Terug

Deel deze pagina:

Update 01-05 // Naast Dammers ook Mark Diemers naar FC Groningen?

Door Sven Heikens 39 reacties

Update 01-05: Volgens De Limburger zit er nog een groot gat tussen de vraagprijs van Fortuna en het bod van FC Groningen. Groningen zou naar verluidt een bod bij de Limburgers hebben neergelegd van circa 5 ton. Fortuna zou minimaal 1 miljoen euro verlangen voor Diemers. Daarnaast zou ook Vitesse interesse hebben in Diemers, aldus VI. 

Wel zou Diemers een transfer naar het buitenland minder zien zitten dan een transfer binnen de Eredivisie. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel 16-04: Volgens De Limburger heeft Fortuna Sittard een bod gekregen voor Mark Diemers en zou dit bod afkomstig zijn van FC Groningen. Dagblad De Limburger zou van 'bronnen rondom de club' hebben vernomen dat FC Groningen achter Mark Diemers aan zit. Overigens is het betreffende bod nog niet het bedrag wat Fortuna wil hebben en zal er een beter aanbod moeten volgen.

Mark Diemers speelde in de destijds gezamenlijke jeugdopleiding van SC Cambuur/ FC Groningen (aangepast door redactie) en heeft na deze zomer nog 1 jaar contract bij Fortuna. 

Mark Diemers speelde dit seizoen 29 beker- en competitiewedstrijden voor Fortuna Sittard, waarin hij goed was voor 8 goals en 9 assists (transfermarkt.nl). Ook in voorgaande seizoen was Diemers waardevol met zijn goals en assists voor de Limburgers. 

Reacties:
Aronvv16-04-2020 om 12:31

Zou een geweldige aanwinst zijn! Middenvelder met veel goals en assist en een bak eredivisie ervaring! Kan ook nog veel beter worden! Als er voor betaald moet worden gewoon doen!

Reactie verwijderd door redactie

nulvijftig16-04-2020 om 13:56

Diemers heeft hier nooit echt gespeeld, @redactie. Hij kwam uit de Cambuurjeugd en heeft een tijdje in de gedeelde jeugdelftallen gespeeld, maar is nooit een Groningenspeler geweest.

 

Dat is juist, inmiddels aangepast. - Redactie BM. 

roodborstje16-04-2020 om 17:23

geweldig die moet er bij

Nogutsnoglory116-04-2020 om 22:09

Hebben we eindelijk iemand die een goede vrije trap en corner kan nemen. 

metworst17-04-2020 om 08:51

Dat is idd wel wat voor de fc. Technisch, doelgericht en mentaliteit ok.

Maar er zullen meer geinteresseerden zijn, zeker nu bekend is dat de fc er mee bezig is. 

Mooi dat ze ondanks de coronasituatie toch al volop bezig zijn voor volgend seizoen.

campesino17-04-2020 om 13:16

Lijkt een goede speler voor groningen inderdaad. Bovenfien een middenvelder met scorend vermogen. Zie hem graag komen. Aan de andere kant, lijkt op het eerste gezicht niet de positie die urgent versterkt hoeft te worden. Met lundqvist, hrustic , schreck en evt. V kaam is die positie behoorlijk bezet. Meer behoefte aan type gudmondsson, masr dan eentje die niet sltijd geblesseerd is. En een spits natuurlijk. En verdedigers, hoewel flederus nu toch onze japanse vriend graag zou willen overnemen. Iets wat ik persoonlijk ook alleen maar kan toejuichen

 

Corinti17-04-2020 om 16:10

Bayern leverkusen zou heel graag van kaam willen overnemen (gerucht). Bosz zou gecharmeerd zijn van de middenvelder. Leverkusen volgt nadrukkelijk de FC ivm Sam schreck en daarbij zou van kaam zijn opgevallen. Gelukkig heeft ie net zijn contract verlengd waardoor de FC wel wat centjes kan vragen. Buiten het feit om of het verstandig is om hem nu al te laten gaan? 

metworst17-04-2020 om 16:25

En los van het feit om hem te laten gaan (centenkwestie), moet van Kaam zich zelf afvragen of hij daar nu al naar toe moet gaan, Hij zal hier meer aan spelen toekomen en verder groeien.  

Aronvv17-04-2020 om 17:36

Waar lees je dat bericht over van kaam? Lijkt me heel gek als hij nu al vertrekt! Is een prima duo met matusiwa op het middenveld

Corinti17-04-2020 om 19:40

Staat op voetbalprimeur. Overigens vind ik diemers een prima speler, maar voor wie gaat hij komen? Als we ergens overbezet zijn dan is het het middenveld wel. Waarom richten ze hun pijlen niet op aanvallers en verdedigers? Kik pierie bijvoorbeeld. 

FC LICHTBOEI18-04-2020 om 11:32

@Coritinti :

Er staat alleen reactie van een FC supporter bij artikel van interesse FC in Diemers die luidt als volgt : Er is interesse voor Padt en Zeefuik en er is een serieuze gegadigde voor Van Kaam,maar wordt geen club genoemd bij Van Kaam. Hoe weet jij dat het om Bayer Leverkusen gaat dan ?

kees17-04-2020 om 20:29

jouw ""waarom"" vraag krijg je nooit beantwoord.  Er zal misschien nog een middenvelder weggaan, en het type speler dat Diemers is ( ook nog niet zeker ) dat past wel in het beleid.

Bizar dat het nog zo onduidelijk is, dat KNVB besluit over evt. uitspelen van de competitie.  Dat ze nu al wat vrijaf hebben gegeven omzelf te trainen en rust te krijgen, dat verraadt dat ze er toch rekeniing meehouyden dat er in de zomer wordt doorgespeeld...en daarom kan je dit gerust zien als een vervroegde transferperiode... als zeefuik goed verkocht nwordt dann is dat een pleister op de wonde...kan nmij niet voorstellen dat FC Groningen zonder financiële schade blijft lomend seizoen... daarom zijn de transfers nu dubbel belangrijk    

Rob197017-04-2020 om 22:34

Geen transfer, maar Groningen wil ook graag verder met Itakura. 

FC LICHTBOEI18-04-2020 om 11:35

Hoop dat gaat lukken,want Itakura was dé verrassing vorig seizoen tijdens de 1e seizoenshelft. Ben bang dat Man.City een bedrag voor hem zal verlangen wat voor FC niet te betalen is zeker met de huidige crisis in achterhoofd.

 

brummie18-04-2020 om 10:13

Ik zie Diemers graag komen. Wellicht kan hij spitsen meer in stelling brengen. Daarnaast heeft hij veel ervaring, wat een must is tussen de jonkies. 

FC staat niet stil en is al druk bezig met invulling selectie. Het is nog onduidelijk hoe uitspelen  of start komende competities eruit gaan zien. 

Dat de KNVB nog geen knopen heeft doorgehakt vind ik begrijpelijk. Er wordt ingezet op spelen zonder publiek. Volgende week iets meer duidelijkheid wellicht. 

FC LICHTBOEI18-04-2020 om 11:37

Moet zeggen dat als Mark-jan er in slaagt Diemers en Itakura weet te kopen hij deze periode goed gebruikt om snel/goedkoop zaken te doen. De komst van Dammers is namelijk ook prima deze (jonge) selectie heeft wel behoefte aan wat ervaring.

Frankism18-04-2020 om 18:53

Leuke interessant speler, maar ben het wel eens met de kanttekeningen dat er wellicht meer naar aanvallers moet worden gezocht. Met Hrustic, Lundquist schreck en Van Kaam heb je een mooi setje aanvalende middenvelders, en dan Matusiwa en El Massaoudi als controleurs. Er moet mi vooral gezocht worden naar goals/aanvallers. En verdedigers voor t geval er naast Te wierik en Warmerdam er nog meer weggaan.

 

 

Fan op afstand18-04-2020 om 19:57

Diemers lijkt mij een prima keuze. En die Teki volgens mij kunnen ze ook wel ophalen. Technische middenvelder met een natuurlijke drang naar voren. Tja wat aan de andere kant de deur nog weer uitloopt is afwachten. Fledderus moet proberen de jonge gastjes te behouden voor zover mogelijk. Padt liever niet maar is niet het einde van de wereld als hij wel zou vertrekken. Dat is al met al een mooie opgave voor Fledderus. Even in zijn algemeenheid. Wat zijn de FiIFA en de UEFA van plan aangaande deze zomerse transferperiode? Weet iemand dat? Dit naar aanleiding van de uitloop waarschijnlijk van meerdere voetbalcompetities.

FC LICHTBOEI19-04-2020 om 14:25

Nadat eerder PSV,Reims en Augsburg al werden gelinkt aan Azor Matusiwa wordt vandaag door dezelfde journalist naar buiten gebracht dat ook Bordeaux interesse in hem zou hebben

metworst19-04-2020 om 23:32

Bordeaux zou niet veel willen betalen maar hoog doorverkooppercentage willen aanbieden. Dat afwimpelen. Moet en hoog bedrag + hoog percentage zijn. Anders lekker hier houden. We zijn toch zeker Sinterklaas niet. 

Andries20-04-2020 om 10:15

Zo gaat dat bij de FC.

Gaat een voetballer individueel opvallen, als Matusiwa, dan staan andere clubs in de rij.

In ieder geval kan het begrotings gat gedicht worden.

Vallen en opstaan is regel.

Steeds maar nieuwe talenten inpassen, opleiden en doorverkopen.

Het is niet anders.

En zo wordt de FC nooit kampioen van Nederland.

Kampioen van het Noorden, ja dat wel.

Daar moet een kampioensbeker voor komen.

Zodat de prijzenkast weer eens aangevuld wordt.

De FC heeft een liliput prijzenkast en dat is voor een sportclub een zeer been.

 

 

Jay20-04-2020 om 13:07

Suarez hadden ze nooit moeten verkopen. Als we die nog hadden... 

FC LICHTBOEI20-04-2020 om 13:21

Ik las overigens gisteren op social media dat Feyenoord onze strijder Deyo zeefuik zo volgen met oog op komend seizoen. Denk dat we met Deyo aardig kunnen cashen,want denk dat alleen Ajax hem niet op lijstje heeft staan en rest van de top 4 wel dus die kun je lekker tegen elkaar uitspelen lijkt mij.

 

Wat vinden jullie dat Deyo minimaal zou moeten opleveren ?

Hij heeft nog maar 1 jaar contract na dit (al afgelopen) seizoen

LeoFCG21-04-2020 om 11:38

Ik hoopte een miljoentje of 4 maar ben bang dat ze blij mogen zijn met 2,5 in deze tijd...

Robba21-04-2020 om 14:21

Zei die Hans Kraaij gister nou rond de 1,5 miljoen als vraagprijs? Vermoed dat, mocht dit al kloppen, de FC max 1 wil betalen. Ze hebben immers maar 1 grootverdiener in de selectie en dat is Padt dus geld zal er wel zijn. Goed, alles staat en valt met de doorstart van de competitie en tegen welke voorwaarden dat gebeurt. Kan langzamerhand wel een spelletje worden om clubs in zwaar weer te ontdoen van talent..

Marco22-04-2020 om 23:15

Leuke speler voor de middenmoot.

In de huidige crisis moeten er (buitenlandse) clubs op omvallen staan waar je een ervaren speler uit de voorronde / poulefase Uefa league kunt kopen. Zou nu doorzoeken naar kwaliteit.

Groningen heeft in het verleden ook geregeld kwalitatief goede spelers voor een bodemprijs moeten verkopen vanwege het financiele faalbeleid van Nijland. Ga eens alle ploegen uit de poule fase van afgelopen najaar bijlangs en kijk naar hun financiële positie en selectie. Zullen vast wel spelers met 20+ Europese wedstrijd ervaring bij zitten van 25 jaar. Koop nu kwaliteit ipv aardige spelers voor hoge bedragen.

Rob197023-04-2020 om 16:24

Zeefuik, in de belangstelling bij Southampton, dat is nog eens goed nieuws m.b.t. een fatsoenlijke transfersom. Als speler jammer dat hij er niet meer is, maar financieel gezien een goede optie. Daar kan Fledderus wel mee gaan shoppen. 

TomOkker27-04-2020 om 08:28

Kun je mooi 2 goede backs voor kopen, toch?

FC LICHTBOEI01-05-2020 om 15:31

De onderhandelingen zijn in een impasse geraakt,want FC is op dit moment bereid zo'n 5 ton te betalen voor Diemers terwijl Fortuna Sittard het dubbele verlangd voor de aanvallende middenvelder. 

 

Ik denk dat FC en Fortuna Sittard er uiteindelijk wel uit zullen komen.

TOPGrUNN01-05-2020 om 19:28

Feyenoord en Vitesse en een Chinese club die ook achter Diemers aanzitten. Ben benieuwd of Grunn daar financieel tegenop kan...

appie happie01-05-2020 om 19:46

Diem ers de verlosser

blauwevogel01-05-2020 om 19:56

FCG heeft een hoger bod neergelegt nl 9 ton,nu afwachten!!  

Hoekie01-05-2020 om 20:28

Lijkt mij sterk dat je een bod van 500.000 met 400.000 verhoogd. vraagprijs schijnt een miljoen te zijn. Uit welke bron komt dit nieuws? 

appie happie01-05-2020 om 20:33

Geloof er niks van...9 ton!!! Mag van mij hoor..

Aronvv01-05-2020 om 20:33

Mooi dan zie het goed komen! Waar heb je dat gelezen blauwe vogel? Zou heerlijk zijn mocht diemers komen! Ervaren speler met potentie en heerlijke trap! Als padt en matusiwa ook blijven en itakura en dammers als centrum is dat gwn van goed niveau en genoeg ervaring! En talenten als van kaam en postema zijn ook weer een flinke stap verder! Een maand geleden waren er ook de geruchten dat handwerker zou terugkomen, weet iemand daar iets van? Hoop ook dat gudmundson fit blijft volgend seizoen want hij bevalt me wel, lunqvist is ook 1 van de spelers die alleen maar beter gaat worden, mogen niet vergeten dat hij nog maar 20 is en zen eerste volledige eredivisie seizoen speelt! Dan heel graag een goeie fysiek sterke scorende spits erbij en een nog een buitenspeler die kan scoren( niet zoals el hankouri) en wss een vervanger voor zeefuik!

JVakkieG02-05-2020 om 00:20

 Diemers wil niet naar China.

blauwevogel02-05-2020 om 00:29

Vraag over de bron van 9 ton,vakkie niet over die chinezen

Hoekie02-05-2020 om 10:10

Bedankt voor de link. Ik kan mij niet voorstellen dat Fortuna in deze onzekere tijden zich kan permitteren zo'n bod te weigeren. Het bod is nog niet bevestigd en blijft op dit moment een gerucht omdat Fortuna laat weten dat er nog een groot gat zit tussen vraag en aanbod. 

JVakkieG02-05-2020 om 13:15

Sorry Vogel, niet goed gezien 

JVakkieG02-05-2020 om 13:15

Sorry Vogel, niet goed gezien 

Fan op afstand03-05-2020 om 09:34

Weet iemand of PSV het complete aankoopbedrag voor Doan al betaald heeft? Meen mij te herinneren dat dit bedrag in termijnen zou worden voldaan.

campesino03-05-2020 om 11:15

Ik denk dat groningen juist nu een klein risico wat betteft aankopen zou moeten nemen. De gedachte is misschien wat asociaal, maar van alle profclubs staan alle eerste divisie clubs en zeker de helft vd eredivisie clubs er financieel beroerder voor dan groningen. Dus mocht het zo beroerd gaan dat de boel failliet gaat, dan zouden al die andere clubs en waarschijnlijk bijna alle clubs failliet gaan. Dat zal nooit gebeuren. Dan komt er op de een of andere manier wel steun vd overheid. Kijk ook naar twente.

En als groningen door nu wst risico te lopen ( een risico wat er dus eigenlijk niet is) en diemers en een leuke spits weet asn te trekken, dan kan het volgend jaar wel eens hoge ogen gooien, als de concurentie er alleen maar zwakker op wordt. Dan verdien je je geld dubbel en dwars terug.

Ik weet het, een duivelse gedachte, nu een paar miljoen uitgeven en daarna overheidssteun vragen, maar goed 

A Matter of Honor03-05-2020 om 14:13

Jij bedoeld zoiets van, dat een publieke vrouw met een dure Mercedes haar WW uitkering gaat halen.?

blauwevogel04-05-2020 om 05:30

Augsburg heeft gisteren een bod neer gelegt voor Zeefuik!

FC LICHTBOEI04-05-2020 om 10:52

Ik ben zeer benieuwd naar de hoogte van het bod van Augsburg,want denk dat je als Fledderus zijnde blij kan zijn als je 3 á 3,5 miljoen euro voor Zeefuik zou kunnen krijgen hij heeft immers nog maar 1 jarig contract.

Johan04-05-2020 om 22:40

Markus Berg transfervrij strx. Kan Postema een hoop van leren

Oeleoptak07-05-2020 om 15:54

Die zal wel veel moeten verdienen...

Johan07-05-2020 om 19:15

Traint nu in Zweden mee. Daar zullen ze ook niet de hoofdprijs betalen. Bovendien wie niet waagt.....

Nostradamus7308-05-2020 om 23:44

Wat is dat voor gerucht op twitter dat Leicester city zeefuik gekocht heeft voor 12,75 milj pond? Komt van een engelsman, southampton fan dacht ik......??

Ronnie 09-05-2020 om 14:08

Duivels dilemma. Investeren tegen de stroom in nu we niet weten of en wanner we weer mogen voetballen en of dit met of zonder publiek zal zijn. Of nu even de tering naar de nering zetten en afwachten...

Hebben we genoeg reserves om deze periode door te komen en zelfs nog wat over of staan alle seinen financieel op rood.

Wie weet hier meer over?

FC LICHTBOEI13-05-2020 om 12:37

FC Groningen zou volgens VI de vraagprijs van Fortuna Sittard voor Diemers ietsje te genaderd zijn,want VI meldt dat Groningen diverse bonussen wil bertrekken zodat ze tot overeenstemming kunnen komen met Fortuna Sittard.

Jobi13-05-2020 om 18:59

Volgens voetbalprimeur wil diemers zelf het liefst naar fc Groningen! Dat is al een goeie zaak nu alleen nog zorgen dat ze niet de hoofdprijs gaan betalen aan Fortuna 

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/928157/diemers-wil-naar-fc-groningen-ik-sta-er-heel-enthousiast-in-.html

appie happie13-05-2020 om 19:40

Zodra de bus weer rijdt komt hij

Jobi13-05-2020 om 19:53

Haha wil hem met de bakfiets ook wel ophalen 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!