Terug

Deel deze pagina:

Drie scenario's slotfase competitie

Door Redactie 9 reacties

De KNVB kreeg vandaag van het Ministerie van VWS te horen dat de sportcompetities niet onder het overheidsbesluit vallen dat evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni verbiedt. Rond 6 april zal de bond een besluit nemen over het betaalde voetbal en amateurvoetbal. De reden is dat competities sowieso (op advies van de RIVM in verband met het corona virus) tot 6 april zijn stilgelegd.

De KNVB hanteert drie scenario's:

1) De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek).

2) De competities worden uitgespeeld na 30 juni.

3) De competities worden niet meer uitgespeeld.

Op de clubsite staat er onder meer een korte toelichting dat zonder ingrijpen van de UEFA, het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk is. Ook de UEFA is bezig met de scenario's. Hun uitkomst is van belang omdat de KNVB zo veel mogelijk wil optrekken met de andere competities.

Reacties:
26-03-2020 om 18:50

Botteghin zijn contract word niet verlengd, ik zeg mark jan Fledderus halen die speler!!

appie happie27-03-2020 om 19:00

Ze hebben de aanvoerder van FSC gehaald..ook nie slecht...Botteghin mag er ook bij hoor..

Nachtwacht26-03-2020 om 19:39

Het zou wel een heel verkeerd signaal zijn als de voetballers wel wedstrijden moeten spelen, ook als is het zonder publiek.

Staan ze bij een corner met 20 in de 16 meter te duwen en te trekken...

Enige voordeel van deze situatie is dat we wederom boven Hoerenveen zijn geeindigd. Ben wel benieuwd hoe ze dat gaan doen met het kampioenschap. Geen kampioen en een jaar geen Europees voetbal zou ik een eerlijke oplossing vinden. Geeft ook ruimte in de nationale competities, maar ja... de commercie zal wel belangrijker zijn....

Marco27-03-2020 om 07:29

Laat de competitie beslissen door penalty's.

Bij penalty's is de afstand 11 meter. Dus veilige corona afstand. Penalty's zijn in het voetbal het middel om op sportieve manier een competitie te beslissen. 

Door strafschoppen kan de competitie eerlijk worden beslist.

Nummer 1 en 2 doen een strafschop serie van 5 strafschoppen. Winnaar is kampioen. Verliezer tweede. Strafschopserie in stadion bij de club die hoogste staat. 

Nummer 3 en 4 doen strafschop serie. Winnaar is derde, verliezer vierde.

Etc 

Is een enorm spannend en interessant einde van de competitie om de ranglijst te bepalen. Miljoenen voetbal liefhebbers zullen via de tv de strafschop series willen volgen. Ook voor clubs en media zorgt dit voor inkomsten. 

Spelers kunnen prima met eigen auto komen naar stadion waar competitie wordt beslist. 

KNVB besluit hiertoe!

27-03-2020 om 12:54

Dus je voorstel is om de competitie - en daarmee miljoenen aan CL-inkomsten en tv-gelden - te verdelen door penalties te nemen? Penalties zijn een loterij en het betere team wint zeker niet altijd. Niemand zal hiermee instemmen, al vind ik je gedachte bewonderenswaardig

Marco27-03-2020 om 16:09

Een WK/EK-finale of champions league-finale wordt ook beslist door strafschoppen als er in de reguliere speeltijd geen winnaar is. Dit zijn de hoogste voetbalprijzen. Strafschoppen maken onderdeel van het spel. Groningen werd in Florance ook uitgeschakeld door strafschoppen. Er is geen gezondsheidsreden om zo niet de competitie te laten beslissen. Spelers worden gewoon ook betaald om beschikbaar te zijn voor werk. Vind ik eerlijker dan om nu zo te stoppen terwijl 2 ploegen hetzelfde aantal punten hebben maar de ene een iets beter doelsaldo maar ook een ander wedstrijdprogramma heeft gevolgd.

Denk als Groningen tegen H'veen een strafschopserie moet doen, dat in aanloop hier naartoe mega veel media aandacht is in het Noorden. Maar ook landelijke bij Ajax/AZ of Feijenoord/PSV. Dat is goed voor het voetbal en clubs. Je kunt maar maximaal 1 plek dalen of stijgen dus de competitie wordt ook niet op de kop gezet. om op tweederde opeens te stoppen en zo de kampioen te bepalen is ook dubieus. Afgelopen jaren is het ook wel meerdere keren gebeurd dat in de laatste speelrondes de kop positie nog werd gewisseld. Dit is vrij makkelijk te regelen, helemaal als de strafschop-serie op neutraal terrein worden gehouden. Dat zou een mooie live uitzending worden waar miljoenen mensen naar gaan kijken. 

 

27-03-2020 om 18:43

Dammers naar fc groningen!! Erg blij mee!

27-03-2020 om 18:43

Dammers naar fc groningen!! Erg blij mee!

27-03-2020 om 19:48

Iemand die Dammers al wat langer volgt en er wat meer over kan vertellen? 

TomOkker29-03-2020 om 12:39

Misschien moet je zelf even googlen en zelf oordelen wellicht dat de teleurstelling minder is.

TomOkker29-03-2020 om 12:38

Optie 3, net als bij basketbal en vollybal, niet meer spelen geen kampioen op basis van huidige stand indeling europese competities.

Nachtwacht29-03-2020 om 18:14

Mocht de competitie gestaakt worden, dan hebben we mazzel dat Memi zo na de winterstop nog verkocht is.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!