Op een drijfnat Corpus den Hoorn speelde het 2e team van FC Groningen de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper SC Heerenveen 2. De Friezen kwamen met een aantal spelers die veel eredivisie ervaring hadden zoals Lucas Woudenberg, Daniel Høegh en Jens Odgaard. FC Groningen stelde daar de volgende 11 tegen over.

Nicklas Strunck, Pim Betzema, Tapmahoe Sopacua, Thomas Poll
                  Azor Matusiwa, Milan de Koe, Tomas Suslov
                   Joël van Kaam, Romano Postema, Kian Slor
Bank: Jan de Boer, Daishawn Redan, Yannick Hettinga, Max Hamelink

De eerste helft valt niet veel over te vertellen want het was een gelijk opgaande strijd met heel weinig kansen voor beide teams. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was wel voor FC Groningen toen Thomas Poll halverwege de eerste helft op de linkerflank doorkwam en de bal voorgaf waar Romano Postema net tekort kwam om de bal binnen te werken. Een mooie steekpass van Joël van Kaam was net te hard voor de inlopende Kian Slor.

De grootste mogelijkheid voor FC Groningen was misschien wel in de 32ste minuut toen Joël van Kaam de bal op Romano Postema stak maar Romano schoot de bal via de buitenkant van de paal naast. De beste kans voor de Friezen noteerden we in de 38ste minuut toen via een voorzet vanaf links Daniel Høegh de bal op doel kon koppen maar hij raakte de bal niet. In de dying seconds van de 1e helft kreeg SC Heerenveen een strafschop toen Pim Betzema de bal ongelukkig op zijn arm kreeg toen hij een sliding inzette om een schot te blokken. Een ongelukkig moment voor de debutant waar hij niets aan kon doen. De assistent scheidsrechter zag dat Betzema hands maakte en meldde dit aan de scheids die de bal dus op de stip legde. Een dubieuze beslissing. Luister in het interview met hem hoe hij over deze situatie dacht. De strafschop werd feilloos benut door Rami Hajal die Jan Hoekstra de verkeerde hoek opstuurde, hetgeen resulteerde in de 0-1 ruststand.

In de 2e helft verving Max Hamelink Azor Matusiwa waardoor het echt FC Groningen o19 was. De eerste kans na rust was voor de bezoekers toen Jens Odgaard de bal net naast tikte na een goede voorzet vanaf de rechterkant. De kansen bleven schaars  en gaandeweg kwamen Daishwan Redan en Yannick Hettinga in de ploeg voor Romano Postema en Thomas Poll.

In het laatste deel van de wedstrijd werd FC Groningen iets sterker en kreeg men een mogelijkheid toen Nicklas Strunck de bal vanaf rechts voorgaf. De Friese defensie kon de bal net wegwerken voordat Redan gevaarlijk kon worden. Redan die ook in deze wedstrijd niet kon overtuigen en weinig goede dingen liet zien. De beste kans was voor Kian Slor die een mooie actie ondernam door vanaf links naar binnen te trekken, zijn schot kwam helaas op de paal. In de 90ste minuut kreeg FC Groningen dan loon naar werken toen Nicklas Strunck de bal binnen schoot, 1-1. Nicklas Strunck die zich steeds beter ontwikkelt bij FC Groningen als rechtsback.  Een minuut later schoot Jens Odgaard een vrije trap nog op de lat maar deze wedstrijd verdiende geen winnaar en bleef het terecht 1-1.

GA Eagles – PEC Zwolle

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd met een paar filmpjes en interviews met Romano Postema en Pim Betzema.