Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen o19 wint in slotfase van PSV o19

Door Redactie 2 reacties

FC Groningen o19 speelde afgelopen zaterdagmiddag de kraker tegen PSV o19 op een nat en winderig Corpus den Hoorn. PSV dat onder leiding staat van de ex profs Ruud van Nistelrooij en Andre Ooijer waren erg onder de indruk van het FC Groningen van voor de winterstop. Alleen is daar niet veel meer van over want Romano Postema, Thomas Poll, Kian Slor, Joel van Kaam en de gisteren debuterende Tomas Suslov zijn doorgeschoven naar de eerste selectie. Tevens ontbraken ook nog eens Giovanni Zwikstra, Ayoub Haddad, Oscar Hooiveld en Corvin Braun door blessures. We waren ontzettend nieuwsgierig hoe men dat zou oppakken want 9 man missen is wel heel veel. FC begon met de volgende 11:

Thom van Rotterdam

Yannick Hettinga, Pim Betzema, Milan de Koe, Bjorn Meijer

Oussama El Azzouzi, Joris Reiziger, Leonel Miguel, Luciano Valente

Remco Balk, Max Hamelink

Nikolas Talo verving in de 2e helft Yannick Hettinga en Guus Beaumont kwam nog in de ploeg voor Joris Reiziger. Agam Mjaki en Owen van der Vlag bleven op de bank.
Twee spelers van FC Groningen o17 zaten in de basis en de bankzitters waren ook van de o17.

Over de wedstrijd kun je kort zijn. Het leek af te draaien op een 0-0 want kansen waren er nauwelijks te zien. De grootste kans was in de 1e helft voor de Groningers toen Bjorn Meijer de bal voor gaf en Luciano Valente de bal net niet genoeg kon raken om deze tot een goal te produceren. Door de harde wind was het ook moeilijk voetballen maar FC Groningen gooide veel strijd en passie in de wedstrijd en dat werd uiteindelijk in de 90ste minuut beloond. Remco Balk knalde de bal vanaf een meter of 11, 12 snoeihard net onder de lat 1-0. Dat was tevens de enige goal van de wedstrijd, daarmee deden de Gronigers goede zaken. Door deze overwinning bleef men op de tweede plaats staan de de eredivisie. 

Komende woensdag speelt FC Groningen o19 om 19.00 uur in de beker tegen FC Emmen o19 op Sportpark Corpus den Hoorn.

Reacties:
marcelfcg24-02-2020 om 08:01

Knap hoor dat dit compleet uitgeklede O19 toch weet te winnen van PSV.

Benieuwd of die vrouwelijke grensrechter het een beetje kon belopen.

25-02-2020 om 13:02

Ik heb veel vertrouwen in de jeugd, zijn goed bezig.

hier kunnen we de komende jaren de vruchten van plukken.

Laat postema nu spelen bij het eerste en niet Redan(die gaat toch weer weg, hebben we nix aan)

we zijn toch al veilig en bij de 1e 8 gaan we niet eindigen. Ik zou zeggen geef de jeugd de kans.

Zit een hoop voetbal in. kan nooit minder zijn dan het gepruts van nu.

25-02-2020 om 13:38

We staan 8ste, drie punten los van Heracles en vijf of meer punten van de rest. Hoezo eindigen we niet bij de eerste acht? Heb je nog ruim in eigen hand. Wel mee eens om Postema te laten spelen, talentvoller dan Redan en hij zal er na de zomer ook moeten staan. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!