dan direct een spierblessure oploopt heb je helemaal niets meer aan hem. Er is veel gebeurd bij die jongen deze week en dat zie je nu met Kaj Sierhuis in Reims. Na 13 minuten loopt hij een blessure op want ook bij hem is veel gebeurd. Transfer op de laatste dag, Verranderen van woonomgeving en van land. Je moet allerlei randzaken regelen. Je moet ineens instromen bij een ander team en je hebt lang in de auto gezeten. Je moest een medische keuring ondergaan en dan moet je nog terug om je spullen op te halen. De nieuwe jongens ( Can en Redan) trainen nu maar één keer op een dag. Ze zijn gewoon fit en ze kunnen spelen, alleen wij kiezen er wel voor om andere dingen uit te sluiten. Als dat gebeurt dat we straks niet tegen elkaar kunnen zeggen van die jongen komt nieuw en heb je te snel gebracht. Voor mij is het op dit moment ook gewoon dat Romano het goed gedaan heeft tegen PEC Zwolle, dus Romano gaat starten morgen. Hij is vandaag 18 geworden, dus ik kan niet meer zeggen dat ventje want hij is vandaag een kerel geworden. Hij stopt er ongelofelijk veel energie in en het voordeel is nu wel dat we een echte spits achter de hand hebben.'

Het is wel heel opvallend hoe doelgericht Redan is zeiden de aanwezigen. Op de training ook alle ballen die hij op doel schiet komen tussen de palen. Het verschil in voetballen is nu ook dat zowel Postema als Redan vaker de bal zullen vragen achter de verdediging en niet dat ze de bal altijd in de voeten aangespeeld willen krijgen zoals met Kaj Sierhuis het geval was. Als je de bal in de voet wilt dan moet de eindpass perfect zijn zegt Buijs en dat was vaak niet het geval. De eindpass is zo ontzettend belangrijk. Buijs was ook zeer te spreken over Kian Slor. 'Hij viel prima in tegen PEC Zwolle en afgelopen maandag in de wedstrijd had hij vleugels.'

Eén van de aanwezigen had gezien toen Buijs in Zwolle met Kian ging praten voordat hij in mocht vallen dat Kian met een hele grote grijns ging warmlopen. Het straalde er gewoon vanaf omdat hij zo blij was.' 'Sommige spelers hebben soms als ze moeten invallen voor het eerst in gedachten, als ik maar geen fouten maak maar Kian Slor en ook Tomas Suslov hebben dat helemaal niet.' Op dat moment had William Pomp even een wegtrekkertje maar kwam met de smoes dat hij aan het nadenken was maar okay.   

Buijs was ook duidelijk over Samir Memisevic. Eerder dit seizoen zei Buijs dat als Samir fit is, hij altijd gaat spelen. ' Maar de zaken liggen nu iets anders. Samir heeft zijn zinnen gezet op een transfer zegt en zolang daar geen duidelijkheid over is gaan we met andere jongens door. Tot eind februari zal blijken of die deal wel of niet rond komt en tot die tijd zit hij op de bank en gaan we met andere jongens door. Ik ga het me niet permitteren dat als ik hem er nu inzet dat hij over 3 dagen een transfer maakt want dan ga ik nu iemand teleurstellen die ik er dan over 3 dagen weer inzet. Die jongens die er nu staan doen het goed. Ook is Ko Itakura er nog en die speelde afgelopen maandag ook uitstekend, op de eigen goal na. Ook weet je niet of die er het volgend jaar nog is. Itakura is gehuurd zonder optie tot koop dus afwachten wat men met hem wil. ' 

 Vermoedelijke opstelling:
                               Padt
Zeefuik, te Wierik, van Hintum, Warmerdam
     van Kaam, Matusiwa, Lundqvist, Hrustic
                           Asoro, Postema   

 

 

Reacties:
kees07-02-2020 om 23:00

IK   geloof er he-le-maal niks van die opstelling, en ook het zeer uitgebreide verhaal hierboven over tactische vondsten en hoe goed de spelers het doen:   maar minimaal 6 man achterin, soms 7  - geen linksbuiten ( Hrustic ??) , en die zal op die plaats niet lang staan, maar van Kaam zal wel weer ruilen van positie met ?

Jammer dat Slor en Memisevic ernaast staan...en Asoro en Postema voorin , koppeltje?? net als met Sierhuis destijds ?...Van Kaam als enige offensieve middenvelder ?

Gek dat de trainer al wel heeft geroepen in de landelijke media dat zijn verlenging binnenkort na meerdere gesprekken met directie, wel af zal komen..."Het is een en al positiviteit" en "jullie kunnen mij dan feliciteren", laat Buys in Soccernews optekenen  .  Dan mogen die Noordelijke (huis-) journalisten dit toch zeker ook op weten -EN melden- hoe de zaken ervoor staan? 

Buys moet thuis wel wat laten zien, vind ik... hoop dat FC Groningen met veel inzet en élan Vitesse op de rug kan leggen ! 

TomOkker08-02-2020 om 09:31

Wat dat betreft is het net Amerika, degene die na elke 2 zinnen een leugen verteld regeert.

 

Mijn voorspelling 1 - 0

brummie08-02-2020 om 16:43

Positief dat Buijs in zijn perspraatje openheid gaf. Siert hem. Fc speelt dit seizoen vaak met de backs hoog op. Ben het dan ook niet eens met Kees dat er telkens 6 man achterin staan verdedigend. 

Memisevic is met zijn transfer bezig en achterin staat het goed. Uitleg van Buijs is helder en logisch. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!