Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

Door Sven Heikens 14 reacties

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

Na de nederlaag van vorige week in Tilburg mag Groningen zich komende zondag proberen te revancheren tegen opnieuw een Brabantse club, PSV. 

PSV

Bij PSV staat een voor ons oude bekende aan het roer, namelijk Ernest Faber. Waar het begin onder Faber nog wel stroef verliep, is PSV nu bezig aan een aardige reeks in de eredivisie, waarin het 10 punten uit de laatste vier wedstrijden wist te halen.

Zondag ontbreekt Cody Gakpo bij PSV wegens een schorsing. Gakpo is een belangrijke schakel in het aanvalsspel van PSV onder Faber en scoorde in zijn laatste drie duels. De kans bestaat dat Ritsu Doan op zijn plek gaat spelen zondag. Doan maakt tot nog toe een erg lastig seizoen door en speelde onder Faber nog maar 25 minuten. De man om op te letten bij PSV is de pas 18-jarige Mo Ihattaren. De creatieve midddenvelder speelt onder Faber hangend vanaf rechts en wordt ook met zijn jonge leeftijd al gelinkt aan het Nederlands elftal Ook rechtsback Dumfries is een wapen bij PSV en is dit seizoen al goed voor zes goals.

FC Groningen

Na twee nederlagen op rij staat de FC nog steeds op de 8ste plek van de Eredivisie, alleen waar de voorsprong op de nummer 9 twee weken terug nog 6 punten was, is het gat nu nog maar 2 punten.  Bij FC Groningen is Azor Matusiwa geschorst. De balveroveraar op het middenveld pakte vorige week zijn vijfde gele kaart en moet daardoor de wedstrijd van zondag vanaf de tribune bekijken. Zijn plek zal vermoedelijk worden overgenomen door El Messaoudi die een plekje terug schuift.

Op basis van de training van vrijdag lijken Asoro en Van Hintum twijfelgevallen. Als Van Hintum fit is staat hij linksback ten koste van Poll. Als Asoro de wedstrijd haalt bestaat ook de kans dat Mo El Hankouri in de spits zal staan. Schreck zal waarschijnlijk terugkeren om Dumfries op te vangen. Kortom, Buijs is er nog niet uit mede door een aantal blessuregevallen. 

Vermoedelijke elf

Padt; Zeefuik, Te Wierik; Itakura; Van Hintum/Poll; El Messaoudi, Van Kaam; Asoro/El Hankouri, Lundqvist; Schreck; Redan/El Hankouri

Historie

FC Groningen heeft het vaak lastig thuis tegen PSV en de laatstse overwinning op de Eindhovenaren in eigen huis dateert uit 2013. Door een goal van Filip Kostic werd PSV met 1-0 verslagen. De afgelopen vijf edities verliepen als volgt:

27-10-2018 ED FC Groningen-PSV 1-2 Makkelie  
13-12-2017 ED FC Groningen-PSV 3-3 Nijhuis  
07-05-2017 ED FC Groningen-PSV 1-1 Higler  
05-03-2016 ED FC Groningen-PSV 0-3 van Boekel  
23-11-2014 ED FC Groningen-PSV 1-1 Gözübüyük

Scheidsrechter komende zondag is Serdar Gözübüyük. De laatste keer dat Groningen verloor onder zijn leiding is al meer dan 2 jaar geleden. Daarnaast verloor de FC nog nooit op een 8-maart. Thuiswedstrijd, publiek d'r achter, op naar een driepunter! Come on FC! 

Reacties:
appie happie06-03-2020 om 21:10

1-1   dat wordt het..

Hendrik06-03-2020 om 22:32

Appie met zo n opstelling ??

Wie moet dat doelpunt scoren dan.

Ik krijg tranen in de ogen als ik de opstelling 

zie.  

Zal mij niets verbazen dat aan het einde van de streep je vlak bij plek 16 staat of er wel op.

Zeefuik is goed een topper. 

De rest  voetbalt en keept hier omdat ze hogerop niet goed 

genoeg zijn. 

appie happie06-03-2020 om 22:41

Eigen doelpunt,is vaker voor gekomen.

kees07-03-2020 om 09:13

Beste Appie

 Ik hoop dat je zondagmiddag een leuke wedstrijd ziet... je voorspelling respecteer ik maar zo gemakkelijk denk ik er niet over.. 0-2 lijkt mij reëler... als ze nou maar niet weer een "super tacatische vondst" gaan toepassen bij de FC...  gewoon 3 mans voorhoede.

veel plezier

Marco06-03-2020 om 22:26

Zet Redan in de spits.  Als hij scoort gaat hij het elftal naar de play offs brengen.El Hankouri is geen centrumspits. 

Marco06-03-2020 om 22:26

Zet Redan in de spits.  Als hij scoort gaat hij het elftal naar de play offs brengen.El Hankouri is geen centrumspits. 

TomOkker07-03-2020 om 08:03

Spits spits spits met Redan is het ook niks, ik denk dat deze opstelling wel duidelijk is, verdedigen en gokken op de snelheid van Hankouri. Niet meer en niets minder, als die Hrustic maar niet steeds naar binnen trekt is er niks aan de hand. 

Voor de rest een kul verhaal in het DvhN van Buijs.

Ik gok op 1 - 2

kees07-03-2020 om 10:59

ik moet het (helaas) met je eens zijn dat Buys opgetekend door DvhN Journalist Pomp weer eens de verwachtingen naar beneden ! van de nieuwelingen heeft bijgesteld, en dat hij opnieuw vooral verdedigend en helemaal aangepast aan de tactiek van de tegenstander gaat spelen...De afgelopen wedstrijden hebben geen nieuwe inzichten opgeleverd, maar hierbij wel 6 onnodige punten verloren.  Helemaal kan hij het niet helpen, maar waarom hij in de laatste verliespartijen nou zonder Itakura en met een verdedigende Matusiwa en Hrustic steeds op andere plaats speelden...en met de jonkies (Poll, Redan, Postema, Slor die hij toch kent van de training...die uitnederlagen tellen zwaar...waar Buys op zich weinig aan kan doen: natuurlijk heeft FCG voor het geld gekozen en niet voor goede vervanging afgelopen zomer en winterwindow, dat kan Buys niet veel verweten worden.

Ik zeg: altijd Lundqvist laten spelen ook al was die slecht de laatste tijd; Schreck opstellen begrijp ik wel, Hankouri is al eerder mislukt als nr 10, want die gaat op de 16 meter van links naar rechts pingelen

 PSV is favoriet, natuurlijk, maar waar "staat" FC Groningen ZELF zondag ?

( Denk dat Padt ook weg gaat in de zomer trouwens )

Ronnie 07-03-2020 om 17:43

@kees. Bijus kan toch niet anders Kees. Hij had twee geroutineerde spitsen naast de miskoop vanJans, Jannick Pohl. Eigenlijk was Benschop een gokje, niet gelukt. Sierhuis was voor gronngen een leuke spits. Niet meer of minder. Hij was van Ajax en die wilde verkopen, dus was ie weg.

Daar heeft Groningen beroerd op geanticipeerd. We hadden al genoeg jonkies en er is een jong onervaren mannetje bij gekomen. Daar weten beperkte verdedigers in Nederland zelfs wel raad mee, helemaal als hij in zn eentje voorin staat. Moeten ze ook nog meeverdedigen van Buijs dan blijft er van zon Redan niets over.

Met alle blessures heeft buijs toch ook verder geen keuze. 

Ik ga natuurlijk morgen hee, maar heb er weinig vertrouwen in.

Roelofsky07-03-2020 om 12:10

Danny Geschuyf.....

Johan07-03-2020 om 13:11

Kijk El Hankouri vind ik een verschrikking qua voetbal. Te pijnlijk om naar te kijken maar Buijs heeft ook echt niks om uit te kiezen. Weg Memi, Sierhuis en Benschop. Erbij Redan en alleen maar jeugd. Tis gewoon niet goed genoeg en ik hoor hier steeds mensen zeggen dat we zon topselectie hebben, nou ik zie het niet. Begin maar eens met je goals te tellen en dan springen je toch de tranen in de ogen? Er moet echt een hoop gebeuren strx en eigenlijk had dat al moeten gebeuren....

TomOkker07-03-2020 om 19:22

Het is een goede selectie maar als je blijft vasthouden aan een strategie met bepaalde spelers op de verkeerde plek (inclusief de bank) dan houdt het op.

07-03-2020 om 13:27

De Eindhovense machine is weer gaan draaien en helaas zie ik FCG er geen punten aan over houden.

Hoop wel dat er veel stijd wordt geleverd en dat de jonkies zich verder ontwikkelen. 

PSV is kwalitatief op alle posities beter, wat FCG alleen maak kan compenseren door compacte strijdlust.

Maar ik laat me graag verrsssen en ben zeer blij als we 1 of meer punten zouden kunnen 'stelen'.  

07-03-2020 om 14:11

FC Groningen vs. PSV.

De uitslag kan niemand voorspellen.

Het kan alle kanten op.

Het weer zit weer niet mee.

Dat weten wij nu al.

PSV in de lift.

Gaat de FC mee?

El Hankouri in de spits kan wel eens goed uitpakken.

Wij wachten maar af. 

Hokus spokes en daar rolt de bal weer.

kees07-03-2020 om 18:45

allemachtig, Andries:  bedoel jij een paarse krokodil ??

brummie07-03-2020 om 18:28

Sierhuis vervangen vlak voor transfer deadline is gewoon lastig. Andere clubs vragen de hoofdprijs omdat ze zelf ook geen vervanger kunnen halen.

Huurconstructie met Redan is plausibel. In de zomer veel meer mogelijkheden om spits te contracteren. 

PSV thuis wordt gewoon lastige pot. Al het resultaat is gewoon bonus.  

Buijs heeft gelijk om voorin wat anders te proberen. Veel minder tov laatste wedstrijden kan het niet. 

We zijn nog in de running voor play-offs. Met deze jonge en grillige groep zijn de resultaten zo slecht nog niet. 

07-03-2020 om 19:10

Nou Brummie, in de zomer een scorende spits halen bleek afgelopen zomers ook niet zo gemakkelijk toch?  dan liep hij hier wel rond.

Hankouri in de spits valt te proberen, maar ik heb er twijfels bij. Als dat niet werkt verder met Asoro, als hij weer inzetbaar is. Maar ook hij is niet bepaald een veelscorende spits. Tis behelpen.

Inmiddels heeft Matusiwa zich wel als vaste waarde in het elftal gespeeld en is een goede vervanger van Reis gebleken. hem zullen ze wel missen tegen PSV.

 

brummie07-03-2020 om 19:14

Sierhuis kwam langzamerhand wel meer op schot met 6 doelpunten. Je moet ook beetje geluk hebben met een aankoop. 

Matisuwa is morgen een behoorlijke aderlating. Roeien met de riemen die je hebt. 

07-03-2020 om 19:41

Ik vond Sierhuis op zich een prima spits voor de FC hoor, idd kwam hij langzamerhand op gang.

Maar al met al kan hij geen geweldige cijfers overleggen bij ons.

appie happie07-03-2020 om 20:33

Ok nog 1 x dan..het ligt NIET AAN DE SPITS  maar aan de AANVOER !!!

brummie07-03-2020 om 21:36

Er zijn meerdere factoren van invloed... een goede spits kan zelf ook iets creëren lijkt me. Uiteraard is aanvoer ook belangrijk.

Oeleoptak07-03-2020 om 20:56

Ook. En aan de beroerde spitsen. Eisen geen bal op, creëren zelf niks en maken niks af. 

Oeleoptak07-03-2020 om 21:57

Dat het zo is mag de technisch directeur zich aanrekenen. Als je drie spitsen de deur uit doet mag je toch verwachten dat er een fatsoenlijk plan is om vervanging te regelen. Ook als dat op de laatste dagen van T window gebeurt. Redan kun je met zijn ervaring geen fatsoenlijke vervanging noemen. Als je bij clubs niet terecht kunt voor vervanging zijn er altijd nog transfervrije spelers. 
Wat er nu aan voorhoede is is het beroerdste sinds de oprichting van GVAV.

kees08-03-2020 om 00:13

da's lang geleden!..  Ik kan maar een goede reden voor de situatie bedenken zoals die is:  men waant zich (bijna) veilig en heeft het transfergeld voor andere zaken nodig. en de club zingt het seizoen wel uit.   dat de principiële vraag niet openlijk wordt gesteld dat het spelersbudget onvoldoende is en dat ze nu nog nauwelijks opgewassen zijn tegen modale ED clubs...vind ik zwak van de club.

08-03-2020 om 13:20

Ja, en dan komt Hans Nijland met een "kul" verhaal in de krant van zaterdag dat de supporters de macht hebben. Nee, Hansie, het geld heeft de macht, de supporter wordt al jarenlang vergeten en met een type voetbal geconfronteerd waar de honden geen brood van lusten. Denk daar maar eens over na, wat jij de laatste jaren verkeerd hebt gedaan en dan zal je er zelf achterkomen dat jij de supporters en "die hards" van de club in de kou hebt laten staan ten faveure van het grote geld. 

Nogutsnoglory108-03-2020 om 14:15

Je kunt zeggen over Mahi wat je wilt maar die kon zelf ook nog wel eens wat creeeren. Ging wel altijd dreiging van uit. Ook een mooi verdekt schot. Volgens mij doet hij het niet zo goed in Zwitserland. Ik denk dat hij wel weer terug wil naar Nederland. Als hij wil inleveren mag hij van mij graag weer terugkomen. 

marcelfcg08-03-2020 om 14:50

Is inderdaad bankzitten in Zürich. Maar dan moeten we ons afvragen of we hem terug moeten halen als je bij zo'n ploeg op de bank zit.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!