Terug

Deel deze pagina:

Contractverlenging Danny Buijs met foto's en interviews

Door Redactie 7 reacties

Vanmiddag om 15.00 uur tekende trainer Danny Buijs een nieuw 2 jarig contract bij FC Groningen. Een goede zaak naar onze mening want Buijs doet het goed als trainer. Natuurlijk mag het voetbal beter maar een trainer is zo goed als zijn materiaal en Buijs haalt echt het beste uit deze selectie. In het bijzijn van zijn vrouw, kinderen en zijn zaakwaarnemers was een blije Danny Buijs te zien.

Mark Jan Fledderus nam het woord als eerste (voordat Buijs ging tekenen) en noemde o.a. dat Buijs een hele leergierige trainer is die natuurlijk nog fouten maakt, wat Buijs zelf ook zegt. Fledderus noemde Buijs een tactisch sterke trainer, een goede manager en coach. Vanaf het begin dat men in gesprek is gegaan was de intentie van beide partijen om met elkaar door te gaan zei Fledderus. 'Danny maakt echt stappen als trainer en daarom willen we graag met hem doorgaan omdat we alle vertrouwen in Buijs hebben als trainer. Natuurlijk zijn wij ook kritisch naar hem toe maar we zijn allemaal kritisch naar elkaar toe en we zijn het het niet altijd met elkaar eens maar komen er altijd uit. Danny staat ook voor wat hij zegt. We moeten nu zorgen dat we de speelwijze uit gaan bouwen. Alleen zal dat niet mee vallen want als bijna de hele verdediging deze zomer vertrekt wacht een nieuwe klus.'

Buijs nam zelf ook het woord en vertelde dat hij ook kritisch naar zichzelf kijkt. ' Ik ben nog geen goede trainer.' Uiteraard was hij erg blij dat hij een nieuw twee jarig contract tekent bij FC Groningen.' Ik heb nu eenmaal een hele goede binding met deze club en ben de mensen van FC Groningen heel dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven om mijn eerste stappen te maken als trainer in het betaalde voetbal. Het begin van mijn tijd hier was heel moeilijk maar we zijn toch goed geëindigd het vorig seizoen. ' Buijs hoopt dat het nu wel gaat lukken om attractiever te gaan spelen met FC Groningen.
Buijs kreeg nog een paar cadeau’s en ook zijn kinderen en vrouw Gerda werden niet vergeten.

Hierbij een fotoreportage van de middag en interviews met Mark Jan Fledderus en Danny Buijs (door Wouter Holsappel van RTV Oog).

Nadat Buijs zijn nieuw contract had getekend was er nog een meeting voor de regionale en lokale persmensen en hun analisten met Danny Buijs waarbij hij uitleg gaf hoe men werkt in de technische staf van FC Groningen. Hij vertelde aan de hand van data en beelden hoe men werkt en hoe men wil gaan spelen. Vele tactische momenten kwamen aan bod alleen wij mogen daar dus niets over communiceren. De meeting was in de Boerenbox en Buijs stelde zich hier best wel kwetsbaar op want hij wilde ook van de aanwezigen weten hoe men zelf zou gaan spelen en met welke spelers. Er werd vrolijk gediscussieerd en het was een zeer interessante meeting met de hoofdtrainer.

Reacties:
Roelofsky13-02-2020 om 11:32

En de hut moet vol toch??? hihihi

campesino13-02-2020 om 12:26

Afgelopen octobee was ik helemaal klaar met buijs. Het Hettbal leek nergens op, uefrre week een andere opstelling en op oen gegeven moment met 5 verdegers en 9 verdefigend ingestelde spelers. Dit was nog beroerder dan onder vd looi en dat is een prestatie op zich. Maar zie daar, uiteindelijk ging hij overstag met het koppeltje sierhuis, asoro, met zowaar regelmatig 5 aanvallend ingedtelde spelers en met van kaam een aanvallend ingestelde verdefigende middenvelder en beetje bij beetje behint het ergens op te lijken. En ondanks het vertrek van sierhuis en benschop is het er na de winter nog niet slechter op opworden. Ik Iegin zellfs een beetje sympathie voor buijs te krigen. Of komt dat dat dat ik schijtziek begin te worden van het meehuilen met de wolven. Het lijikt stoer te zijn om de dpeelwijze van groningen saai te noemen. Masr ik heb het idee dat er mensen na een wedstrijd zitten te zaniken, die de wedstijd zelf niet eens gezien hebben. Ook de " voetbalkenners" doen vrolijk mee. Hans westerhof bijvoorbeeld. Nou hans ik heb heb alle wedstrijden van de fc onder jouw leiding gezien, en een groot deel van die wedstrijden was saai. Oersaai zelfs. En dat dat terwijl je aanvallend een paar kanjers tot de beschikkinh had. Kanjers die we momenteel gewoon missen, want met mahi en doan zijn de laatste 2 creatieve canvallers vertokken. Hier ligt een schone taak voor flederus en dan kunnen we buijs volgend jaar 100% fair beoordelen

13-02-2020 om 15:05

Prima gezegd, helemaal mee eens.

 

Hoekie13-02-2020 om 16:09

Jij schetst de situatie heel treffend. Buijs maakt een goede ontwikkeling door. Dat geldt ook voor flink wat spelers die zich mede door hem ook sterk hebben ontwikkeld. Reis, Chabot en in mindere mate Doan. Ook dit jaar maken spelers zoals Kaam, Zeefuik en Warmerdam flinke stappen. Daarnaast getuigt het van lef erg jonge spelers zoal Slor en Postema speelminuten te gunnen. Iedere trainer die met zijn elftal hier naar toe komt, spreekt er over dat de FC een lastige tegenstander is om tegen te spelen. Dat jij schijtziek wordt van het gezanik over Buijs en het meehuilen met de wolven in het bos, kan ik mij voorstellen. Het is natuurlijk verre van stoer dat je iemand die je maanden hebt afgezeken eens een kompliment te geven voor een goed uitgevoerd strijdplan. Dat er nog veel verbeterd kan en moet worden staat buiten kijf. Wellicht dat er in aanvallend opzicht komende zomer een goede spits aangetrokken kan worden. 

14-02-2020 om 14:53

Ik ben ook al seizoenkaart houder sinds tijden en ik vind Westerhof de beste trainer die we bij de FC hadden tot nu toe. Ook ik vind het prima dat Buijs blijft, zit nog genoeg groei in.

kees13-02-2020 om 19:55

kan niet juichen, maar Buys krijgt van mij het voordeel van de twijfel over resterende wedstrijden in dit seizoen...vorige jaar goed gedaan  met die nipte en indrukwekkende inhaalrace naar plek PO incl 700.000 extra TV geld.

Wat Fledderus en Gudde betrteft: die  hebben Buys nodig, en omgekeerd... denk niet dat Buys zijn eigen positie ter discussie stelt als er voortijds de beste spelers worden verkocht en niet voldoende worden vervangen.  Memisevic ( Te Wierik en Warmerdam en Zeefuik staan in  de wacht voor een transfer en die nieuwe achterhoede in  de zomer  moet Danny maar weer zien te fixen.  Maar als er weinig tot niks aan versterking met de aanvallende linie gebeurt in de zomerwindow  dan beschouw ik dat als een flinke portie volksverlakkerij naar de supporters toe .  Het spelersbudget moet omhoog als de clubbegroting sluitend is, of mogelijk zelfs eerder...ik bedoel er moet volgend jaar een verbetering in de selectie komen, want opnieuw een of twee kansen per uitwedstrijd  is niet een prettig idee, en roepen dat je jonge jongens niet veel kan kwalijk nemen dat zij kansen niet benutten... tja, dat argumnent kán niet meer als je voor de subtop gaat spelen, echte ambitie voor de beker hebt en zelfs verderop in een Europees avontuur een succes wilt oogsten...EN  sponsors en supporters weer aan de FC  wilt binden...Dat moet Buys intern uitvechten met Fledderus en Gudde, als hij meer met de selectie wilt bereiken .   "Wij Voor Jullie" op de banner ??     dan zeg ik:  "Voor wat-Hoort wat" !

14-02-2020 om 13:26

Realistisch verhaal van beide geïnterviewden. De open stijl van Danny is inderdaad opvallend. Dit biedt een opening en past beter bij de moderne tijd als fans worden bertrokken in gesprek met de trainer over de speelstijl. Kan mooi in een digitale omgeving met een extra abonnementje of als puur extraatje voor de seizoenkaarthouders. Of met een afvaardiging van fans. Leuk dan met videobeelden van Danny. Is dit in Duitsland niet al bij sommige vooruitstrevende clubs?

Ja eerlijk is eerlijk, toch een tot tevredenheid stemmende serie jonge spelers wordt met allerredelijkst succes ingepast. Dan wordt het een opleidingsteam. Dat is een strategische keus behorend bij een bepaald budget. Dat is een prima keus, waar nu met 2 jaar zekerheid van een trainer een geschikte keus is gemaakt. 

Ik vind het voetbal niet mooi. Maar inderdaad de verdediging staat en tactisch sterk zijn is in de huidige situatie een basisnoodzaak. Anders kun je niet bouwen, degradatievoetbal is spectaculair maar daar heb ik totáál geen zin in. Het gras is goed, de jeugd, de begeleiding, er wordt gebouwd aan de toekomst. Ik ben redelijk tevreden, kan er niks anders van zeggen. Zeker heb ik de trainer niet hoog gehad, maar nu de stofwolken opstijgen is dit mijn conclusie.

14-02-2020 om 13:51

Het was tot nu toe pruts in het kwadraat.

Van alle mooie beloften van het bestuur is niks terecht gekomen.

Geen feest in het stadion.

Het bestuur en de trainerstaf maken de dienst uit.

Wat is de reactie van het slapend commisariaat.

Je hoort en ziet ze niet.

Dat geldt ook voor super supporter Hans Nijland.

Alleen de supporters hoor je.

En de commentaren waren niet best.

Nu zijn veel supporters 180 graden gedraaid.

Het kan verkeren.

Wie zei dat ook weer.

Bredero.

Danny de verdediger.

180 graden omgedraaid.

Danny de aanvaller.

Fledderus is enthousiast over Buijs zijn voetbal googelkunsten.

En vindt hem een uitstekend uithangbord.

Uithangborden genoeg bij de FC.

Laten de uithangborden hun nek uitsteken en overgaan tot attractief voetbal.

Geen enkele supporter komt voor uithangborden in het stadion. 

De FC heeft nu de naam van de saaiste club in de eredivisie.

In de Jupiter competitie is het een en al aanvallen.

Wij moeten ook maar terug naar de Jupiter league.

Aanvallen, aanvallen.

Kijk naar NAC.

Zij verslaan PSV en AZ in de beker competitie.

Supporters zijn al tijden in de aanval op Buijs.

Nu nog Buijs in de aanval. 

Met een schop onder zijn achterste.

 

14-02-2020 om 14:20

Beetje saai verhaal. Gaap.

TomOkker14-02-2020 om 21:32

Ronnie 15-02-2020 om 09:19

Onze Andries

Van een gedichtje niet vies

Soms, niet al te vaak

zijn zijn opmerkingen echt raak

Veel bewonderaars heeft hij niet

tegenstanders reageren altijd subiet

De meeste keren schrijft hij onzin

en met velen leeft hij inmiddels in onmin

ach Andries je schrijft misschien wat raar

maar dat is nu eenmaal het lot van een kunstenaar

ik schrijf dit stuk als vredesstichter

en gun jou de vrijheid als Onzindichter

voor hen die zich aan jou stoort

wil ik zeggen dat jij er ook gewoon bijhoort

en mocht het echt niet meer gaan,

kun je zijn gedichten gewoon over slaan.

 

14-02-2020 om 18:33

Inderdaad beetje veel saai, scrollen dus maar.

Hoekie14-02-2020 om 20:39

Ik dacht dat onze huisdichter er mee gekapt, gekapt, gekapt was. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!